Lowe32'
1-0
90'

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Årets så langt viktigste kamp på Sør Arena går av stabelen 15:00! Start tar imot askeladd KFUM Oslo til kvalifisering om spill i Eliteserien 2020. Velkommen skal du være!
    Kalenderen viser 1. desember, dere, og i kjent norsk stil er sesongen ennå ikke over. Det er naturligvis til glede for alle som liker å se fotball, men i disse kalde vintertider blir fokus ofte rettet mot ugunstige bane- og spilleforhold. Kristiansand leverer imidlertid oppholdsvær i skrivende stund, og gradestokken viser 'bare' minus 1.
    Imens Start har forberedt seg til denne dagen i nesten én måned, ble KFUM først klare onsdag kveld denne uken da de slo Kongsvinger 2-0 på Intility Arena. Hedmarkingene slo Sogndal 1-0 i første runde, men i andre runde måtte de altså gi tapt mot Jørgen Isnes' menn. Kristian Brix og Lars Olden Larsen scoret målene. Dermed er det duket for match mellom 2019-sesongens tredje- og fjerdeplass i denne tredje kvalifiseringsrunden.
    Etter 30 spilte kamper endte Start på 3. plass med 62 poeng (19-5-6). Sørlendingene kjempet lenge om direkte opprykksplass, men Sandefjord trakk til slutt det lengste strået og kapret andreplassen. Vi har vært vitne til mange underholdende kamper i 2019-sesongen, men kanskje den mest minneverdige kampen sto Start for da de slo Jerv 7-1 (!) på erkerivalens eget gress.
    KFUM har vært årets store overraskelse! Det nyopprykkede Oslo-laget fikk en god start på sesongen med 10/15 poeng på de første fem kampene, og holdt trykket oppe gjennom hele sesongen. Det resulterte i 48 poeng (13-9-8) og en ekstremt imponerende 4. plass på tabellen. I tillegg ble Kåffa det nest mestscorende laget i serien med 58 mål - kun suverene Aalesund scoret flere (67).
    Fotballfesten 2019 avholdes i morgen kveld, og to av spillerne som skal i aksjon i ettermiddag er nominert til gjeve priser. Aron Sigurdarson er sammen med Niklas Castro (Aalesund) og Enric Vallès (Sandefjord) nominert til årets spiller i OBOS-ligaen. Starts islending har levert scoringer og assist i bøtter og spann - kantspilleren endte til slutt på 23 målpoeng (13 mål, 10 assist). KFUMs stjerneskudd, Lars Olden Larsen, kjemper mot Anton Kralj (Sandefjord) og Sivert Mannsverk (Sogndal) om å bli kåret til årets gjennombrudd. 21-åringen har levert 13 målpoeng (ni mål, fire assist), og markerte seg like så greit med scoring i U21-landslagsdebuten tidligere i år også.
    Til opplysning: Dette skal ikke avgjøres over to kamper. Alt skal avgjøres i dag. Vinneren derimot møter 14. plassen i Eliteserien til playoff over to kamper.
    Lagoppstillingene er klare! Start gjør som forventet flere endringer på laget som startet siste seriekamp mot Notodden. Lowe, Aremu, Segberg og Sigurdarson kommer inn for henholdsvis Berger, Hadzic, Twum og Kabran. Kåffa derimot gjør kun én endring på laget som slo Kongsvinger tidligere i uka - evigunge Daniel Fredheim Holm kommer inn på midtbanen for Sebastian Jarl.
    Kampen har startet
    0'
    Dommer Saggi blåser i gang oppgjøret. Dette blir uhyre spennende!
    1'
    Skaanes kommer nesten alene med Skjærstein! KFUM spiller bort ballen i bakre rekker og da går det hurtig fremover for Start. Sigurdarson slipper til Markovic som spiller en skjult pasning i bakrom på Skaanes som har skjært inn fra sin høyrekant-posisjon. Skjærstein er lynraskt ute og snapper ballen rett foran føttene til bergenseren!
    2'
    Markovic er på farten, men Gueye leser spillet fint og får klarert til innkast.
    4'
    Kaotisk i KFUM-boksen etter et langt innkast! Verken Hammer eller Gueye får klarert skikkelig, og da byr muligheten seg for Ramsland. Lysluggen forsøker seg på et C-moment når han brassesparker den frie ballen, men det blir med forsøket. Collett får omsider pirket ballen ut til corner.
    5'
    Det skytes like over fra Aremu! En kort variant ender til slutt i returrommet hos Aremu. Nigerianeren sender avgårde et tungt skudd, men ballen stryker tverrliggeren!
    5'
    Gaye trer opp Olden Larsen som har lurt seg inn i mellomrommet, men mottaket til 21-åringen blir for dårlig og dermed får Lowe brutt.
    9'
    Ramsland får en kjempesjanse! Segberg feier ballen tidlig inn mellom keeper og forsvar fra hjørnet av 16-meteren. Ramsland stuper frem og får satt hodet til ballen, men Skjærstein avverger på mesterlig vis! Kevin De Bruyne-kvalitet på det innlegget fra Erlend Segberg, men dessverre for vertene sto ikke avslutningen i stil med innlegget.
    9'
    Moula fyrer! KFUM kombinerer fint på 25 meter anført av Sortevik og Brix. Sistnevnte finner til slutt Moula midt på 16-meterstreken. Spissen frigjør seg på med første touchet før han dunker til mot hjørnet. Skuddet er godt, men Deumeland er lynraskt nede og redder. Holder faktisk ballen i fast grep også, sisteskansen!
    13'
    Fine KFUM-takter nå! Gaye kommer på et fint initiativ langs venstresiden før han slår knallhardt inn langs bakken. Sortevik varter opp med et lekkert overhopp som gir Moula muligheten på 17-18 meter. Skuddet kommer, men blir blokkert til corner.
    17'
    En kort variant som til Brix til slutt lemper bak i feltet. Der ruver Gueye høyest, men midtstopperens forsøk på å heade ballen på tvers inn i boksen klareres.
    17'
    Brix avslutter i nettveggen! KFUM bearbeider godt før de finner åpninger i Start-laget. Nok en gang er det Gaye som åpner opp med en god pasning inn i banen fra venstre. Etter litt klabb og babb i feltet får Brix muligheten fra 7-8 meter, men skuddet sniker seg like utenfor nærmeste stolpe!
    20'
    Redning på streken! Et innlegg fra venstre vinnes av en gulkledd. Headingen på tvers setter Skjærstein helt ut av spill når han feilberegner ballbanen. Ballen faller ned i beina til Jørgensen tupper til ballen fra 5-6 meter, men Gueye er reddende engel når han klarerer rett før ballen krysser streken!
    22'
    Bokses unna av Skjærstein.
    23'
    Heades unna på første stolpe. Start vinner andreballen og opprettholder trykket.
    24'
    Markovic kommer i fint driv før han forsøker å tre igjennom Sigurdarson, men timingen sitter ikke helt. Skjærstein har ikke nevneverdige problemer med å plukke gjennombruddspasningen.
    28'
    Rollene er snudd om: Denne gangen er det Sigurdarson som prøver å finne Markovic på løp, men de to misforstår hverandre og ballen ender bak Markovic. Sortevik overtar.
    29'
    Centimetere unna 1-0! Ramsland får avsluttet alene med Skjærstein, men keeperen kommer tidlig ut og gjør seg stor. I tillegg får Gueye kastet seg inn foran sisteskansen, og avslutningen til Ramsland smeller innom begge Kåffa-spillerne og over mål. Start nærmer seg!
    31'
    Hjørnespark til Start
    31'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 KFUM Oslo
    Mål: Damion Lowe
    Målgivende: Eman Markovic
    Lowe er råsterk i feltet og stanger ballen utagbart bort i krysset! Corneren er godt slått, men prestasjonen til Lowe er enda bedre. Jamaicaneren holder unna oppasseren sin, leser ballbanen og setter hodet til ballen. Da blir jobben vanskelig for Skjærstein i KFUM-buret. 1-0 på Sør Arena!
    32'
    Jørgensen ser etter Ramsland i bakrom, men pasningen blir upresis og triller hele veien inn til Skjærstein.
    36'
    Wichne finner Sigurdarson inne i feltet. Islendingen kommer til avslutning, men ballen går rett i blokka.
    37'
    Aremu sitter nede. Stopp i spillet.
    40'
    Nigerianeren må ut av banen for å få medisinsk assistanse. Enn så lenge spiller vertene med én mann mindre.
    41'
    Markovic prøver nok en gang å finne Lowe, men denne gangen kommer ikke midtstopperen på ballen. Sortevik gjør en god jobb og header unna.
    41'
    KFUM-scorer, men linjedommer er oppe med flagget! En fantastisk innøvd frispark-variant anført av Olden Larsen og Rasch ender med at sistnevnte slår flatt mot bakerste der Brix er helt fri. Kantspilleren feier ballen lavt inn i feltet før ballen settes i mål fra 2-3 meter. Den offisdeavgjørelsen så noe tvilsom ut.
    44'
    Gueye transporterer ballen opp i midtbaneleddet, men pasningen i retning Moula brytes av Aremu.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 1-0! Damion Lowe sendte Start i føringen i det 32. minutt med en råsterk heading servert av Eman Markovic. Utover dette har begge lag kommet til flere gode sjanser. Martin Ramsland har vært svært nære på ved to anledninger, men Skjærstein i Kåffa-buret vartet opp med meget kvalifiserte redninger. For KFUM har både Moula og Brix har vært nære på. Like før pause fikk imidlertid gjestene ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside. Vi er tilbake med 2. omgang om drøye ti minutter!
    2. omgang
    45'
    Start sparker i gang 2. omgang!
    46'
    Jørgensen spiller opp en feilvendt Sigurdarson. Islendingen prøver å vende opp, men Collett er på ham som en klegg. Vinner til slutt også et innkast, Kåffa-backen.
    47'
    Fredheim Holm løser opp spillet med en god spillvending. Olden Larsen kommer seg så ned til linja før han vinner et hjørnespark.
    49'
    Hjørnespark til KFUM Oslo
    50'
    Gueye brenner en gigantisk sjanse! Sortevik holder lekestue med tre-fire Start-spillere inne i boksen. Etter flere dragninger slår han en lur pasning 45 grader ut til Gueye. Midtstopperen sikter mot hjørnet, men avslutningen fra 11 meter stryker stolpen!
    50'
    Gult kort til Start
    Feier Olden Larsen overende ute ved krittet.
    51'
    Rasch feier ballen over fra 16 meter! Et innlegg fra Gaye klareres svakt ut i returrommet. Der befinner Rasch seg og får all verdens tid til å sikte, men avslutningen går like over. Helt utrolig at Kåffa ikke har scoret!
    52'
    Brix møter en levende vegg idet han skal passere Lowe. Midtstopperen har vært, som så mange ganger tidligere denne sesongen, meget god så langt denne kampen.
    56'
    Sortevik går i bakken inne i feltet!
    58'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Legger Sigurdarson i bakken ute ved krittet. Høyt tenningsnivå utpå matta for øyeblikket!
    58'
    Gult kort til Start
    Markovic og Olden Larsen ryker i tottene på hverandre og førstnevnte er oppe med en arm i ansiktet på KFUMs lynving.
    59'
    Gult kort til KFUM Oslo
    Collett forsvarer lagkompisen sin, og reagerer med å skubbe til Markovic.
    59'
    Sortevik får vendt opp i mellomrommet, og setter fart mot Start-forsvaret. Han har med seg både Moula og Brix. Sistnevnte hadde nok vært det beste alternativet, men KFUMs nr8 velger feil, og pasningen når ikke frem.
    64'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Sebastian Jarl
    Ut: Juba Massinissa Moula
    64'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: David Tavakoli
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    65'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Eman Markovic
    65'
    Dobbeltbytte fra Jørgen Isnes. Det skal jaktes utlikning.
    66'
    Hammer går høyest i feltet, men han klarer ikke å presse headingen under tverrliggeren.
    66'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Isaac Twum
    Ut: Afeez Aremu
    Aremu går ut til fordel for midtbanekollega Twum. Vært solid i dag, Aremu.
    67'
    Skaanes jakter en ball i bakrom! Vanvittig fart på bergenseren, men Skjærstein er ute og plukker. Våkent keeperspill!
    69'
    Hjørnespark til KFUM Oslo
    70'
    Gult kort til KFUM Oslo
    I kjølvannet av corneren forsøker Brix å stoppe kontringen ved å holde igjen Sigurdarson. Mislykkes med det, men han får det gule i etterkant. Plusspoeng for dommer Saggi.
    70'
    Skaanes skyter like over! Robstad kommer på et sugent løp fra sin venstreback-posisjon. Innlegget slås hardt langs bakken til Skaanes i feltet. På 10-11 meter får han vendt opp før han fyrer mot lengste kryss. Ballen har meget god retning, men sniker seg så vidt over!
    73'
    Robstad er nok en gang servitør! Oppskriften er den samme, men denne gangen er det Ramsland det siktes mot. Spissen strekker seg så lang han er, men får akkurat ikke styrt ballen i mål fra 2-3 meter.
    76'
    Svinges knallhardt inn, men Sigurdarson får headet unna. Gjestene vinner imidlertid andreballen, men innlegget uteblir. Tar heller en runde med ballen i laget.
    78'
    Hjørnespark til KFUM Oslo
    80'
    Start kontrer! Kabran mottar ballen i perfekt 1-mot-1-posisjon ute til venstre. Collett blir for ivrig når han prøver å støte på svensken, og vipps så er Kabran forbi. I den påfølgende situasjonen blir imidlertid teknikeren for ubesluttsom, og KFUM vinner kula.
    83'
    Spillerbytte - KFUM Oslo
    Inn: Yannis Maxitas Moula
    Ut: Stian Sortevik
    Sortevik tas noe overraskende av. Vært snakk om at han har slitt litt med en småskade siden Kongsvinger-kampen. Muligens det som er årsaken.
    83'
    Skjærstein holder KFUM inne i kampen! Skaanes holder på ballen på kanten av feltet. Sigurdarson kommer rundt og pasningen fra Skaanes er perfekt timet. Fra kloss hold forsøker Starts poengkonge å lure ballen mellom beina på Kåffas sisteskanse, men Skjærstein får samlet beina!
    84'
    Frispark i god innleggsposisjon for gjestene.
    86'
    Rasch feier ballen inn via både Segberg og Hammer før vertene omsider får klarert.
    87'
    KFUM jakter utlikning, men enn så lenge holder Start unna! Åpner seg voldsomme kontringsrom for vertene.
    90'
    Andre gule kort til KFUM Oslo
    90'
    Gult kort til Start
    Skubber Olden Larsen utover sidelinjen lenge etter kantspilleren har spilt fra seg ballen.
    90'+1
    Spillerbytte - Start
    Inn: Espen Berger
    Ut: Aron Sigurdarson
    Defensivt bytte fra Joey Hardarson.
    90'+1
    Innkast høyt i banen for Kåffa!
    90'+3
    Brix går i bakken i feltet, og det ropes på straffe! Dommer Saggi vinker spillet videre.
    90'+4
    Olden Larsen feier ballen langt over fra 20 meter. Dette går mot Start-avansement!
    90'+5
    Nå koker det! Jørgen Isnes sendes på tribunen! Det ser ut som at situasjonen fremprovoseres av Kevin Kabran når han holder igjen ballen ute ved sidelinjen, og dermed hindrer KFUM å ta et kjapt innkast. Kåffa-treneren ønsker naturligvis fortgang i spillet i jakten på utlikning, og stormer ut fra trenerbenken og forsøker å rive ballen ut av hendene på Kabran. Herlig engasjement av Isnes, men dommer har ikke annet valg enn å vise ham bort fra benken.
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+7
    Der er det over - det ender 1-0 på Sør Arena! Damion Lowes scoring etter en drøy halvtime ble kampens eneste. For KFUM betyr det slutten på en eventyrsesong. Oslo-laget gjorde seg på ingen måter bort i dagens kamp, men det holdt ikke. Start derimot skal ut i playoff mot 14. plassen i Eliteserien. Hvem det blir får vi svaret på om cirka tre timer. Fredrik Tennfjord takker for følget!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her