1-3
1-5

Ble dekket av Mathias Fløtaker

Velkommen til dette livereferatet av kampen mellom Brann og Viking i Bergen.
    Kalenderen sier 1. desember og årets Eliteserie skal avsluttes i kveld. Oppgjøret i Bergen er den eneste som ikke har betydning for verken nedrykkskamp eller Europacup-spill. Viking har levert en sterk sesong etter fjorårets opprykk og ligger plassert på 5. plass. Brann har derimot ikke klart å innfri forventningene og ligger på 7. plass.
    BRANN (4-3-3): Opdal - Rolantsson, Wormgoor, Eggen Rismark, Kristiansen - Barmen, Yttergård Jenssen, Haugen - Koomson, Bamba, Grøgaard.
    VIKING (4-3-3): Austbø - Bjørshol, Hove, Vevatne, Vikstøl - Furdal, Løkberg, Thorstvedt - Bytyqi, Källmann, Ibrahimaj.
    Lagene er klare. Både Azar Karadas og Vito Wormgoor spiller sine siste kamper i Brann-drakten i kveld, men kun sistnevnte har fått en plass i startoppstillingen. Så får vi se om den storreiste 38-åringen får noen minutter mot slutten av kampen. Ellers stiller Lars Arne Nilsen som forventet, der benken i stor grad er preget av unggutter. Berisha og Acosta er ute av laget som tapte 6-0 i Drammen forrige helg og erstattes av Wormgoor og Koomson.
    Også Bjarne Berntsen gjør to endringer fra 2-2-kampen mot Rosenborg. Pereira og kaptein Tripic, som er ute med suspensjon, erstattes av Vikstøl og Bytyqi.
    Det er flere spillere med fortid hos motstanderen i dag. Viljar Vevatne ble aldri noe suksess i Brann-drakten, men har virkelig levert varene i Stavanger i år. Det samme kan sies om Kristoffer Løkberg, som forlot bergenserne for Viking i sommer og umiddelbart har blitt en sentral figur for Bjarne Berntsen. Veton Berisha har en fortid i Viking-drakten, men er ikke med i dagens Brann-tropp grunnet en belastningsskade.
    Det første oppgjøret mellom lagene endte med 2-1-seier til Viking i Stavanger. Thorstvedt og Ibrahimaj scoret for hjemmelaget, mens Haugen satte inn reduseringen den gangen.
    Til tross for at gradestokken viser rundt 2 grader, kan det bli et nært fullsatt stadion i kveld. Torsdag formiddag var det solgt 14.000 billetter, primært gjennom at Branns sponsorer gikk sammen og kjøpte 5.000. Det kan bidra til å gi en fin ramme rundt sesongavslutningen.
    Dag Vidar Hafsås er kveldens dommer. Med seg på linjene har han Anders Velo og Jørgen Valstadsve.
    Brann har ikke slått Viking i Bergen siden 2013. Da var det Erik Huseklepp og Fredrik Nordkvelle som sørget for tre poeng. Siden den gang har det blitt to uavgjortresultater og én Viking-seier på Brann stadion.
    Det sludder relativt tett i Bergen, men det ser ikke ut som det legger seg på gresset. Med andre ord fine spilleforhold.
    Til tross for over 14.000 solgte billetter, blir det neppe fullt her i dag. Relativt glissent med litt under ti minutter til kampstart.
    Vevatne og Wormgoor leder hvert sitt lag ut på gressteppet. Årets siste serierunde er snart i gang.
    Håkon Opdal mottar prisen som årets Brann-spiller.
    Azar Karadas og Vito Wormgoor har fått sine hyllester. Nå er det klart for kamp.
    Haugen sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Viking går rett i angrep og setter ballen i mål. Källmann er dog i offside og målet annuleres korrekt.
    2'
    Meget fint angrep i forkant av den annulerte scoringen. God start fra bortelaget.
    2'
    Bortelaget ligger og forsvarer seg relativt lavt. Brann får trille ball, men foreløpig er tempoet for lavt.
    4'
    Furdal og Bytyqi kombinerer fint på venstresiden, men sistnevnte blir litt ubesluttsom og det ender med corner. Andre gang de to spillerne finner hverandre de første 6 minuttene.
    6'
    Ibrahimaj slår corneren altfor kort og Bamba får klarert unna.
    6'
    Viking har tatt mer tak i kampen nå.
    8'
    Furdal slår et glimrende innlegg mot Källmann. Han får headet mot mål, men står i offside.
    8'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Viking
    Mål: Fredrik Haugen
    Målgivende: Daouda Bamba
    Der sitter 1-0 for Brann og det er Fredrik Haugen som er målscorer. Et innlegg fra Kristiansen går via to-tre spillere i feltet, før ballen havner hos en helt umarkert Haugen på bakerste stolpe. Han er kald når han setter ballen mellom beina på Austbø.
    8'
    Fint Brann-spill. Haugen vrir fint ut mot høyre, men Vevatne er fint med og klarerer unna innlegget til Rolantsson.
    13'
    Viking vrir ut Bytyqi, som stadig finner plass på venstresiden. Yttergård Jenssen klarerer vekk innleggsforsøket.
    14'
    Mål for Viking!
    Brann 1 - 1 Viking
    Mål: Kristian Thorstvedt
    Så utligner Viking. Källman vinner den første duellen og stusser fri Bytyqi. Kantspilleren tar ned ballen, før han legger inn langs bakken, via en forsvarer, til Thorstvedt. Indreløperen får en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål fra 6-7 meters hold.
    16'
    Meget bra innlegg fra Rolantsson mot Bamba. Spissen får hodet på den, men vinkes av for offside.
    19'
    Gult kort til Brann
    Vito Wormgoor
    Wormgoor er altfor sen i en takling på Källmann. Får et fortjent gult kort for den.
    21'
    Applaus på Brann stadion når speaker annonserer at Ranheim har tatt ledelsen på Lerkendal.
    22'
    Bra spill fra hjemmelaget. Kristiansen slår en nydelig ball på Grøgaard, som finner Bamba. Han får snudd seg på 5 meter, men skuddet blokkeres til corner.
    24'
    Haugen slår corneren på bakerste stolpe. Der er Vikstøl sterkest i duellen og header unna.
    24'
    Bjørshol tar feil innkast. Nesten imponerende å få til på høyeste nivå i Norge.
    25'
    Wormgoor med en susende takling på Ibrahimaj.
    26'
    Assistentdommer mister flagget, men er nå operativ igjen.
    26'
    Ikke all verden kvalitet på det som foregår ute på banen for øyeblikket.
    28'
    Meget bra angrepsfotball fra hjemmelaget. Barmen, Kristiansen, Grøgaard og Yttergård Jenssen kombinerer på venstresiden, men innlegget fra sistnevnte treffer akkurat ikke Bamba foran mål.
    30'
    Nå blusses det på Brann stadion.
    31'
    Ruben Kristiansen
    31'
    Fint innlegg fra Grøgaard. Vevatne kommer seg akkurat på riktig side i duellen med Bamba og det ender med corner.
    34'
    Corneren fra Haugen ender med en stor sjanse. Barmen flikker videre innlegget og ballen blir liggende på streken, men Viking får klarert unna. Svært nære 2-1.
    35'
    Flere bannere rettet mot NFF hos Bataljonen i etterkant av blussingen.
    35'
    Thorstvedt felles av Haugen når han er på vei fremover. Får frispark på ca. 30 meter.
    36'
    Wormgoor header det påfølgende frisparket til corner.
    37'
    Ibrahimaj tar den kort, før Viking roter bort ballen og lager frispark. Dårlig utnyttet.
    37'
    Bamba trekker seg inn i banen, før han vrir ut mot Rolantsson. Innlegget blokkeres til innkast.
    38'
    Brann 1 - 2 Viking
    Mål: Johnny Furdal
    Målgivende: Benjamin Källman
    2-1 til Viking. For en deilig avslutning fra Furdal. Det hele starter med et forferdelig balltap signert Yttergård Jenssen. Viking går rett i angrep og Källman slipper ballen til Furdal på akkurat riktig tidspunkt. Chippen alene med Opdal er enda vakrere og Viking har snudd det i Bergen.
    39'
    Fine kombinasjoner på venstresiden. Ender med et frispark, når Hove er for tøff i behandlingen av Yttergård Jenssen.
    43'
    Herlig innlegg fra Haugen på det påfølgende frisparket. Wormgoor er litt for sein til å få skikkelig trykk i avslutningen.
    44'
    Kristiansen får presset frem en corner. Vært god i dag, venstrebacken.
    45'
    Haugen svinger corneren inn på bakerste stolpe. Der får Eggen Rismark fyrt av et skudd som blokkeres til ny corner.
    45'
    Grøgaard slår inn, men Källman ruver i feltet og header unna.
    45'+1
    Brann tok ledelsen ved Haugen, men Viking har snudd det i Bergen etter scoringer av Thorstvedt og Furdal. Vi er snart tilbake med annenomgang.
    Vi er gang igjen.
    46'
    Fine tendenser fra Brann. Kristiansen fosser frem på venstresiden og slår inn mot Barmen, men Vevatne vinner duellen og Viking får til slutt kontroll.
    47'
    Brann har ballen mest innledningsvis i den andre omgangen.
    49'
    Litt teknisk trøbbel, men nå er vi tilbake. Brann var svært nær å sette inn utligningen på en corner for et par minutter siden, men Wormgoor var litt for sent ute og ballen endte på feil side av stolpen.
    56'
    Yttergård Jenssen slår en god ball mot Bamba, men spissen er i offside.
    57'
    Ny annulert scoring for Viking! Thorstvedt drar seg inn i banen og banker til fra 25 meter. Skuddet er fantastisk, men treffer tverliggeren før den spretter ut igjen i feltet. Der header Källman ballen i mål, men spissen er i offside.
    58'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Benjamin Källman
    59'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Kristoffer Løkberg
    59'
    Viking gjør et dobbeltbytte. Källman går av banen med to annulerte scoringer og erstattes av Høiland. Samtidig forlater tidligere Brann-spiller, Kristoffer Løkberg, banen til fordel for Torsteinbø.
    60'
    Fint Viking-spill når Thorstvedt spilles fri på venstresiden. Opdal er fint ute og bokser unna innleggsforsøket.
    62'
    Karadas gjør seg klar til å entre banen i sin siste Brann-kamp.
    64'
    Brann 1 - 3 Viking
    Mål: Ylldren Ibrahimaj
    Målgivende: Rolf Daniel Vikstøl
    Viking øker til 3-1 ved Ibrahimaj. Bortelaget holder ballen i laget i tre-fire minutter, før Vikstøl prikker Ibrahimaj på tur inn i feltet. Han kan enkelt skli ballen i mål.
    66'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Gilbert Koomson
    Koomson forlater banen og inn kommer Karadas til sin siste Brann-kamp. Kan han bidra til å snu dette for bergenserne?
    67'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Johnny Furdal
    Furdal forlater banen. Leverte en glimrende scoring før pause og har vært bra i dag, den slepne midtbanemannen.
    69'
    Brann 1 - 4 Viking
    Målgivende: Tommy Høiland
    Nå reiser store deler av tilskuerne på Brann stadion seg fra setene og drar hjem. Thorstvedt er på rett plass til rett tidspunkt og tupper ballen i mål bak Håkon Opdal. Hva nå, Lars Arne Nilsen?
    72'
    Thorsvedt har vært fantastisk i kveld.
    74'
    Der er Thorsvtedt nær ved å sette hattricket. Skuddet fra 16 meter blokkeres til corner.
    75'
    Bamba header unna corneren fra Ibrahimaj.
    75'
    Karadas er sååå nær ved å sette inn reduseringen, men headingen går en liten meter over mål.
    76'
    Bjørshol er for tøff i duellen med Karadas. Brann får frispark i gunstig posisjon.
    79'
    Haugen banker til, men forsøket går i muren.
    80'
    Fredrik Haugen
    Feller Vikstøl på vei fremover. Den går på kontoen for frustrasjon.
    80'
    Karadas header i tverliggeren. Et nydelig innlegg fra Grøgaard finner Karadas på bakerste, men headingen treffer tverligger, før Viking får klarert unna.
    83'
    Inn: Mikal Berg Kvinge
    Ut: Gilli Rólantsson
    Rolantsson forlater banen. Mikal Kvinge får sine første minutter på Brann stadion.
    83'
    Ny bra mulighet for Karadas, men nok engang er headingen litt for upresis.
    86'
    Inn: Nicholas Marthinussen
    Ut: Vito Wormgoor
    Vito Wormgoor forlater Brann stadion for siste gang til stående applaus fra hjemmepublikummet.
    89'
    Den tredje store sjansen for Karadas. Vinner duellen, men denne gangen er det Vevatne som redder på strek.