Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Bjørdal, Kanstrup, Adekugbe - Lekven, Myhre, Camara - Dønnum, Finne, Vega
    Mjøndalen (4-4-2): Faye Lund – Sell, Jansen, Solholm Johansen, Dreagsnes – Olsen Solberg, Aasmundsen, Gauseth, Brochmann – Brustad, Bergström
    Lagene har akkurat kommet ut på kunstgresset og begynt oppvarmingen. Det er kaldt og "godt" i Mjøndalen i kveld. Ifølge Yr er det minus fire med en følt temperatur på minus syv.
    Mjøndalen ligger på direkte nedrykksplass før den siste serierunden, og er ett av seks lag som kan rykke ned. Mjøndalen MÅ slå Vålerenga for å ha håp om eliteseriespill i 2020.
    Vålerenga ligger på 10. plass før runden og kommer med all sannsynlighet til å ligge der også etter runden. Avstanden er fem poeng ned til Sarpsborg 08, og tre poeng opp til Haugesund, som har åtte mål bedre målforskjell enn VIF.
    Litt markeringer før kampstart. Tonny Brochmann får en bukett blomster. Daglig leder Kenneth Karlsen likeså.
    Kai Erik Steen er dagens kampleder.
    Solholm Johansen fyrer opp hjemmefansen. Viktig for Mjøndalen.
    Det tas bilde av MIF-laget. Kanskje noe som blir hengt opp i glass og ramme. Eller ikke, Vi får se..
    Da er vi endelig i gang. Litt forsinket.
    1'
    Vålerenga med hvite overdeler. Bygger opp bakfra. Tålmodig.
    1'
    MIF bryter. Solholm Johansen direkte i bakrom. Det kriges, men VIF får ryddet opp.
    2'
    Hjørnespark til Mjøndalen
    3'
    Kjempesjanse for Mjøndalen. Det er Sondre Solholm Johansen som header i stanga etter corner. Nesten...
    3'
    Mjøndalen har kommet klart best i gang her.
    4'
    Så gåes det skikkelig til her. Dønnum klinker til i duell med Solholm Johansen. Slipper gult. Er kanskje litt heldig der.
    5'
    Det trykkes til fra start fra hjemmelaget. Vinner alle andreballer og etablerer et solid press.
    6'
    Quit Jansen går i bakken inne i 16-meteren og vil ha straffespark. Men det så ut som absolutt ingenting.
    7'
    Ny, stor mulighet for hjemmelaget. Det er Bergström som møter Brustads innlegg og får til en bra heading, som smyger seg utenfor.
    10'
    Brochmann driver opp i banen. Får med seg flere.
    12'
    Frispark til hjemmelaget i farlig posisjon. Prøver en kort variant, men må ta det på nytt. Neste innsvinger fra Olsen Solberg havner i ingenmannsland.
    12'
    Offside for Vålerenga
    15'
    Vålerenga forsøker å holde litt i ballen etter å ha blitt trykt tilbake i åpningskvarteret.
    16'
    Vega finner Dønnum, som er på vei inn i Mjøndalen-boksen, men som blir stoppet ganske enkelt.
    17'
    Dragsnes vinner mann mot mann-duellen mot Dønnum, men spiller bort kula i neste trekk.
    18'
    Stor jubel blant VIF-fansen når det blir annonsert 0-1 på Lerkandal...
    18'
    Brochmann og Gauseth forsøker seg på kombinasjonsspill, men bena til Gauseth er litt seige, og VIF-forsvaret rydder greit opp.
    22'
    Mjøndalen har mistet litt grepet, men har fortsatt overtaket, og har en ny dødballsituasjon for øyeblikket.
    23'
    Gult kort til Vålerenga
    Sam Adekugbe
    23'
    Solholm Johansen knuser Vega i lufta. Ikke så veldig overraskende.
    24'
    Dønnum med noen fikse steg, men innlegget havner i ingenmannsland. Lite som har fungert offensivt for Vålerenga.
    25'
    Gauseth med en håpløs pasning over sidelinjen. Mjøndalen sliter litt i denne perioden. Finner hverandre ikke like bra som i starten.
    27'
    Camara med et skudd, eller er det et innlegg? Bak mål går den uansett. Tynn suppe.
    28'
    Borchgrevink med stygg feilpasning til Gauseth, som triller fri Brustad, som slår inn foran mål. Ender med corner for hjemmelaget etter at Felix Horn Myhre rydder opp.
    29'
    Bergström forsøker å finne Brochmann foran mål. Nytt hjørnespark til Mjøndalen.
    31'
    Oi, oi, oi. En lur og lav cornervariant fra Olsen Solberg. Brochmann kommer nesten til avslutning, men Solholm Johansen går litt i veien, og det ebber ut i ingenting.
    32'
    Dragsnes blir utfordret av Dønnum. Vinner den duellen. Sterkt.
    33'
    Ny corner til hjemmelaget. Det begynner å bli noen av dem, og dette kan fort bli farlig.
    34'
    Dommer Kai Erik Steen blåser frispark til Vålerenga. Det ser ut som corneren blir skummel, men det er tøffe dueller i feltet, og dommeren har nok sett noe.
    35'
    Vålerenga-back Adekugbe blir liggende etter corneren. Oppe igjen nå. Ser ut som han kan fortsette, og det gjør han.
    37'
    38'
    Olsen Solberg får frispark i duell med Dønnum. Den ser billig ut.
    39'
    Quint Jansen får til en heading på mål. Vanskelig å få nok trykk på den, men Klaesson må ut i full strekk.
    40'
    Bra skuddforsøk fra Brochmann etter at Bergström legger igjen.
    41'
    Vetle Dragsnes med fin offensiv involvering. Kommer seg oppover på venstresiden og slår et bra innlegg. Det blir litt kaos i VIF-feltet, men ingen av hjemmelagets spillere får avsluttet.
    45'
    To minutter tillegg.
    45'
    Nytt bra forsøk fra Brochmann. Drar til, men ballen fyker over igjen.
    45'
    Finne med innlegg til Camara, men han får ikke skikkelig treff med headingen. Vålerenga har ikke skapt en eneste sjanse i første omgang her.
    45'+2
    Da kjører vi igjen i Mjøndalen.
    46'
    Mjøndalen fortsetter der de slapp i første omgang: Setter press på Oslo-laget og skaffer seg dødballer og innkast høyt i banen.
    50'
    Vålerenga-keeperen setter seg når han skal ta utspark. Hva skjedde der da? Ser ut som han kommer seg på bena igjen.
    51'
    52'
    Borchgrevink løper opp Gauseth og rydder opp.
    52'
    53'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Fredrik Brustad
    Der sitter den for Mjøndalen, og det er Fredrik Brustad som får pirket den over streken. Det skjer - selvfølgelig - etter en dødball. Mjøndalen har hatt en rekke farlige dødballer så langt. Og det er fullt fortjent at Mjøndalen leder.
    53'
    Ny stor sjanse for Mjøndalen. Det er Jansen som får headet, men en Vålerenga-spiller får headet unna idet ballen er på vei inn i mål.
    56'
    56'
    Nok en stor Mjøndalen-sjanse etter corner. Solholm Johansen header mot mål, men igjen blir den reddet på streken.
    57'
    Så ypper Vålerenga seg litt. Dønnum kommer på et fint raid og fyrer greit, men Faye Lund er nede og holder kula.
    59'
    Mjøndalen er altså over streken for øyeblikket, og laget har vært klart best mot Vålerenga.
    60'
    Finne stresser Faye Lund såpass at Mjøndalen-keeperen klarerer dårlig.
    62'
    Offside for Mjøndalen
    62'
    Dønnum er den som vil mest offensivt for Vålerenga, men blir som regel altfor alene.
    63'
    Hjørnespark til Vålerenga
    64'
    Farlig innoverskrudd corner fra bortelaget, men Solholm Johansen er sjef i lufta.
    65'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mayron Antonio George Clayton
    Ut: Ousmane Camara
    66'
    Bra prestasjon av Gauseth. Fin vending gjør at han får skutt fra 16-17 meter, men skuddet er litt for slapt.
    67'
    68'
    Oi, oi, oi, Vålerenga nærmer seg noe. Corneren fra Finne blir nesten nikket i mål av George, men han treffer ikke godt nok.
    69'
    Vakkert Vålerenga-angrep. Dønnum og Finne finner hverandre veldig fint, og det er Borchgrevink som får avsluttet fra brukbart hold. Treffer altfor dårlig.
    70'
    Mjøndalen rygger mer og mer nå. Vålerenga er litt i støtet.
    71'
    Ny avslutning fra Borchgrevink. Heller ikke denne bra nok.
    72'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Pontus Silfwer
    Ut: Fredrik Brustad
    73'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Magnus Lekven
    Inn med en eliteseriedebutant.
    74'
    77'
    Felix Horn Myhre tester skuddfoten. Over.
    78'
    Inn: Sondre Liseth
    Ut: Tonny Brochmann
    78'
    Inn: Mohammed Fellah
    Ut: Deyver Vega
    78'
    Opphold i spillet akkurat nå. En spiller ligger nede. Litt vanskelig å se hvem det er, siden folk står i en klynge rundt. Ser ut som det er VIFs Bjørdal.
    81'
    Gult kort til Mjøndalen
    Sondre Liseth
    Mjøndalen-spilleren får gult for holding.
    82'
    Solholm Johansen stjeler ballen fra George. Bra stopperspill.
    83'
    Inn: Olivier Occean
    Ut: Jacob Bergstrom
    85'
    Oppstykket spill siste del av denne kampen. Mange bytter, folk som ligger ned og lite som skjer.