Ble dekket av Jonathan Hansen

Velkommen til dekningen av oppgjøret mellom Stabæk og Bodø/Glimt!
    STABÆK (4-4-1-1): Sandberg - Hernandez, Strømnes, Hanche-Olsen, Vihmann - Bohinen, Bjørkeeiet, Askildsen, Brynhildsen - Vetlesen - Boli. Benken: Kjellevold, Gyasi, Braaten, Sun, Aga, Vogt, Mokhtar.
    BODØ/GLIMT (4-3-3): Friedrich - Reitan, Moe, Lode, Bjørkan - Moberg, Saltnes, Konradsen - Evjen, Herrem, Layouni. Benken: Haikin, Bergan, Zinckernagel, Hauge, Isidoro, Konate, Myhre.
    Bortelaget har startet sesongen forrykende, og er fortsatt ubeseiret i årets Eliteserie. Stabæk har derimot kun vunnet en kamp. Dermed er det topp som møter bunn i dag.
    Kampen dømmes av Kristoffer Hagenes.
    Lagene har foreløpig lite til felles i sesongstarten, men en ting samler dem. Begge har slått regjerende mester Rosenborg denne sesongen.
    Lagene er på vei ut på gressmatta på Nadderud. Solen skinner ofte i Bærum, og det gjør den også i dag.
    Stabæk tar avspark.
    1'
    Kristoffer Askildsen
    Stabæk flyr rett i angrep! Boli får ballen på kanten, og spiller den 45 grader ut foran mål. Der venter Askildsen, men avslutningen blir blokkert. Nære en drømmestart for hjemmelaget der.
    2'
    Børkeeiet forsøker å finne Boli i bakrom, men Glimt feier unna.
    5'
    Så kommer Bodø/Glimt på sin første visitt på Stabæk sin halvdel. Bjørkan setter fart på kant, og forsøker å tre gjennom til Layouni, men Stabæk har kontroll.
    7'
    Så er Layouni frempå igjen. Prøver å tråkle seg gjennom Stabæk-forsvaret, men stoppes kontant av Strømnes.
    8'
    Gult kort til Stabæk
    Madis Vihmann
    Der går det nesten galt for Stabæk. Vihmann får en dårlig berøring, og Moberg snapper. Estlenderen legger Moberg i bakken, og får det gule.
    9'
    Frisparket ender i hjørnespark til Glimt, men dødballen lander bak mål til utspill fra keeper.
    10'
    Stabæk løfter igjen på raske Boli i bakrom. Men Glimt-keeper Friedrich er våken, og plukker ballen på rett innenfor 16-meteren.
    14'
    Bjørkan, Konradsen og Layouni kombinerer fint på vestrekanten. Sistnenvte får til slutt ballen innenfor Stabæks 16-meter, men førsteberøringen sitter ikke. Gode tendenser fra Glimt nå.
    16'
    Lode spiller opp Layouni på kanten, men svensken er i offside.
    20'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Franck Boli
    Der sitter den! Stabæk bryter høyt i banen. Vetlesen fører ballen inn i boksen, og forsøker en blanding mellom skudd og pasning til Boli. Den treffer en Glimt-spiller, men Boli får kastet frem foten, og sender hjemmelaget i ledelsen.
    22'
    Nå koker det her! Straffe til Stabæk. Brynhildsen stjeler ballen, og setter fart. Han skyter fra 15 meter, men det reddes. Returen plukker Vetlesen opp, før han blir lagt i bakken av Saltnes. Dermed peker dommeren på straffemerket.
    24'
    Stabæk scorer på straffe!
    Stabæk 2 - 0 Bodø/Glimt
    På to minutter er kampen snudd på hodet! Det er ingen god straffe fra Boli, og Friedrich er på den, men han klarer ikke slå den utenfor målet.
    25'
    Layouni og Bjørkan kombinerer igjen på kanten. Bjørkan får til slutt lagt inn, men Stabæk klarerer.
    28'
    Konradsen legges i bakken. Frispark i god posisjon for Glimt nå.
    29'
    Konradsen tar frisparket selv, men det klareres vekk før den når boksen.
    29'
    Vetlesen slår en fin stikker til Boli i bakrom, men igjen en Friedrich våken. Han snapper ballen rett foran spissen.
    32'
    Så er Boli nede med skade. Det er stopp i spillet.
    32'
    Samtidig dytter Saltnes og Brynhildsen litt på hverandre etter en duell, men det roer seg fort ned.
    33'
    Boli kommer seg på beina, og kan fortsette kampen.
    34'
    Herrem løfter ballen i bakrommet, i retning Layouni. I målet er Sandberg våken, og måker ballen vekk.
    35'
    Stabæk er nære 3-0! Hanche-Olsen er med frem, og svinger ballen inn i boksen. Der får Brynhildsen stå helt alene, men han klarer ikke styre headingen på mål.
    36'
    Back Hanche-Olsen drar frem dagens vakreste finte på Nadderud. Sender Evjen i pølseboden med en strålende Zidane-finte, men angrepet stoppes like etterpå.
    40'
    Glimt får dagens første halvsjanse. Layouni har flyttet seg over på høyrekanten. Han drar seg inn i banen, og avslutter. Ingen Glimt-spillere klarer å endre retningen på skuddet, og Sandberg redder enkelt.
    44'
    Konradsen avslutter, men det blokkeres og ender i hjørnespark.
    45'
    Lode slår hjørnesparket på bakerste stang, men den går over alle, og spretter ut til utspill fra keeper.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Saltnes skyter fra 20 meter, men Sandberg redder den enkelt i hjørnet.
    45'+2
    Dommeren blåser i fløyta, og sender lagene til pause. Tre minutter i midten av omgangen gjør at Stabæk leder 2-0.
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Philip Zinckernagel
    Ut: Morten Konradsen
    46'
    Glimt-trener Knutsen tar grep, og gjør et bytte allerede i pausen.
    46'
    Glimt går rett i angrep. Bjørkan skaffer hjørnespark.
    47'
    Hjørnesparket fra Zinckernagel er ikke veldig bra, og klareres enkelt på første stang.
    47'
    Evjen legger Vetlesen i bakken midt på banen. Sent ute der, men slipper unna kort.
    48'
    Bodø/Glimt kobler et lite grep om kampen i åpningen av andre omgang. Lode svinger ballen inn i boksen, men det stanges ut. Det blir innkast høyt på Stabæks halvdel.
    49'
    Stabæk bryter høyt i banen, og kan kontre. Bohinen og Bali setter fart, men førstnevnte slurver bort muligheten.
    52'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Philip Zinckernagel
    Brynhildsen kontrer, og setter fart. Zinckernagel går for ballen, men tar med seg Brynhildsen. Får det gule for å stoppe overgangen.
    53'
    Så er det frispark til Stabæk i god posisjon.
    54'
    Vetlesen forsøker å slå den inn i boksen, men det klareres enkelt vekk.
    54'
    Vetlesen og Stabæk kontrer! Han slipper den til Boli i bakrom, som forsøker å utfordre. Til slutt havner Boli på veldig skrått hold, og spiller tilbake til Vetlesen i boksen, men pasningen er alt for hard.
    57'
    Det svinger på Nadderud. Frispark til Glimt i venstre korridor. Layouni legger den inn, og det er godt slått. Men ingen Glimt-spillere får en fot på innlegget, som passerer ut dødlinja.
    58'
    Forsvarsspiller Lode fører opp langs midten av banen. Fra omtrent 25 meter forsøker han å skyte, men den går langt over både mål og stadionmuren.
    60'
    Boli går i bakken i boksen, og hele stadion roper på straffe. Men dommeren vinker spillet videre. Reprisene viser at det er kontakt. Boli kan ha blitt snytt for en straffe der!
    62'
    Brynhildsen fyrer av fra distanse. Den går via Moe, og sniker seg like utenfor! Det blir hjørnespark.
    65'
    Vetlesen slår corneren, men den går over hele feltet og ut dødlinja.
    65'
    Inn: Amadou Konate
    Ut: Geir André Herrem
    66'
    Lode krangler til seg et hjørnespark.
    67'
    Layouni svinger ballen inn. Den får en stuss på første stolpe, men går over hele feltet.
    67'
    Konate får ballen på syv meters hold, men klarer ikke å stokke beina og avslutte. Stabæk får til slutt klarert.
    69'
    Emil Bohinen
    Stempler Zinckernagel, og får et gult kort.
    70'
    Så lager Bohinen et nytt frispark kun minuttet etter. Skal være forsiktig nå, før det røde dukker opp.
    72'
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Vegard Leikvoll Moberg
    72'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Emil Bohinen
    73'
    Bodø/Glimt fortsetter å stange mot et Stabæk som ligger lavt. Har ikke klart å skape noe som vitner om at de skal komme tilbake i dette oppgjøret foreløpig.
    76'
    Så scorer Stabæk, men det er vinket for offside! Boli vipper ballen videre til Aga, som setter den i mål, men assistentdommer er altså oppe med flagget.
    77'
    Gresset på Nadderud er ikke helt jevnt. Et tilbakespill til Sandberg får plutselig en sprett, men keeperen klarer å få kontroll på ballen, og feier den ut til kast. Nære på en skikkelig tabbe for Stabæk der.
    80'
    Inn: Peder Vogt
    Ut: Hugo Vetlesen
    82'
    Nå begynner Glimt å bli desperate. Hauge skyter fra nærmere 30 meter, og det går himmelhøyt over, til ironisk applaus fra Stabæk-supporterne.
    83'
    Layouni slår et fint innlegg, og Konate avslutter på bakerste stang. Hanche-Olsen blokkerer til hjørnespark.
    84'
    Hjørnesparket klareres enkelt, men Glimt plukker opp andreballen. Layouni svinger den inn på ny, og ballen holder på å lande i mål. Den spretter i tverrliggeren og ut.
    85'
    Reitan skaffer Glimt et hjørnespark.
    90'
    FOR EN MISS! Glimt har sendt alle mann i angrep, og Stabæk bryter. Boli har en hel halvdel alene, men klarer ikke å runde keeper Friedrich, som snapper ballen. Den skal Boli sette!
    90'+1
    Så skjer det noe vi sjeldent ser på toppnivå. Glimt tar et feilkast, og dermed får Stabæk innkastet høyt på motstanderens banehalvdel.
    90'+2
    Dommeren blåser i fløyta, og Stabæk tar en fortjent hjemmeseier. Bodø/Glimt var aldri i nærheten av å skape noen store muligheter mot en solid Stabæk. Dermed går også bortelaget på sitt første tap for sesongen.