1-1
2-1
2-2
Høiland66' (Str.)
3-2
4-2
5-2
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra der Trondheims nest beste fotballag tar imot vestlandets fotballkransekake, Viking.
    De to lagenes sesongstarter har vært av totalt forskjellige karakter. Mens Ranheim kun har tatt ett poeng på de fire første kampene, har nyopprykkede Viking vunnet tre av fire kamper, og ligger pent plassert på 4. plass på tabellen, ikke ulik starten Ranheim fikk i 2018.
    Lagoppstillingene er inne, og Ranheim starter som følger, i 4-3-3: Barli - Øveraas, Kvande, Furu, Tønne - Reginiussen, Valla Dønnem, Reginiussen - Storflor, Karlsen, Solbakken
    Bjarne Berntsens Viking starter som følger, også det i 4-3-3: Austbø - Bjørshol, Hove, Vevatne, Vikstøl - Thorstvedt, Fridjonsson, Ibrahimaj - Bytyqi, Høiland, Tripic.
    Ifølge Vikings hjemmeside, viking-fk.no, har lagene aldri møtt hverandre i en tellende kamp. Det eneste tidligere møte mellom lagene er generalprøven i 2014, da Viking vant 3-1 på Randaberg stadion.
    På Ranheim-benken sitter reservekeeper Lenes sammen med Alseth, Blakstad, Sørløkk, Rønning, Heggem og Foosnæs.
    Viking-trener Berntsen har med seg følgende sju reserver: Arnebrott (k), Salte, Østensen, Ekeland, Tangen, Johnsen og Pereira.
    Kampen dømmes av hoveddommer Rohit Saggi fra Drafn. På linjene flagger Morten Jensen og Anders Michael Velo. Fjerdedommer er den eksellente Mads Følstad Skarsem fra Steinkjer.
    – Jeg forventer at vi spiller Ranheim-fotball, og at vi sprudler med ball. Så tror jeg vi møter et godt lag. Jeg tror det blir en spennende kamp, sier Ranheim-midtstopper Daniel Kvande.
    Det er fantastisk sommervær i Trondheim, med blå himmel, vindstille, strålenden sol og rundt tjue grader. Tribunen er ikke tettpakka, men det er god stemning i Ranheimsfjæra. Avspark er rett rundt hjørnet.
    Kampen har startet
    Viking tar avspark.
    1'
    Ranheim-trener svein Maalen har gjort noen overraskende endringer for å få laget inn på seierssporet igjen. Én av dem er å bytte ut begge de «vanlige» backene. På høyreback har Jørgen Øveraas kommet inn for Øyvind Alseth, mens Erik Tønne har kommet inn på venstre back i stedet for Aleksander Foosnæs, som var en av Ranheims beste spillere i 2018.
    3'
    Høyreback Øveraas er på farta på høyre, men Viking-back Vikstøl ordner opp, og Viking spiller seg pent ut.
    5'
    I overkant av femti Viking-supportere har funnet veien til Ranheimsfjæra.
    5'
    Ingen i Ranheims løperrekke har scoret mål til nå i sesongen. De to målene er scoret av midtbanespillerne Eirik Valla Dønnem og Adria Mata Lopez.
    6'
    Furu har muligheten til å slå en diagonalpasning til Øveraas på høyre flanke, men bommer totalt. Ballen inn til Viking-keeper Austbø.
    7'
    Ranheim ligger lavere enn de har hatt for vane å gjøre på hjemmebane. I stedet for å styrte etter ballen når motstanderen har den i bakre rekker, ser det ut til at Maalens mannskap rygger litt lenger bak i banen.
    8'
    Viking skal kaste langt fra høyt i banen. Det er Fridjonsson som kaster langt, men Ranheim header unna.
    8'
    Furus midtstopperkollega forsøker seg med en lang diagonalpasning mot motsatt flanke. Men også denne er upresis og går ut til kast.
    9'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 1 - 0 Viking
    Mål: Mads Reginiussen
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Og der sitter den endelig for Ranheim. Mads Reginiussen setter pannebrasken til Øyvind Storflors innlegg fra høyre. Assistkongen leverer fortsatt varene i en alder av 39 år. Det var høyreback Øveraas som stod bra etter å ha vunnet ballen i forkant.
    9'
    Viking forsøker å svare på høyre kant, men innlegget havner rett i klypa på Ranheim-keeper Barli.
    11'
    Viking presser relativt høyt, så vil det vise seg om Ranheim holder på sin identitet, å holde ballen i laget og spille seg ut fra eget forsvar, i stedet for å slå langt.
    11'
    Tripic drar seg innover i banen og vrir spillet motsatt. Innlegget er bedre denne gangen, men nok en gang er Barli ute og plukker enkelt.
    14'
    Ranheim setter igang raskt.
    14'
    For tredje gang slår en av Ranheim-stopperne en halvliggende diagonal mot motsatt kant. For tredje kant lykkes det ikke.
    15'
    Ranheim setter opp sitt første angrep på venstre. Reginiussen kommer på et klassisk indreløper-løp, og forsøker å slå ut fem-og-førti. Viking klarerer til kampens første corner.
    15'
    Hjørnespark til Ranheim
    15'
    Nå står Ranheim opp, men Viking setter likevel igang kort. Karlsen feller Ruben Hove, og lager frispark. Får også det gule kortet. Vel fortjent.
    16'
    Gult kort til Ranheim
    Michael Karlsen
    16'
    Nesten samtlige spillere benytter anledningen til å innta drikke. 18 spillere står ved innbytterboksen med en vannflaske, mens Runar Hove får behandling.
    17'
    Ranheim setter igang kort. Vikings ti mann trekker seg bakover.
    18'
    Strålende jobbet av Solbakken og Reginiussen som vinner igjen ballen høyt i banen. Ranheim starter på nytt bakfra, men den lange pasningen er igjen upresis og uten vinkel.
    19'
    Karlsen løper alene gjennom i bakrom, men linjedommeren vinker offside - til slutt.
    20'
    Runar Hove har kommet innpå igjen, men ramler nesten umiddelbart sammen som et korthus. Ny løpetur for fysioterapeut Halvard Øen Grova. Han signaliserer straks bytte til Bjarne Berntsen på benken.
    20'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tord Johnsen Salte
    Ut: Runar Hove
    21'
    Nesten strålende av Karlsen, som vender bort én oppasser og slår blindt på halv volley ut mot venstre kant. Erik Tønne burde kanskje startet litt tidligere, for ballen ruller akkurat over sidelinja.
    22'
    Stor Viking-sjanse. Bytyqi stormer forbi på høyre flanke og legger inn til Høiland som er perfekt plassert midt foran Ranheim-målet. Ballen akkurat for lang for Høiland.
    23'
    Stor Viking-sjanse. Bytyqi stormer forbi på høyre flanke og legger inn til Høiland som er perfekt plassert midt foran Ranheim-målet. Ballen akkurat for lang for Høiland.
    23'
    Frispark til Viking på 25 meter.
    23'
    Prøver seg på en sylfrekk frisparkvariant Viking. Tripic vipper opp ballen og chipper ballen over Ranheim, men ballen er akkurat for lang, og Barli er ute og snapper ballen.
    25'
    Stygg pasningsmiss av Reginiussen på egen halvdel. Bytyqi dundrer i vei på høyreving, men Furu greier å hindre vingen i å skjære inn rett på mål.
    25'
    Karlsen holder bra på ballen, og finner Reginiussen, men nok en gang misser Ranheim-kapteinen med førstetouchet.
    27'
    Ranheim forsøker igjen å finne Karlsen, men Ranheim-spissen sliter med å få tatt ned ballen i duell med Viking-stopperne.
    27'
    Tripic på farta på venstre, men igjen kommer han noen hundredeler for seint til å snappe ballen foran Ranheim-keeperen.
    28'
    Michael Karlsen
    Godt Ranheim-spill. Innlegg fra høyre, og Karlsen setter pannebrasken til. Ballen spretter utenfor. Halvsjanse.
    29'
    Ranheim vinner igjen ballen, og kan slå i bakrom, men velger i stedet å ta med egen back. Det ender med ny ballmiss, og Viking kan kontre...
    29'
    Tommy Høiland
    Tripic er god nå, og finner Høiland med en flott crosser. Høiland header ballen ned i bakken, men Barli er raskt nede og redder enkelt.
    30'
    Fridjonsson løper over til høyre side for å kaste langt. Det er et våpen dette for Viking.
    31'
    Tord Johnsen Salte
    Enorm sjanse for innbyter Salte, men midtstopperen treffer ikke reint fra tre meter. Ballen lander i hendene til keeper Barli. Viking nærmer seg nå.
    31'
    Akkurat som i tidligere i sesongen har Ranheim gjort sjeldent mange tekniske feil i oppbyggingen av spillet.
    32'
    Storflor høster applaus fra hjemmefansen etter god defensiv jobb mot Tripic. Viking-kapteinen har vært banens neste så langt.
    32'
    Igjen slår Ranheim langt. Rett til en Viking-spiller. På den positive siden; unngår overgang imot.
    33'
    Ola Solbakken
    Istedet er det Ranheim som vinner igjen ballen og kontrer. Ola Solbakken har byttet side med Storflor, og er plutselig alene med keeper fra sju meter, skrått ute. Balltreffet er håpløst, og ballen går til høyre for målet; rett i reklameskiltet.
    34'
    Nytt langt kast for Viking. Fra samme posisjon ute på høyre, fra samme mann; Fridjonsson.
    35'
    Igjen header Ranheim unna på første stolpe, og får til og med frispark på kjøpet.
    35'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    Tripic skyter etter at fløyta har gått. Dét får han gult kort for.
    35'
    Storflor med frekke finter på venstre; sender motspiller én vei, og går en annen. Finner Reginiussen, som vender hjemover. Ranheim har flere muligheter til å legge inn, men velger i stedet kortpasningsspill. Det ender nesten med balltap.
    37'
    Der kommer innlegget fra Tønne, men det er for mye luft under ballen, og rett til keeper Austbø.
    37'
    Bytyqi forsøker å gå forbi Furu, men Ranheim-spilleren bruker klokskap og muskler. Viking-kanten blir liggende igjen på gresset, mens Furu løper av gårde med kula.
    38'
    Lopez viser strålende nærteknikk på midtbanen; holder ballen i laget der mange ville valgt en langt enklere løsning.
    39'
    Ranheim er i dytten nå, og ligner mer på seg selv igjen.
    39'
    Jørgen Øveraas Olsen
    Strålende Ranheim-spill på høyre. Solbakken legger inn fra høyre, og høyreback Olsen Øveraas får avsluttet. Ballen like til side for Viking-målet.
    40'
    Høyrebacken blir liggende nede etter en duell innenfor Vikings 16-meter. Det ser ut som om det er en strekk på baksiden av høyre lår. I så fall er kampen slutt for Øveraas' del.
    41'
    Øyvind Alseth
    Duellspill tjue meter fra Ranheims-mål. Reginiussen vinner én takling, men ballen spretter til Kvande, som bommer helt på ballen. Det gjør at Viking er nesten alene med keeper, men skuddet fra Tripic med venstre fot ruller utenfor.
    42'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Jørgen Øveraas Olsen
    Ingen sjanse for Øveraas til å fortsette. Det betyr det andre byttet på grunn av skade før én omgang er spilt.
    42'
    Alseth rygger når Tripic møter lavt. Det gjør at Viking-kapteinen får tid til å finne en medspiller på løp, men Ibrahimaj er i offside.
    45'
    Grilltåka er i ferd med å legge seg over Ranheimsfjæra nå.
    45'+1
    Vanskelig å si om det er tåka eller ikke, men Ranheim-forsvaret er på skikkelig bærtur når Viking svinger inn ballen fra høyre. Én Ranheim-spiller holder ballen i spill, slik at Tripic får slått inn fra venstre. Barli er ute og bokse, men rett til værs. En medspiller klarerer desperat til corner.
    45'+2
    Hjørnespark til Viking
    45'+2
    I forbindelse med grilltåka, opplyser speaker på høyttaleranlegget at «røyking på tribunen er forbudt». God humor.
    45'+2
    Det skal spilles minimum fem minutter tillegg.
    45'+3
    Karlsen forsøker å jage en lang ball i bakrom, som er ekkel for Viking-forsvaret. Men det ender med frispark på grunn av armbruk.
    45'+4
    Michael Karlsen
    Ranheim med en siste sjanse på over overtid. Vinner igjen ballen høyt i banen, og Alseth svinger inn ballen fra høyre. Karlsen kommer bakfra, og kliner til på hel volley. Skuddet går noen meter utenfor. Godt spill. Karlsen blir liggende nede, men kommer seg på beina.
    45'+5
    Pause
    Det har vært en underholdende første omgang på Extra arena. Måtte det bare vare.
    2. omgang
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Lasse Berg Johnsen
    Ut: Samúel Fridjónsson
    Viking gjorde ett bytte i pausen.
    46'
    Ny lang ball mot Karlsen, som greier å holde motspiller Bjørshol på armlengdes avstand, men igjen er det touchen, ikke musklene, som svikter.
    48'
    Gode kombinasjoner mellom Reginiussen og Lopez, som nesten får skutt fra 20 meter. Viking får klarert.
    49'
    Igjen finner Reginiussen indreløperkollega Lopez, som vender hjem og holder ballen i laget.
    49'
    Bra Ranheim-spill. Første på venstre, med innlegg fra Solbakken, så på høyre. Med overlapp og innlegg fra Alseth. Avslutningen høyt over. Ingen stor sjanse.
    50'
    Mål for Viking!
    Ranheim 1 - 1 Viking
    Mål: Ylldren Ibrahimaj
    Målgivende: Tommy Høiland
    Strålende Viking-spill på høyre. Bortelaget trer seg gjennom med flere gode kombinasjoner. Til slutt er det Tommy Høiland som løper helt ned til dødlinja og legger inn foran mål. Der kommer Ylldren Ibrahimaj stormende, og bredsider inn utligningen fra en halv meter.
    51'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 2 - 1 Viking
    Mål: Ola Solbakken
    Målgivende: Mads Reginiussen
    Ranheim svarer umiddelbart. Mads Reginiussen vinner igjen ballen høyt i banen, etter at innbyter Salte har fått en elendig touch. Ranheim-kapteinen finner Ola Solbakken som kommer løpende på innsiden av Reginiussen bakfra. Avslutningen alene med keeper er perfekt.
    52'
    Zymer Bytyqi
    Kan Viking svare tvert? Bytyqi får avsluttet fra god posisjon på høyre, men treffer ikke reint, og ballen subber forbi Barlis høyre stang.
    55'
    Frispark fra 30 meter fra Vikings mål.
    55'
    Innlegget fra Kvande er bra, men Austbø får bokse relativt upresset.
    55'
    Frispark til Viking i god posisjon, rett utenfor 16-meteren.
    58'
    Ny frekk frisparkvariant fra Viking, som kommer til avslutning fra seks meter. Skuddet har retning, men blir stoppet på streken og til corner.
    59'
    Corneren er ikke av samme kaliber.
    59'
    Nok en dårlig pasning fremover i banen fra Kvande. Viking bryter og angriper på høyre. Furu blokkerer innlegget - som ender med corner.
    60'
    Hjørnespark til Viking
    60'
    Bedre corner nå, og flere Viking-hoder er airborne. Et enda luftigere Ranheim-hode får headet ballen videre og ut av farlig sone.
    61'
    Tord Johnsen Salte
    Viking får slått inn, men headingen fra innbytter Salte lander hos Barli.
    62'
    Ranheim angriper på venstre. Solbakken mot Salte. God pasning i forkant av Reginiussen.
    62'
    Karlsen har kontrol på Salte, og får lagt igjen ballen til Reginiussen, som lusker på 17 meter. Skuddet med innsida curler ikke nok til å treffe mål. Ranheim er gode nå.
    63'
    Even Barli lager straffespark til Viking. Bommer på ballen, men treffer motspiller Kristian Thorstvedt. Thorstvedt header ballen først, før han blir truffet av Barli. Barli burde holdt seg på streken.
    64'
    Gult kort til Ranheim
    Even Barli
    Keeperen får gult kort i samme slengen.
    65'
    Det er Høiland som skal ta det.
    65'
    Viking scorer på straffe!
    Ranheim 2 - 2 Viking
    Mål: Tommy Høiland
    Høiland banker ballen utagbart høyt i hjørnet.
    66'
    Hjørnespark til Viking
    68'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Aleksander Foosnæs
    Ut: Erik Tønne
    69'
    Frispark til Ranheim på 30 meter. Kan bli farlig med et godt innlegg.
    69'
    Ranheim kan kontre tre mot to, men pasningen fra Reginiussen til Lopez er upresis. Innlegget fra spanjolen er litt for langt bak Reginiussen. Kanskje burde Ranheim-kapteinen heller slått motsatt, der Solbakken var helt alene...
    71'
    Zlatko Tripic
    Viking vinner igjen ballen høyt i banen, og Tripic får skutt fra skrått hold. Ballen toucher innom en spiller, men Barli får hindret baklengs med knyttneven.
    72'
    Det er Viking som kjører kampen nå.
    72'
    Strålende gjort av Karlsen, som holder motspiller Salte unna, og serverer Reginiussen som kommer bakfra. Solbakken får ballen på venstre, men kommer seg ikke forbi Vevatne. Reginiussen får frispark på 16-meterstreken.
    73'
    Storflor kan curle denne i mål - fra perfekt posisjon for en høyrebeint spiller.
    73'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 3 - 2 Viking
    Mål: Øyvind Storflor
    Og Storflor gjør det! 39-åringen står nå med scoring og assist. Frisparket er perfekt slått over muren. En Viking-spiller forsøker løpe ned til streken for å heade unna, men når ikke opp.
    74'
    Ranheim holder virkelig på å søle det til for seg selv i eget forsvar. To ganger, utrolig nok, greier Ivan Furu å nesten miste ballen til en motspiller. Får til slutt en tå på ballen, og faller særdeles lett når han kjenner en lett berøring fra en Viking-spiller.
    78'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Adria Mateo
    Ranheims tredje og siste bytte. Midtbanebytte.
    79'
    Det er 1 950 tilskuere. Det er årsbeste i Ranheimsfjæra. Det er også underholdningsverdien. Kanskje er det en sammenheng?
    80'
    Zlatko Tripic
    Tripic avanserer ute på høyre, og skjærer inn mot mål for å få bedre vinkel til avslutning. Skuddet er nesten perfekt, går forbi Barli, men på oversiden av tverrligger og over.
    82'
    Gult kort til Ranheim
    Ola Solbakken
    Ranheim får frispark, men det er Solbakken som får det gule kortet.
    86'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Even Østensen
    Ut: Rolf Daniel Vikstøl
    88'
    Ranheim ligger lavt nå, og Viking har flyttet opp nesten hele laget.
    89'
    Frispark til Viking i god posisjon. Tas kort, og slås inn.
    90'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 4 - 2 Viking
    Mål: Michael Karlsen
    Ranheim kontrer, og Michael Karlsen får muligheten fra langt hold med keeper langt ute. Karlsen treffer perfekt, og kampen er avgjort.
    90'
    Gult kort til Viking
    Lasse Berg Johnsen
    90'+2
    Viking får frispark fra langt hold, men skyter rett på Ranheim-keeper Barli. Hjemmefansen har reist seg nå og applauderer sine blå helter i de siste minuttene.
    90'+3
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 5 - 2 Viking
    Mål: Ola Solbakken
    Målgivende: Eirik Valla Dønnem
    Nå tar det helt av her. Ranheim kontrer. Eirik Valla Dønnem slår inn fra høyre, perfekt til Solbakken, som bredsider inn sitt andre for dagen.
    90'+3
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her