Mjøndalen stiller med dette laget (4-3-3): Makani - Sebulonsen, Nakkim, Solholm Johansen, Walstad - Brochmann, Gauseth, Sveen - Brustad, Stokke, Ovenstad.
    Mjøndalens benk: Lysgård, Sell, Solberg, Larsen, Aasmundsen, Scriven, Ibrahim, Skistad.
    Sandefjords startoppstilling (4-3-3): Storevik - Wembangomo, Moen Foss, Kreuzriegler, Haakenstad - Ordagic, Singh, Risan Mørk - Jonsson, Södlund, Nyenetue.
    Sandefjords benk: Due, Valés, Vallès, Normann Hansen, Ruud Tveter, Brenden, Falchener, Fjeldskår, Egeli.
    Mjøndalen vant 4-0 da lagene spilte treningskamp i april, så får vi se om det blir jevnere her.
    Mjøndalen tar avspark, og vi er i gang.
    1'
    Sebulonsen får ballen på høyrekanten, men roter den ut over sidelinjen.
    2'
    Litt rotete åpning på kampen. Banen er også litt ujevn.
    4'
    Mål for Mjøndalen!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Mjøndalen
    Mål: Tonny Brochmann
    Målgivende: Martin Rønning Ovenstad
    Stokke løfter inn i feltet, og Ovenstad demper på brystkassen før Brochmann banker bortelaget i ledelsen.
    6'
    Sandefjord prøver seg og Kreuzriegler klinker til - blir blokkert.
    8'
    Hjemmelaget har ballen mye nå.
    9'
    Gauseth ligger nede med en skade. Det ser ut til at det høyre kneet han sliter med. Han må ut, og Brochmann tar over kapteinsbindet.
    10'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Stian Aasmundsen
    Ut: Christian Gauseth
    12'
    Ballen løftes inn i Mjønbdalen-feltet, men stussen fra Södlund går inn til keeper Makani.
    13'
    Wembangomo prøver seg med en pasning i retning av Nyenetue, men blir litt for upresist og over kortlinjen.
    15'
    Kreuzriegler skyter fra veldig langt hold - via en motstander og til corner.
    18'
    Corneren fra Jonsson ender hos en umarkert Kreuzriegler - headingen er svak og keeper redder enkelt.
    19'
    Nakkim finner Brustad, som header ned i retning av Stokke - keeper Storevik rydder opp.
    22'
    Frispark til hjemmelaget på høyrekanten. Det er Walstad som er for tøff med Jonsson.
    23'
    Frisparket blir det ikke noe farlig ut av. Ender i klypene til Makani.
    23'
    Herlig av Wembangomo, som drar seg inn fra kanten og dribler av tre mann - blan annet tunnel på Ovenstad. Men så blir han til slutt stoppet.
    27'
    Sandefjord-kaptein Singh får beskjed av dommeren om å roe seg ned. Litt mye kjefting i forkant der.
    28'
    Makani våken i feltet, og plukker en lav pasning i retning Södlund.
    29'
    Jonsson feller Sveen, og er nok heldig som slipper kortet der. Frispark til Mjøndalen på egen halvdel.
    31'
    Brochmann prøver å kmme seg fri inne i feltet, men kommer ikke til skudd.
    32'
    Brochmann på farten igjen. Drar seg inn i feltet fra høyre, og kommer seg fri. Så fyrer han med venstrebeinet, og Storevik varter opp med en god redning - kaster seg mot venstre og slår unna.
    32'
    Nyenetue legger inn fra venstre - Nakkim klarerer.
    33'
    Corner til hjemmelaget. Walstad som lager den.
    34'
    Nyenetue tar corneren - blir klarert.
    34'
    Nyenetue feller Brochmann. Frispark til gjestene midt på Sandefjords halvdel.
    37'
    Ovenstad løfter den inn i feltet, men blir til slutt frispark til Sandefjord.
    37'
    STRAFFE TIL SANDEFJORD! For et raid av Nyenetue. Dribler av tre fire bruntrøyer og fosser inn i feltet. Felles av Solholm Johansen etter å ha tatt en skikkelig frekkis.
    39'
    Sandefjord Fotball bommer på straffe! Makani kaster seg mot høyre og blokkerer med kneet. God redning, men straffen er nesten midt i mål.
    40'
    Ordagic får en sjanse også, men skuddet fra skrått hold blokkeres til corner.
    40'
    Haakenstad avslutter på corneren - like utenfor. Vil ha ny corner, men får ikke det.
    41'
    Jonsson skyter fra distanse - blokkeres.
    43'
    Brustad finner Stokke, som fyrer løs på volley med venstrebeinet. Dommeren blåser for en korrekt offside idet Storevik uansett redder.
    44'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Wembangomo spilles fint frem på høyresiden, men så er innlegget bak mål. Svakt!
    45'+1
    Brochmann spiller frem Sveen, som får med seg ballen inn i feltet, men Moen Foss klarerer.
    45'+2
    Brochmanns tidlige scoring er det eneste som skiller lagene. Men det har vært drama med straffebom for hjemmelaget. I tillegg måtte Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth ut med en kneskade før det var spilt et kvarter.
    Ordagic får ballen inne i feltet, men roter bort den sjansen.
    47'
    Brustad går over ende i duell med Kreuzriegler, og vil ha straffe. Det får han ikke. Uansett skjer det utenfor 16-meteren, og det ser greit ut at det ikke blåses.
    48'
    Rønning Ovenstad kommer til heading etter innlegg fra Brustad - treffer ikke ballen skikkelig. Ender med corner til bortelaget.
    49'
    Corneren blir klarert til en ny - fra motsatt side.
    50'
    Corner nummer to heades unna av Kreuzriegler.
    50'
    Litt avventende fra begge lag i 2. omgang.
    52'
    Gult kort til Mjøndalen
    Stian Aasmundsen
    Feller Nyenetue, og får kampens første gule.
    52'
    Risan Mørk ligger nede med en skade. Han ser meget svimmel ut. Da skal Ruud Tveter inn, ser det ut til.
    53'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Alexander Ruud Tveter
    Ut: Sander Risan Mørk
    55'
    Brustad og Ovenstad kombinerer fint før sistnevnte legger farlig inn - over alle i feltet.
    57'
    Markus Nakkim
    Det kortet er klart. Feier ned Wembangomo. Hindrer en Sandefjord-overgang, men den taklingen er meget stygg.
    57'
    Jonsson er god når han rekker en ball på vei over kortlinjen. Får kastet seg, og samtidig lagt inn. Men Mjøndalen klarerer.
    60'
    Sandefjord har hatt skuffende lite å komme med offensivt i andre omgang.
    64'
    Brochmann og Brustad kombinerer. Brustad prøver et innlegg - rett i klypene til Storevik.
    64'
    Brochmann skyter fra drøyt 20 meter - treffer veldig dårlig. Syv meter utenfor.
    65'
    Brochmann nede med skade. Får seg en smell i magen, ser det ut til.
    66'
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    66'
    Brochmann er oppe igjen. Det ser ut til å gå bra med ham.
    66'
    Innbytter Hansen jobber godt på venstrekanten. Finner Singh, men avslutningen er ufarlig.
    68'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Martin Kreuzriegler
    Kreuzriegler meier ned Sebulonsen. Da er kanskje en riktig avgjørelse av østerrikeren, for det kunne ha blitt farlig.
    71'
    Mjøndalen-spillerne har allerede startet med å drøye. Det er vel litt tidlig ...
    73'
    Tonny Brochmann
    Brochmann sparker ned Brice Wembangomo. Ikke pent!
    73'
    Sandefjord kommer til med skudd - men rett på Makani. Ordagic er skytteren.
    75'
    Inn: Lars Olden Larsen
    Ut: Tonny Brochmann
    76'
    Mjøndalen kommer farlig, men Ordagic gjør en god forsvarsjobb.
    77'
    Sandefjord Fotball 0 - 2 Mjøndalen
    Mål: Lars Olden Larsen
    Målgivende: Benjamin Stokke
    Meget bra enkeltmannsprestasjon av mannen som så vidt har kommet på banen som innbytter. Han drar seg fri og skyter lavt nede til venstre. Storevik blir stående på feil bein og rekker ikke å reagere.
    77'
    Hansen kan få en bra sjanse, men treffer ikke ballen skikkelig. Utspark fra keeper.
    80'
    Inn: Marc Vales
    Ut: Martin Kreuzriegler
    81'
    Inn: Enric Vallès
    Ut: Amer Ordagic
    82'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: André Sødlund
    83'
    Inn: Sivert Øverby
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    83'
    Inn: Alfred Scriven
    Ut: Fredrik Brustad
    83'
    Inn: Joackim Olsen Solberg
    Ut: Ole Amund Sveen
    84'
    Makani med langt utspill, Scriven forfølger den.
    85'
    Mjøndalen får frispark i god posisjon. Det er Brenden som er synderen mot Olsen Solberg.
    85'
    Aasmundsen feier ballen utenfor.
    87'
    Vales feller Scriven, og det er nok straffe til Mjøndalen.
    88'
    Mjøndalen bommer på straffe!
    88'
    Sandefjord Fotball 0 - 3 Mjøndalen
    Mål: Markus Nakkim
    Straffeeksperten Storevik redder igjen! Nakkim er mannen som bommer på straffen, men han gjør det godt igjen ved å score på returen.
    89'
    Fem minutter er lagt til.
    90'+1
    Solholm Johansen header ut Sandefjord-corneren.
    90'+2
    Singh tester skuddfoten. Utenfor.
    90'+2
    Scriven og Stokke kombinerer - men ballen blir for lang og ender utenfor dødlinjen.
    90'+5
    En tung start for Sandefjord med 0-3 mot et annet lag som mange har tippet i nedrykksstriden.
    90'+5
    Solholm Johansen har krampe.
    90'+6
    - Vi er solide. Vi la om midtveis i 1.omgang og kom høyere på banen, sier Vegard Hansen i Discovery+-intervjuet.
    Gauseth har fått en strekk - og Vegard Hansen regner med at han blir ute noen uker.