Slutt

1-0

Holm33'
1-0
Supporterfordeling på VG
6 408
3 271

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Lerkendal, der Rosenborg-trener Kjetil Rekdal er på hjemmebane for første gang i sin spiller- og trenerkarriere. Rekdal er så langt ubeseiret som Rosenborg-trener.
    Lagoppstillingene er inne, og det ser ut til at «Reka» fortsetter med den ukegamle suksessformasjonen 3-5-2. Per Ciljan Skjelbred skulle egentlig startet den kampen, men i dag får Rosenborgs eldstemann i hvert fall sin sesongdebut.
    Rosenborg starter som følger: (3-5-2) Hansen - Giampaolo, Henriksen (c), Vagic - Dahl Reitan, Jensen, Børkeeiet, Skjelbred, Tagseth - Holse, Holm.
    Motstander Odd, som vant sin første seriekamp for året, starter - i motsetning til Rosenborg - som vanlig i 4-3-3: Wahlstedt - Ruud, Hagen (c), Bjørtuft, Baccay - Kitolano, Owusu, Jørgensen - Wallem, Lauritsen, Jevtovic.
    Adresseavisens ekspert, tidligere Ranheim-trener Svein Maalen, tror Rosenborg starter i samme formasjon som mot Bodø/Glimt, altså 3-5-2, men er ikke sikker. - Det er vanskelig å spå. Jeg ble lurt sist, og jeg kan bli lurt i dag. Det er litt typisk Kjetil Rekdal. I Aalesund og Vålerenga var det også formasjonsendringer. Han er en taktiker, sier Maalen til Adresseavisen.
    På Rosenborg-benken sitter blant andre 15 år gamle Sverre Nypan. Han vil bli tidenes yngste eliteseriespiller hvis han kommer inn på banen i løpet av kampen. Rekorden holdes i dag av gårsdagens målscorer for Arsenal, Martin Ødegaard.
    Nypan kjemper med reservekeeper Faye Lund, Hoff, PEreira, Vecchia, Andersson, Sæter og Fiabema om spilletid.
    På bortebenken sitter Rossbach (k), Mesik, Lekven, Kastrati, Rólantsson, Ingebrigtsen, Aas, Stensrud og John Kitolano.
    Dagens kamp er den 54. lagene imellom i serie og cup. Rosenborg har vunnet 29, mens 10 har endt med borteseier. 14 har endt uavgjort. Målforskjellen er 115-59, som gir et scoringssnitt på 3,28 per kamp. Forrige Odd-seier på Lerkendal kom i 2016.
    Det bues relativt tungt fra Kjernen-tribunen idet bortelaget Odd entrer matta. Et par minutter etterpå er det hjemmelagets tur, og det heies, trommes og synges fra den til nå halvfulle Kjernen-tribunen.
    Det er vår i trønderlufta, men en bitende vind gjør at det kjennes kaldere ut enn det er. Ifølge yr.no er det 5 grader varmt, og frisk bris fra vest med vindkast på mellom 16 og 18 m/s. Det er fare for nedbør i form av regn i løpet av kampen.
    Det er snart tre måneder etter Nils Arne Eggen gikk bort, 80 år gammel. I samråd med Eggen-familien har Rosenborg opprettet et Nils Arne-fond der pengene skal gå til samfunnsnyttige formål. Det er allerede avgjort at pengene i år vil tilfalle Røde Kors og deres humanitære arbeid i Ukraina. Før avspark skal Eggen hedres med ett minutt applaus.
    Tror du Kjetil Rekdal vinner sin første hjemmekamp på Lerkendal?
    Ja
    73%
    Nei
    22%
    Uavgjort
    6%
    Antall stemmer: 2448
    Snaut fem minutter før avspark har over 1 600 personer avgitt stemme på om de tror Kjetil Rekdal vinner sin første hjemmekamp noen sinne på Lerkendal. Over sytti prosent har svart ja.
    Lerkendal stadion er i ferd med å fylles opp, og hjemmelagets spillere er presentert. Det er få minutter igjen til årete eliteseriesesong skal sparkes igang også på Lerkendal, og dommer Ola Hobber Nilsen er mannen som skal blåse det hele i gang. Med seg som assistenter har han Eivin Christofer Møllerud Hansen og Magnus Lundberg. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    Begge lag samler seg i hver sin ring midt på egen banehalvdel, slik først og fremst Bodø/Glimt har for vane.
    Kampen har startet
    Rosenborg tar avspark med Kjernen i ryggen.
    1'
    Rosenborg forsøker seg med et par lange baller, som bortelaget stanger unna. Odd, på sin side, forsøker å spille seg ut, men mister langt ballen.
    2'
    En hårfager Edvard Tagseth blir spilt delvis fri på venstre flanke etter en slags overgang, men innlegget blokkeres.
    2'
    Tidligere Rosenborg-spiller Milan Jevtovic forsøker seg med kampens første takling, men bommer på både ball og motspiller. Lagene kjemper om å tilrive seg initiativet i kampen.
    3'
    Rosenborg presser relativt med sint to angrepsspillere. Victor Jensen fyller etter i det som ser ut som en fremskutt midtbanerolle. Det riktige blir nok derfor å beskrive Rosenborgs formasjon som en 3-4-1-2, for den som elsker den slags.
    4'
    Frispark til Rosenborg ute på høyre, i god innleggsposisjon. Innlegget er godt, men heades unna.
    5'
    Hjemmelaget vinner igjen ballen høyt, og Skjelbred setter fart på langs 16-meter-streken. Forsøker å legge ballen tilbake, men den er for kort, og det som er kampens første skuddforsøk, triller over dødlinjen.
    5'
    Rosenborg har etablert et aldri så lite press nå, og Odd har falt langt tilbake på egen halvdel.
    6'
    Jensen løper helt ut til Rekdal for å få instrukser. Rekdal veiver med armene, og roper for å overdøve Kjernens heiarop.
    7'
    Noah Holm er centimeter fra å komme alene med Odd-keeperen, men Owusu får en kroppsdel på ballen. Tagseth er like nære som Holm, men nok en gang slipper bortelaget med skrekken.
    8'
    Odd med ballinnehav på egen halvdel, og Wallem er på løpetur ute på høyre. Ender med et godt innlegg, som Rosenborg får klarert. Avslutningen fra tjue meter går høyt over.
    10'
    Skjelbred setter fart ut mot cornerflagget, og får ballen i rommet foran seg, men innleggsvinkelen blir for dårlig, og ballen triller rett inn til Odd-keeper Wahlstedt.
    11'
    Det er i hvert fall ikke snakk om at Rosenborg skal spille seg ut bakfra. Samtlige ganger keeper André Hansen har hatt ballen til nå i kampen, har han vinket medspillere ut på banen, og slått langt.
    12'
    Overgangsmulighet for Rosenborg etter at Skjelbred og Holm kriger til seg ballen etter Hansens lange utspill. Ballen ut mot Tagseth på venstre, er for upresis, til hjemmefansens sukkende skuffelse.
    12'
    Bra angrep av hjemmelaget, der Giampaoli tar med seg ballen forbi Odds første pressledd. Stikkeren er også god, men er akkurat litt for lang til at Holm kommer alene med keeper.
    13'
    God Rosenborg-vending fra høyre mot venstre ender med innlegg nesten fra dødlinja fra Tagseth. Odd får til slutt klarert, etter enda en gjenvinning fra hjemmelaget.
    14'
    Verdt å merke seg er at når Rosenborg avanserer inn på Odds banehalvdel, faller Odds midtbaneanker, Owusu, ned som midtstopper, slik at bortelaget forsvarer seg i en slags 5-4-1-formasjon.
    15'
    Filip Jørgensen er kjapt ute på sidelinjen for å få behandling for neseblod.
    16'
    «Hele» Trondheim roper «skyt» idet Tobias Børkeeiet får stå upresset 25 meter fra mål. Hjemmepublikum får viljen sin, men Rosenborgs toppscorer treffer ikke like godt som i Bodø for en uke siden.
    16'
    Værmelderne i Yr har fått rett i sine spådommer. Nå regner det ganske bra over Lerkendal.
    17'
    Skjelbred misser på en enkel pasning idet Rosenborg har satt opp en god trekant. Jensen vinner igjen ballen etter en saftig spurt.
    19'
    Det har vært en relativt tam eliteserieåpning på Lerkendal - det må sies. Tjue minutter spilt, og fortsatt ikke et skudd på mål.
    20'
    Vagic forsøker seg på et halvtliggende vristspark over til høyre kant, men bruker alt for lang tid, og man trenger ikke lese Vagic-boka for å skjønne at den pasningen til slutt kom.
    21'
    Samtlige spillere spiller med blått og gult armbånd for å markere situasjonen i Ukraina.
    22'
    Hårfagre Tagseth vinner igjen ballen, men slår den rett i beina på nærmeste Odd-spiller i påfølgende sekund. Kan han ha fått lokkene i øynene?
    23'
    Det virker som et fornuftig grep Odd gjør for å stagge Rosenborgs lange baller mot Noah Holm. Owusu har i oppgave å ta duellen, mens midtstopperne, Hagen og Bjørtuft, ligger i sikring.
    24'
    Rosenborg kan kontre på høyre, men det er for upresist og det går for sakte. Odd kommer seg på riktig side, og tar oppstilling i 5-4-1.
    26'
    Hjemmelaget høster høflig applaus etter å ha spilt seg til kampens første corner.
    26'
    Nær samtlige spillere tar oppstilling på første stang, og det er en Odd-spiller som får en lugg på ballen, og styrer den ut til ny corner, fra motsatt side.
    27'
    Hjørnespark til Rosenborg
    27'
    Skjelbred header ballen ned til Holse, som spurter ned til dødlinjen og slår inn. Rett til en ODd-spiller.
    28'
    Godt Rosenborg-angrep på høyre, som ender med et blindt innlegg. Odd får klarert; først én gang, så to ganger.
    28'
    Rosenborg har festet et aldri så lite grep om kampen nå. Odd ligger tålmodiog i 5-4-1, og stanger greit unna de fleste av Rosenborgs mange håpefulle innlegg.
    29'
    Odd får låne ballen litt, og sett ut fra et underholdningsmessig perspektiv, er det helt greit at de ikke har den oftere. Sender ballen rett utover dødlinja.
    30'
    Holse løper alene gjennom, og setter ballen i åpent mål. Hjemmefansen jubler for mål, men assistentdommer har for lengst heist flagget for offside.
    32'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Odd
    Mål: Noah Jean Holm
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Rosenborg vender spilt raskt etter at Odd forsøker seg. Dahl Reitan vender opp på høyre, og slår inn til Holm som har timet løpet sitt perfekt. Avslutningen fra ni meter er ikke knallhard, man ballen sniker seg inn i hjørnet bak Wahlstedt.
    33'
    Børkeeiet viser Vagic hvordan man slår tversoverpasning. Treffer Dahl Reitan. Angrepet ender ute hos Tagseth, hvis avslutning på hel volley viser at han har litt å hente på Marco van Basten.
    36'
    Skjelbred er ute på enda en løpetur, og rekker å slå inn foran mål, men der er det ingen medspillere. Hjemmelaget har festet et markant grep om kampen.
    37'
    Odd vinner igjen ballen, og kan kontre, men med unntak av Lauritsen, er det veldig langt fra egen 16-meter til motsatt side. Rosenborg vinner igjen ballen raskt.
    39'
    God kombinasjon av Ruud og Wallem gjør at sistnevnte får vende opp upresset på midtbanen. Setter fart på, og spiller ut til venstre, men bortelaget lykkes ikke i å skape overtall.
    41'
    Odd har kommet litt mer med i kampen de siste minuttene, og nå er det hjemmelaget som faller langt ned på egen halvdel.
    41'
    Hjørnespark til Odd. Bortelagets første. Det får bortefansen, som er mellom 50 og 100 i tallet, til å teste slagverket.
    42'
    Milan Jevtovic
    Kampens beste Odd-sjanse oppstår etter et innlegg fra høyre. Rosenborg klarerer, men ballen faller ned til Jevtovic, som treffer bra på halv volley fra ti meter. Rett i Henriksen-blokka. Bortelagets beste mulighet.
    43'
    Børkeeiet tester ut «strømpen», men finner nok ut at det ikke er det beste treffpunktet for en god pasning.
    45'
    Det er Odd som ser ut til å avslutte omgangen best, med et aldri så lite overtak. Uten å produsere annet enn et par halvsjanser dog.
    45'
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Pause
    2. omgang
    Nå snør det på Lerkendal.
    46'
    Strålende sklitakling av Henriksen, som hindrer Lauritsen i å løpe alene gjennom mot André Hansen.
    47'
    Rosenborg kan kontre etter at Holm vinner igjen ballen. Holse få rettvendt seg, men somler for lenge, og Jørgensen vinner igjen ballen.
    48'
    Jevtovic finter både til høyre og til venstre, men greier ikke å rise av seg Dahl Reitan. Får ikke corneren han ønsket seg, heller.
    50'
    Hagen dytter Holse over ende, og Kjernen roper håpefullt på straffespark. Dommer Hobber Nilsen vinker spillet videre, og angrepet fortsetter på høyre. Skjelbred får tak i ballen, men slår ballen helt bak mål - bokstavelig talt.
    51'
    Noah Jean Holm
    Holm virrer rundt med Steffen Hagen, og fyrer av fra 16 meter. Skuddet er godt, men Odd-keeper Wahlstedt parerer.
    53'
    Hjørnespark til Odd
    55'
    Salomon Owusu
    Owusu banker ballen i tverrliggeren fra fem meter. Odd beleirer Rosenborgs femmeter, og flere spillere har muligheten til å avslutte før Owusu brenner av. Hansen rekker ikke reagere, men får hjelp av treverket. Filip Jørgensen er først på returen, men denne gangen smeller ballen i stolpen og ut.
    55'
    Gult kort til Odd
    Espen Ruud
    56'
    Det er mer trykk i kampen nå. Odd jakter scoring, og da åpner det seg opp mer rom for hjemmelaget. Spillet bølger mye mer frem og tilbake enn i første omgangs lange gjesp.
    57'
    Skjelbred løper seg enda en gang til dødlinja, men nok en gang treffer innlegget nærmeste motspiller.
    58'
    Skudd fra dårlig vinkel. Rett på RBK-keeper Hansen. Odd er mer med nå. Samtidig gir det mer kontringsrom for hjemmelaget.
    60'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Stefano Vecchia
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    Kreative Stefano Vecchia kommer inn for Skjelbred. Vecchia går inn i angrepsrekka sammen med Holm, mens Holse går ned som indreløper. Rosenborgs midtbanefemmer ser flatere ut nå enn i innledningen av kampen: 3-5-2 eller 5-3-2 kommer an på øyet som ser.
    61'
    Ny god Odd-mulighet. Først blir skuddet fra fem meter blokkert, før et innlegg akkurat er for høyt.
    63'
    Noah Jean Holm
    Enorm Rosenborg-mulighet. Spiller seg frem på venstre, og finner Holm foran mål. Holm snur seg hurtig, og fyrer av med venstre fot. Skuddet har god retning mot hjørnet, med Wahlstedt er kjapt nede i strekk, og redder.
    65'
    Hjørnespark til Rosenborg
    66'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Victor Jensen
    66'
    Godt Rosenborg-angrep på høyre side. Innlegget går helt over til Tagseth, som forsøker å legge ballen tilbake. Odd får klarert.
    68'
    Odd fortsetter å ligge lavt, mens Rosenborg fortsetter å vri spillet ut mot kantene.
    70'
    Odd forbereder et bytte. Mikael Ingebrigtsen skal inn.
    71'
    Tobias Lauritsen
    Lauritsen spilles alene med keeper Hansen, men får litt for dårlige touch på ballen, og stoppes av Hansen som er raskt ute. Odds største sjanse i kampen.
    72'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Milan Jevtovic
    72'
    Gult kort til Rosenborg
    Carlo Holse
    Holse får gult kort for å spille bort ballen. Det tolererer ikke Ola Hobber Nilsen.
    73'
    Rosenborg kan kontre etter at Kitolano mister ballen håpløst. Hjemmelaget er i overtall, men presisjonen er alt for dårlig. Odd kommer seg hjem, og får ryddet opp.
    74'
    Gult kort til Rosenborg
    Tobias Børkeeiet
    Børkeeiet stopper et Odd-angrep på kynisk vis, og får samme behandling av dommer Hobber Nilsen som midtbanekollega Holse.
    74'
    Tobias Børkeeiet
    Stålende tofotsfinte av Holse følges opp av en minst like strålende tversoverpasning til Vecchia. Svensken vil gå innover og sikte på lengste kryss, men Ruud styrer Vecchia i feil retning. Børkeeiet får til slutt skutt, men treffer bare en motspiller.
    78'
    Holse spiller Holm alene med keeper, men offside.
    79'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Espen Ruud
    80'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Abel William Stensrud
    Ut: Josef Baccay
    80'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: John Kitolano
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    81'
    Dagens tilskuertall er 12 048, opplyser speaker. Det er sesongbeste på Lerkendal.
    81'
    God mulighet for Odd, som kontrer på venstre kant. En blanding av innlegg og skudd fra Kastrati, ruller forbi alle, og utover dødlinjen.
    84'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Bryan Solhaug Fiabema
    Ut: Noah Jean Holm
    85'
    Det skal spilles minimum fire tilleggsminutter.
    90'+1
    Rosenborg ligger lavt, og lar Odd ha ballen mye, men bortelaget sliter med å spille seg til muligheter.
    90'+1
    Kjernen holder varmen med å synge gamle Rosenborg-sanger.
    90'+1
    Abel William Stensrud
    Odd kommer til en avslutning, men skuddet fra Stensrud går rett på Hansen.
    90'+2
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Syver Aas
    Ut: Conrad Wallem
    90'+5
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her