4 435
2 976

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av eliteserieoppgjøret mellom Viking og Aalesund.
    Viking fikk en strålende start på sesongen da Zlatko Tripic ble matchvinner i det 89. minutt borte mot Sarpsborg 08 i serieåpningen. Strålende start ble det også for Aalesund, som også vant 1–0 etter scoring av Kristoffer Barmen mot Kristiansund.
    Da Aalesund var oppe i Eliteserien sist i 2020 ble det 2–2 mot Viking hjemme på Color Line Stadion. På SR-Bank Arena vant Viking hele 5–2 den sesongen.
    Viking (4-3-3): Gunnarsson - Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Pattynama - Nilsen Tangen, Solbakken, Løkberg - Kabran, Berisha, Tripic.
    AaFK (4-3-3): Grytebust - Rafn, Fällman, Serbecic, Määttä - Nenass, Barmen, Canadija - Kallevåg, Haugen, Bolkan Nordli.
    Hjemmelaget gjør én endring på laget fra første serierunde. Sebulonsen kommer inn for Bjørshol på høyrebacken.
    Aalesund gjør ingen endringer fra sist helg.
    Hvem sin sesongstart fortsetter på perfekt vis?
    Antall stemmer: 1949
    Hjemmelaget sparker i gang kampen på SR-Bank Arena!
    1'
    Enorm mulighet for Berisha umiddelbart! Ballen løftes fra Stensness til Løkberg. Han header på tvers, og Berisha får ballen rett foran mål. Han header mot mål, men en kjemperedning fra Grytebust hindrer scoring!
    1'
    Så kommer gjestene seg også til en god mulighet! Määttäs innlegg går hele veien til Haugen, som fra god posisjon i feltet skyter rett på keeper.
    4'
    Ny ball inn i Aalesund-feltet, som Tripic header i retning Berisha. Han vinkes av for offside.
    5'
    Haugen lager frispark langt inne på Vikings halvdel.
    7'
    Solbakken banker ballen i stolpen! Drar til fra langt hold, og Grytebust får noen fingre på ballen før den smeller i metallet! Returen faller ned til Nilsen Tangen, men lysluggen er i offside.
    8'
    Nesten utrolig at Viking ikke har scoret. To enorme sjanser.
    9'
    Kabran feller Määttä, og gjestene får frispark på midten.
    10'
    Lang ball mot Haugen, men Viking-forsvaret er med på den.
    13'
    Tripic går inn i feltet, men innlegge stoppes i Serbecic før den går ut til hjørnespark.
    15'
    Grytebust bokser, før Løkberg banker til fra distanse. Opp på tribunen fra trønderen.
    15'
    Rafn svinger inn mot Haugen, men Stensness får den bort.
    17'
    Grytebust er i det umulige hjørnet så langt! Pattynamas innlegg plukkes opp at Sebulonsen på motsatt side. Han går inn i feltet, før han klinker til. Grytebust slenger seg så lang han er, og redder mesterlig.
    18'
    Sebulonsen gir bort et hjørnespark.
    21'
    Bolkan Nordlis hjørnespark plukkes ned av Gunnarsson, før Nilsen Tangen klarerer.
    22'
    Berisha river seg nesten fri, men så går han i bakken. Ikke frispark mener dommer.
    23'
    Haugen er sen i duell med Brekalo, og Viking-stopperen får frispark.
    24'
    Sebulonsen lager frispark nede ved Aalesunds hjørneflagg.
    25'
    Nytt frispark. Denne gangen til Haugen og gjestene. Løkberg synderen på midten.
    27'
    Nytt stolpeskudd! Bolkan Nordli klemmer til fra godt utenfor sekstenmeteren, og Gunnarsson slår den i stolpen og ut.
    28'
    Hjørnesparket faller ned i feltet, før Viking får klarert.
    28'
    Ballen stikkes mot Nilsen Tangen i feltet, men Barmen avverger til hjørnespark.
    30'
    Aalesund rydder unna.
    31'
    Sebulonsen prøver å legge inn. Rett i blokka.
    34'
    Nilsen Tangen triller lekkert ut til Sebulonsen, som denne gangen slår lavt inn i AaFK-boksen. Der klareres den.
    35'
    Smart innlegg fra Määttä mot Haugen, men den blir akkurat for lang for Aalesund-spissen.
    36'
    Berisha rives i bakken av Kallevåg, og Viking-spissen får frispark snaue 25 meter fra mål.
    38'
    Tripic står ved ballen.
    38'
    Han velger å løfte den inn i feltet, men det blir lett keepermat for Grytebust.
    38'
    Kabran slår inn til Berisha, som skyter i blokka.
    39'
    Haugen får tøff i duell med Brekalo, og frispark dømmes til Viking-stopperen.
    43'
    Haugen og Stensness smeller sammen like etter forrige situasjon, og Aalesund-spissen må ha noen sekunder på gresset. Kommer seg opp etter hvert, og er uten tvil klar til å fortsette.
    43'
    Canadjija spiller flott opp mot Haugen, men spissen må vende hjemover. Ender ikke i noe særlig.
    45'
    Ett minutts tillegg.
    45'+1
    Der er de første 45 minuttene over i Stavanger. Sten Grytebust i Aalesund-målet har vært fabelaktig, og sørger for at det fremdeles står 0-0. Skal nevnes at Aalesund også har vært farlig frempå, så dette kan gå alle veier etter hvilen.
    Viking triller ball innledningsvis.
    46'
    Fint Viking-spill hvor ballen ender opp hos Berisha. Klares unna. Corner nå!
    48'
    Corneren fra Tripic er svak.
    48'
    Grytebust fanger omgangens første ordentlige innlegg.
    50'
    Gult kort til Aalesund
    Nenass
    Sjanseløs når han feller Berisha.
    51'
    Det påfølgende frisparket er godt slått, men Grytebust får taket på denne også.
    51'
    Bolkan Nordli fyrer av fra 25 meter. Skuddet er godt, men keeper har kontroll.
    53'
    Ny sterk Grytebust-redning! Denne gang etter skuddet fra Kabran.
    55'
    David Fällman
    Igjen er det Berisha som får unngjelde.
    56'
    Blåses tett her nå.
    60'
    Mangler litt på presisjonen hos dette Viking-mannskapet for øyeblikket.
    62'
    Sebulonsen stoppes i det han forsøker å ta seg rundt Määttä.
    63'
    To påfølgende cornere til Viking. Den siste er godt slått inn mot Berisha, som header et par meter utenfor.
    64'
    Store kombinasjoner mellom Sebulonsen og Nilsen Tangen. Sistnevnte skyter hull i lufta i det avslutningen kommer.
    65'
    Ny Viking-corner venter.
    65'
    Pattynama header utenfor.
    66'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    66'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Kevin Kabran
    67'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Sebastian Sebulonsen
    68'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Kristoffer Løkberg
    68'
    Viking som kjører her. Ligger en scoring i lufta.
    69'
    Ropes på hands i Jåttåvågen. Innlegget til Pattynama som stoppes.
    69'
    Fällmann stanger unna et oppspill. Ryggen mot veggen nå, sunnmøringene.
    71'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Sondre Bjørshol
    FOR EN SCORING! Praktfullt innlegg mot Tripic, som legger seg sideveis i lufta og sender den ned i lengste hjørnet på volley!
    72'
    Haugen på feil side og vinkes av for offside.
    75'
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Nenass
    77'
    Inn: Petar Golubovic
    Ut: Simen Rafn
    77'
    Sandberg sklir i det han har et hav av rom å boltre seg i.
    78'
    Viking nærmere 2-0 enn AaFK er utligning for øyeblikket.
    81'
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Dario Canadjija
    82'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    82'
    Haugen slår inn i feltet, men der er keeper.
    85'
    Sandberg blåser ballen over fra 14 meter! Der burde det stått 2-0.
    86'
    Hva er det der da, Sten Grytebust?! Sender ballen rett i Tripic, som ikke rekker å reagere raskt nok. Ballen ut over linja.
    87'
    Tripic klarer nesten å drible av tre mann på egenhånd. Men bare nesten.
    89'
    Besim Serbecic
    89'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    90'
    Tripic finner Berisha inne i feltet. Sistnevnte klemmer til, men der er Grytebust! Corner for Viking.