Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen fra Aker Stadion i Molde! Lagoppstillingene er inne, la oss ta en titt.
    Molde (4-3-3): Linde - Pedersen, Bjørnbak, Ellingsen, Kitolano - Christensen, Hussain, Aursnes - Hestad, Knudtzon, Omoijuanfo
    Mjøndalen (4-4-2): Makani - Dragsnes, Hansen, Nakkim, Solholm Johansen - Jansen, Larsen, Liseth, Brochman Christiansen - Aasmundsen, Ibrahim
    Hjemmelaget stiller med samme lag som mot Kristiansund, men med et par markante endringer. Stjernespilleren Magnus Wolff Eikrem er henvist til benken fra start av, da trener Erling Moe trolig ønsker å spare kreftene til midtbaneeleganten. På topp tar Ohi Omojiuanfo plassen til Leke James.
    Mjøndalen gjør kun én forandring. Kaptein og moldegutt Christian Gauseth sitter på benken. Inn kommer Sondre Liseth.
    Molde har startet sesongen sterkt, men gikk på sitt første poengtap mot Kristiansund forrige runde. Det betyr at Bodø/Glimt leder Eliteserien, og den regjerende mesteren jakter bakfra.
    Mjøndalen har ennå ikke tapt på bortebane før kveldens kamp. Vegard Hansens menn ligger på 6. plass og må si seg fornøyd med sesongstarten.
    Kveldens dommer er Sigurd Smehus Kringstad fra Valder IL.
    Molde og Mjøndalen har møttes seks ganger i serie og cup, og samtlige oppgjør har endt med seier til romsdalsklubben. De blå og hvite scorer i gjennomsnitt 2,7 mål per kamp mot Mjøndalen, mens kveldens gjester har bare funnet nettet tre ganger i kampene klubbene imellom.
    Under en halvtime til avspark på Aker Stadion. Lagene er godt i gang med oppvarmingen i duskregnet.
    Der er kampen i gang på Aker Stadion. Molde starter med ballen og rett i angrep. Når nesten frem til Ohi.
    1'
    Det ser ut som Mjøndalen legger seg dypt med fem i forsvaret. Vil gjøre alt for å unngå et tidlig baklengs her.
    3'
    Molde triller ballen hvileløst fra side til side, men har ikke lykkes med å komme seg gjennom forsvaret til gjestene så langt.
    4'
    Har forsøkt noen lange oppspill mot Ohi så langt, hjemmelaget. Spissen fikk nesten tatt ned ballen nå, men ballen ender hos Mjøndalen.
    6'
    Frispark til Mjøndalen like over midtbanestreken.
    7'
    Dragsnes slår langt og rett i klypene til Linde. Molde forsøker å kontre, men uten resultat.
    8'
    Knudtzon kommer til legg fra venstrekanten, men Makani snapper ballen foran Ohi.
    9'
    Rolig åpning på kampen, uten de store sjansene. Bjørnbak forsøker seg på et skudd fra distanse, men til side for mål.
    11'
    FOR EN SJANSE! Molde spiller seg nydelig opp langs venstrekanten og gjennom Molde-forsvaret. Knudtzon finner Christiensen i feltet, men midtbanespilleren bommer totalt og ballen sklir av foten i avslutningsøyeblikket.
    15'
    Christensen spiller fri Ohi, men avslutningen går rett på Makani.
    16'
    Etter en innledning uten de store mulighetene, har Molde begynt å finne rytmen de siste minuttene. I fjorårets kamp klarte nesten Mjøndalen å holde unna hele veien, men kampen endte 1-0. Skal de klare samtlige 90 minutter denne gangen?
    17'
    Mjøndalen får frispark inne på Moldes halvdel.
    18'
    Molde jakter Bodø/Glimt, som topper Eliteserien. De har tatt ledelsen 2-0 over Brann på hjemmebane.
    19'
    Mjøndalen presses dypt etter et langt Molde-angrep. Hussain får til slutt skutt, men rett i blokken.
    20'
    Grov feilpasning av Aursnes utenfor egen boks som gir Mjøndalen muligheten. Brockman kommer seg inn i 16-meteren, men mislykkes med den siste pasningen.
    21'
    Martin Ellingsen fyrer av fra distanse, men laaaangt over.
    23'
    Mjøndalen får nesten kriget til seg en avslutning etter et frispark. Blir svinget inn i boksen, men Moldes forsvar kommer imellom ballen og mål.
    24'
    ENORM MULIGHET! Solholm Johansen stusser til Liseth som får avsluttet fra kloss hold. Dessverre for gjestene går skuddet midt på Linde.
    25'
    Ibrahim forsøker seg på en skikkelig frekkis. Molde mister ballen på egen halvdel igjen, og spissen går for det spektakulære. Skyter fra langt hold, men Linde har god kontroll.
    27'
    VOLLEY! Ny stor mulighet for Mjøndalen, som virkelig har kommet i gang de siste minuttene. Det er Brockman som får fyrt løs på volley innenfor 16-meteren, men en Linde i full strekk får avverget.
    30'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Fredrik Aursnes
    Målgivende: Tobias Christensen
    DRØMMETREFF! Christensen bare triller ballen sidelengs til Aursnes som fyrer løs. En kanonkule som Makani er sjanseløs på.
    31'
    Molde 2 - 0 Mjøndalen
    Mål: John Kitolano
    Målgivende: Erling Knudtzon
    KITOLANO! Molde spiller seg fint opp langs venstrekanten og til slutt er det Knudtzon som spiller ballen 45 grader ut til Kitolano. Backen banker til fra skrått hold og plutselig står det 2-0 på Aker Stadion.
    32'
    Mjøndalen ved Dragsnes treffer tverrligger. Så nære å redusere der gjestene!
    35'
    Plutselig løsnet det skikkelig på Aker Stadion! Etter en periode med flere Mjøndalen-sjanser, er det Molde som viser seg mest effektive. Dette skal vel bli tøft å hente for gjestene?
    38'
    Mjøndalen kommer til innlegg fra venstre, men Molde får klarert til innkast.
    38'
    Mjøndalen har på ingen måte gitt opp her. Stormer fremover når de kan, men for øyeblikket klarer Molde å stoppe dem før de får skutt.
    41'
    Molde ved Hestad svinger et frispark inn i boksen, men Mjøndalen får klarert unna.
    41'
    Molde har tatt kontroll over kampen etter scoringene. Triller ballen rundt nå, og venter pause.
    44'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Shuaibu Ibrahim
    46'
    Inn: Christian Gauseth
    Ut: Stian Aasmundsen
    46'
    Mjøndalen gjør to bytter i pausen. Kaptein og moldegutt Christian Gauseth er blant dem som skal forsøke å snu dette for Mjøndalen.
    46'
    Molde-trener Erling Moe sier til Eurosport at de vil gå for både ett og to mål til. Ingen planer om å legge seg bakpå fra hjemmelaget, og det er gode muligheter for en ny underholdende omgang.
    47'
    Kitolano kriger med seg ballen fremover - og stempler Gauseth på veien(?) - og spiller til Hestad. Han skyter, men rett i en forsvarer.
    51'
    Jansen banker til fra langt hold, men helt ufarlig for Linde i Molde-buret.
    53'
    Et flott innlegg fra Hussain finner Ohi på bakerste stolpe. Headingen går rett i ryggen på en forsvarer.
    54'
    Ohi stormer alene mot Mjøndalen-forsvaret, men klarer ikke å komme seg til avslutning.
    55'
    Frispark til Molde utenfor 16-meteren etter en hands fra Mjøndalen. Kan komme et farlig innlegg her.
    57'
    Hestad forsøker på en smart variant, men den viser seg å ikke være spesielt smart. Mjøndalen leser den og stormer fremover, men Molde stopper dem før det blir farlig.
    58'
    Kitolano ligger nede og holder seg til ansiktet.
    58'
    Kommer seg raskt på beina, backen.
    58'
    Frispark til Mjøndalen i farlig posisjon utenfor 16-meteren.
    61'
    Mål for Mjøndalen!
    Molde 2 - 1 Mjøndalen
    Mål: Quint Jansen
    REDUSERING! Nederlenderen fyrer løs, og er litt heldig da skuddet går via en i muren og inn bak Linde. Skal Mjøndalen komme tilbake?
    61'
    Inn: Dagur Dan Thorhallsson
    Ut: Tonny Brochmann
    62'
    DRAGSNES! Kommer til skudd og det er nesten så gjestene utligner med en gang.
    64'
    NY SJANSE! Solholm Johansen får hodet på en corner og tvinger frem en god redning av Linde.
    64'
    Mjøndalen viser at dette langt ifra er over. Det er gjestene som presser på nå. De har fått troen på poeng igjen.
    65'
    Gult kort til Molde
    Martin Bjørnbak
    68'
    Hjørnespark til Mjøndalen
    69'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Erling Knudtzon
    69'
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Tobias Christensen
    70'
    Gult kort til Mjøndalen
    Dagur Dan Thorhallsson
    70'
    NÆRE FOR MOLDE! Pedersen slår inn i boksen langs bakken og det er Ohi som får avsluttet fra kloss hold. Like til side for mål!
    71'
    Frispark til Mjøndalen på egen halvdel. Kitolano river i Liseth.
    74'
    Bjørnbak ruller rundt i smerte etter en duell med Liseth på midtbanen. Legen blir tilkalt av dommeren.
    76'
    Bjørnbak får iset beinet, men kommer seg opp igjen. Sherrif Sinyan er i oppvarming.
    77'
    Bjørnbak jogger inn igjen på banen. Ser ut til å ha gått greit med midtstopperen.
    78'
    Inn: Leke James
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    82'
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Eirik Hestad
    82'
    Molde har en fantastisk bredde i laget og gjør to nye bytter. Kan James gjøre det Omojiuanfo ikke klarte - å score mål?
    83'
    83'
    Skal Mjøndalen klare å score ett til på slutten her? Det står ikke på viljen, men det er mange slitne bein ute på gresset her nå.
    86'
    Straffe til Mjøndalen! Dragsnes blir dratt ned i feltet.
    86'
    Gauseth bommer fra 11-meteren! Linde redder helt nede i sitt høyre hjørne.
    87'
    Marcus Holmgren Pedersen
    90'+1
    Joackim Olsen Solberg
    90'+1
    Vetle Dragsnes
    90'+1
    ENORM SJANSE! Leke James får mulgheten på nesten blank kasse, men keeper redder.
    90'+1
    På overtid her nå. Molde spiller langt mot James. Alt handler om å få med seg de tre poengene.
    90'+4
    EIKREM! Tar med seg ballen med brystkassen inne i 16-meteren, men avslutningen er veik og blir reddet til corner.