Lillestrøm XI (3-5-1-1): Christiansen - Garnås, Ogbu, Petterson - Edh, Knudsen, Mathew, Kairinen, Dragsnes - Ibrahimaj - Adams.
    Viking XI (3-5-1-1): Gunnarsson - Vevatne, Brekalo, Bjørshol - Sebulonsen, Tangen, Solbakken, Sandberg, de Lanlay - Kabran - Karlsbakk.
    Veton Berisha er fortsatt ikke med i troppen til Viking, så det blir spennende å se hva unggutten Karlsbakk kan få til på topp for siddisene.
    53%
    Uavgjort
    12%
    Antall stemmer: 833
    Geir Bakke og Lillestrøm slet lenge mot Kristiansund borte forrige runde, men kom sterkt tilbake i den andre omgangen og vant 3-1.
    Viking på sin side kommer fra 1-1 hjemme mot Rosenborg forrige runde. Den kampen huskes nok best for kontroversene rundt de røde kortene til henholdsvis Tripic og Henriksen.
    Sola skinner og gressmatta på Åråsen ser helt strøken ut i kveld. Ingen ting å si på forholdene.
    15 minutter til kampstart. Dette blir gøy!
    Der er vi i gang!
    Viking tar alle tre poengene borte mot Lillestrøm. En kamp som var preget av mye avbrekk og enkle feil, spesielt i den andre omgangen. Et selvmål av Ogbu var det som skulle være avgjørende i kveld.
    de Lanlay felles av Pettersson! Frisparket blir slått inn, men headingen til Sebulonsen går langt over.
    1'
    En relativt rolig start på kampen. Ønsker å spille seg ut bakfra her Lillestrøm, men Viking står høyt.
    2'
    Ibrahimaj spilles gjennom, men vinkes korrekt av for offside.
    3'
    Sebulonsen prøver å slå ballen inn bak LSK-forsvaret, men keeper Christiansen plukker den.
    4'
    Hjørnespark for Lillestrøm. Her er de vanligvis sterke!
    5'
    Blir slått inn, men blir ingenting ut av det. Ny corner!
    6'
    Viking får kontroll på ballen etter corneren.
    7'
    Jubel fra LSK-fansen når de hører at Tromsø har gått opp i ledelsen mot Molde.
    8'
    Så fyrer Mathew av fra 20 meter. Et par knepp for høyt, men da noterer vi kveldens første skudd.
    9'
    Hjørnespark for Viking. Kabran som skaffer det.
    10'
    Godt slått corner, men Pettersson stanger den ut.
    11'
    Meget bra trøkk fra tribuneplass på Åråsen i kveld! LSK-supportene koser seg nok med tabelltopp.
    11'
    Ståle Solbakken observert på plass på Åråsen i kveld. Får med seg mye eliteserieball, Mr. Solbakken.
    12'
    Viking ikke fått veldig godt betalt for det høye presset sitt ennå. LSK spiller seg fint ut igjen.
    13'
    Tom Pettersson løfter ballen i bakrom mot Adams, men der gjør Brekalo en god hjem og skjermer ballen inn til keeper.
    14'
    Så skjer det plutselig noe ut av ingenting! Ballen slås langt opp mot Ibrahimaj, men Bjørshol og Brekalo kolliderer. Blåses frispark.
    15'
    Dømmes frispark til Magnus Knudsen og Lillestrøm. For sent inne der Bjørshol. Skal nok svinges inn her!
    16'
    Frisparket slås inn, men det dømmes imot LSK og Viking får frispark.
    16'
    Knudsen går over ende i Viking-boksen, men får ingen ting. Til stor frustrasjon hos hjemmesupporterne. Hadde vært et meget billig straffespark det der.
    17'
    Nytt frispark for LSK. Kjører kampen nå hjemmelaget!
    19'
    Blir ikke noe ut av frisparket. LSK starter på nytt.
    20'
    Knudsen skyter fra omtrent 25 meter. Via et Viking-ben og til ny corner.
    20'
    Mathew svinger inn ballen i boksen. Der står Pettersson nokså umarkert, men får ikke til en god avslutning der stopperen. Utspill fra mål.
    21'
    Ingen tvil om hvem som har vært det førende laget de første 22 minuttene på Åråsen. LSK har rullet opp flere gode angrep.
    22'
    Frispark til LSK midt på banen.
    24'
    Kjempesjanse! Ibrahimaj slår ballen inn i boksen, hvor Garnås header ballen inn mot målet. Dragsnes ikke langt unna å få en tå på den der.
    24'
    Lillestrøm fortsetter å ha mye ball her.
    26'
    Så kommer plutselig Viking på en kontring, etter et balltap hos LSK. De Lanlay avslutter hardt, men rett på Christiansen.
    26'
    Karlsbakk ble liggende etter en duell, men er oppe og går nå.
    27'
    Viking startet i et høyt press her i kveld, men har lagt seg lavere nå.
    28'
    Ogbu slår en bakromsball mot Ibrahimaj, men Gunnarsson plukker fint.
    28'
    Ny corner for bortelaget. De Lanlay som skaffer det. Sett pigg ut i dag vingen.
    29'
    Klareres! Nå kan LSK kontre, men blir stoppet.
    29'
    Nok en gang ropes det på straffespark, denne gangen fra Viking og Karlsbakk. Men den hadde også vært svært billig. Ogbu på ballen der.
    30'
    Nesten for LSK, som fosser i angrep. Knudsen og Adams krongler det litt til for seg selv der.
    31'
    Frispark for Viking på deres egen banehalvdel.
    32'
    Kabran og Viking kommer til skudd, men det blokkeres.
    33'
    Viking inne i en god periode nå. Meget høyt balltempo fra begge lag.
    33'
    Garnås slår ballen mot Adams, men den blir for lang.
    35'
    Vi venter fortsatt på de virkelige store målsjansene på Åråsen i kveld.
    36'
    LSK prøver å kontre, men en svak pasning fra Mathew hindrer tre mot to der.
    36'
    Blir det noen mål før pause?
    Ja
    22%
    Nei
    78%
    Antall stemmer: 769
    Så er det Tom Pettersson, av alle, som går på et lite raid. Men blir ingenting ut av det.
    38'
    Adams og LSK kontrer, men blir ingenting ut av det. Viking vinner ballen, men Tangen får seg en smell. Blir liggende.
    39'
    Liten drikkepause for begge lag her nå. Sola steker godt på Åråsen i kveld.
    40'
    Fem minutter til pause nå. Nilsen Tangen oppe på beina igjen.
    41'
    Kjempesjanse for LSK! Ibrahimaj kommer seg helt ned til dødlinja, og slår ballen inn i feltet mot Knudsen som går i bakken. Mathew skyter på returen, utenfor.
    43'
    LSK ropte på straffespark da Knudsen gikk i bakken, men igjen ser det litt for billig ut. Snart pause på Åråsen nå.
    45'
    Adams skjærer inn fra venstre, men er i dårlig balanse, og skyter langt utenfor.
    45'
    Legges til minimum ett minutt.
    45'+1
    Ny sjanse for LSK! Ibrahimaj header ballen frem til Adams, men vinkelen blir for skrå.
    45'+1
    Det står målløst til pause på Åråsen. LSK har vært det førende laget, men Viking viser at de er farlige når de først kommer på kontringene. Blir en spennende andre omgang dette!
    45'
    Da er vi i gang med de siste 45!
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kristoffer Løkberg
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    48'
    Nilsen Tangen ble tatt av til pause. Vært svært anonym unggutten. Kan samtidig ha sammenheng med smellen han fikk seg i første omgang.
    48'
    Edh blåses av for offside. Ogbu slår en strålende pasning i bakrom mot backen, men det blåses.
    49'
    Karlsbakk ligger nede igjen. Viking-benken er frustrerte. Ser ut til at Garnås og Karlsbakk går skulder mot skulder, men førstnevnte treffer hodet til Viking-spissen.
    50'
    Karlsbakk er inne på banen igjen, etter å ha blitt tatt av en kjapp tur.
    52'
    En litt rotete start på denne omgangen. Mye avbrekk og stans i spillet.
    52'
    Løkberg prøver å slå Karlsbakk gjennom, men blir litt for tung på labben der trønderen.
    53'
    Innkast til LSK høyt i banen. Skal kastes inn i feltet.
    54'
    Stusses unna av Viking-forsvaret.
    55'
    Gult kort til Lillestrøm
    Akor Adams
    Adams med et unødvendig kne opp i låret til Brekalo.
    56'
    Det pipes noe voldsomt fra hjemmelagets supportere, når Gunnarsson bruker lang tid på utspillet.
    56'
    Viking står høyt også i starten av denne omgangen.
    57'
    Stor frustrasjon på Åråsen nå. Både fra benken og supporterne. Mener Viking bruker lang tid på enhver situasjon.
    58'
    Så skal LSK kontre, men svak pasning igjennom.
    59'
    Eskil Edh er lynrask og kommer seg forbi Sandberg langs kanten på 16-meteren. Men Viking-spilleren henter han inn og ballen går til utspill fra mål.
    59'
    Løkberg blir liggende etter en duell med Adams.
    60'
    Lillestrøm prøver seg nå. Kairinen prøver å finne Adams, men pasningen blir for hard.
    61'
    Så blir Karlsbakk liggende for tredje gang, men kommer seg opp. Havnet i en skvis mellom Ogbu og Knudsen.
    62'
    Andre omgangen har vært preget av svært mange tøffe dueller og mye avbrekk i spillet. Håper på noen målsjanser snart!
    63'
    Så ligger Løkberg nede igjen. Ser ikke bra ut dette for Vikings midtbaneterrier. Halter av her nå.
    63'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Kristoffer Løkberg
    Klarer ikke fortsette Løkberg.
    65'
    Corner for Viking. Stanges unna!
    65'
    Så kontrer LSK med Adams i front, men stoppes av Viking-forsvaret.
    66'
    Løkberg avbildet med en svær ispose rundt hele låret på benken. Så ikke godt ut dette for trønderen.
    67'
    Det har vært laber kvalitet på andre omgangen sammenliknet med den første. Mange enkle feil fra begge lag.
    68'
    Dragsnes blir felt av Brekalo. Klart frispark!
    69'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Kevin Kabran
    Kabran av etter 70. minutter. Vært nokså anonym svensken. Inn med Traore.
    70'
    20 minutter igjen nå. Geir Bakke har fortsatt ikke gjort et spillerbytte.
    70'
    Antall stemmer: 1269
    Knudsen får ballen fra Adams på 16-meteren, men skuddet blokkeres.
    72'
    Jeg noterer altså ingen store målsjanser i den andre omgangen. Kan vi håpe på at det snur de siste 15 minuttene da?
    73'
    Bruker armene for mye der Traore. Frispark for LSK og Garnås.
    74'
    LSK prøver seg, men Vevatne klarerer.
    75'
    Kjempesjanse! Karlsbakk drar seg innover ved 16-meteren, men Christiansen redder mesterlig.
    76'
    Hjørnespark til Viking
    76'
    Stanges unna, men Viking opprettholder spillet på LSKs banehalvdel. De Lanlay trekker seg innover i banen og fyrer av, men utenfor.
    77'
    Nå kjører plutselig Viking her! De Lanlay med nok et skudd, men utenfor igjen.
    77'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Lars Ranger
    Ut: Eskil Edh
    78'
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Magnus Knudsen
    78'
    To bytter fra Geir Bakke her nå. Kan dette endre kampbildet da?
    78'
    10 minutter igjen på Åråsen.
    79'
    Kairinen lemper ballen inn i Viking-boksen, men ballen klareres.
    80'
    Inn: Rolf Daniel Vikstøl
    Ut: Niklas Sandberg
    81'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Daniel Karlsbakk
    82'
    Så kommer LSK plutselig med mange mann. Tobias Svendsen skjærer innover og tupper ballen et stykke utenfor buret til Gunnarsson.
    82'
    Gult kort til Viking
    Patrik Gunnarsson
    Får for drøying av tid!
    82'
    Nå har LSK satt opp farten her. To involveringer på rad fra Solbakken som gjør at LSK får gode overgangsmuligheter. Pettersson får skutt, men det blir for svakt rett på keeper.
    83'
    Midtstopperne til begge lag vært meget bra i dag. Spesielt Brekalo for Viking og Ogbu for hjemmelaget.
    85'
    Inn: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Ut: Akor Adams
    Ingen scoring på Adams i dag. Nå kommer fyrtårnet fra Island inn.
    85'
    Garnås legger inn til Pettersson som får headet, men den ballen går over mål. LSK har satt opp dampen her nå!
    86'
    Rolf Daniel Vikstøl
    Feller Svendsen på vei fremover. Soleklart kort!
    87'
    Frispark som skal slås inn nå for hjemmelaget.
    87'
    Frisparket fra Ibrahimaj er godt slått, og Pettersson får igjen avsluttet med hodet. Nok en gang utenfor!
    88'
    Vikstøl og Ranger blir liggende etter en duell i feltet. Begge oppe og står!
    89'
    Legges til minimum fem minutter på Åråsen!
    90'
    Lillestrøm scorer selvmål!
    Lillestrøm 0 - 1 Viking
    Mål: Igoh Ogbu
    90'+2
    Viking scorer på overgang. Innlegget slås mot Traore som får ballen på keeper, men ballen går via Ogbu og inn i målet.
    90'+2
    Kan Lillestrøm svare her da?
    90'+3
    Så ropes det på straffe fra LSK? Ogbu går i bakken.
    90'+4
    Dømmes ikke.
    90'+4
    LSK-corner. Siste som skjer!
    90'+5
    Blåses mot LSK. Da er nok denne kampen avgjort.
    90'+6
    Viking tar alle tre poengene på Åråsen. En sterk seier for Viking, som lenge ble presset lave av Lillestrøm