4 704
2 994

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Trondheim, der Rosenborg tar imot Jerv. Avspark er under én time unna, og lagoppstillingene har akkurat tikket inn.
    Etter at det er klart at Pavle Vagic er solgt til Hammarby, begynner det å bli en smule tynt i Kjetil Rekdals allerede smale backtreer. Ettersom kaptein Markus Henriksen soner suspensjon, betyr det at midtbanespiller Tobias Børkeeiet (c) spiller libero, sweeper og sentral midtstopper hos hjemmelaget. (3-5-2) Hansen - Rogers, Børkeeiet, Giampaoli - Dahl Reitan, Skarsem, Jensen, Holse, Tagseth - Fiabema, Sæter.
    Motstander Jerv går ut i tilsvarende 3-5-2-formasjon: Øvretveit - Arrocha, Kolskogen, Sandberg - Wichne, Norheim, Ugland, Wichmann (c), Haarup - Simsir, Schroter.
    Det er en tynn reservebenk trener Kjetil Rekdal kan forsyne seg av i tilfelle behov. Det er ikke bare Henriksen og Vagic som mangler av de «faste». Det gjør også skadeutsatte Stefano Vecchia, Adrian Pereira og Noah Holm.
    På Rosenborg-benken sitter dermed reservekeeperne Faye Lund og Tangvik sammen med Skjelbred, Hoff, Chrupalla og Augustinsson.
    Jerv-trener Arne Sandstø har med seg følgende reserver: Amund Wichne, Kristiansen, Novak, Mafí, Diallo, Hustad og Furtado.
    Dette er første gang noen gang at lagene møter hverandre i seriesammenheng. Lagene har vel og merke møttes i en offisiell match tidligere, i cupen i 2017. Den gang vant Rosenborg 2-1 på bortebane. Jevtovic og Wilhjalmsson scoret målene. Ingen av de er Rosenborg-spillerne lenger. Det er faktisk ingen andre av de 13 spillerne som representerte svart og hvitt i cupkampen for fem år siden.
    Det er ypperlig kampvær på Lerkendal i dag. Værmelderne i Yr lover at det ikke blir nedbør - derimot skal det være gløtt av sol, 13 til 14 grader og svak vind fra nordvest. Gressmatta ser ut til å være i verdensklasse, i hvert fall fra pressetribunen.
    Antall stemmer: 1334
    Kampen dømmes av hoveddommer Christian Moen, og vi er i gang.
    Der er Jerv som forsøker å hugge først, men vikarierende sweeper, forsvarssjef og kaptein, Tobias Børkeeiet, rydder opp.
    Rosenborg-spiss Bryan Fiabema stiller i grønne sko i dag. Det vises godt ute på Lerkendal-matta, for det er han den eneste til å gjøre. Det er ett par svarte sko, foruten dommerne. De er det Jervs venstrekant Mathias Haarup som bekler.
    1'
    Nok mote. Ute på Lerkendal avanserer Rosenborg ute på venstre kant, og det er Holse som kommer seg ned til dødlinja, og slår inn. Rett i armene på Jerv-keeper Øvretveit.
    3'
    På tribunen er det klar ledelse til hjemmefansen. Det er kanskje ikke så rart, all den tid det er langt fra Grimstad til Trondheim. Kudos til de om lag 25 blå- og gulkledte supporterne som har tatt turen og har stilt seg opp på nederste benkerad på motsatt side av Kjernen.
    3'
    Jerv ligger lavt, og forsvarstreeren til Rosenborg er med høyt i banen. Rogers forsøker å stikke ballen rett gjennom til Fiabema, men en Jerv-spiller henger med på notene og bryter.
    5'
    Godt Rosenborg-angrep. Hjemmelaget følger sammen oppskrift, men slår denne gangen i bakrom på venstre. Holse header tilbake til Tagseth, som slår inn akkurat dit han skal. På femmeterstreken er det dessverre ingen RBK-ere. Hvor var Fiabema og Sæter?
    6'
    Så er Giampaoli sent inne i en duell med Norheim. Får frispark imot og tilsnakk på kjøpet av dommer Moen.
    7'
    Høylydt jubel - dagens største - på Lerkendal idet meldingen om at Tromsø har tatt ledelsen borte mot Molde.
    8'
    Schröter har scoret i de tre siste kampene, og viser hvorfor. Snurrer rundt tjue meter fra mål, finner rom, og treffer ganske godt med venstre fot. Hansen redder enkelt.
    8'
    Nesten perfekt pasning over Jerv-forsvaret fra Holse til Sæter, men keeper Øvretveit ser hva som er i ferd med å skje, og reagerer kjapt.
    9'
    Skarsem viser seg frem for første gang, og kommer seg nesten rundt på høyre. Ser opp, og der Sæter i skuddposisjon femten meter fra mål. Sæter viser at venstre er hans foretrukne fot, og skyter hundre meter utenfor, nesten til en medspiller.
    10'
    I påfølgende duell med keeper Øvretveit blir Sæter liggende nede, men kommer seg etter hvert på beina igjen. Så ut som han var «borte» noen sekunder der, men livner til etter å ha fått noen dask med flat hånd.
    11'
    Jerv står oppført i 3-5-2-formasjon, men starten på kampen viser nok at dette er mer som 5-4-1 å regne.
    13'
    Fiabema jager en håpløs pasning ut mot cornerflagget, og det ender - som alltid - opp med frispark når det er forsvarsspilleren som er først.
    13'
    Godt RBK-spill på høyre. Holse hælsparker ballen til Dahl Reitan som får et litt for dårlig førstetouch.
    15'
    Mål for Jerv!
    Rosenborg 0 - 1 Jerv
    Mål: Felix Schroter
    DER GJØR HAN DET IGJEN. Felix Schröter scorer i fjerde seriekamp på rad. Jerv sjokker Rosenborg. Skuddet fra 16 meter går via RBK-kaptein Børkeeiet. Det er Victor Jensen som serverer motspilleren i forkant.
    16'
    Hjørnespark til Rosenborg
    20'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Jerv
    Mål: Samuel Rogers
    Målgivende: Carlo Holse
    ROSENBORG SVARER UMIDDELBART. Corneren fra Holse klareres etter litt klabb og babb i feltet, men ikke langt. Holse får ballen på nytt, og slår inn. Denne gangen er avslutningen like millimeterpresis og kontant som innlegget. Øvretveit er sjanseløs på Rogers' knallharde heading fra seks meter.
    20'
    STANGSKUDD. Fiabema skjærer inn fra venstre, og fyrer av i steget. Treffer klink rent i stanga. Strålende hælspark og blikk for spillet av Holse i forkant.
    22'
    Nå svinger det mer av Rosenborg, og Sæter vil også være med på moroa. Tar sats og smeller til fra tjue meter. Rett i en forsvarsspiller.
    23'
    Holse er på farten igjen, og innlegget mot Sæter er nesten perfekt. Ballen suser gjennom beina på en Jerv-forsvarer, og det er nesten så Dahl Reitan får tak i ballen på motsatt kant.
    24'
    Også libero Børkeeiet er med opp nå. Setter opp en vegg ute på høyre flanke, og Skarsem svinger inn en leken crosser; en anelse for høyt dessverre. Holse får tak i ballen, og det ender med et håpefullt skudd fra Rogers. Det er gode tendenser i Rosenborg-angrepet nå.
    25'
    Gult kort til Jerv
    Mikael Ugland
    Jensen får seg en trøkk i duellen med Mikael Ugland. Ugland får kampens første gule.
    27'
    Enda en gang er Børkeeiet, som egentlig er midtbanespiller, med opp i angrep. Det er Giampaoli og Rogers som må sikre hjemover. Libero og kaptein, det er rollen sin det. Vi snakker Beckenbauer, Bratseth og Børkeeiet.
    28'
    Giampaoli vil ha innkast, og lar sin vrede gå utover assistentdommeren når han ikke får det. Sinnatagg.
    29'
    Sæter forsøker å hoppe over ballen etter pasningen fra Børkeeiet, men Fiabema er ikke helt på samme frekvens.
    29'
    Frispark til Rosenborg i veldig god posisjon, tjue meter litt skrått ute fra mål. Hjemmelaget går for innlegg, og Dahl Reitan er akkurat litt for mye høyreback på venstre ving til å nå frem i tide.
    30'
    Iskaldt av Jerv-keeper Øvretveit som dribler Sæter. Det drar et sus ut av hjemmepublikummet, og det som ser ut som et aldri så lite anerkjennende nikk fra RBK-spissen.
    31'
    Jerv på farta på høyre. Wichne er med opp høyt i banen, og finner Ugland innenfor seg. Ugland finner derimot ingen foran mål, og ballen spretter over dødlinja.
    32'
    Øvretveit har mer å by på. I stedet for å sparke ballen ut, kater han, og treffer perfekt på foten til målscorer Schröter, som står på midtstreken.
    33'
    Kanonangrep av Rosenborg. Det er Skarsem som er sist på ballen sju meter fra mål. Fiabema var i enda bedre posisjon, og kunne bare bredsidet ballen i mål om Skarsem bare hadde hoppet over Dahl Reitans gode innlegg.
    36'
    Tagseth slår luke på Wichne. Det legger også hjemmefansen merke til. Innlegget er ikke av samme standard.
    38'
    Fiabema viser at han er raskere enn Kolskogen idet han stormer forbi på venstre, men innleggsfoten må finstilles. Dommeren gir Jerv-stopperen rett i at ballen har vært over dødlinjen.
    38'
    Holse ser at Skarsem har åpen passasje frem til mål, men han ser det for sent. Når pasningen først kommer, har Jerv-forsvaret også oppdaget faren, og falt av.
    39'
    Mye trykk på tribunen her nå. Kjernen har nok vært en av kampens beste aktører til nå.
    40'
    Sæter ligger og lurer bak Jerv-forsvaret, kommer seg foran motspilleren, og får satt foten på innlegget fra venstre. Ballen går over, og Sæter vil ha corner. Det får han ikke.
    41'
    Sekunder senere slår samme mann inn fra høyre flanke, og viser enda en gang at det er den venstre foten som er hans beste. Bak mål. Gir tommel opp for pasningen.
    41'
    Strålende Jerv-angrep helt på tampen av omgangen. Det er Ugland som er med opp og får avsluttet alene med RBK-keeper Hansen, fra skrått hold. God redning av Hansen.
    43'
    45'
    Masse klabb og babb i feltet etter corneren, og Øvretveit drar faktisk frem en strålende redning etter skudd fra fem meter. Jerv-keeperen blir liggende nede i noen sekunder, får frispark, og med det ebber omgangen ut.
    45'
    - Vi slipper inn to for enkle mål etter dødball. Det er skikkelig irriterende. Vi hadde en god start, og vi har hatt noen gode muligheter offensivt. Nå må vi tette igjen bakover, og jakte 2-2, sier Felix Schröter til DIscovery i pausen.
    45'
    Fiabema får enda en sjanse helt på tampen. Børkeeiet banker ballen rett på skallen til Holse, som header ned til Fiabema. Spissen treffer godt, men igjen står Øvretveit på riktig sted, og redder skuddet fra ti meter.
    45'+1
    Rosenborg 2 - 1 Jerv
    Målgivende: Ole Christian Sæter
    OG DER SITTER DEN OGSÅ. Jerv ba om det. Holse slår corneren inn fra høyre, den stusses av Sæter, og så er han der igjen. Sam Rogers bredsider ballen i åpent mål fra én meter.
    45'+2
    Da titter også sola frem over Lerkendal.
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Willis Furtado
    Ut: Daniel Arrocha
    46'
    Inn: Amadou Dia
    Ut: Mikael Ugland
    46'
    - Vi ser at når vi tør, så er det muligheter. Vi slutter å spille etter at vi scoret mål, og legger oss ned for å dø. Det går ikke an, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Discovery.
    46'
    Torje Wichne
    48'
    Skarsem fyrer av fra tjue meter, men over.
    49'
    STOR SJANSE TIL INNBYTTEREN. Furtado løper seg alene med keeper Hansen, men RBK-keeperen redder mesterlig.
    49'
    Hjørnespark til Jerv
    50'
    Det er et langt mer offensivt Jerv i andre omgang.
    50'
    Rosenborg kontrer. Sæter får ballen ute på høyre, og skjærer innover. Skuddet rett i en forsvarer.
    51'
    Nesten så Ole Sæter kan spasere ballen i mål, men innlegget fra Fiabema er millimeter for kort.
    53'
    Nytt smart hælspark fra Holse er nær ved å spille Skarsem gjennom, men Jerv slipper med skrekken.
    54'
    ENORM MULIGHET, og hvilken miss. Jensen løper seg fri på høyre flanke, og er helt alene etter pasningen fra Reitan. Dansken slår ballen femogførti grader tilbake, perfekt for Holse, som bredsider ballen over mål fra seks meter.
    55'
    Nok en gang greier Rosenborg å spille ballen rett opp på egen spiss fra eget forsvar. Jerv sliter med å få has på Fiabema. Ender med frispark denne gangen til hjemmelaget.
    57'
    Jerv har opplagt mer å by på offensivt etter de to byttene, men samtidig har Rosenborg-spillerne fått mye mer rom å boltre seg i på flankene. Det ligger et mål i lufta...
    58'
    Blir det Sæter? Rosenborg-spissen sikter mot krysset, men skuddet med venstre fot går via en motspiller og over.
    59'
    59'
    Og det er nettopp Sæter som henger høyest på Holses gode innlegg. Headingen går rett i beinan på Øvretveit, som bruker fangarmene til å redde, og holde ballen.
    59'
    Rosenborg-angriperne presser høyt, og tvinger den til nå iskalde Øvretveit til å måke ballen utover dødlinjen.
    61'
    62'
    Rosenborg 3 - 1 Jerv
    ER DET MULIG? Sam Rogers gjør det igjen. Holses innlegg er perfekt, og med hodet curler Rogers ballen over keeper Øvretveit, og i mål. Det er HATTRICK DET - av en midtstopper.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonathan Augustinsson
    Ut: Edvard Tagseth
    63'
    God RBK-kontring. Sæter forsøker nok å slå helt over til Holse på venstre kant, men Fiabema plukker opp ballen, og slår på storfarten. Skudddforsøket fra tjue meter er litt i overkant ambisiøst.
    64'
    Nå er Jerv mye ute og kjører på egen halvdel. Mister nok en gang ballen langt inne på egen halvdel. Ender med langskudd utenfor fra Dahl Reitan.
    65'
    Jerv vil også være med på moroa. Bare en kjapp reaksjon fra Hansen hindrer Simsir i å sette inn reduseringen.
    68'
    Hansen får vondt i magen etterpå, og dommer Moen stopper spillet. Hansen var ute i skikkelig strekk der. Kan det være en strekkskade? Etter et kjapt tilsyn er RBK-keeperen klar igjen.
    68'
    Så smeller det igjen på Lerkendal. Det er Fiabema som blir tatt, og blir liggende nede. Sæter stormer til og nærmest dytter motspilleren over ende, ikke helt ulikt slik Henriksen ble utvist for i forrige runde.
    70'
    Ole Martin Kolskogen
    70'
    Gult kort til Rosenborg
    Tobias Børkeeiet
    70'
    Rosenborg får frisparket, og to spillere går gult kort. Sæter slipper unna.
    71'
    Inn: Erlend Hustad
    Ut: Erik Tobias Sandberg
    72'
    Og så er det straffespark til Jerv. Børkeeiet slår en forferdelig pasning inn i banen, og Furtado snapper opp ballen, stormer inn i feltet og går i bakken etter en duell med først Augustinsson, så Rogers. Det ser en smule billig ut, men dømt er dømt.
    72'
    Jerv scorer på straffe!
    Rosenborg 3 - 2 Jerv
    Mål: Willis Furtado
    Furtado banker ballen i mål, og så er det liv i kampen igjen.
    73'
    Nå er det skikkelig hawaiifotball her, og begge lag finner mye rom offensivt. Rosenborg kontrer, og det er til slutt Holse som fyrer av fra tjue meter. Øvretveit redder greit.
    76'
    76'
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Bryan Solhaug Fiabema
    77'
    God Rosenborg-sjanse, men kanskje burde Skarsem skutt i stedet for å sentre til Skjelbred, som ikke får stokket beina.
    80'
    Det er 11 050 tilskuere på Lerkendal, ifølge speaker, som har talt nøye.
    80'
    Hansen er på bærtur på Jervs corner, men hjemmelaget slipper med skrekken.
    83'
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Victor Jensen
    83'
    Igjen er det nære på for Ole Sæter, men igjen kommer han akkurat ikke frem på innlegget fra Carlo Holse. Holse har virkelig foret medspillerne med gode pasninger i dag.
    84'
    Igjen kan Rosenborg kontre, men Holses pasning mot Sæter er for upresis.
    85'
    Jerv forbereder et nytt bytte.
    86'
    Inn: Kristian Novak
    Ut: Mathias Wichmann
    86'
    Jerv har ikke gitt opp håpet på poeng, og er bare ett godt skudd unna utligning.
    89'
    Det skal spilles minimum fire tilleggsminutter, ifølge fjerdedommer.
    90'
    Diallo tverrvender og banker til fra 17 meter, men Hansen redder.
    90'+2
    Herlige finter av Dahl Reitan helt oppe ved Jerv-målet, men får ikke skutt. Flott igjen av Holse i forkant.
    90'+3
    Lekent medtak av Simsir, men det er nok for lite, for sent.
    90'+3
    Jerv har ett minutt på seg. Da hjelper det ikke mye at Øvretveit slår ballen utover sidelinjen.
    90'+4
    90'+4
    Samtidig som Lillestrøm ligger under mot Viking, og Rosenborg vinner her, vil Rosenborg med seier i hengekampen, være bare seks poeng bak førsteplassen i Eliteserien...
    90'+4
    Geir Frigård varsler dommeren om at kampen er over. Det er Christian Moen enig i.