Lillestrøm (4-4-2): Origi - Haakenstad, Kippe, Amundsen, Kind Mikaelsen - Rafn, Mathew, Krogstad, Knudtzon - Ajeti, Malec
    0'
    Sarpsborg 08: (4-4-2): Kristiansen - Toivomäki, Østli, Rosted, Thomassen - Tveita, Zachariassen, Lund Nielsen, Trondsen - Fezjullahu, Mortensen
    0'
    Sarpsborg gjør tre endringer fra laget som spilte uavgjort mot Tromsø i forrige serierunde. Andreas Albech ble utvist og er ute med karantene. Inn på høyrebacken kommer Henri Olavi Toivomäki. Jon-Helge Ødegård Tveita inntar høyrekanten til fordel for Ole Jørgen Halvorsen og Jonas Lindberg må vike på spissplass. Der kommer svenske Erton Fezjullahu inn.
    0'
    Lillestrøm gjør kun én endring fra laget som spilte 1-1 mot Kristiansund. Michal Skoda ut og Tomas Malec inn på topp. Bonke Innocent kom inn som innbytter i forrige serierunde og ble utvist. Dermed er han ikke i troppen.
    0'
    Vertene Lillestrøm er nummer 15 i Eliteserien etter åtte serierunder. Gultrøyene har kun tatt syv poeng. Seirene har kommet mot Sandefjord (2-1) og Sogndal (1-0).
    0'
    Gjestene Sarpsborg 08 er nummer fire i Eliteserien, kun poenget bak Stabæk på 2. plass. Etter hjemmetapet mot Rosenborg (1-2) i sjette serierunde, har Sarpsborg spilt uavgjort mot både Strømsgodset (1-1) og Tromsø (1-1).
    0'
    Lillestrøm har scoret beskjedne fem mål på åtte kamper. Ingen av LSK-spillerene har scoret mer enn ett mål i årets sesong.
    0'
    Det er i stor kontrast til Eliteseriens mestscorende. Sarpsborg 08 har scoret 17 mål, og har med det over to scoringer per kamp i snitt. Danskene scorer mest for Geir Bakkes menn. Patrick Mortensen er toppscorer med fire mål. Midtbanespiller Matti Lund Nielsen har scoret tre.
    0'
    Erton Fejzullahu kom til Sarpsborg før inneværende sesong etter et opphold i Beijing Guoan. Den 29 år gamle svensken, som er født i Pristina, har rukket å score to ganger i Eliteserien (1-1 mot Tromsø og 5-1 mot Kristiansund) og tre ganger i cupen (i 10-1-seieren over Drøbak-Frogn).
    0'
    Fejzullahu tar altså plassen til Jonas Lindberg fra start. Svensken er assistkongen i Eliteserien, med fem målgivende pasninger.
    0'
    For Lillestrøm er Erling Knudtzon den eneste som står i fare for å måtte stå over med karantene. Kantspilleren har to gule kort.
    0'
    For Sarpsborg 08 gjelder det tre spillere: Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen og Joachim Thomassen.
    0'
    Ingen av lagene hadde noen gledelig 16. mai-runde i fjor. Lillestrøm tapte 1-2 mot Rosenborg, mens Sarpsborg ble rundspilt og tapte 0-4 mot Strømsgodset.
    0'
    Lagene møttes på 16. mai i 2015. Den gang vant Lillestrøm 3-1. Kun seks av de 22 som startet den kampen, starter kveldens oppgjør. For Sarpsborg er kun Anders Trondsen igjen, for LSK gjelder det Origi, Amundsen, Kippe, Kind Mikaelsen og Knudtzon.
    0'
    Lagene er på banen. Klart for 16. mai-fest på Åråsen!
    0'
    Sarpsborg sparker kampen i gang på Åråsen.
    1'
    Haakenstad forsøker å finne Ajeti i bakrom. Anders Kristiansen kjapt ute og plukker ballen.
    1'
    Lillestrøm vinner et kast ute til høyre.
    2'
    Hjemmelaget forsøker å spille direkte inn i bakrommet bak Rosted og Østli fra start her.
    2'
    Lund Nielsen forsøker å spille ut til Tveita på kanten. Pasningen blir upresis, og spretter inn til Origi i LSK-buret.
    3'
    Fejzullahu feller Mathew. LIllestrøm får frispark på midtbanen.
    3'
    Lillestrøm flytter opp mange mann, men Sarpsborg-forsvaret får klarert.
    4'
    Lillestrøm bra defensivt foreløpig. Kippe og Amundsen har kontroll på Mortensen i oppspillsfasen.
    5'
    Lillestrøm flytter opp mange mann på nok en dødball. Kippe vinner duellen, men avlåses for armbruk.
    6'
    Sarpsborg får et frispark ute til venstre. Fin innleggsposisjon.
    8'
    Kampens største sjanse. Tveita svinger inn. Østli høyest i feltet, men header over fra seks meter.
    8'
    Sarpsborg har etablert et press inne på LSKs halvdel nå.
    9'
    Lillestrøm bryter, kan få en kontringsmulighet.
    9'
    Det går litt sakte for LSK. Men ballen beholder de i laget.
    9'
    LSK lager frispark inne på Sarpsborgs halvdel.
    10'
    Vanvittig sjanse for Sarpsborg 08! Fejzullahu utfordrer et ryggende LSK-forsvar. Slipper ut til Tveita, som slår inn flatt fra høyre. Der venter Mortensen i boksen, som leter etter muligheten til å få skutt. Finner plass fem meter fra mål, men skuddet går i Kind Mikaelsen før det går videre ut til Tveita. Han er imidlertid i offside.
    11'
    Lillestrøm veldig direkte i spillestilen. Ser langt tidlig.
    13'
    Sarpsborg har mer og mer ball nå. Triller rundt et dyptliggende LSK-forsvar.
    14'
    Mathew feller Mortensen. Frispark til Sarpsborg.
    15'
    Mathew slår en aldeles glimrende stikker til Knudtzon. Ser ut til å få muligheten alene med keeper, men strålende stopperspill av Rosted forhindrer det. Benytter den våte matta på Åråsen til å skli på, og treffer med en solid sklitakling.
    15'
    Rosted har god kontroll på duellene mot Ajeti.
    16'
    Ajeti holder Lund Nielsen. Frispark til Sarpsborg 08.
    17'
    Lillestrøm vinner et innkast høyt i banen.
    17'
    Zachariassen forsøker å sende en stikker til Fejzullahu. Pasningen er god, men Origi lukter lunta og er kjapt ute og forhindrer.
    18'
    Frode Kippe med en knallhard takling på Zachariassen. Den er ren, og fører til applaus på Åråsen. Populær mann.
    19'
    Snart 20 minutter spilt på Åråsen. Fortsatt 0-0.
    20'
    Sarpsborg 08 har hatt klart mest ballinnhav. Det virker imidlertid som det er en del av LSKs kampplan å ligge dypt, for så å kontre hurtig.
    20'
    Der kontrer LSK! Rafn - målscoreren fra Kristiansund-kampen - fosser nedover høyresiden. Forsøker å slå flatt inn til Malec, som venter ved straffemerket. Pasningen er for upresis og Sarpsborg 08 får klarert.
    21'
    Toivomäki halter litt. Får medisinsk tilsyn.
    22'
    Toivomäki er tilbake på banen, men det ser ikke ut som han har det helt tipp topp. Drar veldig på høyrebeinet.
    23'
    Backen må nok kaste inn håndkledet her.
    24'
    Geir Bakke snakker med Rosted. Gir noen innstrukser om hvordan de løser Toivomäki-byttet.
    25'
    Ole Jørgen Halvorsen står klar. Hvem skal spille back da, mon tro?
    25'
    Sarpsborg triller, triller og triller.
    26'
    Ole Jørgen Halvorsen inntar høyrekanten. Tveit flyttes ned på høyre backplass.
    27'
    Rosted klarerer ut til innkast tretti meter fra høyre cornerflagg. LSK kan flytte opp.
    27'
    Krogstad lager frispark i duell mot Rosted.
    28'
    Nytt frispark. Simen Rafn denne gang. Feller Erton Fejzullahu, som har vært svært frisk ut av startblokkene her.
    29'
    Fin innleggsposisjon for Trondsens presise fot.
    29'
    Trondsen slår den for nære Origi. Keeperen bokser unna.
    29'
    Østli forsøker å slå langt i retning Mortensen. Pasningen blir lang, altfor lang. Ut til femmeter.
    30'
    LSK angriper ute til venstre.
    31'
    Kind Mikalsen slår inn i boks. Rafn får tak i kula, og forsøker å finne plass til å skyte. Får skutt, men ballen går via Mortensen og ut til corner.
    32'
    LSK tar en kort corner. Mathew skyter fra hjørnet av seksten, men med 15 mann mellom ball og mål, blir det en vanskelig oppgave å få den i kassa.
    32'
    Bra ettertrykk fra LSK nå. Rafn fyrer av igjen. Treffer en Sarpsborg-spiller og går ut.
    32'
    Sarpsborg med et fint angrep. Rosted stormer frem fra stopperplass. Slipper til Zachariassen på hjørnet av seksten, som slår til Mortensen. Pasningen humper og spretter litt, men Mortensen velger å fyre på direkten fra 17 meter. Skuddet ender langt over.
    33'
    Corner til Sarpsborg!
    35'
    Origi bokser unna.
    35'
    Malec for tøff i en duell mot Østli. Frispark til Sarpsborg 08.
    36'
    Mye frispark her nå. Zachariassen feller Mathew denne gangen.
    37'
    Oppstykket oppgjør nå. Ingen av lagene har klart å dominere over lengre perioder.
    37'
    Mathew slår en pasning rett i ryggen på dommeren.
    37'
    Ole Jørgen Halvorsen forsøker å slå en stikker til Patrick Mortensen. Forsøket er ikke spesielt godt, og ballen triller helt inn til Origi.
    38'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Lillestrøm 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Hull på LSK-byllen! Ole Jørgen Halvorsen fyrer fra høyre inne i boksen. Det er skrått hold, men Halvorsen får bra trykk i skuddet. Origi leverer en god redning nede til høyre for seg, men må gi retur. Den havner rett i føttene til Kristoffer Zachariassen. Den tidligere Nest-Sotra-spilleren bare triller inn 1-0 fra fire meter.
    39'
    Sarpsborg nære 2-0 umiddelbart! Sarpsborg 08 bryter midt på banen og setter fart mot LSK-målet med en gang. Erton Fejzullahu finter bort Amundsen, trekker seg innover i banen mot høyre før han forsøker å curle den i lengste hjørne. Forsøket stryker utenfor Origis venstre stolpe.
    40'
    Sarpsborg gode nå. Aggressive i presset.
    41'
    Det passer Sarpsborg fint at LSK må frem i banen. Da åpner det seg!
    42'
    Zachariassen holder Mathew. Frispark til LSK på egen halvdel.
    43'
    LSK flytter opp på dødballen. Origi pumper langt, Malec vinner en duell. Nedfallsfrukten detter i føttene til Kippe. Han skyter på første touch, men forsøket fra 16 meter går en meter utenfor.
    44'
    Sarpsborg bare maler på nå. Lillestrøm sliter med å klarere.
    45'
    Matti Lund Nielsen får plass til å skyte fra 14 meter. Treffer godt, men Origi er raskt nede i hjørnet og redder.
    45'+1
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Mortensen klarerer langt etter en LSK-offensiv. Vel vitende om at det snart er pause.
    45'+2
    45'+2
    Sarpsborg 08 leder etter halvspilt 16. mai-fest på Åråsen. Det er fullt fortjent ut i fra spill og sjanser.
    45'+2
    46'
    Begge spissene byttes ut av Erlandsen.
    46'
    Lillestrøm setter presset umiddelbart.
    46'
    Langt høyere intensitet over det LSK driver med nå.
    47'
    Det kastes langt inn fra høyre. Kippe header videre bakover i feltet. Thomassen får klarert.
    47'
    Lillestrøm vinner en corner. God start på 2. omgang av hjemmelaget!
    48'
    Sarpsborg får nikket corneren ut av farlig område.
    49'
    Melgalvis slår inn fra høyre. Udo får dyttet den til Krogstad, som fyrer fra 17 meter. Skuddet går en meter til side for mål.
    49'
    Sarpsborg forsøker å holde ballen i laget. Vil nok roe ned tempoet litt i kampen, etter en voldsom LSK-offensiv.
    51'
    Melgalvis feller Trondsen. Knallhard takling. Soleklart frispark.
    51'
    LSK får en dødball ute til høyre. FIn innleggsposisjon.
    52'
    Sarpsborg får klarert.
    52'
    LSK fortsetter stormløpet mot Sarpsborg-målet. Mathew løfter inn i boks, Krogstad header tilbake i feltet på tvers. Der forsøker Kippe seg på et hælspark. Treffer ikke rent, og forsøket går utenfor mål.
    53'
    Sarpsborg får frispark i fin innleggsposisjon. Ute til venstre denne gangen. Trondsen er klar.
    54'
    Origi bokser ballen unna.
    54'
    LSK fortsetter å kjøre på. Igjen skjer det ute til høyre. Udo legger inn. Knudtzon tar ned ballen med ryggen mot mål, og slår en pasning til Mathew. Han fyrer til fra 16 meter. Skuddet utenfor.
    55'
    Udo for tøff i en duell mot Rosted. Sarpsborg tar seg fryktelig god tid med dødballen. Pipekonsert fra Kanarifansen.
    56'
    Rafn feller Halvorsen. Nytt frispark.
    57'
    Sarpsborg stiller opp. Skal slå inn i feltet.
    57'
    Lillestrøm får klarert.
    57'
    Lillestrøm vinner en corner.
    59'
    Rosted header ballen unna.
    59'
    Udo får en kjempesjanse! Det blir slått inn fra venstre. Udo får den servert fem meter fra mål, og forsøker å nikke den ned i høyre hjørne. Nikker utenfor.
    60'
    Herlig første kvarter av den 2. omgangen. Lillestrøm et helt annet lag etter pause.
    61'
    Melgalvis ligger nede. Skadet.
    62'
    Det har roet seg litt ned nå. Lillestrøm klarer ikke å holde trykket oppe.
    63'
    Melgalvis er på beina igjen.
    63'
    Erton Fejzullahu feller Mathew. Frispark på midtbanen.
    64'
    Nok et frispark. Melgalvis feller Trondsen.
    65'
    Med fire scoringer i Bergen har Brann gått forbi Sarpsborg 08 som mestscorende. Brann har 19 og Sarpsborg 18.
    65'
    Over i en krigekamp nå. Mye dueller. Begge lag spiller mye direkte.
    66'
    Melgalvis forsøker seg på et langskudd. Triller bort mot høyre hjørne, men Kristiansen holder den enkelt.
    68'
    Lindberg kommer seg til en avslutning umiddelbart. Forsøket fra 16 meter utfordrer ikke Origi.
    69'
    Sarpsborg bruker lang tid på faste situasjoner.
    71'
    Sarpsborg er oppe på 17 poeng med seier i dag. Lillestrøm fortsatt på nedrykksplass, med syv poeng. Skulle de utligne, vil de passere Kristiansund.
    71'
    Lindberg forsøker å ta seg forbi Marius Amundsen, men stoppes. Svensken vil ha straffe, og han har kanskje en god sak. Amundsen holder igjen Lindberg. Men dommer lar den passere.
    72'
    Nytt frispark. Rafn takler Zachariassen.
    73'
    Halvorsen fyrer fra distanse, og han gjør det godt! Klemmer den ned mot venstre hjørne, men Origi får vippet den ut til corner.
    74'
    LSK får klarert.
    74'
    Stor LSK-sjanse, og det er Udo som får nok en mulighet. Sarpsborg får ikke klarert ordentlig etter et innlegg, og baller detter ned i føttene til Udo. Han fyrer på halvvolley, men får ikke klemt den under tverrligger.
    75'
    Lindberg fosser frem på venstresiden. Forsøker å slå flatt inn til Mortensen, men Amundsen kommer seg foran den danske spissen og klarerer til corner.
    76'
    Lillestrøm 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    Målgivende: Anders Østli
    2-0 til Sarpsborg! Corneren svinges inn av Lindberg fra venstre. Østli stusser den bakover i feltet. På bakerste stolpe venter Patrick Mortensen som lirker inn sitt femte mål for sesongen!
    76'
    Sarpsborg setter 2-0 etter en god LSK-omgang. Har flere forspilte sjanser, som så ofte før i år.
    78'
    Sarpsborg kan tillate seg å ligge litt dypere nå. Og det gjør de.
    80'
    Rosted og Østli svært gode i luftrommet defensivt.
    80'
    Lund Nielsen fyrer fra 24 meter. Skuddet går rett i fanget til Origi.
    80'
    Rosted stor nå. Vinner en duell, drar seg forbi to LSK-spillere før han triller rolig forbi vertenes midtbaneledd - og opp til en feilvendt Zachariassen.
    81'
    Ny Lillestrøm-sjanse. Det svinges inn fra høyre. Kippe er med frem og vinner duellen. Headingen går utenfor.
    83'
    Haakenstad legger Trondsen i bakken. Frispark i fin innleggsposisjon for Sarpsborg. Og klokka tikker.
    85'
    Linberg slår inn i boks. Ballen ender til slutt hos Trondsen i returrommet, og Lillehammer-gutten fyrer. Skuddet utenfor.
    85'
    Kippe meier Lindberg ned i bakken.
    86'
    Kristiansen plukker en bakromsball i retning Knudtzon. Tar seg god tid med å få ballen ut igjen.
    87'
    Konkurrentene i toppen, Odd og Brann, ligger også an til å vinne sine. Dermed forblir Sarpsborg bak begge.
    88'
    Nytt frispark ute til venstre i fin innleggsposisjon for Sarpsborg 08.
    88'
    Sarpsborg tar den kort.
    88'
    Det går fort fra venstre mot høyre, før Halvorsen legger ballen glimrende til rette for Rosted. Han feier ballen langt over fra straffemerket.
    88'
    Sarpsborg 08 ligger an til å vinne på Åråsen for første gang noen sinne.
    89'
    Det legges til tre minutter.
    90'
    Lillestrøm-ballongen er tom for luft.
    90'+1
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Simen Kind Mikalsen
    Knudtzon svinger den inn fra venstre. Ballen lander perfekt på pannebrasken til Udo, men han brenner sin tredje store mulighet da han header rett på Kristiansen. Returen detter imidlertid ned i føttene til stopper Kind Mikaelsen, som løper inn 1-2.
    90'+2
    Lillestrøm får et frispark. Flytter opp alle i boksen.
    90'+3
    Sarpsborg får ballen unna.
    90'+4
    90'+4
    Det ender med 2-1-seier til Sarpsborg 08 over Lillestrøm. Sarpsborg var best i tre fjerdedeler av kampen, og LSKs redusering kom for sent til at det ble farlig for Geir Bakkes menn.