0-1

0-1

Velkommen til 13. runde i eliteserien fra Bergen. Brann møter Odd til kamp denne torsdagen. Dette er siste kamp før eliteserien tar en liten ferie.
    Odd har overrasket stort denne sesongen. Telemarkingene står med 21 poeng og seks seire etter de tolv første kampene i år.
    I andre enden finner vi Brann. Bunnlaget Brann. Åtte poeng - kun to seire. Det nærmer seg krisestemning for Rikard Norling og resten av rødtrøyene. Stemningen i byen er mildt sagt dårlig rundt byens fotballag.
    Odd kommer fra 0-0 mot Sogndal sist. Brann tapte 4-2 mot Molde i rosens by. For Brann handler det om å skaffe seg tre poeng så de ikke får for langt opp til lagene som er over nedrykksstreken.
    Selv om Brann gikk på en stjernesmell i Molde sist, velger Rikard Norling å sende de samme elleve spillerne på banen fra start mot Odd.
    Odd starter med en gammel Brann kjenning på topp. Bentley spilte i Brann fra 2011 til 2013. Han dro videre til kinesisk fotball, men endte opp igjen i Odd - klubben han dro fra da han kom til Brann i 2011.
    På benken sitter Fredrik Nordkvelle. Han spilte halvannen sesong for Brann før han dro til Odd i fjor sommer.
    Brann vant tilsvarende oppgjør i fjor med 2-0. Erik Huseklepp, som ennå ikke har scoret i eliteserien denne sesongen, scoret to mål for Brann.
    Brann har historisk sett god kontroll på telemarkingene hjemme på Stadion. Brann har vunnet elleve av 19 oppgjør. Fem ganger har det endt uavgjort og tre ganger har Odd vunnet i Bergen. Målforskjellen er 45-21 i Branns favør.
    Rundt ti minutter til kampstart. Det er latterlig lite folk som har funnet veien til tribunene på Stadion denne kvelden. Kanskje kommer de sigende etter hvert, men akkurat nå er det småtomt.
    Nystemten runger på Stadion. De som er her reiser seg og synger med.
    Odd med avspark i førsteomgangen.
    1'
    Askar vinner en corner for Brann i startminuttene.
    3'
    Gjennom hele feltet og til utspill fra Hansen.
    3'
    Rolig innledning på kampen. Ingen av lagene har fått noe overtak de første minuttene.
    4'
    Grønner med en flott ball i bakrom mot Huseklepp som stikker på løp. Han får ballen på hodet og mister kontroll over den. Den triller til utspill fra keeper.
    5'
    Odd vinner frispark på høyresiden etter en hands fra Askar. Innleggsmulighet.
    6'
    Jensen svinger den inn. Leciejewski er ute og bokser den vekk.
    7'
    Brann får ballen i mål, men det er blåst. Orlov er for hardhendt i duell med Hagen. Huseklepp slo den i mål, men det var allerede blåst.
    9'
    Grøgaard kommer til linjen og legger inn, men det er for høyt og Brann får kontroll.
    11'
    Sævarsson med et godt innlegg mot Orlov på første stolpe, men ballen er litt for høy og suser i klypene til Hansen.
    12'
    Shala forsøker et skudd fra 22 meter. Litt skrått hold. Leciejewski har få problemer med å plukke den.
    14'
    Haugen lager frispark i løpsduell med Samuelsen. Ny innleggsmulighet for Odd. Oldrup Jensen skal slå.
    15'
    Treffer Askar i skinken og til innkast.
    16'
    Samuelsen med et kjempeskudd. Han får stå helt fritt på 16 meter og fyrer av. Den har retning ned i hjørnet, men keeper er på den og slår til corner. Stor sjanse.
    17'
    Leciejewski bokser den vekk igjen.
    17'
    Odd med et farlig skuddforsøk igjen. Denne gangen er det Halvorsen som forsøker seg fra litt lengre hold. Han får god klem på skuddet, men det suser til side for mål. God jobb av Shala på midten som vinner ballen fra El Fakiri i forkant.
    19'
    Askar fikk drømmetreff mot Molde sist og scoret to der oppe. Forsøker seg for Brann nå, men den triller ut ved cornerflagget. Håpløst.
    21'
    Gult kort til Brann
    Får gult etter en tøff takling på Halvorsen.
    24'
    Brann blokkerer et skudd og det blir corner til Odd.
    25'
    Vindheim får headet den vekk på første stolpe.
    25'
    Vindheim forsøker et innlegg nede fra cornerflagget, men han er presset og den går bak mål.
    27'
    Mål for Odd!
    Brann 0 - 1 Odd
    Mål: Jarkko Hurme
    Målgivende: Jone Samuelsen
    Odd tar ledelsen i Bergen! De kjører en flott kontring som starter med Bentley. Han vender opp i feltet og parkerer to Brann-spillere. Han legger videre til Samuelsen som forsøker å få av et skudd fra syv meter, men Brann får flokket seg rundt ham. Han får dyttet den til Hurme som får skutt mellom Brann-spillerne og i lengste hjørnet. Odd leder i Bergen! Det er ikke ufortjent.
    29'
    Odd fortsetter å produsere farlige sjanser. Denne gangen er det Samuelsen som tester skuddfoten fra langt hold. Han holder på å få drømmetreff, men ballen hamrer i tverrligger og over.
    32'
    Shala forsøker et skudd denne gangen. Den går via Hanstveit og faller nesten i føttene til Bentley, men Sævarsson er der og rydder opp.
    35'
    Nå skjer det lite på Stadion. Det som har vært verdt å nevne i denne omgangen har Odd stått for. Solid av bortelaget sålangt.
    39'
    Askar får en kjempesjanse for Brann. Huseklepp setter fart på Odds halvdel og legger videre til Askar som kommer på høyre. Han tar seg inn i boksen og skal fyre den i noten, men Odd-spillerne kommer til og får blokkert i siste liten.
    42'
    Vindheim smeller en løpball mot Askar, men han legger armene over målscorer Hurme og legger ham i bakken. Soleklart frispark.
    45'
    Det er lagt til minst ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Stadion. Odd leder fullt fortjent etter første omgang. Backen Jarkko Hurme fikk æren av å sende Odd i ledelsen. Bortelaget har vært best i det meste og skapt flest sjanser. Brann virker tannløse.
    Spillerne kommer på banen. Snart klar for 2. omgang. Brann bytter Haugen med Badji i pausen.
    45'
    Brann virker mye friskere i starten av denne omgangen. Skaanes og Vindheim kombinerer på høyresiden og backen får slått inn. Orlov møter i boksen og stuper mot ballen, men ballen går rett til værs. Hansen får kontroll.
    49'
    Vindheim kommer til nok et innlegg. Orlov og Askar lukter i boksen, men rett i hanskene til Hansen.
    51'
    Odd med en kjempesjanse. Bentley får dempet og vendt opp i boksen og skyter fra syv meter, men går via Hantveit og til corner. Utrolig at det ikke står 2-0 her.
    53'
    Går til ny corner på motsatt side.
    53'
    Sævarsson header den vekk på første stolpe.
    53'
    Nok en corner til Odd etter en kjempejobb av Halvorsen.
    55'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Håvard Storbæk
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    55'
    Leciewjewski bokser den vekk.
    55'
    Det vil seg ikke for Brann. Badji med en god pasning til Vindheim, men han misser på et enkelt mottak, og ut over dødlinjen.
    56'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Håkon Lorentzen
    Ut: Hassan El Fakiri
    56'
    Huseklepp, som har lagt seg ut på høyrekanten nå, legger inn mot Orlov. Det blir klabb og babb i boksen. Odd får frispark.
    58'
    Brann vinner en corner etter at Huseklepp roter bort en god overgang fra Sævarsson.
    60'
    Odd klarerer i førsteomgang, men Brann opprettholder trykket. Brann slå inn igjen, men Grønner er i offside på bakerste.
    60'
    Nå vinner Odd en corner når Badji måker den ut over linjen fra 16 meter.
    62'
    Keeper er der igjen og plukker.
    62'
    Badji mister ballen på egen 16 meter og den faller til Samuelsen som skyter fra langt hold. Får ikke samme treff som før pause. Den fyker opp på tribunen.
    65'
    Inn: Frode Johnsen
    Ut: Bentley
    66'
    Leciejewski har gått ti runder med hanskene knyttet denne kampen. Bokser igjen.
    66'
    Askar vinner en corner for Brann når et innlegg går via Samuelsen og ut.
    69'
    Skrur den rett i fanget på Hansen.
    69'
    Orlov med en stor sjanse for Brann. Lorentzen kjemper til seg ballen fra Samuelsen og legger ut til Orlov som får skutt fra skrått hold, men rett på Hansen og til corner.
    73'
    Rett på pannen til Lorentzen som får heade fritt fra fem meter, men den stryker stolpen og utenfor. To store Brann-sjanser på rappen.
    73'
    Brann med en halvfarlig sjanse. Først et innlegg mot Orlov som er for langt. Larsen plukker opp på venstresiden og forsøker en frekk lobb, men Hansen er med og plukker.
    75'
    Larsen med nok en kjempesjanse for Brann. Det er hjemmelaget som kjører nå. Huseklepp plukker opp en retur utenfor boksen og legger til Skaanes. Han flikker videre til Larsen som skyter fritt fra skrått hold, men han brenner den på tribunen.
    76'
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Jone Samuelsen
    Den tidligere Brann-spilleren får en liten pipekonsert.
    76'
    Gjennom alle i feltet. Ikke en Brann-spiller får en tå på den.
    79'
    Brann med nok en stor sjanse når Lorentzen får sjansen på volley fra kloss hold, men via Frode Johnsen og til corner.
    80'
    Odd får kontroll.
    80'
    Badji vinner frispark nå han skyter via Shala som viser knotter.
    82'
    Gult kort til Odd
    Herolind Shala
    Får gult for den.
    82'
    Larsen forsøker seg på frisparket fra 22 meter, men den går utenfor. Ikke særlig farlig fra vingen.
    83'
    Nordkvelle forsøker seg med en stuss i lengste hjørnet, men Leciejewski har kontroll.
    85'
    Halvorsen vinner en corner for Odd. Godt gjort.
    88'
    Odd roter den bort.
    89'
    Det er lagt til minst fire minutter.
    90'+1
    Huseklepp svinger inn en ball i boksen. Rett til Hansen.
    90'+3
    90'+5
    Det er over i Bergen. Odd tar tre poeng med seg hjem. Alt i alt er det nok fortjent. Brann var elendige før pause, men hevet seg noe i annen omgang. Odd kjempet som løver i 90 minutter og vant 1-0 etter scoring av Hurme. Brann går på sitt femte tap på rad. Katastrofestemning i Bergen. Hvis Haugesund vinner senere i kveld, ligger Brann sist når eltieserien tar en liten ferie.