0-1
Rindarøy (sm)62'
1-1

Hei, og velkommen til Bodø og Aspmyra der Bodø/Glimt skal ta i mot Molde om drøye 50 minutter. Her skal vi holde dere oppdatert på alle hendelser som måtte forekomme i dagens kamp.
    Molde har så langt denne sesongen vist seg som en sterk kandidat til å stå på toppen av tabellen når vi skriver 30. serierunder 9. november. Annført av ungguttene Mohamed Elyounoussi (9 mål) og Fredrik Gulbrandsen (6 mål) har Molde nettet hele 27 mål så langt denne sesongen. Det er mest i Tippeligaen. Blåtrøyene har også bare sluppet inn 10 mål, og dette har ført med seg at Tor Ole Skulleruds menn nå troner på toppen av tabellen hele fem poeng foran Strømsgodset.
    Bodø/Glimt, på sin side, har fått en grei start i sin comebacksesong i Tippeligaen. De helgule fra Bodø ligger på 9. plass med 17 poeng. Toppscorer, Ibba Laajab, har nettet 4 mål for bodøværingene, som til sammen har nettet 19 og sluppet inn 20 på de 12 første kampene.
    Molde kommer til Bodø proppfulle av selvtillit etter å ha sørget for at de tre poengene ble igjen på Aker stadion når Brann gjestet Molde på mandag. Mohamed Elyounoussi scoret hattrick og Fredrik Gulbrandsen nettet det siste i 4-2-seieren. Amin Askar scoret begge for bergenserne.
    Bodø/Glimt er sikkert også revansjelystne etter å ha kommet tilbake til Bodø etter et skuffende 1-0-tap mot Sandnes Ulf. Det var Ole Kristian Langås som scoret det eneste målet i den kampen, og som sørget for at Glimt måtte reise hjem fra Sandnes uten et eneste poeng i sekken.
    Molde-gutta har for øvrig kommet seg ut på den regntunge kunstgresset i Bodø og satt i gang oppvarmingen.
    Da har vi fått tak i lagoppstillingene, og vi starter med dagens hjemmelag, Bodø/Glimt. Halvorsen gjør bare én endring på det laget som tapte 1-0 mot Sandnes Ulf på mandag. Bodø/Glimt's lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Staw - Moe, Sané, Braaten, Brix - Jacobsen, Chatto, Badou - Ndiaye, Laajab, Olsen.
    Dagens bortelag, på sin side, gjør to endringer på laget som slo Brann 4-2 på mandag. Agnaldo og Daniel Berg Hestad har måttet finne seg i å sitte på benken i dag til fordel for henholdsvis Fredrik Gulbrandsen og Etzaz Hussain. Moldes lagoppstilling fra høyre (4-4-2): Nyland - Linnes, Toivo, Forren, Rindarøy - Moström, Singh, Hussain, Elyounoussi - Chima Chukwu, Gulbrandsen.
    Helt ok spilleforhold på Aspmyra for øyeblikket. Det har regnet i store perioder av dagen i dag, men foreløpig ser det ut til at vi kan vente oss oppholdsvær i Bodø når Ola Hobber Nilsen blåser i gang dette oppgjøret klokken 18:00.
    Foreløpig er det ingen av spillerne i noen av lagene som har en fortid i motstanderlaget. Sist dette var tilfelle var det Vini Dantas det var snakk om. Brasilianeren var utlånt fra Molde til Bodø/Glimt siste halvdel av 2012-sesongen og scoret fem mål på de elleve kampene han fikk for de helgule.
    Greit oppmøte på Aspmyra i dag. Det faktum at det er nettopp Molde som gjester Aspmyra i dag kan være en av grunnene til det.
    Så entrer begge lag banen til stor applaus fra publikum. Nå er det bare et par minutter igjen til dette oppgjøret skal settes i gang!
    Deretter skal begge lags kapteiner, Ørjan Nyland og Thomas Jacobsen, møtes i midtsirkelen for å hilse og bestemme hvilket lag som får starte med ball.
    Da skal Ibba Laajab og Badou straks sparke i gang dagens kamp!
    Da er vi i gang med første omgang!
    1'
    Sané holder på å rote det til tidlig. Gulbrandsen er oppe og røver å snappe ballen fra midtstopperen, men Glimt får til slutt situasjonen under kontroll.
    1'
    Singh trer gjennom Chukwu som havner i kamp med Sané. En kamp den senegalesiske midtstopperen hos Bodø/Glimt kommer seirende ut av. Utspark fra Staw.
    2'
    Olsen kommer til dødlinja og slår hardt inn på Badou. Senegaleseren får ikke kontroll på ballen i første omgang og ballen klareres av Toivo.
    3'
    Stor Molde-mulighet! Moström går innover i banen og spiller på Elyounoussi. Elyounoussi varter opp med et smart overhopp som sørger for at den svenske høyrekanten får ballen tilbake. Moström klemmer til med venstrefoten fra skrå vinkel og skyter like over. God mulighet!
    5'
    Molde er veldig ballsikre i det bakerste leddet og tar seg god tid i oppspillsfasen.
    7'
    Treffer Mohammed Elyounoussi inne i feltet, men den hurtige vingen får ikke nok trykk i headingen som går til side for mål.
    7'
    Ibba forsøker å slå mot Momo Ndiaye på lengste stolpe, men innlegget blir for langt.
    10'
    Klareres av Bodø/Glimt-forsvaret.
    11'
    Foreløpig er det lite som går i lengderetning på Aspmyra. Tydelig at begge lagene er komfortable når de holder ballen i laget.
    14'
    Moström felles på rundt 20 meter. Hvem skal ta denne da? Toivio og Forren står klar.
    14'
    Mål for Molde!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Molde
    Mål: Joona Toivio
    Joona Toivio gjør det der glimrende når han curler ballen elegant over muren og inn i nærmeste hjørnet. Utsøkt frispark av finnen og Molde leder 1-0!
    15'
    Da tvinges Glimt frem for å angripe på eget gress. Så får tiden vise hvordan de mestrer den oppgaven.
    16'
    Tas kort på Olsen.
    16'
    God Glimt-mulighet! Badou legger inn på bakerste der Ibba har sneket seg fri. Får avsluttet på volley fra rundt ti meter, men ballen går like over og utenfor.
    17'
    Glimt vinner et frispark ute ved sidelinjen inne på Moldes halvdel. Badou skal ta det.
    18'
    Legges inn på bakerste mot Ndiaye, men blir klarert av Molde-forsvaret.
    18'
    Chatto ligger nede med en hodeskade og dommer stopper spillet.
    20'
    Chatto kommer seg for øvrig fort opp på beina igjen og virker å være like hel.
    21'
    Ibba felles på hjørnet av sekstenmeteren og Glimt blir tildelt frispark. Ibba og Olsen står klar.
    21'
    Ibba får skutt. Skuddet går vi muren og ut til hjørnespark.
    22'
    Slås på Momo Ndiaye som får gå alene opp og heade. Dessverre for Glimt og Ndiaye går ballen godt over Nylands mål.
    22'
    Nok en gang felles Ibba inne på Moldes halvdel. Olsen skal svinge frisparket inn i Molde-boksen.
    24'
    Ballen er dårlig slått og går ufarlig helt inn til Nyland.
    24'
    Etter scoringen har Glimt satt litt mer trykk på Skulleruds menn. Molde har nemlig fått til lite fremover etter at Toivio sendte blåtrøyene opp i ledelsen.
    25'
    Likevel kan ikke Glimt skryte på seg å ha satt Ørjan Nyland på nevneverdige prøvelser frem til nå. Landslagskeeperen har har en rolig dag på jobben så langt.
    28'
    Mange tøffe fysiske dueller utpå matta nå. Senest en duell mellom Brix og Moström der svensken ble tildelt et frispark.
    30'
    Tas kort på Badou. Ender i et Molde-frispark.
    31'
    Stor Glimt-mulighet! Corneren er perfekt slått på Sané som får gå opp umarkert og heade på seks meter. Rett utenfor Molde-buret.
    34'
    Olsen setter fart mot dødlinja og tvinger frem en corner.
    35'
    Stanges unna av Forren.
    35'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Kristian Brix
    Stopper Gulbrandsen når Molde kontrer etter corneren.
    36'
    Hussain skal ta frisparket.
    37'
    Frisparket stanges unna av Ibba.
    37'
    Stor Molde-sjanse! Moström triller gjennom Linnes som kommer på overlapp. Linnes legger inn lavt og hardt mot Gulbrandsen, men en lang tå fra Braaten hindrer at den tidligere LSK-spissen får avsluttet skikkelig.
    39'
    Molde varter stadig opp med fine detaljer og pasninger, men den siste pasningen ser ut til å være hovedproblemet for blåtrøyene for øyeblikket.
    43'
    Enorm Glimt-sjanse! Chatto triller gjennom Badou som er på blank kasse etter en markeringssvikt i Molde-forsvaret. Fra 10 meter blåser han den på et eller annet vis over tverrliggeren. Svak avslutning.
    44'
    Moström gir ballen til Chukwu. Molde-spissen forsøker å drible vekk Braaten før han avslutter med venstrefoten. Svak avslutning som triller godt utenfor nærmeste stolpe.
    45'
    45'+1
    Da er det pause på kunstgresset i Bodø. Og det er Molde som kan gå mest tilfreds til pause ettersom de leder 1-0. Molde tok ledelsen etter et klassefrispark av Joona Toivio, men etter det jevnet det seg litt mer ut. Mot slutten av omgangen fikk Badou en strålende sjanse til å utligne, men utenom det har det ikke blitt notert noen virkelig store sjanser på Aspmyra. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    Da er begge lag på vei inn på banen igjen. Så får vi se hva andre omgang vil bringe!
    Det er Chukwu og Gulbrandsen som skal sparke det hele i gang.
    45'
    Da var vi i gang med andre omgang!
    46'
    Jacobsen legger inn mot Ibba som kommer først på det innlegget. Dessverre for Ibba og Glimt går den utenfor Nylands høyre stolpe.
    47'
    Anders Karlsen er sendt i oppvarming for vertene. Skal hjemmelaget gjøre et bytte så tidlig i andre omgang da?
    49'
    Agnaldo er for øvrig også sendt i oppvarming for gjestende lag, Molde.
    49'
    Hvordan blir det ikke 1-1 der? Jacobsen slår inn på Badou som holder igjen skuddet, men bare for en liten stund. Senegaleseren drar seg innover og tvinger Nyland til å varte opp med en redning. På returen kommer Momo Ndiaye helt alene, men makter ikke å sette den på mål!
    51'
    Nok en god Glimt-sjanse! Ibba mottar ballen på hjørnet av sekstenmeter og drar seg innover før han skyter mot lengste kryss. Nyland strekker seg så lang han er, men nårikke skuddet. Heldigvis for Nyland og Molde sniker skuddet seg rett på utsiden av stolpen!
    54'
    Molde med en god mulighet! Elyounoussi drar seg mot dødlinja og legger hardt inn på Gulbrandsen som akkurat er for sen. En skostørrelse større så hadde han kanskje scoret der, Gulbrandsen!
    56'
    Singh forsøker å chippe gjennom på Gulbrandsen, men den pasningen blir for lang og går helt inn til Staw.
    57'
    God mulighet for Molde og Gulbrandsen. Mostrøm spiller gjennom på Chukwu, men Sané får med nød og neppe klarert. Returen forsøker Gulbrandsen å smelle til på med en volley, men ballen går over og utenfor, dessverre for Gulbrandsen.
    58'
    Glimt har nå fått med seg at de må frem og angripe og Molde ser ut til å svare med lynhurtige kontringer.
    59'
    Olsen legger inn på Ibba på bakerste stolpe. Ibba kommer også først på den, men får ikke nok trykk i headingen til å sette Nyland på en skikkelig prøve.
    60'
    Ibba kommer til skudd nok en gang. Denne gangen via en Molde-forsvarer og ut til corner.
    61'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    61'
    Molde scorer selvmål!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Molde
    Mål: Ole Martin Rindarøy
    Der står det 1-1 på Aspmyra! Corneren er perfekt slått av Olsen inn i farlig sone. Der er Ole Martin Rindarøy maks uheldig på strek og utligner for vertene.
    62'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Etzaz Hussain
    63'
    Ender i ingenting.
    64'
    Gult kort til Molde
    Fredrik Gulbrandsen
    Stopper en Glimt-overgang.
    64'
    Olsen svinger frisparket inn i boksen og Chatto er først på den, men får ikke nok kraft i headingen.
    65'
    En Molde-spiller ligger nede i egen målgård og får nå behandling av medisinsk personell.
    65'
    Nevnte Molde-spiller, Vegard Forren, er nå oppe på beina igjen.
    66'
    Da ser det ut til at Skullerud er klar til å gjøre sitt første bytte. Inn skal Agnaldo.
    69'
    3305 tilskuere er til stede på Aspmyra i dag for å få med seg dette oppgjøret.
    70'
    Tas kort på Badou. Ender i utspark fra Nyland.
    73'
    Ibba spiller gjennom Olsen som ser etter en skuddmulighet, men bra backspill av Linnes hindrer Glimt-vingen.
    75'
    Stor mulighet for Molde og Chukwu! Dårlig kommunikasjon mellom Staw og Sané gjør at Chukwu får dyttet ballen forbi Glimt-keeperen, men Sané kommer glidende inn og redder dagen for vertene når han klarerer den vekk fra eget mål.
    77'
    Nok et bytte skal gjøres for Molde. Pape Pate Diouf skal gjøre at antall senegalesere på banen skal øke med enda en til.
    80'
    Inn: Pape Pate Diouf
    Ut: Mattias Moström
    80'
    Molde blir tildelt frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Toivio skal ta det.
    81'
    Flott skudd av Moldes finske midtsopper! Skyter hardt i motsatt hjørne av der keeper står, men Staw varter opp med en meget kvalifisert redning når han slår den unna.
    82'
    Pape Pate Diouf blir spilt gjennom og får avslutte alene med Staw, men i etterkant blir det avblåst for en situasjon tidligere og Glimt blir tildelt frispark.
    86'
    Herre min hatt for en mulighet! Diouf spiller Agnaldo gjennom på blank kasse og brassen får stå helt alene og avslutte fra 11 meter. Ballen går på innsiden av Staws høyre stolpe og går deretter ut til utspark. For en mulighet for Molde!
    88'
    Olsen blir spilt gjennom av Badou, men et dårlig førstetouch av Glimt-vingen gjør at Linnes får kommet tett oppi og hindret en mulighet.
    89'
    Foreløpig er det Molde som er nærmest tre poeng på Aspmyra!
    89'
    Klareres etter flere tøffe dueller inne i Glimt-feltet.
    90'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Berglann
    Ut: Trond Olsen
    90'
    Linnes legger inn mot Chukwu, men Molde-spissen får ikke nok trykk i headingen.
    90'+2
    Rindarøy legger nok en gang inn på Chukwu, men denne gangen er det førstetouchet med beina som ikke sitter helt.
    90'+2
    Ibba skyter og ballen går via en Molde-spiller og ut, men tiden er ute og dommeren blåser av kampen!
    90'+5
    90'+5
    Da var det hele over på Aspmyra! Det ender 1-1 i en kamp som fort kunne endt opp med å gå begge veier. At det ender 1-1 er i bunn og grunn ikke helt urettferdig, men det er helt klart Molde som kommer til å arge seg mest over dagens resultat. En seier i dag ville gitt blåtrøyene et enda større forsprang i toppen av tabellen, men slik gikk det altså ikke til. Agnaldo var også så nærme som man kan bli med sitt skudd på innsiden av stolpen etter 88 minutter, men det ble ikke med mer enn nesten. Jeg takker med det for meg, og ønsker deg en riktig fin torsdag videre!