1-0
2-0
3-0

Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Sandnes Ulf her på Color Line Stadion.
    Etter 12 spilte kamper ligger hjemmelaget plassert helt nede på en 14. plass, med 8 poeng, statistikken 1-5-6, og en målforskjell på 9-17.
    Dagens gjestende lag ligger for øyeblikket hakket over på tabellen (13. plass), med 10 poeng, statistikken 2-4-6, og en målforskjell på 10-20.
    AaFKs forrige oppgjør endte med et knusende 3-0-nederlag borte mot Vålerenga, mens Sandnes Ulf på sin side vant 1-0 hjemme mot Bodø/Glimt.
    Siste tilsvarende oppgjør endte med 3-2-seier for Sandnes Ulf. Målene ble skåret av Fredrik Ulvestad, Abderrazak Hamdallah, Fredrik Torsteinbø, Henrik Furebotn, og Steinthór Thorsteinsson.
    Peter Orry Larsen, Christian Myklebust, og Hugues Wembangomo mangler alle på grunn av skader for hjemmelaget. Kaptein Jonatan Tollås Nation har I dag gjennomgått en kneoperasjon, og er også utilgjengelig. AaFK mangler også Michael Barrantes, som befinner seg i VM-troppen til Costa Rica.
    For bortelaget mangler bare Henrik Furebotn på grunn av skade i dag.
    Dagens hoveddommer er Per Ivar Staberg. Med seg som assistentdommere har han Odd Arne Vangen og Jon-Michael Knutsen. 4. dommer er Sigurd Smehus Kringstad.
    AaFK stiller sånn (4-4-2): Grytebust – Latifu, Arnefjord (k), Dyrestam, Lie – Grytten, Ulvestad, Carlsen, Phillips – James, Aarøy.
    Sandnes Ulf mønster følgende lag (4-4-1-1): Halldórsson – Aanestad, Sola, Decamps, Tønne – Skjølsvik (k), Raskaj, Jaiteh, Lennom – Rubio - Langås.
    Kampen er i gang. Sandnes Ulf med avsparket.
    1'
    Latifu med langt oppspill. Bortelagets midtstoppere har god kontroll, og skjermer ballen inn til egen keeper.
    1'
    Rubio prøver å finne Langås i bakrom. Pasningen er upresis, og går ut til utspark for Grytebust.
    2'
    Aanestad med innlegg fra høyre. Lie leser spillet bra, og klarerer. Bortelaget fortsetter å presse AaFK bakover på banen.
    4'
    Det slås mye langt fra begge lag innledningsvis.
    5'
    Frispark for AaFK ute til høyre, i god innleggsposisjon. Lie og Carlsen stiller seg klare bak ballen.
    6'
    Det påfølgende frisparket er meget godt slått, og ender i heading like utenfor av Dyrestam, som for øvrig starter sin første kamp for AaFK. Stor sjanse for hjemmelaget.
    6'
    Grytten med hardt innlegg fra høyre. Ballen går over alt og alle inne i feltet. Hjemmelaget vinner igjen ballen og holder oppe presset.
    8'
    Carlsen spiller opp til Aarøy, som prøver å flikke ballen videre til James og Phillips. Det er ikke mye om å gjøre før at det kunne blitt en stor sjanse for AaFK!
    10'
    Latifu med flere dårlige involveringer på rad. Sandnes Ulf er nære på å få en gratis-sjanse.
    12'
    Sandnes Ulf med ballen nå. AaFK ligger kompakt, og forsvarer seg godt.
    14'
    Ulvestad med fint forsøk på å nå Grytten i bakrom. Sistnevnte oppfatter pasningen litt sent, og Tønne leser spillet greit.
    15'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Tijan Jaiteh
    Får kortet for å ha taklet Ulvestad. Frispark for AaFK i god posisjon.
    16'
    Grytten skyter det påfølgende frisparket like utenfor mål. Forsøket er såpass svakt at keeper Haldórsson ser ut til å ha god kontroll.
    17'
    Aanestad med innlegg fra høyre. Arnefjord plasserer seg godt, og stanger innlegget unna.
    19'
    Jaiteh finner Rubio i mellomrommet. Ulvestad er svært aggressiv, og vinner igjen ballen for hjemmelaget.
    20'
    Grytebust med langt oppspill mot Aarøy. Sola regelrett knuser den høyreiste spissen i luftrommet.
    22'
    Stopp i spillet nå. Det er Decamps som ligger nede etter å ha fått seg en smell i duell med James.
    22'
    Decamps er oppe igjen, og spillet kan fortsette.
    23'
    Ulvestad felles av Raskaj når han er på veg gjennom midtbaneleddet til Sandnes Ulf. Førstnevnte har virkelig vært til å kjenne igjen så langt i kampen.
    24'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! Aarøy stusser ned til James, som får ballen videre til Grytten. Sistnevnte blir litt forstyrret, og skyter ballen 5 meter over mål.
    25'
    Lennom prøver å slå gjennom til Rubio. Forsøket er godt, men Sandnes Ulf-spilleren blåses av for offside.
    27'
    Frispark i god innleggsposisjon for hjemmelaget, rundt 35 meter fra mål, ute til venstre. Carlsen står klar bak ballen.
    28'
    Det påfølgende frisparket er elendig slått, og går ut til utspark for keeper Halldórsson.
    29'
    Ender etter litt frem og tilbake i utspark for keeper.
    30'
    Sola bommer på ballen inne i egen 16-meter, og gir Aarøy en gratis-sjanse. Skuddet fra spissen reddes av en strålende benparade fra Halldórsson.
    33'
    Ender i ingenting for hjemmelaget.
    33'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Sandnes Ulf
    Målgivende: Oddbjørn Lie
    Lie med nydelig pasning mellom Sandnes Ulf-stopperne. Grytten hopper over ballen, og gir Aarøy sjansen alene med keeper. Fyrtårnet gjør ingen feil fra 10 meter, og setter ballen uttagbart til side for keeper.
    34'
    Rubio prøver å slå ballen på den ene siden av Lie, og springe på den andre. Venstrebacken er god, og skjermer ballen ut over dødlinjen. Utspark for Grytebust.
    37'
    Det har vært mye positivt å spore fra hjemmelaget så langt i dag.
    37'
    Aarøy med pasningsforsøk i bakrom. Forsøket er svakt. Utspill for keeper.
    40'
    Lite som skjer for øyeblikket på CLS. Det bølger frem og tilbake.
    42'
    Sandnes Ulf presser på, mens AaFK har en enkel jobb med å forsvare seg.
    44'
    Det er lagt til minimum et minutt i 1. omgang.
    45'+1
    Jaiteh med forsøk på å chippe til Rubio i bakrom. Forsøket er lett å lese, og skjermes inn til Grytebust av Arnefjord.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på CLS. Hjemmelaget har styrt det meste, og leder fortjent. Kampen har til dels vært underholdende, og vi håper på enda flere mål i 2. omgang.
    45'
    Kampen er i gang igjen. AaFK med avsparket.
    46'
    Latifu med innlegg fra høyre. Innlegget er høyt, og går helt inn til keeper Halldórsson.
    46'
    Heades unna av Aanestad på første stolpe.
    46'
    James spiller frekt til Latifu, som skyter knallhardt på mål fra skrått hold. Halldórsson må slå til corner.
    49'
    Ender etter hvert i ny corner på motsatt side.
    49'
    Stusses like utenfor av en Sandnes Ulf-spiller. Ny corner for hjemmelaget.
    49'
    Heades på mål av Aarøy. Redning på streken av Sandnes Ulf. AaFK-spillerne mener at ballen er inne, men dommer Staberg vinker spillet videre.
    50'
    Jaiteh er på veg gjennom midtbaneleddet til AaFK. Carlsen setter på turboen, og løper opp førstnevnte.
    53'
    Heades unna av Dyrestam.
    53'
    Aalesund 2 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Målgivende: Leke James
    For en perle av kampens store spiller så langt! Leke spiller til Ulvestad, som bredsider ballen opp i vinkelen fra 20 meter. Halldórsson er på ballen, men det er ikke nok til å hindre 2-0.
    54'
    Sandnes Ulf prøver og prøver, men får det ikke til å stemme offensivt i dag.
    57'
    Rubio spiller en nydelig ball gjennom til Langås, som kommer alene med keeper. Sistnevnte bommer på ballen, og AaFK får avklarert.
    58'
    Bortelaget holder ballen i laget nå, men sliter med å skape noe mot et etablert AaFK.
    61'
    Ulvestad med strålende prestasjoner, da han først drar av to Sandnes Ulf-spillere, før han nesten klarer å spille James alene gjennom med keeper.
    62'
    Aalesund 3 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Leke James
    Målgivende: Akeem Latifu
    Nok et strålende mål fra hjemmelaget. Latifu slår til James, som drar av Sola med et fantastisk førstetouch, før han plasserer ballen helt nede ved motsatt stolperot, bak en sjanseløs Halldórsson.
    63'
    Det går mot AaFKs første hjemmeseier for året. Bortelaget har lite å stille opp med i dag.
    65'
    Sola med oppspillsforsøk mot Langås. Forsøket går helt inn til keeper Grytebust.
    67'
    Rubio tester skuddfoten fra 18 meter, litt ute til venstre. Skuddet går en meter til side for målet til Grytebust, som ser ut til å ha kontroll.
    68'
    Aanestad finner Midtsjø i bakrom. Sistnevnte faller i duell med Arnefjord, og roper på straffe. Dommer Staberg vinker spillet videre.
    70'
    Bortelaget prøver å spille seg ut av eget forsvar. James og Aarøy står opp, og førstnevnte blokkerer et oppspill til innkast for bortelaget.
    71'
    Aanestad med godt forsøk på innlegg fra høyre. Latifu får avklarert med nød og neppe.
    72'
    Mange upresise pasninger av hjemmelaget, gjør at Sandnes Ulf har etablert et lite trykk mot AaFK.
    73'
    Bortelaget triller ball, men null fremdrift gjør at tangotrøyene har få problemer med å forsvare seg.
    74'
    Midtsjø med hardt og lavt innlegg fra venstre. Arnefjord takler ballen unna.
    75'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Torbjørn Grytten
    Rent kantbytte for hjemmelaget.
    76'
    Klareres ut i returrom av bortelaget. Der står Carlsen, og skyter like over målet til Halldórsson. God mulighet for AaFK!
    76'
    Bjørdal slår ut til Latifu, som legger ballen ut til Aarøy, som står helt mutters alene på elleve meter. Sistnevnte bredsider ballen midt på keeper. Svakt av AaFK-spilleren. Der burde det stått 4-0.
    79'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Kent Håvard Eriksen
    Ut: Anel Rashkaj
    79'
    Inn: Jo Nymo Matland
    Ut: Oddbjørn Lie
    En god Lie forlater banen til fordel for Matland.
    81'
    Midtsjø felles av Bjørdal, og får frispark 35 meter fra mål. Det påfølgende forsøket går ti meter til side for mål.
    83'
    Bortelaget har ballen mye, men skaper fortsatt ingenting.
    86'
    Bjørdal med innlegg fra venstre. Ballen klareres ut til innkast. Utrolig nok idømmes det til bortelaget.
    89'
    Ulvestad slår gjennom til James, som kommer alene med keeper. Spissen prøver å chippe ballen over keeper, men forsøket ender like til side for mål.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    90'+3
    Det er over på Color Line Stadion, og AaFK vinner hele 3-0 i jubileumskampen. Hjemmelaget har spilt sin beste kamp så langt i år, vinner fullt fortjent, og det var bare snakk om hvor stor seieren skulle bli i dag.