3 241

Ble dekket av Herman Folvik

Velkommen til storkamp mellom Bayern München og Barcelona i Champions League. Kampstart på Allianz arena er klokken 21.00.
    Champions League-vinneren fra 2020 tar imot Champions League-vinneren fra 2015.
    Den store snakkisen før kampen er selvsagt at Barcelona-spiss Robert Lewandowski møter klubben han forlot i sommer. Lewandowski scoret drøssevis med mål og var med på en rekke store triumfer i Bayern.
    Lagene er klare.
    Bayern-trener benker stjernene Matthjis de Ligt, Serge Gnabry og Leon Goretzka.
    Antall stemmer: 1174
    Scorer Lewandowski mot gamle lagkamerater?
    Ja
    82%
    Nei
    18%
    Antall stemmer: 1652
    Både Barcelona og Bayern vant sine åpningskamper i Champions League-gruppespillet. I den andre kampen i gruppa vant Inter 2-0 mot Viktoria Plzen.
    Lewandowski tar hilserunden på alle Bayern-spillerne i tunnelen før de skal gå ut på banen.
    Fullsatt og en imponerende ramme for denne gigantkampen.
    Vi er i gang i München.
    Bayern vinner ballen og slår rett i bakrom mot Mané. Christensen rydder opp i forsvaret til Barcelona.
    1'
    Sane får frispark på egen halvdel i duell med Busquets.
    3'
    Kampen har ikke satt seg helt de første minuttene. Lagene sliter med å sette i gang offensivt spill på motstanderens halvdel.
    5'
    Bayern med fin frispilling bakfra, og Mane får mye rom. Pasningen mot Sane er upresis.
    5'
    Alonso med god takling på Mane inne i Barcas 16 meter
    7'
    Davies setter fart fremover, finner Muller som triller videre til Sane ved 16-meteren. Han ser ut til å være på vei mot en god sjanse, men får ikke touchene til å virke
    8'
    Så spiller Barcelona nydelig fremover. Pedri får plass i feltet og skyter. Der er Neuer med en av sine velkjente parader. Stor sjanse!
    9'
    Mane en mot en med Alonso ved 16-meteren. Angrepsspilleren trekker inn og skyter, men Alonso henger med og blokkerer.
    11'
    Livlig åpning. Begge lag spiller sitt eget lag og begge lag presser høyt.
    11'
    Pedri vrir spillet til Raphinha. Han slår inn mot Lewandowski. Pasningen kuttes av Upamecano.
    12'
    Lewandowski stoppes av Hernandez inne i Bayern-boksen, men polakken får med seg en corner - kampens første.
    13'
    Corneren går ufarlig i klypene til Neuer.
    14'
    Neuer med en grusom pasning mot Upamecano. Lewandowski oppfatter den først og det ser ut som han skal få en stor gratissjanse alene med keeper, men Upamecano rydder opp i siste liten og avverger til corner før Lewandowski får skutt.
    14'
    Pedri på volley fra returrommet etter corneren. Går en meter over og Neuer har kontroll.
    15'
    Barcelona ryster Bayern litt nå.
    15'
    Davies tar regi på et Bayern-angrep, men Sane mister ballen inne i feltet. Davies får en helt vanvittig fart på skøytene når han har noen meter foran seg.
    15'
    Klassisk Bayern-angrep ender med innlegg fra høyre mot Muller. Christensen står der han skal og header vekk
    17'
    Lewandowski får en gigamulighet etter et mønsterangrep av Barcelona. Gavi med perfekt ball inn til Lewandowski. Polakken skyter på halvspretten fra 13-14 meter - over!
    18'
    Gult kort til Bayern München
    Marcel Sabitzer
    Kampens første gule kort. Sent inne i en duell med Busquets.
    19'
    Pavard sliter etter en duell tidligere i kampen.
    20'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Noussair Mazraoui
    Ut: Benjamin Pavard
    Pavard må gi seg. Fikk seg en trøkk etter en duell i lufta med Alonso.
    21'
    Barcelona med nye muligheter. Først Lewandowski som header fra kloss hold, men Neuer redd. Deretter skyter Raphinha over fra distanse.
    21'
    Barcelona som har kommet klart best i gang.
    22'
    Neuer blir stadig tvunget til å slå langt. Bayern mangler spillere der oppe som kan ta luftduellen på samme måte som Lewandowski.
    23'
    Bayern angriper ute til høyre og Mazraoui kommer til to innlegg. Begge går rett i Barcelona-forsvaret
    25'
    Barcelonas tredje gode sjanse. Raphinha spiller vegg med Lewandowski og skyter fra 20 meter. Den går en halvmeter utenfor.
    26'
    Bayern med deres beste mulighet til nå, men skuddet fra Mazraoui blir slapt og Ter Stegen har full kontroll.
    27'
    Skummelt legg fra Musiala. Roanld Araujo er der og rydder opp for Barcelona.
    28'
    Bayern har våknet de siste 3 minuttene
    29'
    Lewandowski kommer på en skummel kontring. Han prøver å vri til Raphinha. Forsøket stoppes av lynraske Davies.
    29'
    Sabitzer fyrer av fra 18 meter etter fint spill av Mane. Forsøket går en halvmeter utenfor. Bra mulighet og fullt mulig å score der.
    30'
    Kampen har jevnet seg ut etter at Bayern dominerte de første 25.
    33'
    Pedri er hardt presset, men løser selvsagt situasjonen elegant. Spansk ballkunstner.
    35'
    Kimmich har slitt med å få styre spillet sentralt for Bayern. En klar nøkkel for Bayern å få han mer med.
    38'
    Mane og Muller går i veien for hverandre etter et godt legg av Musiala. Det holdt på å bli skikkelig farlig for Bayern.
    40'
    Dembele, den mest anonyme av Barcelona-angrepet til nå i kveld, går i bakken inne i feltet og vil ha straffe. Får ingenting.
    43'
    Bayern kommer på en fin kontringsmulighet, men Musiala misser i mottaket.
    43'
    Lewandowski kommer til en nesten-sjanse, men blokkeres inne i feltet. Han kunne ha scoret to-tre ganger i denne omgangen.
    43'
    Pedri har levert en strålende omgang for Barcelona på midtbanen. Skaper mye.
    44'
    Bayern får rom til å kontre. Mane med god ball frem til Sane. Sistnevnte blir løpt opp og det ender med Barca-femmeter til Sanes store frustrasjon
    45'
    Nagelsmann biter negler på Bayern-benken. Legges til ett minutt.
    45'
    Halvveis. Barcelona har vært best og skapt de fleste sjansene. Lewandowski har hatt særlig to store i sin retur på Allianz. Åpenbart at det er gjestene som skal være mest fornøyd med omgangen, mens Bayern bør være mest glad for at det står 0-0.
    45'
    Inn: Leon Goretzka
    Ut: Marcel Sabitzer
    46'
    Raphinha drar til fra 18 meter mens Bayern-forsvaret rygger. Det går like utenfor. Barcelona nære 1-0 - nok en gang. Barcelona har virkelig rystet Bayern i deres egen storstue hittil i kampen.
    46'
    Davies med flere rotete involveringer. Bayern får til slutt et frispark ved midtbanen
    48'
    Gult kort til Barcelona
    Sergio Busquets
    49'
    Goretzka med tungt skudd fra 20 meter, men Ter Stegen kaster seg og slår til corner.
    50'
    Mål for Bayern München!
    Bayern München 1 - 0 Barcelona
    Mål: Lucas Hernandez
    Målgivende: Joshua Kimmich
    Bayern tar ledelsen - noe ufortjent - på corner. Kimmich slår den perfekt inn i femmeteren og Hernandez er helt fri. Stanger den i mål.
    51'
    Bayern kommer i overtall på ny, men Muller med dårlig pasning mot Kimmich.
    52'
    Bayern har tatt over nå. Barcelona ser litt alvorstyngede ut etter baklengsmålet.
    54'
    Bayern München 2 - 0 Barcelona
    Mål: Leroy Sane
    Målgivende: Thomas Müller
    Sane triller inn 2-0 alene med keeper. Bayern spiller seg fint fremover. Muller spiller til Sane i mellomrommet. Han rykker seg gjennom og gjør det store! Enorm scoring av Sane.
    54'
    Hva tenker du nå Lewandowski? Hadde tre gode muligheter til å score 1-0 for Barcelona før pausen. Raphinha hadde også to bra muligheter på 0-0
    55'
    Araujo kommer inn i siste øyeblikk og stopper Mane på full fart inn i 16-meteren. Bayern med ny corner
    58'
    Barcelona virker å gå litt opp i limingen nå. Stadige balltap fremover og Bayern kommer med voldsom kraft på overgangene. Nå kom Musiala til en skuddmulighet fra 16 meter, høyt over.
    60'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Frenkie De Jong
    Ut: Gavi
    61'
    Inn: Ferran Torres
    Ut: Raphinha
    61'
    Barcelona-trener Xavi Hernandez tar grep med et dobbelbytte.
    61'
    Pedri mister ballen i skummel posisjon og Musiala kommer til ny skuddmulighet fra 20 meter. Utenfor.
    61'
    Goretzka skyter fra distanse. Araujo står i veien.
    62'
    Pedri og Barcelona med champagne-fotball. Nydelig veggspill gjør at han er alene med Neuer. Pedri lobber den over keeperen, men stolpen er i veien...
    63'
    Torres kommer til en avslutning med hodet, men er aldri i balanse og forsøket er aldri en trussel.
    64'
    Lewandowski med et nytt skuddforsøk fra spissen av femmeteren. Han er under hardt press, og Neuer får kontroll på det løse skuddet.
    66'
    Goretzka med nytt skudd. Bra blokk av Christensen.
    68'
    Dembele med fine driblinger. Forsøket på å tre igjennom Pedri stoppes av Upamecano
    68'
    Inn: Serge Gnabry
    Ut: Sadio Mané
    70'
    Inn: Eric Garcia
    Ut: Andreas Christensen
    70'
    Davies tas og får et soleklart frispark
    73'
    Joshua Kimmich
    74'
    Har Barcelona noe mer å svare med?
    76'
    Barcelona med frispark i fin posisjon
    78'
    Forsøket går rett i muren fra Alonso.
    79'
    Inn: Mathys Tel
    Ut: Leroy Sane
    80'
    Inn: Josip Stanisic
    Ut: Jamal Musiala
    80'
    Inn: Franck Kessie
    Ut: Sergio Busquets
    81'
    Inn: Ansu Fati
    Ut: Ousmane Dembele
    81'
    Bayern virker å ha god kontroll på dette
    83'
    Barcelona har mer og mer ball, men klarer ikke å åpne Bayern-forsvaret
    85'
    Ferran Torres får skutt inne i 16-meteren til Bayern, men den triller utenfor via et Bayern-bein. Corner