Følg Liverpool – Ajax med LFCTV

Ble dekket av Jostein Magnussen

Liverpool må klare seg uten Andy Robertson i kveld. En kneskade gjør at venstrebacken står over. Skotten har også meldt forfall til Skottlands kamper i nasjonsligaen. På skadelisten er også Jordan Henderson, Naby Keita, Ibrahima Konate, Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones - for å nevne noen.
    Rafael van der Vaart, tidligere Ajax, Real Madrid og Tottenham, tror ikke helt på "hypen" rundt Liverpool og kaller laget "middels". - Vi er kanskje blitt litt blindet. Plutselig synes vi Jordan Henderson er en fantastisk spiller. Han er helt normal. Det er James Milner og Joe Gomez også. Virgil van Dijk er klasse, og høyre- og venstrebackene er gode. Men hvis alt ikke går så bra og spissene ikke har dagen så er dette et middels lag, sier 39-åringen til "Rondo" på nederlandsk TV.
    Thiago Alcántara spilte bare 28 minutter i stortapet mot Napoli (4-1) onsdag, men starter trolig kveldens kamp mot Ajax. Dette bildet er fra treningen i går. Foto: AFP
    Det er portugisisk dommertrio i kveld. Artur Dias er hoveddommer. 43-åringen har vært FIFA- og UEFA-dommer siden 2010.
    Lange køer ved Schiphol-flyplassen i Amsterdam har ført til at svært mange Ajax-tilhengere ikke har kommet seg til Liverpool. Ifølge Tubantia er det 200 personer som fortsatt ikke har hentet ut sine billetter.
    Lagene er inne!
    Slik starter Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas - Elliott, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Díaz.
    Ajax sine utvalgte (4-3-3): Pasveer - Rensch, Timber, Bassey, Blind - Berghuis, Álvarez, Taylor - Tadic, Kudus, Bergwijn.
    Det bygges på Anfield for tiden. Den nye tribunen skal stå ferdig til 2023/2024-sesongen. Foto: AFP
    Ajax stiller med samme 11´er som slo Rangers 4-0 i den første gruppespillkampen.
    Antall stemmer: 2717
    Benken til Liverpool: Keeperne Adrián og Davies, Gomez, Milner, Firmino, Nuñez, Carvalho, Arthur, Bajcetic og Phillips.
    Mohamed Salah justerer skuddfoten. Det kan han nok trenge. 16. februar 2022 var sist han scoret i Champions League. I serien har det "bare" blitt to mål. Foto: Reuters
    - Det så ut som vi møttes for første gang dagen før Napoli-kampen. Napoli var gode, men vi gjorde det veldig enkelt for dem. De kunne ha scoret flere mål, sier Jürgen Klopp til BT Sport før kveldens kamp. Napoli stoppet på fire i den første gruppespillkampen.
    Liverpool-manager Jürgen Klopp har en fin statistikk mot Ajax med Borussia Dortmund (to seirer) og Liverpool (to seirer).
    Det blir ett minutts stillhet til minne om dronning Elizabeth. Ikke alle klarer å respektere det på tribunen, dessverre.
    Salah prøver et innlegg. Det blokkeres. Liverpool får kast.
    Ajax får avklart. Liverpool begynner bakfra igjen.
    2'
    Ajax har knapt vært borti ballen i starten. Nå får de kjenne på den. Får innkast på egen halvdel.
    3'
    Tsimikas kommer til avslutning, men det skuddet havner i 5. etasje. Bruker veldig lang tid før han fyrer og blir presset. Dårlig utnyttet.
    4'
    Tsimikas vikarierer for en skadet Robertson på venstrebacken i kveld.
    5'
    Ajax spiller ballen på egen halvdel. Vil lokke frem Liverpool i høyt press.
    7'
    Salah og Alexander-Arnold lykkes nesten med en kombinasjon på høyrekanten. Kunne blitt farlig. Blir litt upresis.
    8'
    Liverpool har fått frispark. Småfarlig, men ballen går forbi angrepsrekken.
    8'
    Stygg pasning fra Elliott gir Ajax en mulighet. Liverpool får organisert seg kjapt.
    12'
    Ajax i angrep. Ballen ender hos Kudus som har Matip i ryggen. Utspill fra Liverpool.
    13'
    Pasveer skal passe seg. Ajax-keeperen bruker fryktelig lang tid med ballen og blir presset av Diaz.
    15'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Ajax
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Diogo Jota
    Der sitter den endelig for spissen som ikke har scoret på syv mesterliga-kamper. Salah spilles fri av Jota og kommer alene med keeper. Setter ballen i mål med venstrefoten. Foto: Reuters
    17'
    Det var Salahs 35. Champions League-mål. Og det kommer etter forferdelig forsvarsspill av Ajax.
    18'
    Berghuis setter ballen i tverrligger. Avblåses for offside. Helt korrekt, viser TV-bildene.
    20'
    Thiago felles. Liverpool får frispark på 25 meters hold. Ajax setter linjen på 16-meteren.
    21'
    Kjempesjanse til Liverpool! Van Dijk header inn i feltet. Ajax klarerer, men ballen ender i beina på Diaz. Skuddet stryker stolpen.
    22'
    Så er det Jota som prøver høyrefoten. Skuddet går like utenfor.
    23'
    Jota kommer ned på dødlinjen og får lagt inn. Salah er mottaker, men Blind presser Salah såpass mye at skuddet går utenfor.
    24'
    Mål for Ajax!
    Liverpool 1 - 1 Ajax
    Mål: Mohammed Kudus
    Målgivende: Steven Berghuis
    Kudos til Kudus! Smeller ballen via tverrligger og i mål. Helt i hjørnet. Nå er det slett forsvarsarbeid av Alexander-Arnold som lar pasningen gå forbi til Berghuis. Men det starter med Tsimikas som er førsteforsvarer helt oppe på 20 meter i Ajax-forsvaret ... Foto: Reuters
    27'
    Alexander-Arnold prøver å gjøre det godt igjen. Prøver en volleyvariant fra 30 meter. Går like over.
    31'
    Bessey bruker muskler mot Diaz. Liverpool-spilleren får ingenting. Utspill fra mål.
    33'
    Dette er jevnere nå. Ajax har fått tilbake troen.
    34'
    Salah prøver å vende innover. Stoppes av Blind. Liverpool får corner.
    35'
    Nesten for Liverpool! Van Dijk får headet. Ballen går vi bakken, men keeper får en hånd på ballen.
    35'
    Salah prøver seg igjen. Blir ny corner.
    36'
    Nå tar Ajax-forsvaret ut van Dijk. Corneren går over alt og alle og ender i innkast til Ajax.
    37'
    Tiiiiimber! Går i ryggen på Diaz og lager frispark. Timber, altså.
    38'
    Thiago med lim på skoene. Spiller gjennom Diaz som stoppes av unge Rensch.
    39'
    Fabinho avblåses for farlig spill. Så ikke spesielt farlig ut. Men faren over for Ajax.
    40'
    Alexander-Arnold får to sjanser til å score. Keeper redder begge forsøkene. Backen skyter jo rett på Ajax-keeperen.
    42'
    Corner til Liverpool.
    43'
    Ajax klarerer til ny corner.
    43'
    Van Dijk får gå opp, men får ikke skikkelig trykk i den headingen. Keeper redder enkelt.
    44'
    Tadic tar telling. Får seg en i hodet i duell med van Dijk.
    45'
    Ajax-kapteinen kommer innpå igjen idet det er lagt til ett minutt.
    45'
    Ajax roper på straffe, men det blir ikke gitt. Kudus som går i bakken.
    46'
    Jota rett i angrep! Får en god mulighet her, portugiseren. Rett i favnen på gjestenes målvakt.
    47'
    Matip klyver frem og blir tatt. Frispark til hjemmelaget.
    49'
    Burde Kudus fått straffe for Ajax?
    Ja
    53%
    Nei
    47%
    Antall stemmer: 5413
    Elliott spiller fint frem mot Salah, men Blind bryter akkurat foran.
    50'
    Ai! Timber får en skikkelig svak pasning og må takle Jota for å redde situasjonen. Klart frispark Liverpool - i god innleggsposisjon.
    50'
    Stor sjanse for van Dijk igjen! Denne gangen kommer han ikke ordentlig over ballen. Får stå merkelig alene der.
    51'
    Tadic løper i offside ute til høyre.
    54'
    Elliott fyrer av fra utenfor feltet, men rett i nevene på Pasveer.
    54'
    Fabinho lager frispark på midtbanen.
    55'
    Kudus blir avblåst for hands.
    57'
    Thiago har virkelig vært en dynamo på Liverpools midtbane. Vi ser hvorfor han har vært savnet - presis, rolig og fremoverlent.
    57'
    Gult kort til Ajax
    Edson Alvarez
    Kløyver ned Jota. Langt unna ball - helt greit gult.
    59'
    Woof, nesten til Salah! Matip på bakre stolpe nikker ballen på tvers, men Blind stopper akkurat ballen foran beina på Liverpools målscorer.
    59'
    Tsimikas med en uvurdelig brytning på et klokt innkast mot Tadic. Stopper en potensiell kjempesjanse her.
    60'
    Bassey ser ut til å bruke armene mye i duell med Salah, men dommeren lar det gå. Egyptieren tydelig frustrert her.
    61'
    Gult kort til Liverpool
    Joel Matip
    Kortene flagrer mer nå. Matip deller Berghuis etter en fin vending fra sistnevnte.
    62'
    Liverpool har mange i boks, men Bassey får beinet unna. Nå er gjestene i trøbbel ...
    63'
    Ser ut til at både Darwin Nunez og Roberto Firmino skal på her.
    63'
    SALAH ER GJENNOM! Men Pasveer redder - før flagget kommer opp idet Elliott banker returen i nettveggen.
    64'
    Diaz får med seg ballen, utrolig nok, ute ved linja, drar seg inn i banen - men skuddet blir blokkert! Strålende forarbeid av colombianeren.
    66'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Harvey Elliott
    66'
    Inn: Darwin Nunez
    Ut: Diogo Jota
    66'
    Firmino kommer nesten på corneren som slås umiddelbart etter hans innbytte.
    67'
    Ingen vil avslutte i Ajax-boksen, ender med at den lempes inn til Matip - som nikker utenfor.
    68'
    Spillerbytte - Ajax
    Inn: Jorge Sanchez
    Ut: Devyne Rensch
    69'
    Litt stopp i spillet nå. Ajax forsøker å dra ned tempoet.
    71'
    Kudus er alene gjennom! Avslutter rett på Alisson fra spiss vinkel, men flagget kommer opp.
    71'
    Nunez lager frispark i duell med Timber.
    73'
    74'
    Matip! Men det går over.
    74'
    GIGANTSJANSE! Liverpool er bakpå og Blind får et strøkent innlegg på bakre stolpe. Helt upresset nikker han like utenfor! Der er Liverpool heldige.
    75'
    Liverpool kaster alle reservasjoner og sender mange mann framover i jakt på seiersmålet. Det gir åpenbart muligheter på kontring motsatt vei.
    76'
    Thiago fyrer av fra distanse, Pasveer redder enkelt. Virker litt idéløse akkurat nå, hjemmelaget.
    78'
    Darwin kriger frem en corner.
    79'
    På hodet til van Dijk, men stoppes i skogen av mennesker.
    79'
    En Ajax-spiller ligger nede i feltet, dommer blåser - til enorm pipekonsert fra hjemmefansen.
    80'
    Inn: Florian Grillitsch
    Ut: Kenneth Taylor
    80'
    Frispark Liverpool. De tar det kjapt.
    81'
    Kjempesjanse for Nunez! Fint Liverpool-spill, Salah triller til storsigneringen - som skyter like utenfor.
    83'
    Nå tar Timber telling.
    84'
    Nå trykker Liverpool greit på. Nunez kommer seg fri, men skuddet går ut til corner.
    85'
    Corneren blir beinet unna.
    85'
    Thiago lager frispark - og skriker ut i frustrasjon.
    86'
    Inn: Brian Brobbey
    Ut: Mohammed Kudus
    86'
    SALAH I STOLPEN! Via Bassey triller ballen ned i stanga. Ut til corner.
    89'
    Liverpool 2 - 1 Ajax
    Mål: Joel Matip
    Målgivende: Kostas Tsimikas
    OG SÅ SITTER DEN FOR LIVERPOOL! Corneren blir stanget inn, ser ut til den blir reddet på strekk - men ifølge mållinjeteknologien er den akkurat inne. For et drama!