2-0
2-1
2 316
2 382

Gledelig søndag! Ukas sjuende dag betyr full runde i Eliteserien igjen. I denne tråden kan du følge oppgjøret mellom Molde og Haugesund. Velkommen skal du være!
    Dagens oppgjør går mellom to lag som begge ligger på øvre halvdel av tabellen etter fire serierunder. Molde vant sine tre første seriekamper uten å slippe inn ett eneste mål, før Odd ble for sterke og overrasket med å vinne 1-2 på Aker stadion for halvannen uke siden. I forrige serierunde var Bodø/Glimt motstander på Aspmyra, i en kamp som endte 1-1. Etter to kamper uten seier, ble 2. divisjonslaget Strindheim beseiret med 2-1 i cupkampen i midtuka. Hjemmelaget kommer inn i dagens oppgjør som nummer to på tabellen med sine ti poeng.
    Haugesund har på sin side hatt spillefri i midtuka, etter at de røk på et pinlig tap på straffekonk mot 4. divisjonslaget Torvastad i cupens første runde. I seriesammenheng har de tapt to hjemmekamper mot Lillestrøm og Rosenborg, men på bortebane har de beseiret Odd og Tromsø. Etter forrige ukes 1-3-tap mot RBK ligger haugalendingene som nummer åtte på tabellen, men med tap i forrige kamp og syv dagers spillefri bør det være en heltent gjeng som kommer på besøk på Aker stadion i ettermiddag.
    For syv år siden hadde dagens to duellanter møttes 15 ganger. Da stod Molde med fire seire, Haugesund med fem seire og seks av oppgjørene hadde endt uavgjort. Siden den gang har Molde vunnet hele 14 strake oppgjør mot Haugesund! Det gir en status på 18-6-5 på 29 oppgjør. Hele seks ganger på rad har Molde beseiret Haugesund med nøyaktig ett mål.
    Oskar Hrafn Thorvaldsson kan velge fra en nesten skadefri tropp i ettermiddag. Andrekeeper Amund Wichne er langtidsskadet, mens Sondre Liseth mister ettermiddagens kamp med en liten skade. Både Morten Konradsen og Martin Samuelsen er imidlertid klare for spill igjen, skal man tro FKH sine hjemmesider.
    Molde har fått noen ubeleilige skader gjennom sesongstarten, og forrige helg var det Mats Møller Dæhli som måtte gå av banen med en strekkskade. Han mister dagens oppgjør, i likhet med Oliver Petersen, Martin Bjørnbak, Martin Linnes, Markus André Kaasa, Gustav Nyheim og Veton Berisha. Den gledelige nyheten sett med Molde-øyne er at Magnus Wolff Eikrem er klar for spill igjen etter sykdom, mens Fredrik Gulbrandsen gjorde comeback i midtukas cupkamp mot Strindheim.
    Haugesund gjør ingen endringer fra laget som tapte 1-3 mot Rosenborg forrige helg. Det betyr at Bruno Leite og Anton Logi Ludviksson fortsetter sentralt på midten, med Julius Eskesen i rommet foran. På kantene starter Troy Nyhammer og Sebastian Tounekti, mens Sory Diarra skal forsøke å score målene for FKH.
    Erling Moe gjør tre endringer fra laget som spilte 1-1 på Aspmyra sist søndag. Halldor Stenevik flyttes ut på vingbacken og Eirik Hestad settes ned på midtbanen, mens Alwande Roaldsøy kommer inn for Mats Møller Dæhli sentralt på midten. På topp kommer Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolff Eikrem inn som spisspar. Duoen erstatter Emil Breivik og Mathias Fjørtoft Løvik i elleveren.
    0'
    Vertene sparker i gang oppgjøret på Aker stadion!
    0'
    Molde mister ballen rundt FKH sin 16-meter, men gjenvinner umiddelbart ved Hestad.
    0'
    Molde sin første avslutning på mål kommer allerede etter rundt 80 sekunders spill! Haugen gjør en god jobb ute til venstre, før han spiller ballen til Wolff Eikrem inne i boksen. Han slipper til Roaldsøy, som blåser til fra 21-22 meter, men ballen går rett på Selvik.
    1'
    Molde farlig frempå! En pasning mot Gulbrandsen slippes gjennom av FKH-stopperne på klønete vis. Spissen setter på turboen og kommer alene med Selvik, men det siste touchet til spissen blir for langt, og Selvik kommer ut for å redde sitt lag på mesterlig vis!
    2'
    Både Selvik og Gulbrandsen blir liggende etter sammenstøtet.
    2'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Molde straffer et FKH-lag ute av balanse! Wolff Eikrem spilles fri inne sentralt og angriper et ryggende FKH-forsvar. Ved kanten av 16-meteren spiller han den venstre vingbacken, som spiller ballen tilbake kapteinen. Han triller inn ledermålet fra fem meter.
    3'
    Stor Molde-sjanse igjen! Nok en gang mister FKH ballen inne på sin egen halvdel, og Hestad tres gjennom inne i boksen. På uselvisk vis forsøker han å spille rekkekamerat Gulbrandsen, men en sterk redning av Selvik forhindrer 2-0 etter fem minutter!
    5'
    Molde ut i hundre-og-ti her på Aker stadion! Har gått rett i strupen på FKH, som nærmest virker litt sjokkskadet. Fullt fortjent at det står 1-0.
    7'
    FKH inne på Molde sin halvdel og kommer til et innlegg ved Tounekti, men Hagelskjær klarerer ut til innkast.
    8'
    Molde 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Fredrik Gulbrandsen
    2-0 allerede før ti minutter er spilt! Eirik Hestad spilles fri inne sentralt, før han slipper til Fredrik Gulbrandsen ute til høyre i boksen. Spissen chipper ballen perfekt inn på pannebrasken til Kristian Eriksen, som stanger inn hjemmelagets andre!
    9'
    Leite finner Nyhammer med ei strålende pasning inn i rommet bak Haugen. Midtbanespilleren får ballen tilbake fra sin lagkamerat, men blåser ballen opp på tribunen.
    11'
    Haugen kommer til et innlegg fra venstre og lagkameratene har fylt opp i FKH-boksen, men innsvingeren fra vingbacken fyker over og bak tverrliggeren bak Selvik.
    12'
    Bortelaget med ballen mot et lavtpressende Molde-lag nå. Fått kampen inn i et spor de trives veldig godt i, hjemmelaget.
    14'
    Wolff Eikrem forsøker å skyte ei pasning ut til Stenevik på høyre vingback, men kapteinen har drukket litt mye Møllers Tran. Sender ballen utover sidelinja.
    15'
    Molde med ball inne på FKH sin halvdel igjen nå. Bortelaget presser lavt.
    16'
    Niyukuri meget solid defensivt i en-mot-en-duellen mot Stenevik. Kommer seg inn mellom ball og motspiller, og skjermer ballen ut til et utspill fra Selvik.
    16'
    Frispark
    17'
    Eskesen får et kakk på hælen av Roaldsøy og skaffer FKH frispark inne på Molde sin halvdel.
    17'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    18'
    Øyvann klarerer innlegget til et hjørnespark.
    18'
    Eskesen finner landsmannen Bærtelsen langt bak i feltet, men avslutningen fra dansken greier ikke sette Karlstrøm på ordentlig prøve.
    19'
    Stanges ut til et innkast.
    20'
    Fin mulighet for FKH! Tounekti gjør en fin jobb ute til venstre og slår langs bakken til motsatt kant Nyhammer inne i boksen. Han setter til venstrebeinet og fyrer løs på første touch, men avslutningen går via Øyvann og ut til corner.
    20'
    Tounekti har spilt seg fint inn i kampen. Settes ofte opp ute til venstre hos FKH og greier å gi Stenevik og co litt trøbbel, uten at det har ført til mer enn en avslutning så langt.
    22'
    Feil innkast på Tounekti...
    23'
    Litt mer kompromiss-preget i banespillet de siste ti minuttene. Molde lar FKH ha mer ball, uten at de fremstår nevneverdig truet fordi, mens Molde også har hatt sine perioder med ball, uten at det har ført til gjennombrudd. Molde fornøyde med 2-0, FKH tør ikke ofre for mye i kampen for redusering av frykt for vertenes kontringsstyrke.
    25'
    Molde med ballen akkurat nå. FKH setter presslinja på midtbanestreken.
    27'
    En mislykket gjennombruddspasning fra Eriksen glir helt inn til Selvik.
    27'
    FKH spiller seg vakkert av Molde sitt høye press og skaffer seg en ordentlig god målsjanse! Tounekti spilles fri inne sentralt etter ei flott langpasning av Selvik, og venstrekanten trer gjennom motsatt kant Nyhammer med ei god pasning. Unggutten greier ikke få kontroll på ballen inne i Molde-boksen, men ender opp med å treffe Diarra på motsatt side av boksen, men avslutningen fra den malisiske spissen reddes av Karlstrøm!
    28'
    Frispark
    28'
    Frispark
    30'
    Leite felles av Roaldsøy og får frispark inne i midtbanesirkelen.
    30'
    Frispark
    31'
    En frustrert Leite feller Roaldsøy og lager frispark.
    31'
    Et fint innlegg fra Nyhammer sendes ut til corner av Hagelskjær.
    33'
    33'
    Ludviksson løsner skudd fra 20 meter, men sender ballen rett i Molde-blokka.
    34'
    Fint ettertrykk fra FKH nå, som har greid å befeste litt spill rundt Molde-boksen.
    34'
    Hjørnespark til Molde
    35'
    En lekker pasning fra Wolff Eikrem åpner masse rom for Gulbrandsen, men spissen greier ikke overliste Hope. Eriksen plukker opp ballen i returrommet, men etter en tur via både Wolff Eikrem og Stenevik ender situasjonen med et hjørnespark for hjemmelaget.
    35'
    Niyukuri kommer seg ned på egen strek og blokkerer et distanseskudd fra Wolff Eikrem!
    37'
    Rett ut til en ny corner.
    38'
    Tounekti er frempå igjen, og denne gangen løsner han skudd fra relativt bred posisjon, like utenfor 16-meteren, men skuddet går via Stenevik og ut til corner.
    38'
    39'
    Dommer Moen vil snakke med Fredriksen og Roaldsøy.
    39'
    Nyhammer tar ned nedfallsfrukten like utenfor 16-meteren og fyrer løs på volley, men 17-åringen dunker ballen opp på tribunen.
    40'
    Molde gikk ut i hundre og fikk en tidlig scoring, men har siden forsvart seg mye lavt i banen. Kampbildet minner litt om forrige hjemmekamp, mot Odd, og da gikk det skikkelig ille. Har latt Haugesund spille på seg selvtillit, rytme og litt "momentum" i kampen nå.
    41'
    Frispark
    42'
    Gult kort til Molde
    Kristian Eriksen
    For å rive ned Nyhammer.
    42'
    Frispark
    43'
    Niyukuri har gjort en fin jobb defensivt mot Stenevik, og vinner nok en duell før han skaffer FKH frispark.
    43'
    Frispark
    44'
    45'
    Molde gikk rett i strupen på Haugesund fra start og skaffet seg to fortjente mål allerede før ti minutter var spilt. Magnus Wolff Eikrem satte inn 1-0 etter fint samspill med Kristoffer Haugen, før Kristian Eriksen stanget inn et innlegg fra Fredrik Gulbrandsen og satte inn 2-0. Molde viste at de er komfortable med å presse lavt den neste halvtimen, og selv om de hadde sine perioder med trykk, lot de FKH spille seg ordentlig inn i oppgjøret. Bortelaget spilte seg til et par fine målsjanser og særlig Sebastian Tounekti var frisk ute på venstrekanten, men de må fremstå skapere på siste tredel om de skal kunne straffe hjemmelaget. Det står 2-0 ved halv tid på Aker stadion.
    45'
    Gjestene sparker i gang andre omgang!
    45'
    Stor sjanse for FKH umiddelbart etter pause! Leite slipper til Diarra på 16 meter, og spissen fra Mali vender opp og løsner skudd, men et tigersprang fra Karlstrøm nekter FKH redusering!
    46'
    Gigantisk Molde-sjanse! Wolff Eikrem er naturligvis involvert med den forløsende pasningen. Eriksen sendes ut på løp til venstre i banen, og fra dødlinja smeller han ballen inn i boksen. Selvik får et touch på ballen, men greier ikke forhindre ballen fra å nå Hestad, men hans reaksjonsevner er ikke gode nok til å få ballen på mål. Ballen skyter fart via hofta til Hestad og flyr opp på tribunen, like over tverrligger!
    47'
    Frispark
    48'
    Fredrik Gulbrandsen
    For å stemple Bruno Leite.
    48'
    Selvik bokser vekk et innlegg fra Molde sin høyreside.
    51'
    Diarra kommer til et innlegg fra høyre, men hverken Eskesen eller Tounekti kaster seg inn bak Molde-forsvaret for å sende ballen mot mål. Egentlig en fin mulighet for bortelaget, for det der er et veldig godt innlegg av spissen.
    53'
    53'
    Ny, fin FKH-mulighet! Bærtelsen bommer fullstendig i første omgang og sender corneren tilbake til Eskesen ute til høyre i banen. Midtbanespilleren svinger ballen inn igjen og finner den andre midtstopperen, men hodestøtet fra Fredriksen går på utsiden av stolpen bak en utspilt Karlstrøm!
    53'
    Annullert mål for FK Haugesund - stillingen er fremdeles 2 - 0
    Sory Diarra fikk mål annulert
    Nydelig FKH-angrep! Hope spilles fri ute til høyre av Diarra, før 17-åringen spiller jevngamle Nyhammer. Han drar ei finte og slår et nydelig innlegg mot Diarra på bakre stolpe, men spissen vinkes av for offside.
    55'
    Vinkes av for offside når han stanger ballen inn i nettet.
    55'
    FKH har faktisk skapt nok itl at de fortjener en scoring nå.
    56'
    Klareres vekk av FKH-forsvaret.
    57'
    Et skudd fra Eriksen, fra rundt 20 meter, går via en Haugesund-spiller og ut til corner.
    57'
    Fin Molde-mulighet i andrebølgen etter corneren! Ballen svinges ut mot Wolff Eikrem til høyre i boksen, og innlegget fra Molde-kapteinen er presist mot Gulbrandsen på bakre stolpe. Spissen stiger til værs og setter pannebrasken til, men hodestøtet flyr over målet til Selvik.
    58'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Aaron Samuel
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    Reint spissbytte når Fredrik Gulbrandsen gir seg etter en time og overlater stafettpinnen til Aaron Samuel, som scoret to mål i midtukas cuprunde.
    59'
    Inn: Emil Breivik
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    MFK-kapteinen gir seg etter en time, og erstattes av Emil Breivik. Eirik Hestad flyttes frem som spiss.
    59'
    Inn: Johan Bakke
    Ut: Alwande Roaldsøy
    En 2004-modell for en annen 2004-modell på midtbanen til Molde. Alwande Roaldsøy erstattes av Johan Bakke.
    59'
    Frispark
    61'
    Nydelig av Breivik, som frigjør seg inne sentralt og trer gjennom mot Samuel, men nigerianeren taper duellen mot Niyukuri og går i bakken. Hjemmepublikummet roper på straffe, men der er bare FKH-forsvareren sterkest i duellen.
    62'
    Frispark
    63'
    Amundsen vinner ballen og slår intet mindre enn to tunneler, før han tildeles et frispark. Hestad skal svinge fra den venstre korridoren.
    63'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Bruno Leite
    Morten Konradsen kommer inn til sin FKH-debut når han erstatter Bruno Leite på den sentrale midtbanen.
    64'
    Inn: Oscar Krusnell
    Ut: Claus Niyukuri
    Reint venstreback-bytte når Oscar Krusnell kommer inn for Claus Niyukuri, som etter undertegnedes mening har vært en av FKHs beste.
    64'
    Molde med ball mot et lavtpressende FKH nå. Opptrer selvsikkert, modent og fornuftig med ball nå, hjemmelaget.
    67'
    Mål for FK Haugesund!
    Molde 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Sory Diarra
    Målgivende: Oscar Krusnell
    M-Ø-N-S-T-E-R-K-O-N-T-R-I-N-G! Fasit signert Haugesund. Konradsen vender vekk fra gjenvinningspresset til Molde og finner Tounekti inne sentralt. Han fører ball helt til han kommer på rundt 30 meters hold og slipper perfekt til Krusnell, som på ett touch slår ballen langs bakken mot Diarra, som bredsider ballen inn på ett touch. Kamp på Aker stadion!
    68'
    Frispark
    70'
    Der er Eriksen uhyre heldig! Mener han blir taklet av Ludviksson og fanger ballen med hendene. Dommer er uenig og dømmer frispark i favør Haugesund på grunn av hands, men Molde-spilleren, som har gult kort fra før, får ikke gult for sin viljehands. Der kunne Molde vært redusert til ti mann.
    70'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kamil Ryłka
    FKHs keepertrener Kamil Rylka pådrar seg et gult kort. Hellig overbevist om at Molde burde vært redusert til ti mann, og det er forståelig.
    70'
    71'
    Inn: Mathias Fjørtoft Løvik
    Ut: Kristoffer Haugen
    Reint venstreback-bytte når Løvik kommer inn for Haugen.
    72'
    Molde rota vekk et glimrende utgangspunkt mot Odd forrige hjemmekamp. Vil det samme skje igjen? De ledet 2-0 før ti minutter var spilt, men har latt FKH spille seg inn i oppgjøret, og nå har reduseringen kommet. For et avslutningskvarter vi kan få fra Aker stadion.
    73'
    Hagelskjær flyttet opp for å kaste langt nå.
    75'
    Hagelskjær sitt lange innkast lander på panna til Eriksen, som stusser ballen mot det lengste hjørnet. Perfekt hodestøt, men en Selvik i full strekk nekter Molde å gå opp i 3-1!
    76'
    76'
    Løvik fyrer løs i returrommet, men sender ballen opp blant hjemmesupporterne på rad 14.
    77'
    Nyhammer skyter og tvinger frem en ny redning fra Karlstrøm. Et utlikningsmål til FKH ville absolutt ikke vært ufortjent slik spillet har vært etter pause!
    77'
    FKH trer seg fint inn i mellomrommet mellom Molde sin midtbane og forsvar, men gjennombruddspasningen mot Hope blir for lang og ender med et utspill fra Karlstrøm.
    79'
    Inn: Mathias Dahl Sauer
    Ut: Troy Nyhammer
    Danske Sauer kommer inn for unge Nyhammer.
    79'
    Frispark
    80'
    Tounekti timer løpet godt ute til venstre og springer fra Stenevik igjen, men innlegget fra kantspilleren klareres ut til et innkast.
    81'
    Tounekti sitt innlegg fra venstresiden er av laber kvalitet og flyr over alle aktører inne i Molde-boksen. Haugesund jakter utlikning nå!
    82'
    Stanges unna, før Stenevik sitt skuddforsøk blokkeres.
    82'
    Samuel skaffer Molde en corner.
    82'
    Et utsøkt innlegg finner veien til Diarra på bakerste stolpe, men spissen greier ikke styre avslutningen med hodet på mål. Ny, bortkastet mulighet fra bortelaget.
    84'
    Frispark
    84'
    Diarra river ned Amundsen foran innbytterbenkene. Frispark til Molde.
    84'
    Frispark
    88'
    Vertene får frispark når Breivik legges i bakken like utenfor egen 16-meter.
    88'
    Eskesen blir liggende etter en duell utenfor egen 16-meter.
    89'
    Dansken er oppe på beina igjen. Molde har innkast.
    89'
    Molde velger å la en kontring gå over i et etablert angrep. Trenger ikke være så ufornuftig.
    90'+1
    Usikker på hvor mange minutter som er tillagt på Aker stadion... Naturlig å se for seg fire minutter, kanskje.
    90'+1
    Frispark
    90'+1
    Anton Logi Ludviksson
    For å takle Breivik på vei fremover.
    90'+1
    Fredriksen skjermer en bakromspasning ut til utspill fra Selvik. Kapteinen setter i gang kort. FKH har det travelt nå.
    90'+2
    Diarra vinner en hodeduell mot Amundsen og får stanget ballen mot mål, men FKH-spilleren greier ikke å få nok kraft i avslutningen til å utfordre Karlstrøm.
    90'+3
    Frispark
    90'+3
    FKH får frispark ti meter inne på egen halvdel. Planlegger å la Selvik slå langt her.
    90'+3
    Stenevik klarerer.
    90'+4
    90'+4
    Molde slipper med skrekken denne søndagskvelden! Vertene åpnet kampen fantastisk og ledet 2-0 allerede før ti minutter var spilt. Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen scoret hvert sitt mål, men etter de flotte åpningsminuttene imponerte ikke vertene nevneverdig. De tillot heller Haugesund å spille seg ordentlig inn i oppgjøret, og drøyt halvveis ut i andre omgang satte Sory Diarra inn reduseringen etter det som var en mønsterkontring fra bortelaget. Flere mål fikk vi aldri på Aker stadion, og for sjuende gang på rad ender et oppgjør mellom disse klubbene med ettmålsseier til Molde. Johan Sjøbakk Lund takker for følget denne innholdsrike søndagen, og ønsker samtlige lesere ei fin avslutning på helga!