1-0
2 336
1 261

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Fredrikstad og Sarpsborg fra Eliteseriens 5. runde!
    Fredrikstad har fått en bunnsolid start på sesongen. Sesongsåpningen mot Bodø/Glimt endte for så vidt med tap, men FFK har likevel imponert innledningsvis. Tre poeng mot Brann i Bergen og ett poeng mot Viking i Stavanger var det nok ikke mange som hadde sett for seg før seriestart. På hjemmebane står de kun med ett poeng på to kamper, men de hadde strengt tatt fortjent mer mot Sarpsborg 08 i det som var en intenst Østfold-derby. Før dagens kamp er Fredrikstad favoritter, i jakten på sesongens første seier på hjemmebane.
    Sandefjord på sin side har hatt en litt vanskeligere start på sesongen. Hvalfangerne har kun ett poeng å vise til, men har også en kamp mindre spilt enn dagens motstander. Det må også nevnes at marginene har vært litt mot Sandefjord så langt. Sesonginnledningen har resultert i tap i jevne kamper mot Rosenborg og Lillestrøm, i tillegg til uavgjort mot Odd i Skien, hvor hjemmelaget utlignet langt inn i overtiden.
    Sandefjord har hatt et godt grep på Fredrikstad de siste årene. På de siste åtte oppgjørene har Fredrikstad nemlig bare vunnet en gang, mens Sandefjord har vunnet fem. Fredrikstad-seieren kom i 2014, i 1. divisjon. Steffen Nystrøm ble matchvinner den gang. Vi må faktisk helt tilbake til 2016 for å finne sist gang lagene møttes. Da vant Sandefjord 2-1, med Peter Kovács på scoringslista.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før Oslofjord-duellen sparkes i gang. Vel møtt!
    Lagene er klare! I Fredrikstad har det vært mye snakk om hvem som tar plass ved siden av Aga på topp, i Traore og Bjartalids skadefravær. De fleste forventet ringrev Kjelsrud Johansen, men det er faktisk Jeppe Kjær som får muligheten! Så blir det spennende å se om han spiller spiss, eller om han trekker ned i en litt dypere rolle. Hos Sandefjord er det ingen store overraskelser, i det Ruud Tveter starter på topp og håper å straffe gamleklubben. Det nærmer seg avspark i plankebyen.
    0'
    Vertene sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Kjær forsøker å utfordre. Avanserer fremover langs midten, men blir stoppet rundt 24 meter fra Sandefjord-målet.
    1'
    Woledzi starter kampen som han har startet sesongen. Helt overlegen i duell med Markovic, og skjermer ballen utover dødlinja.
    3'
    Se på Bjørlo, da! Målscoreren fra sist kamp utfordrer på venstresiden og kommer seg ned til dødlinja på strålende vis. Han legger ballen de berømte 45 gradene ut, men Magnusson når akkurat ikke frem!
    3'
    Stanges unna av Sørløkk.
    5'
    Stanges unna på første. Hjemmelaget vinner et innkast høyt i banen.
    6'
    Heades unna på første.
    8'
    Relativt jevn åpning på matchen. Fredrikstad med et lite overtak.
    9'
    Markovic kan plutselig kontre, men blir veldig alene, og da kommer det en flokk av rødhvite og tar han igjen.
    9'
    Fine Sandefjord-kombinasjoner før Cheng får lagt inn, men rett i Metcalfe og tilbake i Sandefjord-backen før den triller utover dødlinja.
    11'
    Stray Molde legger knallhardt inn foran, og det er godt slått! Dessverre for vertene når ikke Aga frem.
    12'
    Sandefjord med ballen i laget en liten periode nå.
    14'
    Stopp i spillet i det Magnusson setter seg på huk. Sliter med noe her, hjemmelagets kaptein.
    15'
    Spillet fortsetter. Hjemmelaget med ballen i laget.
    15'
    For noen sjanser for bortelaget, hvordan scorer de ikke der?! En sinnssyk redning av Fischer og en redning på strek av Kvile i løpet av to sekunder! Det er Mvuka og Amin som brenner sjansene!
    17'
    Heades unna.
    17'
    18'
    Sandefjord i tverrligger! Mettler legger inn fra venstre, og ballen går i tverrligger og ut bak en forfjamset Fischer!
    18'
    Et par enorme muligheter for Sandefjord på et lite minutt der altså!
    19'
    Stanges mot lengste hjørne av Aga, men det står en Sandefjord-spiller i veien, og vi har en ny redning på strek! God mulighet for vertene.
    20'
    Nå skjer det mye her!
    22'
    Tas kort.
    22'
    Over alle.
    23'
    Nok av muligheter så langt, men vi venter fortsatt på kampens første scoring i Fredrikstad.
    25'
    Mvuka skjærer innover i banen og avslutter, men Fischer er raskt nede og redder relativt enkelt.
    26'
    Fine Sandefjord-kombinasjoner før de vinner en corner.
    27'
    Aga header unna på første stolpe.
    27'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Morten Bjørlo
    Målgivende: Sondre Sørløkk
    Det er så lekkert, Bjørlo! Hjemmelaget med et fantastisk angrep. Sørløkk ser at Bjørlo har mye plass ute til venstre, og vekter pasningen perfekt. Bjørlo legger så ballen til rette, før han på aldeles strålende vis chipper ballen i lengste kryss.
    29'
    Stopp i spillet etter scoringen, i det Kjær må ha tilsyn.
    30'
    Spillet fortsetter omsider. Sandefjord med ball.
    31'
    Stray Molde finner Kjær inne i sekstenmeteren, men sistnevntes avslutning blir for veik.
    32'
    Tas kort til Woledzi.
    34'
    Tas kort.
    35'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Simon Amin
    Alt for tøff i en duell med Metcafle ute ved sidelinja. Fryktelig unødvendig.
    35'
    Aga legger ballen ut i feltet, men Sandefjord får ryddet unna.
    37'
    Langt opp i banen fra Sandefjords sisteskanse.
    37'
    Aga avslutter like til side for mål! Spissen med et fint touch før han får avsluttet fra noe skrått hold. Skuddet like til side for borterste stolpe.
    40'
    Sandefjord med ballen i laget, og jakter en utligning før hvilen.
    42'
    Vingen litt for tidlig ute på et innlegg fra høyre.
    42'
    Kjær med en fiks pasning til Stray Molde inne i sekstenmeteren, men vingbacken får ikke nok ut av muligheten.
    44'
    Kristiansen fyrer fra 38 meter. Ender omtrent 38 meter over mål også.
    45'+1
    45'+2
    Der er det pause i Fredrikstad, og hjemmelaget leder etter en relativt jevn førsteomgang takket være en klassescoring fra Bjørlo. Sandefjord hadde noen enorme muligheter, og spesielt på den ene dobbeltsjansen var det smått utrolig at det ikke endte i scoring. Alt i alt en veldig jevn match, hvor mye kan skje etter hvilen. Heng med!
    45'
    Gjestene sparker i gang akt to!
    45'
    Rolige de første par tre minuttene av denne andreomgangen. Sandefjord med ball, mens Fredrikstad naturligvis er fornøyd med tingenes tilstand.
    47'
    Langt kast inn i boksen fra Metcalfe. Sandefjord får klarert.
    48'
    6669 tilskuere på plass på Fredrikstad Stadion i dag!
    50'
    Cheng fyrer fra 17 meter. Via, og vinner en corner.
    51'
    På hodet til Kristiansen, men han er såpass forstyrret at han ikke får styrt ballen på mål.
    51'
    Mettler flikker ballen videre på frekt vis fra kanten av femmeteren, men forsøket går i nettveggen.
    52'
    Tas kort.
    53'
    Det er gjestene som har startet best etter hvilen.
    53'
    Aga avslutter fra 16 meter. Via og til corner.
    54'
    Frekk variant til Metcalfe som venter i returrom. Han avslutter godt, men rett i blokka! Treffer godt der, vingbacken.
    55'
    Tas kort til Kristiansen.
    56'
    Gult kort til Fredrikstad
    Sigurd Kvile
    Stopper en kontring.
    56'
    Aga er centimetere fra å få med seg ballen alene gjennom etter en stygg feil bak hos gjestene, men spsisen misser i touchet!
    58'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Jakob Maslø Dunsby
    Ut: Nishimwe Beltran Mvuka
    58'
    Tas kort.
    58'
    Sandefjord med det meste av ballinnehav nå, men Fredrikstad står godt i mot.
    60'
    God mulighet for gjestene! Dunsby får gå relativt upresset og avslutter fra 16 meter, men fra god posisjon blir avslutningen alt for svak rett på Fischer som redder enkelt.
    60'
    Magnusson fra distanse, men den går via og mister mye fart før Keto redder enkelt.
    62'
    Frispark til hjemmelaget på 17 meter! Bjørlo forsøker seg, men ufarlig over.
    63'
    Vertene får klarert.
    65'
    Langt opp i banen fra keeperen.
    66'
    Kampen har jevnet seg veldig ut nå, etter at gjestene hadde et overtak i innledningen på denne omgangen.
    68'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Stian Stray Molde
    70'
    Inn: Brandur Hendriksson
    Ut: Jeppe Kjær
    70'
    Rolige minutter i plankebyen nå. Gjestene med ballen i laget, men makter ikke skape noe på et lavtliggende hjemmelag i skrivende stund.
    72'
    Woledzi med et enormt raid fra midtstopperplass. Et vanvittig steg, men han stoppes til slutt.
    74'
    Lempes opp i banen.
    74'
    Bjørlo med noen strålende detaljer nok en gang, før han finner Aga inne i sekstenmeteren. Spissen avslutter, men det blokkeres.
    76'
    Frispark til vertene i fin posisjon, like ved kanten av sekstenmeteren. Sandefjord får klarert.
    77'
    Ti minutter igjen. Hjemmelaget med god kontroll i skrivende stund.
    79'
    Sandefjord gjør klar et trippelbytte.
    81'
    Stor sjanse for Ruud Tveter! Et innlegg fra venstre treffer Ruud Tveter som får headet fra kort hold. Den tidligere FFK-spissen får dog ikke headingen under tverrliggeren! Den er stor.
    81'
    Inn: Vetle Walle Egeli
    Ut: Eman Markovic
    82'
    Inn: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Ut: Loris Mettler
    82'
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Simon Amin
    82'
    Tas kort.
    82'
    Sandefjord presser på for en utligning nå, og det hadde nok ikke vært ufortjent ut i fra spill og sjanser.
    84'
    Hendriksson svinger et frispark inn i boksen. Aga forlenger den mot lengste hjørne, men Keto varter opp med en fin redning!
    85'
    Stopp i spillet i det Skaret trenger behandling.
    85'
    Fischer plukker et langt oppspill, og vertene kan flytte opp.
    87'
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Oscar Aga
    88'
    Inn: Mads Nielsen
    Ut: Brage Skaret
    88'
    Ender i frispark til Sandefjord.
    89'
    Slås langt opp i banen.
    90'
    Fem minutter å gjøre det på for gjestene!
    90'
    Innbytteren svinger et frispark inn i boksen, men Sandefjord stanger unna.
    90'+1
    Sandefjord legger inn fra høyre. Det ender i en heading retning lengste hjørne, men Fischer ligger klar og redder fint.
    90'+3
    Nielsen header ballen tilbake til Fischer. Da er det nok gjort.
    90'+4
    90'+5
    Dommer blåser av kampen til et jubelbrøl fra Fredrikstad Stadion i det årets første trepoenger på eget gress er i boks! Bjørlos vakre scoring før hvilen blir kampens eneste i det som var en veldig jevn fotballkamp. Sandefjord hadde kanskje fortjent ett poeng her, men det ville seg ikke for de blå fra hvalfangerbyen. Fredrikstad på sin side klatrer opp til sjette plass på tabellen med denne seieren! Med det takker jeg for følget, og ønsker den en strålende søndag videre!