2-2
3 245
2 203

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Viking og Strømsgodset fra SR-Bank Arena.
    Viking XI (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Axel Andrésson, Viljar Vevatne – Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Yldren Ibrahimaj – Yann-Erik de Lanlay, Even Østensen, Zymer Bytyqi
    Strømsgodset XI (4-3-3): Viljar Myhra – Ari Leifsson, Niklas Gunnarson, Duplexe Tchamba Bangou, Nicholas Mickelson – Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack, Johan Hove – Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa
    Viking-benken: Arild Østbø, Tommy Høiland, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl, Jefferson de Souza, Kristoffer Paulsen
    Strømsgodset-benken: Daniel Skretteberg, Marcus Mølvadgaard, Tobias Gulliksen, Valdimir Thór Ingimundarson, Alexander Stenseth, Simen Hammershaug, Sebastian Pop, Andreas Nyhagen, Kreshnik Krasniqi
    Vi kan se at Veton Berisha ikke er med i troppen til Viking. Hjemmelagets toppscorer måtte ut med en skade i leggen mot Mjøndalen sist, og ble ikke klar til kveldens kamp. Inn på spissplass kommer Even Østensen.
    Bjarne Berntsen gjør en endring til på laget som vant 2-1 borte mot Mjøndalen for en uke siden. Yann-Erik de Lanlay er inne på laget igjen, til fordel for Jefferson de Souza.
    Henrik Pedersen gjør tre endringer på laget som spilte 0-0 mot Sarpsborg 08 sist. Ari Leifsson kommer inn for Lars-Christopher Vilsvik, Kristoffer Tokstad er inne for Halldor Stenevik, og Moses Mawa tar plassen til Valdimar Thór Ingimundarson.
    Viking vant 2-0 da lagene møttes på Marienlyst stadion i august. Siden den gang har Viking vunnet alle de fire kampene de har spilt, mens Strømsgodset har fire strake uavgjort.
    Da lagene møttes i Stavanger forrige sesong vant Viking hele 4-0, mens det endte 0-0 i Drammen. Vi må faktisk helt tilbake til 2017 for å finne forrige gang Strømsgodset i det hele tatt scoret ett mål mot Viking, da de vant 1-0 i oljebyen.
    Før kveldens kamp ligger Viking på 7. plass med 28 poeng. Strømsgodset har seks poeng færre, og ligger på 13. plass. Gjestene har sju poeng ned til Start på kvalifiseringsplass.
    Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball er kveldens dommer.
    Hafsås leder lagene ut på banen. Bare noen få minutter til avspark i ett overskyet Stavanger.
    Even Østensen sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Lagene bytter på å spille ballen rundt i laget innledningsvis her.
    3'
    Godset vinner et kast høyt i banen. Kaster kort, og får til slutt corner.
    4'
    Corneren blir headet ut i returrommet, der Hove venter. Han smeller til på halvvolley, men skuddet går noen meter til side for målet.
    4'
    Godset presser hjemmelaget til å gjøre feil, og gjør det vanskelig for Viking å få til noe.
    6'
    Spesielt når Iven Austbø får ball i beina setter Salvesen i gang et voldsomt press. Det lønner seg, for Viking-keeperen smeller ballen ut over sidelinjen.
    7'
    Godset kommer seg inn i feltet til Viking. Der er Vevatne god å ha, og fikser femmeter.
    8'
    Bytyqi setter fart inn i gjestenes sekstenmeter, men stoppes enkelt av Leifsson.
    9'
    Salvesen presser Vevatne litt for hardt nede ved Vikings cornerflagg, og Viking-kapteinen får frispark.
    10'
    Bjørshol svinger ett innlegg inn i boksen, som klareres rett ut igjen av Tchamba.
    11'
    Mickelson feller de Lanlay på midten.
    13'
    Maigaard slår inn, men treffer bare hodet til Andresson som enkelt header den bort.
    14'
    Hjemmelaget kombinerer fint på venstre, og vinner til slutt ett hjørnespark.
    15'
    Myhra bokser corneren unna.
    16'
    Østensen får ballen på sekstenmeterstreken, men får ikke kontroll på den. Godset kan kjøre kontra, men de Lanlay jobber mesterlig bakover og vinner den tilbake.
    16'
    Viking spiller Godset dypt inn på egen halvdel nå.
    18'
    De Lanlay spilles lekkert gjennom av Torsteinbø, før han løfter på bakerste. Der står Jack, og header unna.
    18'
    Torsteinbø går på skudd fra skrått hold. Treffet er av sånn kvalitet at det går ut til kast. Grov bom der altså.
    18'
    Maigaard legger lavt inn. Heggheim klinker den ut til kast.
    20'
    Mickelson sin tur å slå inn. Denne gangen bruker Heggheim hodet på å få den vekk.
    20'
    Tchamba stupheader vekk et innlegg fra Bjørshol.
    21'
    Fine kombinasjoner fra Godset på midten stoppes av nok et godt returløp av de Lanlay.
    22'
    Hjørnespark til Viking. De Lanlay skal svinge den inn.
    23'
    De Lanlay legger corneren på 16 meter, der Bell venter. Han klinker til på volley, men stoppes av en god redning av Myhra.
    23'
    Gult kort til Strømsgodset
    Moses Dramwi Mawa
    Mawa river ned Bjørshold på vei inn i feltet. Frispark til Viking i god posisjon fra kanten.
    25'
    For en redning av Myhra! De Lanlay triller frisparket på tvers der Bytyqi venter. Han skyter rett i Salvesen, før ballen detter ned til Bjørshol. Han klinker til, men Myhra får ballen ut til corner. Kjempemulighet til hjemmelaget!
    26'
    Hjørnesparket kommer det ikke noe ut av.
    27'
    Viking fortsetter å presse. Godset med ti mann inni eget felt. Viking vinner nok en corner.
    28'
    De Lanlay legger corneren på bakerste, der Bjørshol kommer dundrende. Burde kanskje fått frispark i mot seg, men dommeren lar den gå.
    29'
    Bytyqi setter fart på venstre, men får ett for langt touch og ballen triller ut til femmeter.
    31'
    Mawa legger ballen på bakerste, før ballen heades tilbake av Tokstad. Der er Austbø og fanger ballen.
    31'
    Hjørnespark til Strømsgodset. Maigaard står klar.
    32'
    Vevatne vinner duellen, og får ballen vekk.
    33'
    Nesten for Godset! Jack legger inn foran mål, der Bell får en touch på ballen. Sender den mot eget nett, men Austbø er med på notene.
    34'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    34'
    Corneren blir klarert, før det kommer ett nytt innlegg fra motsatt side. Den blir også klarert.
    35'
    Austbø med et skummelt utspark. Heldigvis for Viking-keeperen går den "bare" ut til kast.
    37'
    Tokstad fyrer fra 18-19 meter. Ballen smyger seg et par meter til side for målet.
    37'
    Østensen vinner en duell i feltet, men headingen går et godt stykke utenfor mål.
    38'
    Bytyqi lager frispark omtrent 15 meter inn på egen halvdel. Godset flytter opp.
    39'
    Jack får hodet på ballen, men uten fart og riktig retning blir det ufarlig.
    40'
    Myhra redder gjestene igjen! Et godt innlegg fra Bytyqi treffer igjen hodet til Østensen. Headingen fra 4-5 meter er god, men går rett i hodet på Myhra og ut.
    41'
    Corneren blir ufarlig.
    42'
    Bytyqi prøver å komme til skudd fra distanse, men den går rett i blokka til Tokstad.
    43'
    De Lanlay er igjen tilbake og stopper Salvesen.
    44'
    Leifsson svinger inn på bakerste. Der er Tokstad for tøff i en duell med Vevatne, og får frispark i mot.
    45'
    Hafsås legger ikke til noe i denne første omgangen, og spillerne går i garderoben. Må være lov å si at man håper på mer underholdning i de siste 45 minuttene.
    Tokstad sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    47'
    Maigaard slår inn corneren, og Gunnarsson vinner duellen. Headingen hans sender ballen rett opp i været, før den blir klarert av Bjørshol.
    47'
    Som i første omgang presser Godset høyt i starten. Nok en gang gjør de det vanskelig for Viking å spille seg ut.
    49'
    Gjestene vinner en ny corner.
    49'
    Andresson vinner duellen, og får den vekk.
    50'
    Godset holder trykket oppe, og kommer til to-tre innlegg. Det siste sender Tokstad over mål.
    50'
    Jack sender en lang ball mot Gunnarsson som kommer på løp. Den blir for lang for høyrebacken, og triller ut til kast.
    52'
    Mål for Strømsgodset!
    Viking 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Johan Hove
    Gjestene tar ledelsen! Det høye presset til Godset gir uttelling. Hove tar med ballen i mellomrommet, før han på praktfullt vis trer gjennom Salvesen. Han er sikker som banken, og sender ballen i nettet.
    53'
    Østensen ligger nede med en smell i hodet etter en duell med Leifsson. Begge får behandling, og må ta seg noen få sekunder på sidelinjen.
    55'
    Både Østensen og Leifsson er tilbake på banen.
    56'
    Tchamba stusser et innlegg fra Bell ut til corner.
    57'
    Corneren fra de Lanlay er av det håpløse slaget, og går over alle.
    58'
    Vevatne chipper gjennom Østensen, som roter ballen utover sidelinjen.
    58'
    Viking fortsetter å gjøre feil som følge av Godsets press. Pedersen er nok fornøyd med det han ser for øyeblikket.
    59'
    Så får Viking muligheten! Østensen får ballen helt alene i feltet, og fyrer løs. Den går rett i blokka.
    60'
    De Lanlay fyrer noen meter utenfor.
    60'
    Nesten 0-2! Myhra setter i gang Mawa som har store rom å løpe i. Han har med seg Salvesen foran mål, men går for egne muligheter. Han får ballen forbi Austbø, men Heggheim får klarert i siste liten.
    61'
    Nå bølger det mer utpå her. Morsomt hva en scoring kan gjøre med en fotballkamp.
    62'
    Kristoffer Tokstad
    River i armen til Bytyqi, og gir vekk et frispark 20 meter inn på egen halvdel.
    63'
    Bytyqi legger ballen inn i feltet, der Myhra plukker den.
    64'
    Vikstøl skal inn for hjemmelaget.
    64'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Rolf Daniel Vikstøl
    Ut: Henrik Heggheim
    65'
    Vikstøl tar plass på venstreback, og Vevatne flyttes inn i midten.
    65'
    Ari Leifsson
    Leifsson river ned Østensen, og blir belønnet med kampens tredje gule kort.
    66'
    Ibrahimaj slår frisparket på hodet til Andresson, som header godt utenfor.
    66'
    Frispark til Andresson på midten. Tas kort.
    69'
    Ibrahimaj prøver seg fra distanse, men skrur den noen meter på feil side av stolpen.
    70'
    Tommy Høiland skal inn og jakte scoring.
    71'
    Mawa kommer alene gjennom, men stoppes av Autsbø.
    72'
    Hjørnespark til Viking
    73'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Even Østensen
    Matchvinneren fra forrige runde kommer inn for Østensen.
    73'
    Viking 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Johan Hove
    Målgivende: Lars-Jørgen Salvesen
    Gjestene dobler! Salvesen legger inn der Tokstad hopper over ballen. Når den går forbi Autsbø blir det en enkel jobb for Hove, som kommer på bakerste, og sette den i det åpne målet.
    74'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Viljar Vevatne
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    Hjemmelaget gir seg ikke! De Lanlay skrur inn en corner, som Vevatne stanger i nettet.
    76'
    Viking presser nå.
    78'
    Der må du score Mawa! Han kommer alene med Austbø, men denne gangen prøver han å spille til Salvesen. Der kommer Torsteinbø og får den ut til corner.