Slutt

4-1

1-0
2-1
3-1
Islamovic83' (Str.)
4-1
Supporterfordeling på VG
6 880
4 066

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Velkommen til dagens dekning av RBK - Odd fra Lerkendal.
    Rosenborg XI (4–3–3): Hansen – Dahl Reitan, Reginiussen (c), Eyjolfsson, Konate – Skjelbred, Henriksen, Konradsen – Holse, Islamovic, Zachariassen
    RBK-benken: Faye Lund – Hedenstad, Helland, Hovland, Valsvik, Tagseth, Åsen, Adegbenro, Ceïde.
    Odd XI (4–3–3): Rossbach – Ruud, Hagen (c), Bjørtuft, Risa – Kitolano, Hoff, Kaasa – Bakenga, Simovic, Rashani
    Odd-benken: Selvik, Lunding, Kachi, Egell-Johnsen, Nordkvelle, Mæland, Jørgensen
    Det første tydelige tegnet på at Rosenborg har overbefolkning av midtbanespillere i troppen, kommer i dag. Toppscorer Kristoffer Zachariassen starter som venstre flankespiller, mens Skjelbred, Konradsen og Henriksen spiller i en treer å midtbanen. Det blir interessant å se hva slags effekt det får å flytte årets klart beste Rosenborg-spiller ut av rollen han har lykkes i, og inn i en annen.
    Dagens oppgjør er det 51. i serie og cup mellom de to lagene. Rosenborg har vunnet 27, 13 har endt uavgjort, mens Odd har vunnet 10. Det var Odd som vant det omvendte oppgjøret i august (2-1), men for å finne sist gang Odd vant på Lerkendal, må vi tilbake til oktober 2016. Den gang scoret Mushaga Bakenga for Rosenborg. I dag starter han som spydspiss for Odd...
    Det er Espen Eskås som er hoveddommer i dagens kamp. På linjene får han med seg Jon-Michael Knutsen og Øystein Simon Ytterland. Fjerdedommer er Eivind Bodding.
    Den svenske spissen Rasmus Wiedesheim-Paul ble nylig bekreftet klar for Rosenborg. Den nesten to meter lange 21-åringen har scoret 32 mål i løpet av de siste to sesongene, er ikke i troppen til kveldens kamp, men er spilleklar til bortekampen mot Kristiansund 18. oktober.
    – Vi får enda mer trussel i boks med Zachariassen der ute. Han er veldig god i 16-meteren, han er farlig og har stor løpskapasitet. Det er ikke meninga at han skal være statisk der ute, sier RBK-trener Åge Hareide til Eurosport om Zachariassens «rollebytte».
    – Vi har øvd mye på å gjenvinne ball i kampene mot Alanyaspor og PSV. At vi ikke skal spille i Europa i år, tror jeg ikke sitter så hardt i spillerne. Det viktigste er å ta sølv i serien. Nå får vi tid til å spille inn laget. Som trener er jeg så klart skuffet over å ikke få seks ekstra kamper i Europa, sier Hareide til Eurosport.
    – Jeg tenker at han skal komme litt inn fra sin kantposisjon, og skal linke opp med Islamovic på topp. Han kommer til å løpe opp og ned, og er en bra avslutter når han kommer seg innenfor 16-meteren. Om han er en god ving; der er han annerledes enn Samuel Adegbenro i hvert fall, sier Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.
    Rosenborg, som het Odd før, spiller i hvit, sort, hvit. Odds ballklubb, som også het Odd før, spiller i sort, hvit, sort. Før kampen ligger Rosenborg ballklub på 3. plass, mens Odds ballklubb ligger på plassen bak. For å gjøre forvirringen komplett, er det klart for avspark så snart sangen om Odd, «Bildet ta'n Ivers» er runda av.
    Det er Islamovic som skal ta avspark for Rosenborg.
    Kampen har startet
    Rosenborg går ut i klassisk 4-3-3 i dag, med Henriksen som sentral midtbane, og Skjelbred som indreløper.
    1'
    For Odd spiller Bakenga høyre kant, med Robin Simovic som midtspiss.
    3'
    Det har vært rolige og bedagelige første minutter. En såkalt stillingskrig der lagene plasserer brikkene sine.
    3'
    Rosenborg spiller seg til første corner fra venstre. Holse skal slå utoverskrudd.
    4'
    Odd rydder opp i corneren, og får starte sitt første angrep bakfra. Ender med en lang ball, og et frispark inne på Rosenborgs halvdel. Telemarkingene velger å bygge opp bakfra, fremfor å slå langt.
    6'
    Rashani setter fart på på venstre, og kommer til innlegg etter et par kjappe overstegsfinter. Tøffingen Tore Regniussen header unna.
    7'
    Lang ball fra Reginiussen mot Zachariassen på venstre. Sistnevnte forsøker å nå ballen med hodet, men Espen Ruud setter kroppen til, og Zachariassen går tungt hodekulls over Ruud.
    9'
    Det er Ruud som blir liggende lengst nede, men begge er på beina. Frispark til Rosenborg 35 meter fra mål.
    9'
    Ruud kommer seg på beina.
    9'
    Reginiussen forsøker knapt å slå et innlegg. Banker ballen i foten på en Odd-spiller, og får det han er ute etter; corner.
    10'
    Nok en corner. Det er Holse som slår fra begge sider nå som både Helland og Hedenstad er på benken.
    10'
    Odd klarerer, men Rosenborg vinner igjen ballen hurtig. Heller ikke nå sitter innlegget fra Konates venstrefot.
    10'
    Islamovic har vært lite involvert til nå. Har tapt de fleste duellene mot Odd-kaptein Hagen, og de gangene Islamovic har invitert til pasninger i bakrom, har nok ikke medspillerne helt trodd på svensk-montenegrinerens hurtighet.
    13'
    Reginiussen feller Rashani 35 meter fra mål. RBK-kapteinen lukter nok på et gult kort der, men dommer Eskås holder kortene i lomma foreløpig.
    15'
    Ruud sikter på storvokste Simovic på ytterste venstre, men Rosenborg header unna til innkast.
    15'
    Odd har ballen mer nå enn i starten av kampen. Men ingen av lagene har vært i nærheten av å skape en sjanser.
    16'
    Bortelaget roper på straffespark etter at en Konate ser ut til å få ballen i hånda etter Ruuds innlegg. Ingen VAR her - heldigvis.
    17'
    Konate nå - helt fri på venstre. Innlegget er presist, men halvslapt. Da blir timinga til Islamovic feil, og ender opp med å lage frispark.
    18'
    Odd kombinerer fint ute på høyre. Fine triangler mellom Ruud, Bakenga og Kitolano. Men innlegget er ikke i nærheten av å treffe noe som helst, med unntak av reklameskiltene på motsatt side.
    19'
    Gult kort til Odd
    Espen Ruud
    Ruud er seint inne i Zachariaddsen. Det må være gult kort. Pasningen i forkant var egentlig for svak, men Rosenborgs toppscorer reagerte kjapt og var først på ballen. Det var ikke Ruud.
    19'
    Anders Konradsen
    ENORM Rosenborg-sjanser. Innlegget fra høyre, faller ned hos Konradsen, som får skyte fritt fra seks meter. Keeper Rossbach redder mesterlig med en lynrask enhåndsredning. Kampens prestasjon.
    20'
    Slapp pasning fra Konate til keeper Hansen, men ballen ruller akkurat hardt nok til at Bakenga ikke rekker å snappe den opp.
    21'
    Godt innlegg fra Holse mot Islamovic. Denne gangen stemmer rytmen mellom pasningslegger og avslutter. Islamovic ruver høyest, men header akkurat litt over tverrliggeren. Stor sjanse.
    23'
    KNALLHARD DUELL mellom Konate og Kitolano. Begge spillerne blir liggende nede, og begge lags spillere roper på både frispark og kort. Ingen av lagene får viljen sin, og det ender med innkast til Odd.
    25'
    Koante får tilsyn.
    25'
    Kitolano får også tilsyn. Reprisen viser at Konate er på ballen først, men så på Kitolanos ankel. Vondt for begge to.
    25'
    Begge lag er fulltallige etter å ha spilt 10 mot 10 i et halvt minutt.
    27'
    Ruud med luke på Zachariassen.
    27'
    Joshua Kitolano
    Etter Zachariassen-luka finner Hoff Kitolano like utenfor 16-meteren. Kitolano har en god førstetouch, vender opp, og får skutt. Får bra trykk i skuddet, men det er rett på André Hansen som holder ballen i fast grep. Halvsjanse.
    28'
    Hareides grep med å sette sin beste spiller i en annen posisjon, har på ingen måte båret frukter så langt. Skjelbred har ikke kommet i noen av de posisjonene som Zachariassen har scoret flesteparten av sine mål denne sesongen. I tillegg har Zachariassen vært usynlig ute på venstre.
    29'
    Så er Zachariassen fri på venstre kant. Holse kommer inn fra høyre, og forsøker å legge ballen til rette for skudd med en første touch. Men touchen er akkurat ikke god nok.
    30'
    Konradsen snurrer rundt innenfor 16-meteren, og får lagt inn. Igjen er Islamovic siktepunktet, men spissen får ikke skutt. Ender med corner.
    30'
    Hjørnespark til Rosenborg
    30'
    Rossbach er helt sjef inne i 16-meteren, og plukker enkelt ned corneren fra dansken.
    31'
    Frispark til Odd 40 meter fra mål. Da blir det innlegg fra Ruuds vanligvis presise høyrefot. Bakenga strekker så lang hals som han kan, men det mangler noen små centimeter på å få luggen på ballen.
    32'
    Håpløst pasning fra Ruud til Hagen. Det er nesten så Islamovic snapper ballen, men Odds rutinerte høyreback slipper med skrekken.
    33'
    Rashani helt over på høyre flanke nå. Forsøker å bygge opp et angrep sammen med Ruud. Sistnevnte får frispark etter at Konradsen «henger igjen» en fot på Ruuds Cruyff-vending.
    34'
    Det er Rashani som slår denne gangen. Rett i klypa på Hansen. I tillegg er det blåst frispark mot Odd. Bra utnytta.
    35'
    Strålende tversoverpasning fra Holse. Det er fart i den kula, men Zachariassen greier ikke å beregne ballbanen, og tar ikke ut nok meter. Ut over sidelinja.
    35'
    Skjelbred «hilser» på Bakenga med en tøff takling. Bakenga får frispark. Det er samme posisjon som i stad. Nå tar Ruud ansvar.
    36'
    Perfekt slått, og Odd header ballen i mål. Men det er blåst offside i forkant. Reprisen viser at Bakenga var hårfint offside.
    36'
    Hansen blir liggende nede etter å ha stupt ut i feltet.
    36'
    Det blir Bakenga også. Begge kommer seg på beina etter en aldri så liten pustepause. Begge to får applaus fra de to hundre på tribunen.
    37'
    Simovic knuser Eyjolfsson i en duell utenfor 16-meter. Simovic roper på straffe, mens RBK-stopperen roper på frispark. Spillet går videre, og ballen spretter inn til Hansen.
    39'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Vegar Hedenstad
    Ut: Pa Konate
    Etter flere tøffe dueller, har Konate spilt ferdig. Tipper det skyldes den tøffe duellen med Kitolano. Høyreback Hedenstad kommer inn som venstreback.
    40'
    Rosenborg stopper et innlegg fra Odd, og kan kontre. Stormer fremover med mange folk.
    41'
    Angrepet stopper litt opp, men Konradsen og Henriksen får til slutt satt opp Holse for skudd på 17 meter. Dansken går i bakken og roper på frispark, men blir ikke hørt. Konradsen fyrer løs etter å ha rappet ballen rett foran snuten til Islamovic, men rett i muren.
    42'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Odd
    Mål: Erlend Dahl Reitan
    Målgivende: Carlo Holse
    Rosenborg gir seg ikke, og til slutt, i det som må være bølge nummer tre, kommer Dahl Reitan bakfra. Høyrebacken spiller til Holse utenfor seg, fullfører løpet inn mot femmeteren, og banker ballen i mål fra skrått hold etter Holses millimeterpresise pasning. Via Odd-kaptein Hagen, og mellom beina på Odd-keeperen.
    42'
    Stygg pasningsfeil av Kitolano. Jobber febrilsk for å rydde opp etter seg, men rekker det ikke. Angrepet ender i innkast til Rosenborg høyt i banen. Trønderne er nok fornøyd med å gå til pause med 1-0. Det vil i så fall være fortjent.
    45'
    Anders Konradsen
    Strålende angrep etter at Rosenborg vinner igjen ballen høyt. Zachariassen flikker først ballen til Islamovic rett foran mål, før svensk-montenegrineren flikker videre til Konradsen som kommer bakfra. Ballen spretter litt vanskelig, og skuddet på halv volley går over.
    45'+1
    – Det er Rosenborg som kjører i øyeblikket, sier Eurosport-kommentatorene. Det er spesielt i gjenvinningsfasen hjemmelaget har skilt seg ut.
    45'+1
    Det skal spilles minimum tre tilleggsminutter, viser fjerdedommeren.
    45'+1
    Carlo Holse har spilt bare bedre og bedre, og er i hvert fall én av kandidatene til omgangens beste spiller. De nominerte er Holse, Dahl Reitan og Rossbach.
    45'+3
    STOR Rosenborg-sjanse etter at rutinerte Hagen og Ruud kløner det til. Islamovic snapper ballen og spiller til Zachariassen som er nesten alene på femmeter. Toppscoreren går selv, før han forsøker å spille bakover til Skjelbred, som ikke får nok fot på ballen.
    45'+4
    Hjørnespark til Rosenborg. Det er det siste som skjer. Pause.
    45'+4
    Pause
    Rosenborg leder fullt fortjent ved pause. Etter en jevn åpning, har hjemmelaget tatt mer og mer over. Det er spesielt i gjenvinningsspillet trønderne har imponert. Ledelsen kunne vært større. Sjanseprotokollen viser 4-0.
    Lagene er ute på matta igjen, og Odd er klare med avspark.
    2. omgang
    – Vi må være mye mer nøyaktige når vi har hatt ballen. Vi har ikke klart å spille Rosenborg så lave som vi ønska. Vi må slå mer innlegg, sier Odd-trener Jan Frode Nornes til Eurosport før avspark i andre omgang.
    46'
    – Vi er litt for langt i fra dem i presset, og vi må bli mer aggressive, sier Hareide til Eurosport.
    47'
    Skjelbred mister ballen på vei frem, men får laget frispark før Odd rekker å ta kontringa. Den tidligere tysklandsproffen har ikke markert seg veldig ved siden av rekkekameratene Henriksen og Konradsen.
    48'
    Strålende av Zachariassen. Vinner ballen ute på venstre, og stormer inn i 16-meteren. Får ballen tilbake fra Henriksen, og får halvveis skutt/slått innlegg. Rossbach redder. Ender med corner.
    49'
    Hjørnespark til Rosenborg
    49'
    – Roo-seeen-boorg, synger de to hundre på tribunen. Det er ingen som synger dem imot i bortesvingen.
    50'
    Hjørnespark til Rosenborg. – Corner er mål, synger hjemmefansen nå. Og det er jammen ikke langt unna. Først faller ballen ned nesten på streken. Så får Henriksen tak i ballen på hjørnet av femmeteren. Innlegget mot Eyjolfsson er bra, men skuddet går noen meter utenfor.
    50'
    Rosenborg har kommet klart best i gang i andre omgang. 1-0-ledelsen er for liten nå. Det burde vært dobling.
    51'
    Hjørnespark til Rosenborg
    54'
    Markus Henriksen
    Henriksen ruver høyest på den utoverskrudde corneren fra Holse, men headingen når ikke frem til Odd-målet.
    54'
    Birk Risa gjør som trener Nornes ba om i pausen, men det tidlige innlegget fra venstre kommer for tidlig. Kun én medspiller innen i 16-meteren, og innlegget er uansett for høyt og langt.
    56'
    Zachariassen er i ferd med å spille seg varm på venstre kant. Viser frem strålende defensive ferdigheter også, og lar seg ikke passere én mot én.
    57'
    Henriksen ligger nede. Rosenborg-legen stormer ut på banen for å se til 28-åringen.
    57'
    Henriksen er faktisk ferdigspilt. Tusler i garderoben mens han støtter seg til Rosenborg-legen. Får dette konsekvenser for landskampen mot Serbia? Det så ut som et overtråkk.
    60'
    Tagseth gjør seg klar for å komme inn.
    60'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Markus Henriksen
    61'
    Odds beste sjanse i kampen. Keeper André Hansen redder ved nærmeste stang.
    61'
    Hjørnespark til Odd
    61'
    Gult kort til Rosenborg
    Edvard Tagseth
    Innbytteren markerer seg raskt, med gult kort.
    65'
    Frispark til Odd tjue meter inne på Rosenborgs halvdel. Ruud slår, men medspillerne lager frispark umiddelbart. Nok en dødballsmulighet spolert.
    65'
    RBK-kontring på høyre. Holse er alene mot Hoff, men kommer seg ikke forbi. Bra jobba av Odds midtbanespiller.
    68'
    Holse slår en crosser helt over til motsatt kant, men Tagseth greier ikke å treffe noen foran mål. Odd klarerer til nok en corner. Det begynner å bli mange cornere til eksekutør Vegar Eggen Hedenstad og co.
    69'
    Hjørnespark til Rosenborg
    70'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 0 Odd
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    ER DET ÅRETS MÅL PÅ LERKENDAL? Først en dårlig slått corner. Reginiussen kriger på første stolpe, først én gang, så to ganger. Ballen går i stolpen, før det til slutt er Zachariassen som får kriget ballen i mål fra en halv meters hold.
    70'
    Mål for Odd!
    Rosenborg 2 - 1 Odd
    Mål: Robin Simović
    Målgivende: Mushaga Bakenga
    SCORING. Der er det spenning igjen, og det er helt ut av det blå. Odd angriper på venstre, og et innlegg treffer pannebrasken til Simovic, som styrer Bakengas stuss i mål.
    74'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 1 Odd
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Anders Konradsen
    Rosenborg-spissen viser rå styrke, i det han «wrestler» unna oppasseren, og pirker ballen i hjørnet fra seks meter. Det er ikke veldig vakkert, men det er særdeles effektivt.
    78'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    81'
    Hjørnespark til Rosenborg. Dahl Reitan stormer forbi på høyre side, og tvinger frem nok et hjørnespark.
    81'
    Nå svinger det her. Holse blir felt alene gjennom av keeper Rossbach. Straffe. Islamovic gjør seg klar.
    82'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 4 - 1 Odd
    Mål: Dino Islamovic
    Knallhardt til høyre for keeper.
    83'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Joshua Kitolano
    83'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Kasper Lunding
    Ut: Mushaga Bakenga
    84'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Kevin Egell-Johnsen
    Ut: Birk Risa
    Egell-Johnsen kommer inn for sine første eliteserieminutter. Tidligere Rosenborg-aktuelle Birk Risa ut.
    88'
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her