Ble dekket av Jonathan Hansen

Lagoppstillingene er inne..
    Viking (4-3-3): Østbø - Torsteinbø, Heggheim, Vevatne, Pereira - Ibrahimaj, Bell, Løkberg - Bytyqi, Berisha, de Lanlay.
    Stabæk (4-3-3): Sandberg - Solheim, Amankwah, Hanche-Olsen, Øveraas - Lumanza, Bohinen, Lundal - Normann Hansen, Edvardsen, Vetlesen.
    Viking står uten seier på de tre siste forsøkene, og begynner å falle ned i bunnkampen for godt denne sesongen.
    Status i Stabæk er ikke stort bedre. De har ikke vunnet på de fire siste kampene, og begge lag vil gjerne snu trenden i kveld.
    Lagene er ute på gressmatta i Stavanger, og det er straks klart for kamp!
    Gjestene tar avspark!
    1'
    Edvardsen forsøker å tre gjennom til Vetlesen, men forsøket er for langt.
    1'
    Viking slår inn, men Stabæk stanger til corner.
    2'
    Stabæk klarerer corneren fra Bell.
    3'
    Berisha drar seg ned til dødlinja, og slår inn. Blokkeres av Lundal, og spretter tilbake i Berisha. Utspill fra keeper.
    3'
    Lumanza dribler på venstre kant, men roter ballen over linja.
    4'
    de Lanley forsøker seg oppover høyre kant, men stoppes.
    5'
    Viking får muligheten! Et innlegg fra Torsteinbø slås knallhardt til Bytyqi. Han avslutter på direkten på bakerste stang, like utenfor.
    6'
    Heggheim gir bort ballen i egen boks, men vinner den kjapt tilbake igjen og rydder opp i eget rot.
    7'
    Pereira forsøker å tråkle seg inn i boksen, men stoppes av Øveraas Olsen.
    8'
    Øveraas bryter og gir til Normann Hansen. Han slår godt inn langs bakken, men Østbø kommer ut og fanger.
    9'
    de Lanlay og Torsteinbø kombinerer fint før sistnevte slår inn. Stabæk klarerer.
    11'
    Bytyqi dribler seg inn fra kant, og skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Sandberg redder til corner.
    12'
    Det første hjørnesparket stusses ut til ny corner.
    12'
    Det andre hjørnesparket er for høyt, og Berisha ender opp med å stusse den vekk fra boksen.
    13'
    Pereira spiller førtifem grader ut til Berisha, men er unøyaktig. Spissen må kaste seg frem for å avslutte, og skuddet blir blokkert.
    14'
    Nytt de Lanley-innlegg som stanges unna. Viking har etablert et press nå.
    15'
    Ibrahimaj dribler seg fri i boksen, men nøler med å avslutte. Tar en berøring for mye, og får veldig skrå vinkel. Avslutter omsider, men blir blokkert.
    17'
    Bytyqi avblåses for offside.
    17'
    Amankwah stanger unna et Viking-innlegg.
    18'
    Så får Stabæk dagens første sjanse. Normann Hansen gjør alt selv. Dribler vekk Pereira rett innenfor boksen, og skyter. Østbø redder til corner.
    20'
    Corneren fra Lumanza går over dødlinja, og muligheten stoppes.
    21'
    Janne Jönsson noterer febrilsk på en notatblokk på Stabæk-benken. Ikke mange plusspunkter på den lista der. Viking har vært best hittil.
    21'
    Mål for Stabæk!
    Viking 0 - 1 Stabæk
    Mål: Magnus Strandman Lundal
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    Ut av det blå sitter den! Strålende pasning fra Vetlesen låser opp Viking-forsvaret, og sender Lundal alene med keeper. Der er han trygg, og sender Stabæk i ledelsen.
    22'
    Løkberg feller Lumanza på Vikings halvdel, og får frispark mot seg.
    26'
    Viking kan kontre med Bytyqi, men Øveraas gjør en strålende jobb hjem og løper opp Viking-spilleren.
    27'
    Straffe til Stabæk
    28'
    Bohinen slår en veldig god stikker til Edvardsen, og Østbø ruser ut. Feller Stabæk-spissen, og det dømmes straffe.
    28'
    Stabæk bommer på straffe!
    29'
    Viking 0 - 2 Stabæk
    Mål: Emil Bohinen
    Bohinen bommer på straffen, men plukker returen selv! På åpent mål triller han kula inn.
    29'
    En avslutning fra Løkberg blokkeres ut til corner.
    30'
    Øveraas header hjørnesparket vekk.
    31'
    Løkberg skaffer Viking en ny corner.
    31'
    På ny klareres corneren.
    32'
    Bytyqi går overende i boksen i duell med Øveraas, men får ikke straffe.
    33'
    Pereira lager et frispark på kanten.
    37'
    Torsteinbø får ballen på kanten, og forsøker å finne de Lanley. Upresist, go Stabæk rydder unna.
    39'
    Pereira finner Løkberg i boksen med en god pasning, men Løkberg får en dårlig berøring og mister ballen.
    40'
    de Lanley slår inn igjen, men Stabæk-forsvarerne står i kø for å klarere.
    42'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 2 Stabæk
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Adrian Nilsen Pereira
    Der sitter den! Solheim sover når et innlegg slås inn, og står på bakbeina. Berisha sniker seg foran, og banker ballen i mål.
    42'
    Viking går rett i angrep! De Lanley lader skuddfoten, og skrur mot lengste. Sandberg får en liten finger på ballen, og slår den i stang og ut.
    44'
    Innøvd variant på corneren. Spiller ut til Løkberg utenfor boksen. Han kliner til på første berøring, men sender nærmest ballen ut av stadion. Langt over.
    44'
    de Lanley avblåses for offside.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Emil Jonassen
    Ut: Yaw Amankwah
    46'
    Amankwah kunne ikke fortsetter, forteller Jönsson til Eurosport i pausen. Det må kunne tolkes som en skade.
    46'
    Viking kontrer, men Solheim er våken og får stoppet overgangen.
    48'
    Torsteinbø header et innlegg tilbake i boksen, og Ibrahimaj stanger kula et par meter utenfor helt upresset! Ballen kommer nok litt raskt på ham der.
    48'
    Gult kort til Viking
    Kristoffer Løkberg
    Stopper en overgang.
    49'
    Gult kort til Stabæk
    Hugo Vetlesen
    Klinker ned Torsteinbø med knottene først.
    49'
    Bytyqi fyrer av fra distanse. Via Solheim og ut til corner.
    51'
    Hjørnesparket er svakt slått, men Berisha får hodet på den. Ballen hentes enkelt av Sandberg.
    52'
    Stor sjanse for Jonassen! Edvardsen dribler seg ned til kanten, og slår førtifem grader ut i boksen. Jonassen får avslutte helt upresset fra kort hold, men har på seg ryggsekken. Langt over.
    53'
    Viking 2 - 2 Stabæk
    Mål: Zymer Bytyqi
    VAKKER SCORING! Bytyqi legger ballen til rette fra omtrent 20 meter, og skrur den i lengste hjørne! De har hentet det inn her, Viking. Klarer de å fullføre snuoperasjonen?
    53'
    En Viking-corner stanges unna på første stang.
    56'
    Straffe til Viking
    57'
    Så får Viking straffe! Berisha kommer alene med keeper, men rives litt i av Solheim. Den ser litt billig ut.
    57'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 3 - 2 Stabæk
    De har snudd det! Sandberg går riktig vei, men straffen er for god! Både høyt og hardt, og ender i mål.
    58'
    Botheim gjøres klar på benken.
    62'
    Vetlesen får ballen rett innenfor boksen, og forsøker å lure den i lengste hjørne. Går like utenfor, og via et Viking-bein.
    62'
    Inn: Erik Botheim
    Ut: Kornelius Normann Hansen
    64'
    Inn: Kosuke Kinoshita
    Ut: Magnus Strandman Lundal
    64'
    Dobbeltbytte fra Jönsson her, for å forsøke å forhindre at Stabæk går fem kamper uten tap.
    64'
    Edvardsen vinner en corner.
    67'
    Stabæk tar den kort, før de løfter inn. Stanges unna av Viking.
    67'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    68'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Kristoffer Løkberg
    68'
    Østbø bokser vekk et innlegg.
    70'
    Botheim er på vei igjennom, men avblåses for offside.
    73'
    Bytyqi fyrer av fra distanse igjen, men Solheim blokkerer til corner.
    74'
    Viking ruller opp. Berisha til Ibrahimaj til Bytyqi. Sistnevnte skyter, men det blokkeres.
    78'
    Vetlesen stjeler ballen i farlig posisjon, men bruker armen. Avblåses for hands.
    80'
    Viking 3 - 3 Stabæk
    Mål: Kosuke Kinoshita
    Stabæk slår tilbake! Vevatne henger ikke med, og Kinoshita vender opp. Avslutter i hjørnet, og utligner.
    81'
    Solheim feller Høiland, og Viking får frispark.
    89'
    Øveraas ligger nede med en smell.
    89'
    Inn: Peder Vogt
    Ut: Jørgen Øveraas Olsen
    90'
    Botheim spilles opp på kant av Edvardsen, og slår hardt inn. Kinoshita rekker akkurat ikke frem.
    90'+1
    Berisha slår inn til Bytyqi, som går i bakken i duell med Hanche-Olsen. Får ikke straffe, men vil ha det. Krangler en god del med Hanche-Olsen på vei ut av boksen.