Islamovic32' (Str.)
1-1
2-1
Supporterfordeling på VG
6 946
6 070

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    RBK (4-3-3): Faye Lund - Dahl Reitan, Reginiussen, Hovland, Hedenstad - Zachariassen, Tagseth, Åsen - Holse, Islamovic, Ceide.
    Aalesund (3-5-2): Kongshavn - Klinkenberg, Gretarsson, Grønner - Määttä, Castro, Carlsen, Nordli, Olafsson - Fridjonsson, Haugen.
    Torgeir Børven er dermed benket! Dino Islamovic er tilbake fra start på topp for Rosenborg. Samuel Adegbenro er friskmeldt, men starter på benken. For bortelaget kan Jordon Mutch få sine første offisielle minutter for Aalesund.
    På Rosenborg-benken sitter foruten Torgeir Børven, reservekeeper Tangvik, Helland, Valsvik, Brattbakk, Kamanzi, Adegbenro (som er tilbake fra skade) og Skogen.
    Aafk-trener Bohinen har med seg følgende reserver: Andreas Lie (k), Oddbjørn Lie, Spinola Lima, Mutch, Mork Breivik, Uzochukwu, Ødven og Karlsbakk.
    Dagens kamp er den 34. i serie og cup mellom de to lagene. Rosenborg har vunnet 18, mens Aalesund har vunnet 4. 11 har endt uavgjort. MEN...Rosenborg har ikke vunnet noen av de fire siste kampene mot Aalesund (0-3-1). Den tendensen kan høres vel og bra ut for bortelaget, men faktum er likevel at Aalesund ALDRI har slått Rosenborg på Lerkendal (10-6-0).
    Det er ikke bare Emil Konradsen Ceide som har levert varene i det siste. Danske Carlo Holse har scoret tre mål på to kamper, og starter på motsatt kant av Ceide i dag. – Det er scoringer vi blir bedømt på, og det gir selvtillit. Vi prøver å gjøre Lerkendal til et fort, og vi har ikke tapt mange kamper her, sier Holse til rbk.no før kampen.
    Kampen skal dømmes av hoveddommer Rohit Saggi. Han får hjelp av assistentdommerne Morten Jensen og Anders Olav Dale. Fjerdedommer er Mohammad Usman Aslam.
    Aalesund-trener Lars Bohinen kan komme til å gi Jordon Mutch sin debut på Lerkendal. 28-åringen har erfaring fra Premier League, men har slitt med skade siden overgangen. - Jeg har trent bra de siste ukene og fått god oppfølging av fysioterapeutene. Jeg har hatt fokus på å rehabilitere og bygge meg sakte, men sikkert opp igjen. Jeg føler at jeg er på riktig vei, så forhåpentligvis kan jeg bidra til at vi får med oss noe fra kampen mot Rosenborg, sier Mutch til aafk.no.
    Det er relativt innbydende spilleforhold på Lerkendal i dag, selv om smitteverntiltak fortsatt gir begrensninger på antall tilskuere (max. 200). En snau time før avspark, er sola i ferd med å gå ned i horisonten bak Lerkendal. Temperaturen ligger på tett oppunder tjue grader.
    Per Ciljan Skjelbred er ute med strekk i fire uker, ifølge Rosenborg, starter Edvard Tagseth som sentral midtbane. Den tidligere Liverpool-spilleren stod bak to målgivende pasninger i kampen mot Sarpsborg 08 for ei uke siden. Den kampen var også Anders Trondsens siste for trønderne, som dermed står uten venstrebacker. Vegar Eggen Hedenstad har fått oppgaven i dag.
    Rosenborg har vunnet sine fire siste hjemmekamper, mens Aalesund har tapt sine tre siste på bortebane. Alt tyder på hjemmeseier, men kan Lars Bohinens kompani overraske? Avspark er rett rundt hjørnet, Gjermund Åsen gjør seg klar...
    Kampen har startet
    Rosenborg går rett i angrep på venstre side. Aalesund forsvarer seg i 5-4-1 når Rosenborg har ballen.
    1'
    Over på høyre nå, med Holse, Dahl Reitan og Tagseth. Sistnevnte slår inn mot Islamovic, som får frispark mot seg.
    2'
    Aalesund forsvarer seg i 5-4-1, men Bohinens tanke er nok at laget skal fremstå som 3-5-2 offensivt.
    3'
    Rosenborg med fikse kombinasjoner på høyre, og forsøker å holde tempoet oppe. Får frispark i god innleggsposisjon etter at ballen treffer en Aafk-spiller i hånda.
    4'
    Holse sikter mot Islamovic og tøffingen Tore Reginiussen, men det er en Aafk-spiller som for hodet på ballen, og klarerer bakover til kampens første hjørnespark.
    4'
    Hjørnespark til Rosenborg. Hedenstad skal slå. Har farlig retning, men ballen lander oppå Gudmund Kongshavns Aafk-mål.
    4'
    Aalesund har ikke vært i nærheten av å skape noe som helst så langt. De få gangene bortelaget har hatt ballen, har verken touch, bevegelser eller pasninger stemt i det hele tatt.
    6'
    Aalesund presser høyere nå. Det viser at bortelagets plan er i hvert fall ikke å ligge lavt i 5-4-1 i nitti minutter.
    7'
    Gode trekanter mellom Aasen, Tagseth og Hedenstad. Sistnevnte forsøker å stikke ballen i bakrom til Ceide, som er i farta, men Määttä får en fot på ballen.
    7'
    Kristoffer Zachariassen
    Kampens største mulighet til nå. Rosenborg tråkler seg gjennom på høyre side. Dahl Reitan finner Zachariassen som må skynde seg for å få avslutta. Skyter via en motspiller og til corner fra høyre.
    8'
    Hjørnespark til Rosenborg. Holse slår mot femmeteren, men Aafk-keeperen får frispark.
    8'
    Grønner slår i bakrom mot Castro. Hedenstad når ikke frem, og Castro ser ut til å være fri, men det er offside.
    10'
    Islamovic har fungert bra som link up-spiller mellom Rosenborgs angrep og midtbane. Hadde pasningene til medspillerne vært bedre i etterkant, kunne det ført til gode muligheter.
    12'
    Rosenborg vinner igjen ballen høyt. Ceide får ballen i drømmeposisjon for en høyrebent venstrekant, men viser igjen hva som har vært problemet så langt; for lite «end product». Skynder seg i avslutningsøyeblikket, og ballen er nærmere hjørneflagget enn målet.
    12'
    Rosenborg-forsvaret står veldig smalt. Det gir Aalesund-kantene mye rom, men så langt har ikke tversoverpasningene vært gode nok.
    13'
    Rosenborg vinner igjen ballen ved flere anledninger, og har gode overgangsmuligheter. Som regel velges den første bevegelsen, og da rekker Aalesund-spillerne å rydde opp.
    15'
    Mål for Aalesund!
    Rosenborg 0 - 1 Aalesund
    Mål: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Målgivende: Niklas Fernando Castro
    Der sitter den på første forsøk for bortelaget. Ballen vippes over Hedenstad, og Castro skjærer inn ned mot dødlinja. Pasningen tilbake til spisskollega og toppscorer Fridjonsson er perfekt, og islendingen banker ballen i korthjørnet fra seks meter.
    16'
    Nytt godt Aafk-angrep. Castro har nok bedre tid enn han tror, og mister ballen akkurat innenfor Rosenborgs 16-meter. Bortelaget er mye mer med i kampen nå. Drømmeåpning for Bohinen.
    19'
    Hedenstad har en hel banehalvdel åpen foran seg idet Tagseth får ballen sentralt. Men Hedenstad går innover i stedet for å skaffe seg rom fremover. Da stopper det opp. Elverumsingen fremstår som ekstremt enbeint så langt.
    20'
    Aafk kontrer på høyre. Igjen er Castro fri i rommet bak Hedenstad. Innlegget klareres denne gangen.
    22'
    Rosenborg kontrer på venstre ved Ceide. Zachariassen får ikke skutt. Rosenborg vinner igjen ballen, og Ceide kommer seg til dødlinja. Innlegget er over alt og alle...
    22'
    Vegar Hedenstad
    Endelig setter Hedenstad fart fremover, og da skjer det umiddelbart noe, selv om det er litt tilfeldig. Backen får skutt, men rett i forsvarsblokka og til innkast.
    23'
    Igjen bra av Islamovic. Flikker til Zachariassen, som finner Dahl Reitan. Innlegget når nesten frem til RBK-spissen. Bare nesten.
    24'
    Zachariassen blir liggende nede etter en hodeduell. Kommer seg på beina uten medisinsk hjelp.
    25'
    Aalesund fortsatt i 5-4-1 defensivt, når Rosenborg triller ball i bakre rekker. Lars Bohinens taktiske opplegg har fungert til punkt og prikke så langt.
    26'
    Strålende diagonalpasning fra Hovland til Dahl Reitan, men høyrebacken finger ingen gode bevegelser foran seg.
    27'
    Det er et voldsomt lydnivå og engasjement på Aafk-keeper Kongshavn. Overdøver absolutt alt på Lerkendal.
    28'
    Grønner får seg en trøkk etter en duell med Islamovic. Får tida til å gå, og gir medspillerne en pust i bakken. Bortelaget har jobbet knallhardt til nå, og har stort sett hindret hjemmelaget i å ta seg inn i 16-meteren.
    28'
    – Push together. Get up!! roper Kongshavn, nå også på engelsk.
    30'
    Straffe til Rosenborg. Aafk-keeperen viser at det kanskje koker litt for mye i topplokket. Stormer ut mot Zachariassen, som får det første touchet på ballen før han blir meid over ende av Aalesund-keeperen. Straffe til Rosenborg, og gult kort til Kongshavn.
    30'
    Det er Islamovic som skal ta det.
    32'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 1 - 1 Aalesund
    Mål: Dino Islamovic
    Strålende straffe av Islamovic. Venter ut Kongshavn, og plasserer ballen i den tomme delen av målet.
    32'
    Nå er det Rosenborg som er på hugget, står opp, og vinner igjen ballen høyt i banen. «Mål preger fotballkamper,» si...
    33'
    Hjørnespark til Rosenborg
    33'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 2 - 1 Aalesund
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Der sitter den igjen. Islamovic er råsterk foran mål. Holder motspilleren borte, og får headet ned i bakken og i mål. Nesten rart at ingen Aafk-ere greide å klarere den. To Dino-mål på tre minutter!
    34'
    Islamovic herjer nå. Vinner alt av dueller, og lykkes med alt det tekniske i tillegg.
    36'
    Hjørnespark til Rosenborg. Hjemmelaget har tatt fullstendig over på Lerkendal.
    36'
    Carlo Holse
    Holse har også lyst til å være med på leken. Drar av én mann før han drar seg innover og fyrer av fra femten meter. Burde nok spilt til en medspillere utenfor seg, men dansken er nok scoringsyr etter tre mål på to kamper.
    37'
    Rosenborg med nok en god overgang på høyre, etter gode kombinasjoner mellom Holse og Zachariassen. Sistnevnte har med seg tre medspillere foran mål, men treffer ingen av dem - kun en tangotrøye.
    38'
    Gult kort til Rosenborg
    Dino Islamovic
    Islamovic er sentral i det meste nå. Får gult kort etter å ha kommet seint inn i en duell med Jonas Grønner. Det er ikke første gang de to barker sammen.
    39'
    Så glir Klinkenberg i det han skal slå en pasning. Rosenborg vinner igjen ballen 25 meter fra mål, og Ceide passerer Grønner som om han ikke var der. Får lagt inn etter å ha blitt holdt i trøya, men det ender med corner.
    41'
    Hjørnespark til Rosenborg
    41'
    Ny god corner, i retning en overbefolket femmeter. Denne gangen kommer Kongshavn seg ut, og får bokset.
    42'
    Hjørnespark til Rosenborg
    42'
    Det samme gjentar seg. Kongshavn vil ut, og kjemper seg gjennom med- og motspillere. Kommer først på ballen, men den lander perfekt for Holse på tolv meter.
    43'
    Carlo Holse
    Holse banker til på første touch - med høyre. Skuddet er hardt, men stiger for fort og går over. Veldig god sjanse til å øke til 3-1.
    44'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 3 - 1 Aalesund
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Målgivende: Carlo Holse
    FANTASTISK spill av Carlo Holse. Dansken gjør alt selv. Drar av sin mann på høyre på nydelig vis. Stormer inn mot femmeteren, og kan skyte selv. Men denne gangen velger dansken riktig løsning, og sentrer til Zachariassen som kommer løpende bakfra. Avslutninga i lengste hjørne er perfekt av Rosenborgs toppscorer.
    45'
    Gult kort til Aalesund
    Fredrik Carlsen
    45'+1
    Pause
    Aalesund fikk en drømmestart på kampen, og Lars Bohinen så ut til å ha truffet perfekt med det taktiske opplegget. Så svarte Rosenborgs omdiskuterte spiss, svensk-montenegrinske Dino Islamovic med en «dobbel Dino», og skaffet hjemmelaget etterlengtet selvtillit. Rett før pause viste Rosenborgs formspiller, Carlo Holse, hvorfor det kan bli vanskelig for Pål André Helland å spille seg inn på høyre kant igjen.
    2. omgang
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Kristoffer Zachariassen
    Zachariassen fikk seg en trykk på straffesituasjonen, og har stivna i foten, ifølge RBK-trener Henriksen.
    46'
    – Det er litt typisk oss. Vi roter det til for oss selv. Frem til Rosenborgs første mål gjør vi alt riktig, sier Aalesund-trener Lars Bohinen til Eurosport før andre omgang.
    46'
    Helland går inn på sin vante plass på høyre kant. Det betyr at Carlo Holse går ned som høyre indreløper. Det tynnes ut i Rosenborgs midtbanerekker.
    49'
    Gult kort til Aalesund
    Simen Bolkan Nordli
    52'
    Aalesund har hevet seg fra avslutninga på første omgang. Det er mer vilje i tangtrøyene, som må ha det neste målet hvis det skal bli poeng på Lerkendal.
    57'
    Hjørnespark til Aalesund. Det er vel bortelagets første i kam,pen. Det tok 57 minutter. Rosenborg får klarert.
    57'
    Niklas Fernando Castro
    Aalesund står igjen med mange folk i angrep, og Castro får tatt ned en høy klarering relativt upresset. Timer godt, men forsøket på halv volley går rett på RBK-keeper Faye Lund, som har null problemer med å stoppe skuddet.
    58'
    Rosenborg kontrer. Fem mot fem.
    59'
    Dahl Reitan kommer stormende utenfor Helland, og får ballen i akkurat riktig øyeblikk. Innlegget er for høyt for Islamovic, som helt sikkert er sugen på sitt tredje for dagen.
    59'
    Rosenborg har enormt bakrom, med bortelaget tar sjansen på å stå høyt, og lykkes marginalt med å stoppe hjemmelagets overgangsmulighet.
    62'
    Gjermund Åsen
    Godt Rosenborg-angrep. Helland har med seg Dahl Reitan på høyre, men velger å slå inn selv - med høyre fot. Islamovic strekker så mye hals som han kan, men når ikke opp. Det er bra, for bak ham kommer Gjermund Åsen. Åsen banker til på hel volley, men ballen spretter i bakken og over målet. God mulighet, den beste i andre omgang.
    64'
    Bohinen gjør klar et dobbeltbytte, men det er ingen Jordon Mutch...
    65'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Fredrik Carlsen
    66'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Nenass
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    66'
    Mål for Aalesund!
    Rosenborg 3 - 2 Aalesund
    Mål: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Målgivende: Niklas Fernando Castro
    Så reduserer bortelaget helt ut av det blå. Fridjonsson har et hav av bakrom å løpe i. Rosenborg-forsvarerne jakter den islandske toppscoreren, men når ikke frem. Ballen stusser inn i det lengste hjørnet bak Faye Lund. Poenghåpet lever for Bohinens tangokompani.
    69'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Hólmbert Aron Fridjonsson
    Aalesunds tomålsscorer fikk seg en smell, og må byttes ut. Det er en solid strek i regninga for bortelaget.
    75'
    RBK kommer. Åsen triller til Ceide, som sikter på lengste. Kongshavn redder!
    77'
    Helland er nære å banke frisparket rett i nærmeste hjørne! Skrur den helt ned ved stolperota, men Kongshavn kommer seg ned i tide.
    79'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Dino Islamovic
    79'
    Enorm Aalesund-sjanse! Niklas Castro slår en strøken bakromsball til Sigurd Haugen. Spissen får ballen over skulderen, og går for avslutning på direkten alene med Faye Lund - og han setter den over mål!
    82'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gustav Valsvik
    Ut: Vegar Hedenstad
    85'
    Bortelaget presser på, og Karlsbakk kommer til avsluning! Blokkeres.
    85'
    De oransje spiller frem og tilbake utenfor RBK-boksen, og det er til slutt stopper Klinkeberg som tester skuddet. Enkel for Faye Lund.
    87'
    Voldsomt Aalesund-press nå...
    89'
    Grønner brenner til fra 18 meter. Treffer skulderen til Even Hovland og roper på straffe. Får ingenting fra dommeren på den der.
    90'
    Det legges til fire minutter på Lerkendal.
    90'+1
    Åsen slår inn mot Børven, men innlegget blir for svakt. AaFK klarerer.
    90'+1
    Ceide drar seg inn fra venstre, og brenner kula like over!
    90'+2
    Aalesund får corner. Reginiussen stanger vekk.
    90'+3
    Aalesund med ball på Rosenborgs halvdel. 30 sekunder igjen.
    90'+4
    Ny corner! Vi minner om da keeper Adin Brown sikret utligning for AaFK mot RBK i 2007...
    90'+4
    Faye Lund bokser ut corneren...
    90'+5
    Kampen er slutt
    Og der er det slutt! Rosenborg slår Aalesund 3-2 til tross for en vanvittig sluttspurt av Lars Bohinens lag. De hadde mange store sjanser de siste ti minuttene, men RBK kalrte å stå imot. Dermed klatrer trønderne opp på 4. plass, men VIF har muligheten til å svare i morgen.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her