75'
2-4
Kiss89'

Ble dekket av NTB

Hei og velkommen til livedekning av kampen mellom Varegg og Haugesund i andre runde av cupen fra Stemmemyren idrettsplass!
    Hjemmelaget Varegg befinner seg til daglig i 3. divisjon og kveldens hjemmelag har fått en fin start på sesongen med seks poeng på de tre første kampene. Bergenserne måtte gjennom to kvalifiseringsrunder for å komme seg til første runde av cupen, der de slo ut 2. divisjonslaget Fyllingsdalen etter en meget spennende straffesparkkonkurranse.
    Haugesund er mer velkjente for de fleste og rogalendingene har fått en fin start i Tippeligaen og ligger på 5. plass på tabellen etter syv runder. Senest på mandag denne uken var de i aksjon og slo Stabæk komfortabelt 3-1 på hjemmebane. Det er med andre ord liten tvil om hvem som er favoritt før kampen på kunstgresset på Stemmemyren.
    Det er langt ifra første gangen Varegg får Tippeliga-motstand på besøk. Rikard Norling, som generelt fikk det tøft i Bergen, fikk også en vanskelig start i cupen som Brann-trener i 2014. Varegg ledet nemlig to ganger over rødtrøyene for to år siden, men Brann snudde kampen og vant til slutt 3-2. I fjor kom Viking på besøk til Stemmemyren i 2. runde av cupen, men i motsetning til Brann hadde Viking full kontroll og vant enkelt 9-0.
    Anders Bjerk Hansen skal dømme dette oppgjøret. Kamplederen, som til daglig dømmer i 2. divisjon, har med seg Morten Ophuus og Jan Terje Erichsen langs linjene. Bjarte Sandal er fjerdedommer.
    Lagoppstillingene er klare. Varegg stiller som ventet med sine beste menn til dette oppgjøret. Haugesund har gjort åtte endringer på laget som slo Stabæk sist. Kun Sandvik i buret, Troost-Ekong i midtforsvaret og Mensah på midten beholder plassene sine på laget. Flere unggutter får sjansen for gjestene.
    Oppholdsvær og fine spilleforhold i Bergen idet lagene entrer kunstgresset for oppvarming. Bortelaget har allerede en gjeng supportere på plass på Stemmemyren med en halvtime igjen til avspark.
    Lagene er omsider på vei ut i banen i solskinnet i Bergen. Avspark på Stemmemyren er like rundt hjørnet!
    Gjestene tar avspark i Bergen!
    1'
    Kling setter fart fremover for Haugesund og forsøker å ta med seg Bjørkkjær. Pasningen blir imidlertid upresis og dermed kan vertene overta.
    2'
    Andreassen møter ved nærmeste stolpe, men headingen går langt over mål.
    2'
    Varegg er nære! Ulvestad spiller i bakrom mot Aabrekk. Spissen legger igjen 45 grader ut i feltet, men Lund treffer ikke skikkelig med avslutningen. Vertene vinner derimot et hjørnespark.
    3'
    Rett i klypene på Sandvik i Haugesund-buret.
    4'
    Hjemmelaget har kommet fint i gang på Stemmemyren. Spiller jevnt med Haugesund de første minuttene.
    4'
    Troost-Ekong kommer til avslutning ved første stolpe, men headingen går rett på Kjetil Hansen.
    5'
    Haugesund holder ballen i laget og har initiativet i oppgjøret for øyeblikket. Hjemmelaget ligger dypt, men forsvarer seg godt innledningsvis.
    6'
    Valsvik slår ut på høyrekanten mot Bjordal. Varegg-spilleren får derimot ikke kontroll på ballen, og dermed kan bortelaget overta.
    7'
    Nære på for gjestene. Shuaibu drar seg inn i boksen og forsøker å legge 45 grader ut mot Karikari. Haugesund-spissen kommer imidlertid ikke først på ballen og hjemmelaget får klarert.
    8'
    Varegg er fint med i starten her. 3. divisjonslaget er med på notene og virker også brukbare offensivt når de først har muligheten.
    9'
    Straffe til Varegg! Bjørkkjær er klønete og feller Ulvestad ved hjørnet av 16-meteren. Straffen er soleklar!
    10'
    Varegg scorer på straffe!
    Varegg 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Kristoffer Valsvik
    Kristoffer Valsvik er iskald fra krittmerket! Midtbanespilleren setter ballen høyt midt i mål. Sandvik kaster seg til høyre, og dermed er det hjemmelaget som tar en sensasjonell ledelse på Stemmemyren!
    10'
    Haugesund tar kommandoen i kjølvannet av baklengsmålet. Gjestene vinner et hjørnespark.
    12'
    Igjen vinner gjestene i feltet, men headingen fra Andreassen går over mål.
    12'
    Varegg ligger tett og kompakt defensivt og forsvarer seg i øyeblikket. Gjestene styrer kampen og jakter utligning nå.
    13'
    Karikari er for tøff i en duell på Vareggs halvdel og pådrar seg et frispark imot. Varegg kan flytte laget høyere i banen og roe ned tempoet i kampen.
    14'
    Haugesund er utålmodige nå. Gjestene må bruke tre forsøk på å ta et frispark på midten, da ballen ikke ligger stille ved de to første anledningene. Rett skal tross alt være rett.
    15'
    Ulvestad slår en utsøkt ball ut på høyrekanten mot Bjordal. Bjørkkjær henger imidlertid med og får stoppet Varegg-spilleren.
    16'
    Nære på for Haugesund. Mensah slår en nydelig ball i bakrom mot Shuabu. Haugesund-spissen kommer først på ballen, men klarer ikke å runde Kjetil Hansen i Varegg-buret. Keeperen får kontroll.
    17'
    Det meste av spillet foregår inne på Vareggs halvdel nå. 3. divisjonslaget har mer enn nok med å forsvare ledelsen i øyeblikket, men gjestene sliter med å skape målsjanser på bergenserne.
    18'
    Haugesund sliter med å få opp balltempoet, samtidig som bevegelsene på topp ikke er gode nok. Varegg har brukbar kontroll defensivt nå.
    19'
    Kjetil Hansen bokser unna.
    20'
    Karikari er nære ved å tråkle seg gjennom Varegg-forsvaret, men Myrvold får en fot på ballen og får klarert for hjemmelaget.
    21'
    Ulvestad slår inn fra venstre. Innlegget fra Varegg-kapteinen er imidlertid ikke godt nok og dermed får Haugesund klarert.
    22'
    Haugesund-keeper Helge Sandvik hadde før øvrig kun med seg gul keepertrøye i kveld. Med Vareggs blå-gule drakter ble dermed Haugesund-keeperen nødt til å låne en trøye av hjemmelaget til dette oppgjøret. Sandvik spiller dermed i Varegg-trøye i kveld.
    23'
    Vertene får frispark i fin innleggsposisjon etter at Ingebrigtsen blir felt ute til høyre. Ulvestad tar den kjapt, men Haugesund får klarert.
    24'
    Sverre Bjørkkjær ligger nede med skade for øyeblikket. Den tidligere Åsane-spilleren, som lagde straffespark tidligere i kampen, ser ut til å ha en helsvart dag på jobben idet han må forlate banen med skade.
    25'
    Det tar tid med skaden til Bjørkkjær. Det er neppe hjemmelagets spillere veldig misfornøyde med.
    26'
    Bjørkkjær mottar behandling på sidelinjen idet kampen fortsetter. Haugesund spiller med ti mann i øyeblikket.
    27'
    Brukbar mulighet for hjemmelaget! Ulvestad finner Ingebrigtsen ute til høyre og backen slår 45 grader ut i feltet. Aabrekk hopper over ballen, og bak ham er Bjordal klar. Varegg-spillerens avslutning er derimot svak og går rett på Sandvik i Haugesund-buret!
    28'
    Nære på for Haugesund! Karikari kommer til avslutning fra god posisjon inne i boksen, men Hansen redder fint i Varegg-buret!
    30'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Vegard Skjerve
    Ut: Sverre Bjørkkjær
    30'
    Varegg får klarert.
    30'
    Jøsok Kvalsvik får tilsnakk etter at Varegg-spilleren er altfor sent inne i en duell på midten. Midtbanespilleren slipper imidlertid unna det gule kortet.
    31'
    Haugesund holder ballen i laget og styrer kampen i øyeblikket. Vertene er derimot farlige på overganger og er godt med i kampen.
    32'
    Ulvestad viser frem sin eminente teknikk idet han slår en tunnel på Hauge før han deretter drar av Skjerve med en tofotsfinte. Strålende gjort av Varegg-kapteinen.
    33'
    Gult kort til Varegg
    Torbjorn Aabrekk
    Aabrekk er for sent inne i en duell i midtsirkelen og får kampens første gule kort.
    33'
    Gult kort til FK Haugesund
    Tor Arne Andreassen
    Andreassen er nestemann i dommerens bok etter en felling på kanten. Unødvendig av Haugesund-spilleren.
    34'
    Varegg slår mye langt i bakrom mot Aabrekk nå. Vertene sliter med å holde ballen i laget slik de tidvis klarte tidlig i oppgjøret.
    35'
    Frispark til Haugesund i fin innleggsposisjon ute til venstre. Hauge slår inn, men målscorer Valsvik header unna for vertene.
    36'
    Stor Haugesund-sjanse! Shuaibu spilles fri utenfor boksen og Haugesund-spissen kommer seg alene med Hansen. Deretter runder han keeperen, men avslutningen fra skrått hold går i nettveggen. Den skal sitte!
    37'
    Det jobbes meget godt i Varegg-laget nå. Hjemmelaget gir alt i duellene for å forsvare ledelsen.
    39'
    Haris Hajradinovic
    39'
    Varegg bruker tid når de har muligheten og roer ned tempoet. Hjemmelaget har snart gjennomført en strålende omgang.
    40'
    Anfinsen kommer rundt på venstrekanten og slår et farlig innlegg foran mål. Haugesund-forsvaret får derimot klarert like foran Aabrekk.
    41'
    Gjestene er det førende laget i øyeblikket, men Haugesund sliter med å komme til de store mulighetene. Varegg-forsvaret har vært solide så langt i kampen.
    42'
    Alt foregår inne på hjemmelagets halvdel i øyeblikket.
    43'
    Mål for FK Haugesund!
    Varegg 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Shuaibu Ibrahim
    Shuaibu får kriget med seg ballen og smeller inn utligningen fra syv meter! Hauge tar med seg ballen rundt på venstresiden og Haugesund-spilleren slår inn langs bakken. Varegg-forsvaret får ikke klarert skikkelig, og dermed spretter ballen bort til Shuaibu. Haugesund-spissen får kontroll på ballen og er sikker idet han banker ballen i nettmaskene bak Kjetil Hansen!
    44'
    Haugesund fortsetter å trykke på. Gjestene jakter ledermålet idet vi går inn på overtid.
    45'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Varegg 1 - 2 FK Haugesund
    Mål: Tor Arne Andreassen
    Andreassen sender Haugesund i føringen fra kort hold! Karikari mottar ballen på høyresiden i boksen og Haugesund-spissen slår inn foran mål. Kjetil Hansen får en hånd på ballen, men keeperen slår ballen rett til Andreassen. Midtbanespilleren har få problemer med å sende ballen i nettmaskene fra to meters hold.
    45'+1
    45'+3
    Lagene går til pause med ledelse til bortelaget. Det var imidlertid 3. divisjonslaget Varegg som kom best i gang og vertene tok ledelsen ved Valsvik på straffespark. Ledelsen så lenge ut til å holde til pause, men like før hvilen scoret gjestene to ganger ved Shuaibu og Andreassen. Varegg var tidvis godt med i kampen, men hjemmelaget så slitne ut mot slutten av omgangen. Dermed ser det ut til at Haugesund avverger cup-bomben på Stemmemyren idrettsplass når lagene går i garderoben.
    Vertene tar avspark i andre akt. Ingen bytter i pausen.
    46'
    Haugesund tar ikke uventet kommandoen og styrer kampen innledningsvis. Varegg ligger kompakt defensivt og satser på overganger.
    47'
    Flere spillere fra begge lag i oppvarming for øyeblikket. Rolig start på andre omgang.
    48'
    Myrold stanger unna for Varegg.
    49'
    Haugesund holder ballen i laget og styrer kampen slik de ønsker nå. Varegg har mer enn nok med å forsvare seg.
    50'
    Kling kommer rundt på venstrekanten og slår inn mot Karikari. Haugesund-spissen når imidlertid ikke opp i duellen i feltet og dermed får Varegg kontroll.
    52'
    Hagesund trykker på og kommer til innlegg fra venstre på ny. Andreassen svinger presist inn, men igjen er Myrold solid i lufta og header unna.
    53'
    Varegg klarer ikke å holde ballen i laget slik de gjorde innledningsvis i første omgang. Det går lang tid mellom Varegg-angrepene nå.
    54'
    Mål for Varegg!
    Varegg 2 - 2 FK Haugesund
    Mål: Eirik Løwer Anfinsen
    Målgivende: Svein Erik Bjordal
    Anfinsen plasserer ballen opp i krysset på aldeles mesterlig vis! Bjordal finner Anfinsen ute til venstre og backen drar seg inn i banen. Deretter forsøker han å plassere ballen opp i krysset fra hjørnet av 16-meteren, og Varegg-spilleren treffer perfekt. Ballen curler elegant opp i lengste kryss bak en sjanseløs Sandvik i Haugesund-buret. Fantastisk scoring!
    54'
    Gjestene får klarert.
    56'
    Haugesund med ballen i laget i kjølvannet av baklengsmålet. Det er imidlertid med sprut i Varegg-spillerne etter utligningen.
    58'
    "Vi skal til Ullevaal" melder Varegg-supporterne engasjert. Hjemmelaget har i alle fall satt en solid støkk i Haugesund i kveld.
    59'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Tor Arne Andreassen
    60'
    Hajradinovic slår inn fra venstrekanten. Hansen kommer imidlertid ut og Varegg-keeperen fanger ballen enkelt.
    61'
    Varegg gjør klar Didrik Angell på sidelinjen. Han skal erstattes Bjordal på midten, rapporteres det fra benken.
    61'
    Ulvestad setter fart fremover i banen. Varegg-kapteinen mister imidlertid kontroll over ballen og dermed får bortelaget ryddet unna.
    62'
    Spillerbytte - Varegg
    Inn: Didrik Angell
    Ut: Svein Erik Bjordal
    63'
    Runar Myrold blir liggende nede etter et overtråkk. Midtstopperen har vært solid i kveld, og det ser ut til at han er klar til å fortsette.
    64'
    Haugesund styrer spillet og presser på for ledermålet. Varegg er imidlertid vesentlig bedre med i kampen enn det de var i minuttene før pause.
    65'
    God stemning på tribunen blant de drøye 200 fremmøtte på Stemmemyren. Varegg-supporterne er meget tilfredse med det de har vært vitner til foreløpig.
    66'
    Halvspilt andre omgang i Bergen og fortsatt holder 3. divisjonslaget Varegg følge med Tippeliga-laget Haugesund. Vertene er samtidig farlige på overganger og kan fort score et mål til mot slutten.
    67'
    Karikari skaffer gjestene et frispark i farlig innleggsposisjon. Midtstopperne til Haugesund sendes opp.
    68'
    Hajradinovic slår det påfølgende frisparket inn foran mål, men Valsvik er sterkest i lufta og header unna ved første stolpe.
    69'
    Ulvestad fyrer fra 20 meter. Skuddet blokkeres av Anthony, men Varegg vinner et innkast høyt i banen. Varegg er farlig frempå ved et par anledninger nå.
    70'
    Filip Kiss står klar og skal inn for bortelaget. Mark Dempsey gjør altså klar sitt siste bytte for kvelden.
    71'
    Inn: Filip Kiss
    Ut: Arent-Emil Hauge
    71'
    Haugesund hadde full kontroll før utligningen, men Varegg har kommet vesentlig mer inn i kampen etter Anfinsens vakre scoring. Vertene er fullt på høyde med Haugesund nå.
    73'
    Gjestene får en god overgangsmulighet! Varegg mister ballen høyt i banen etter at de har sendt opp mange mann. Kiss finner målscorer Shuaibu ute til venstre og spissen setter fart fremover. Innlegget mot Karikari er imidlertid meget svakt og fanges enkelt av Kjetil Hansen.
    74'
    Varegg 2 - 3 FK Haugesund
    Karikari banker gjestene i ledelsen på hel volley! Shuaibu får avsluttet fra 20 meter, men skuddet går rett i Myrold. Ballen fyker rett til værs, før den faller ned hos Karikari til høyre i boksen. Varegg-forsvaret er uoppmerksomme og lar Haugesund-spissen avslutte fritt fra ti meter. Angriperen er sikker på volley og plasserer ballen kontrollert bort i lengste hjørnet!
    75'
    Hjemmelaget holder på ballen i kjølvannet av baklengsmålet. Synd for Varegg å få den scoringen imot, da hjemmelaget var inne i en god periode av kampen.
    77'
    Varegg med initiativet i kampen nå. Haugesund legger seg bakpå og satser på å kontre vertene i senk når muligheten byr seg.
    78'
    Kling slår et farlig innlegg fra venstre. Karikari er nære ved å skli inn 2-4 ved første stolpe, men ballen triller forbi ham og går gjennom hele feltet.
    79'
    Hjemmelaget har ikke gitt seg her og er fortsatt godt med i kampen. Varegg har vist i kveld at det bor mye i laget og at det er mulig å komme tilbake på tampen.
    81'
    Inn: Helder Filipe Teixeira
    Ut: Kristoffer Valsvik
    81'
    Haugesund roer ned og forsøker å ro ledelsen i land. Vært en tung dag på jobben for Mark Dempseys menn i dag.
    82'
    Hjørnesparket slås bak mål. Svakt utnyttet.
    83'
    Ingebrigtsen slår inn fra høyre og innbytter Angell vinner duellen i lufta. Spissen header imidlertid langt over mål.
    84'
    Haugesund er farlig frempå. Karikari spiller vegg med Kling og Haugesund-spilleren slår hardt inn foran mål. Ingen av gjestenes spillere er på plass foran kassa og dermed får Varegg kontroll.
    85'
    Haugesund ser ut til å ha kontroll på dette. Gjestene har tatt tak i ballen de siste minuttene og styrer kampen etter en brukbar Varegg-periode nå.
    87'
    Ulvestad header ut til ny corner.
    88'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    89'
    Varegg 2 - 4 FK Haugesund
    Mål: Filip Kiss
    Målgivende: Kristoffer Haraldseid
    Kiss stanger ballen i nettmaskene og dermed er det avgjort på Stemmemyren! Hjørnesparket fra Haraldseid spretter en gang i feltet uten at Varegg-forsvaret får klarert. På bakerste stolpe er innbytter Kiss fri og Haugesund-spilleren kan enkelt heade ballen i nota fra kort hold. Haugesund går videre til tredje runde i cupen!
    89'
    Thomas Ulvestad
    Ulvestad er frustrert og Varegg-kapteinen pådrar seg dermed et noe unødvendig gult kort.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Lagene ser ut til å vente på sluttsignalet fra dommer Anders Bjerk Hansen nå. Haugesund triller ball.
    90'+2
    90'+3
    90'+4
    Haugesund tar seg videre til tredje runde i cupen, men Tippeliga-laget slet lenge mot 3. divisjonslaget Varegg. Valsvik sendte bergenserne i en tidlig ledelse fra krittmerket, men Haugesund kom tilbake og scoret to ganger like før hvilen ved Shuaibu og Andreassen. Kampens høydepunkt kom imidlertid ti minutter etter pause da Anfinsen utlignet for Varegg på fantastisk vis. Bortelaget skulle imidlertid vise seg å være det sterkeste laget de siste minuttene, og scoringer fra Karikari og Kiss sender Haugesund videre. Varegg skal imidlertid ha honnør for å ha gjennomført en solid kamp, men Haugesund avanserer etter en tøff kveld i Bergen. Jonas Sortland Fougner takker for følget, ha en fortsatt fin kveld!