0-2
0-3

Ellers er det fint vær i "Rock City" i dag. Aprilhimmelen bærer et rødt preg i kveld, slående likt som det synges om i Kents "Egoist".
    Lagene entrer banen nå. Bra oppmøte på Halden stadion!
    Ettersom det er NFF som setter opp tredje runde, er det ganske sannsynlig at vi får nok et Østfold-oppgjør i tredje runde - da et av disse lagene trolig vil møte FFK.
    Og der er vi i gang!
    1'
    Frispark til Halden i god posisjon.
    2'
    Engebretsen svinger det inn, men ballen ruller ut til 5-meter.
    2'
    Tveita kommer seg rundt på kanten, men Kirkevold får ikke klem på avslutningen.
    3'
    Lagene tar og føler litt på hverandre innledningsvis.
    6'
    Mortensen jager en ball i bakrom, men lager frispark i duell mot Mehmeti.
    9'
    Dommer Moen blåser for holdning mot Kvik Halden idet corneren tas - frispark til 08.
    10'
    Ingen av lagene har klart å etablere noe som helst spill innledningsvis.
    13'
    Kirkevold fyrer fra 16 meter, men skuddet reddes av Heier. Bra sjanse!
    14'
    Heades utenfor av Heieren Hansen.
    14'
    Bokses ut av Østbø i Sarpsborg-buret.
    15'
    Straffe til 08! Etter corneren til Kvik kontrer 08, og Kirkevold blir felt helt alene med Heier.
    16'
    Rødt kort til Kvik Halden
    Deniz Kaili
    Feller Kirkevold som bakerste mann etter en 08-kontring!
    16'
    Straffe til Sarpsborg 08
    17'
    Der var det mye som skjedde på en gang. Straffebom og rødt kort har vi altså fått etter 19 minutter.
    20'
    Tokstad fyrer, men forsøket går himmelhøyt over.
    20'
    Kirkevold trekker seg inn i banen og skyter, men skuddet havner i Svinesund. Faktisk omtrent 40 meter over.
    22'
    Engebretsen slår et nydelig innlegg fra høyre, men Taletuvic kommer ikke opp i duellen mot Rosted.
    23'
    Gult kort til Kvik Halden
    Mathias Engebretsen
    Takler Ernemann hardt.
    23'
    Ender i litt klabb og babb, men til slutt en 5-meter for Heier i Kvik-buret.
    24'
    Tokstad kommer relativt alene mot Heier, men skuddet går nok en gang høyt over.
    26'
    Ebber ut i ingenting.
    28'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    30'
    Ny straffe! Dommer Moen peker igjen på krittmerket etter holding i feltet.
    30'
    Sarpsborg 08 bommer på straffe!
    30'
    STRAFFEBOM IGJEN!!Heier er igjen nede som en panter, og har dermed reddet to straffer på ti minutter!
    31'
    Heades ut.
    32'
    At Sarpsborg 08 ikke leder her er med andre ord helt utrolig. Dét er Joacim Heiers fortjeneste.
    35'
    Nå er det enveiskjøring mot Kvik-buret. En ganske naturlig utvikling med tanke på det røde korter og divisjonsforskjellen.
    36'
    38'
    Næsheim fyrer ballen i stanga! Stor Kvik-sjanse.
    39'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Kvik Halden 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Pål Alexander Kirkevold
    Heier går fra helt til synder på minutter! To strafferedninger gjør tydeligvis godt for elvtilliten, for plutselig begynner Heier å drible som bakerste mann! Kirkevold går ikke på samba-fintene, snapper ballen, og setter ballen i det tomme buret. Kjempetabbe, og dermed står det 0-1!
    42'
    45'+1
    Der er det pause i Halden, på stillingen 0-1. Omgangen har innehold blant annet et rødt kort, to straffer, to straffebommer, og en kjempebrøler av keeper. Vi er tilbake om 15 minutter!
    Andre omgang er underveis.
    46'
    Det opplyses for øvrig på Twitter om at Kvik Halden fikk rødt kort for å takle som bakerste mann også forrige kamp. Det oppgjøret var mot Odd 2, endte med 3-2-tap, og det var Dardan Mehmeti fikk marsjordre den kampen.
    49'
    Tveita stikker i bakrom, men blir avvinket for offside. Så korrekt ut.
    51'
    Kirkevold spilles gjennom, men blir løpt opp av Mehmeti. Godt stopperspill!
    53'
    Kjempesjanse for 08! Broderer seg fint fram på venstresiden, men avslutningen fra Mortensen stryker stolpen til Heier.
    55'
    Nok en stor 08-sjanse! Innlegget fra Tokstad er millimeterpresist, og lander på pannebrasken til Mortenson. Dansken får til en god avslutning, men headingen går like utenfor.
    59'
    Klareres på første stolpe.
    59'
    Nok en utrolig 08-sjanse! Kirkevold lurer på offside-grensen, og kommer helt alene med Heier. Forsøker en liten chip, men ballen stryker nok engang stolpen. Ligger et mål i lufta her nå.
    61'
    Heades ut av Mortensen.
    61'
    Nok en corner. Blåses mot Kvik etter holdning i feltet.
    62'
    Tokstad skyter fra 30 meter, men Heier er med på notene.
    63'
    Etter mye om og men får Ernemann avsluttet, men Heier er nede som en panter og redder skuddet.
    64'
    Heades til ny corner av Engebretsen.
    65'
    Kvik får med nød og neppe klarert.
    66'
    Det ropes på straffe igjen, da Mortenson mener han blir holdt. Denne gangen velger hoveddommer Moen å ikke blåse.
    69'
    Nok en gang er Kirkevold gjennom - nok engang skyter han himmelhøyt over. Istad gikk ballen til Svinesund, denne gangen ender den nok nærmere Iddefjorden.
    70'
    Går over alt og alle til et innkast.
    71'
    Suka Suka prøver seg med et skuddforsøk, men ballen går utenfor.
    72'
    Heades nok engang ut av Kvik.
    73'
    74'
    Kvik Halden 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    Målgivende: Steffen Ernemann
    Endelig sitter den for Mortensen! Etter litt klabb og babb i feltet faller ballen ned i bena på dansken. Han gjør ingen feil, og sender dermed trolig 08 til tredje runde i cupen.
    74'
    Nielsen forsøker seg med et skudd fra distanse, men skuddet går langt over.
    77'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Amani Mbedule
    Ut: Patrick Mortensen
    77'
    For øvrig 1203 tilskuere på Halden stadion i kveld.
    77'
    Heier er sprek som en røyskatt, og redder skuddet til Kirkevold til corner. Påfølgende corner ender til slutt med en 08-offside.
    78'
    Denne gangen er det Ernemann som bestemmer seg for å prøve lykken fra 30 meter. Det blir med å prøve - skuddet går langt over.
    80'
    Amani Mbeduele gjør en strålende enkeltmannsprestasjon da han kommer seg fri, men Heier redder avslutningen fra skrått hold.
    82'
    Inn: Magnus Hart
    Ut: Kristoffer Tokstad
    83'
    Slås langt i bakrom mot Mbeduele, men han klarer ikke å få kontroll på kula, og dermed avverger Heier.
    85'
    Spillerbytte - Kvik Halden
    Inn: Jørgen Andersen
    Ut: Øystein Lundblad Næsheim
    86'
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    86'
    Kvik Halden 0 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Matti Lund Nielsen
    Målgivende: Anders Trondsen
    Trondsen markerer seg umiddelbart. Kommer seg fri på venstre, legger 45 grader ut til Nielsen, som banker inn 0-3 på hel volley. Utsøkt scoring, og definitivt spikeren i kista for Kvik Haldens vedkommende.
    86'
    Trondsen spiller gjennom Mbeduele, men sistnevnte avblåses for offside.
    90'
    Virker som om begge lag venter på at denne kampen skal bli ferdig.
    90'+2
    90'+2
    Der er det over på Halden stadion, og Sarpsborg 08 er klare for tredje runde i NM.
    Denne kampen var i realiteten omtrent over allerede etter 15. minutter, da Deniz Kaili fikk marsordre etter å ha felt Kirkevold som bakerste mann. Heier nektet likevel å gi opp, og holdt Kvik inne i kampen med to (!) strafferedninger i første omgang. Samme mann var allikvel ansvarlig for 0-1-scoringen, da han prøvde å drible som bakerste mann. Det i gikk dårlig, og Kirkevold satt enkelt inn 0-1 i tomt bur. Andre omgang ble en transportetappe for 08, og ble aldri spennende. Mortensen og Nielsen stod bak henholdsvis 0-2- og 0-3-scoringen.
    Skuddstatistikken ender 3-23 i favør gjestene. Avslutninger på mål endte 1-10.
    Nå vil det knyttes stor spenning til hvem 08 møter i tredje runde. Vil vi få et Østfoldderby til i FFK-08? Det er det nok mange i begge byene som ønsker.
    Mitt navn er Victor Engebretsen, og jeg ønsker alle en god kveld videre. Takk for at du fulgte denne sendingen!