Og den utnytter Shala til å tvinge frem kampens første corner.
    Skrur den mot mål! Men Karlstrøm bokser over til ny corner.
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Tromsø
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Herolind Shala
    FINNE, FANT, HAR FUNNET! Shala får flere muligheter til å slå inn, og prikker til slutt inn mot Bård Finne. Der er luftens baron, Bård Finne, og styrer på mesterlig vis inn VIFs første!
    13'
    Kampen fortsetter i samme spor etter scoringen. Noe lav presisjon fra begge lag.
    17'
    Shala vinner et frispark på egen halvdel.
    18'
    Svein Oddvar Moen har sett noe han ikke liker i Tromsø-feltet, og blåser av for å ta en prat med Wangberg og Wilhjalmsson.
    19'
    Gult kort til Vålerenga
    Sam Adekugbe
    Adekugbe holder igjen unge Pedersen og får et korrekt gult kort.
    22'
    Bra slått av Morten Gamst Pedersen! Men Antonsen heading på tvers finner bare Lædre Bjørdal.
    23'
    Adekugbe får frispark i duell med Pedersen denne gang.
    25'
    STRÅLENDE VÅLERENGA-KONTRING! De angriper med potens og mange mann, men avslutningen til Ejuke går like utenfor. Tromsøs første helhjertede angrep blir nesten straffet!
    27'
    VIF får en ny corner. Sist ble det mål ...
    28'
    Denne gangen klarer Jenssen å stange den unna.
    29'
    Tromsø scorer selvmål!
    Vålerenga 2 - 0 Tromsø
    Mål: Simen Wangberg
    SHALA-BAIS! Bård Finne blir strålende spilt gjennom av Ejuke, bergenseren slår inn til Shala, som fyrer av på direkten. Balln får en enorm retningsforandring via TIL-kaptein Simen Wangberg, og setter Kahlstrøm ut av spill! Det ser ut til å bli stående som et selvmål.
    30'
    TIL får en corner. Simen Wangberg får gå uhindret opp, men får ikke presset den på mål,.
    33'
    Wilhjalmsson er oppe med armen mot Wangberg, og blir avblåst. Men ikke gult kort.
    34'
    GOD SJANSE FOR VILHJALMSSON! Adekugbe slår et perfekt innlegg på bakre stolpe, men islendingen får ikke nok snert i headingen.
    37'
    Valakaaari! Tromsø angriper fint til venstre, trenersønnen danser seg lekkert inn i feltet og forsøker å tre ballen i det nærmeste hjørnet, men forsøket går akkurat utenfor.
    39'
    Pirinen vinner en corner til Gutan.
    41'
    Over Jenssen og Vålerenga kan kontre!
    41'
    BÅRD FINNE ER ALENE GJENNOM! Men vinkelen er spiss, og han klarer ikke å sette den på mål. Nok en glitrende Enga-kontring!
    41'
    Mikael Norø Ingebrigtsen vender nydelig opp og fosser frem. Men han er alene, å, så alene, og blir til slutt omringet. Slår forståelig ut med armene når han mister ballen.
    43'
    Et minutt er lagt til.
    45'
    NESTEN EN KJEMPEBRØLER! Tollås Nation mister oversikten og spiller en svak pasning hjem til Larsen Kwarasey, men Pedersen kommer akkurat for sent til å utnytte brøleren.
    45'+2
    2. omgang er i gang.
    Litt frem og tilbake de to første minuttene her.
    47'
    Ejuke finter seg forbi Wangberg, men blir stoppet av Pirinen. Og så blir det frispark til Gutan etter hvert.
    49'
    Holmgren Pedersen forsøker å holde igjen løpet sitt, men klarer ikke det. Vinkes korrekt av for offside.
    50'
    Ejuke glir forbi Gamst Pedersen, men istedenfor å gå rett på mål, spiller han ut til Shala. Kanten er ikke helt med på den, tvinges til å slå inn med høyre, og da ender ballen bak mål.
    52'
    Går ikke veldig fort ute på kunstgresset nå. Tempoet er ganske lavt.
    54'
    Corner til TIL: Ikke langt unna at Gamst Pedersen skrur ballen i mål på selve corneren, og det er heller ikke langt unna på returen. Holmgren Pedersen skyter, men ballen blokkeres innenfor VIF-feltet.
    55'
    Holmgren Pedersen roper på hands og vil ha straffe, men reprisene viser at ballen ikke traff hånda til Abu.
    56'
    Holmgren Pedersen kommer til skudd på ny, men retningen er ikke god nok.
    57'
    Valakari forsøker å chippe Berntsen gjennom, men den ballen når aldri frem.
    58'
    Valakari setter kroppen mellom Ejuke og ball. Kan se ut som en liten obstruksjon, men dommeren lar spillet gå.
    58'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Sigurd Grønli
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Var litt usikker før kampen, Ingebrigtsen, og tar seg litt på låret etter å ha forlatt banen.
    59'
    Finne stanser Valakari, og trer gjennom Ejuke...
    60'
    Vålerenga 3 - 0 Tromsø
    Mål: Chidera Ejuke
    Målgivende: Bård Finne
    FOR. ET. MÅL! Med en skuddfinte verdig Bojan Zajic drar Ejuke av to TIL-forsvarere på én og samme gang, men han er ikke ferdig av den grunn. Finter også bort keeper med en såledragning og gir seg selv åpent mål. Herre min hatt for en soloprestasjon!
    60'
    Berntsen slår hardt inn langs bakken, men det blir for nærme keeper.
    63'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Erik Israelsson
    Ut: Magnus Lekven
    64'
    Holmgren Pedersen nok en gang for tidlig ute.
    65'
    Frispark til bortelaget i god innleggsposisjon. Gamst Pedersen står klar...
    66'
    Det er for dårlig slått, men Vålerenga får ikke klarert ordentlig, og da blir det farlig. Valakari får en stor sjanse med venstrefoten sin, men skyter rett på Kwarasey.
    67'
    Corner til TIL: Får ingenting ut av den, men beholder ballen.
    67'
    Godt innlegg fra venstre, men ingen Tromsø-spiller kommer på ballen. Wangberg mangler et par skostørrelser for å skli ballen over målstreken.
    68'
    Corner til TIL: Finne header unna.
    68'
    Tromsø er i dytten nå, men trenger et kjapt mål for å ha et håp om poeng. En halv omgang igjen.
    69'
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Mohammed Abu
    70'
    Vålerenga scorer selvmål!
    Vålerenga 3 - 1 Tromsø
    Mål: Johan Lædre Bjørdal
    SELVMÅL - IGJEN! Vi måtte studere reprisene for å finne ut at det var Wangberg som scoret selvmål på Vålerengas andre mål, men det trenger vi ikke nå. Holmgren Pedersen demper ballen innenfor feltet, men får ikke sjansen til å avslutte. Det gjør istedenfor Lædre Bjørdal, som bredsider ballen til side for Kwarasey og nede ved stolperoten.
    71'
    Vilhjalmsson kaster seg frem på innlegget fra Vega, når ikke frem, men blir liggende. Skadet han seg der?
    74'
    Tar seg til ansiktet, Vilhjalmsson, men spiller videre.
    75'
    Vålerenga 4 - 1 Tromsø
    Mål: Herolind Shala
    Målgivende: Matthias Vilhjalmsson
    SUPER-HERO! Shala spiller Vilhjalmsson, får tilbake ballen på første og banker til. Ble "fratatt" 2-0-scoringen, men denne er bare hans! Feirer med å late som om han har en Supermann-drakt under VIF-drakta. Solid.
    75'
    Berntsen kommer til skudd fra skrå vinkel, men ballen sklir av venstrefoten hans og går utenfor.
    77'
    Inn: Tomas Stabell
    Ut: Kent-Are Antonsen
    Eliteserien-debut for 17-åringen.
    77'
    Vega legger inn, men det blir for upresis. Femmeter for Gutan.
    79'
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Bård Finne
    Stående ovasjoner for Finne idet han forlater banen. Både målscorer og tilrettelegger i dag.
    80'
    Shala tar litt telling.
    83'
    Et par dueller ute på matta nå.
    85'
    5719 solgte billetter. Burde kunne bedre, osloklubben.
    89'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Dønnum viser seg frem og drar seg til dødlinja. Legger godt inn, men finner akkurat ikke Vega.
    90'+2
    Valakari har fått seg en smell.
    90'+3
    Kampen er slutt! Da er det over. Det ender 4-1 til Vålerenga, som tar sin andre trepoenger. Seks poeng holder til en foreløpig 5. plass på tabellen. Tromsø er tredje siste med sine tre.