0-1
0-2

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, der Ranheim tar imot Haugesund til eliteseriesesongens tredje seriekamp.
    Det er strålende vårstemning på Coop Extra arena. Forrige hjemmekamp åpnet Ranheims nye tribunedel. Til denne kampen åpnet uteserveringen i hjørnet av stadion. Nå begynner Ranheim virkelig å se ut som et eliteserielag utenfor banen; nå er det bare årets første seier som mangler.
    Ranheim har åpnet sesongen med to strake tap, men før kampen mot Haugesund, er daglig leder Frank Lidahl, optimistisk; – Vi skal ikke gjøre noe annet enn det vi allerede er gode på. «Ranheim-fotball» er der hver enkelt er den beste utgaven av seg selv. Klarer vi det er jeg sikker på at supporterne vil bli begeistret når klokka blir 19.50 i kveld, skriver han i programmet.
    Lagoppstillingene er inne, og det er følgende ellever som skal gjøre Lidahls optimisme til virkelighet: (4-3-3) Barli - Alseth, Kvande, Furu, Foosnæs - Lopez, Dønnem, Reginiussen - Storflor, Karlsen, Solbakken.
    Jostein Grindhaugs Haugesund stiller som følger: (4-4-1-1) Sandvik - Puggard, Bergqvist, Hansen, Bergqvist, Stølås - Kallevåg, Tronstad, Våge Nilsen, Pedersen - Grindheim - Wadji
    Kampen ledes av hoveddommer Tommy Skjerven. På linjene går Eivin Christofer Møllerud Hansen og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen. Fjerdedommer er Robert Eggen.
    På Ranheim-banken sitter reservekeeper Lenes samme med Øveraas, Blakstad, Rønning, Heggem, Sørhøy og Stamnestrø.
    FKH-trener Grindhaug kan snu seg mot følgende seks om han skulle ha behov for å gjøre endringer underveis: Gostomski (k), Samuelsen, Leite, Kone, Velge og Krygård.
    Begge lag har behov for poeng. Ranheim ligger sist i Eliteserien med null poeng. Haugesund ligger tre plasser over sin motstander, på 13. plass, med ett poeng.
    Da lagene møttes i tilsvarende oppgjør i fjor, for 354 dager siden, vant Ranheim 4-2. På hjemmebane fikk Haugesund revansj, da de vant 2-0 i november.
    Det har tatt tid, men våren ser endelig ut til å være på vei også til Trondheim. Sola skinner, og hjemmefansen har kost seg glugg i hjel med god drikke og god musikk på den nye Overvik Corner, som det heter, i timene inn mot kampstart.
    Ranheim sparker kampen igang.
    1'
    Haugesund kaster langt fra høyre, helt inn til femmeteren, men Karlsen header unna.
    2'
    Kampens første corner til Haugesund.
    2'
    Benjamin Tiedemann
    Hansen kommer stupende inn og får headet corneren mot mål, men et par meter utenfor fra dansken.
    3'
    Ranheim forsøker seg å spille seg ut bakfra i kjent stil, men bortelaget presser høyt og greier nesten å vinne igjen ballen. – Presse, presse!!! roper FKH-trener Jostein Grindhaug, og da er det ikke underskrevne han roper på...
    4'
    Det er mer enn tydelig at bortelaget har en plan om å stresse hjemmelaget i oppspillsfasen.
    5'
    Nå er det Ranheim som presser høyt og hardt. Haugesunds midtbane får ikke snudd, og det ender med innkast til bortelaget på egen halvdel.
    6'
    Foosnæs kan kontre, men kommer seg aldri foran Kallevåg på vei frem på kanten, og det ender med frispark.
    8'
    Ranheim vinner ballen på midten, og kan kontre på venstre, men Reginiussen velger å slå ballen tilbake mot samme kant som ballen kom fra. Det er sjelden lurt. Det var det ikke nå heller. Solbakken helt alene motsatt...
    9'
    Karlsen involvert for første gang. Greier år ta imot ballen og holde den i laget. Ranheim bygger opp bakfra.
    9'
    Solbakken feller Puggard på vei frem på høyre. Frispark til bortelaget førti meter fra mål. Fin vinkel.
    10'
    Stølås header ut, og Ranheim kan kontre.
    11'
    Ny feilpasning av Foosnæs. – Ro ned, ro ned, viser Lopez med tydelig kroppsspråk.
    11'
    Kjempesleiv av Bergqvist i egen firer, men Ranheim får ikke tak i ballen.
    14'
    Wadji kommer seg til linja og legger ut, men Grindheim presses hardt, og får ikke gjort noe med ballen. Ranheim får kontroll på kula, og begynner på nytt bakfra.
    15'
    Flott sklitakling av Kvande, når Wadji er nær ved å løpe seg alene med Ranheim-keeper Barli.
    15'
    Ranheim kontrer fire mot fire.
    15'
    Øyvind Storflor
    Enorm Ranheim-sjanse på kontring. Solbakken spiller til Storflor, som er helt alene med FKH-keeper Sandvik. Bruker litt lang tid, og kommer tett på keeperen, som slår over til corner.
    16'
    Corneren blir det ingenting ut av.
    16'
    Haugesund angriper på venstre, men innlegget fra Pedersen glir av foten. River seg i håret i oppgitthet over seg selv.
    18'
    Karlsen har ikke vunnet mange dueller så langt i kampen. Hansen og Bergqvist har vært bedre enn tankspissen så langt.
    18'
    Foosnæs får slått inn fra akkurat innenfor 16-meteren, men Karlsen treffer ingen medspillere på gjenlegget.
    19'
    Ranheim bedre med nå. Frispark 35 meter fra bortelagets mål.
    19'
    Daniel Kvande
    Kvande klinker til, men selv om skuddet er hardt, er det rett på FKH-keeper Sandvik, og uten bevegelse i ballbanen.
    20'
    Ranheims kaptein, Mads Reginiussen, har vært dominerende på midtbanen.
    21'
    Adria Mateo
    Strålende pasning fra Furu til Lopez, som har løpt i bakrom. Spanjolens demping er bra, og skuddet fra 16 meter har god retning. Blokkeres av en forsvarsspiller.
    22'
    Hjemmelagets andre corner.
    23'
    Haugesund kontrer med mange folk. Grindheim plukker ned ballen på venstre, og legger inn. Men det er altfor upresist.
    23'
    Sondre Tronstad
    Godt spill av bortelaget. Stølås og Grindheim kombinerer på venstre, og sistnevnte legger ut til Tronstad, som kliner til fra 17 meter. Skuddet er godt, men Barli strekker seg så lang han er og slår til corner.
    24'
    Corneren er også farlig, men ballen ruller en halvannen meter utenfor Barlis mål.
    24'
    Haugesund slår ofte lange baller ut mot venstre. I sin forrige hjemmekamp hadde Ranheim store problemer med å stoppe motstander Tromsøs venstrekant.
    26'
    Karlsen blir liggende nede etter en duell, og hjemmefansen vil ha frispark. Dommer Skjerven lar spillet gå, og Karlsen kommer seg etter hvert på beina. – Gjøk! roper hjemmefansen.
    27'
    Ranheim bryter, og kontrer. Storflor spilles fri av Lopez, og har mye rom. Men det går for sakte med veteranen, som må nøye seg med corner.
    28'
    Hjørnespark til Ranheim
    28'
    Ola Solbakken
    Corneren fra Storflor er lav og dårlig, men den havner like fullt hos Solbakken i god posisjon på 18 meter. Men skuddet er helt krise og går nesten ut til innkast.
    29'
    Ny Ranheim-spiller blir liggende nede, men Alseth kommer seg på beina etter en ekstra pust i bakken. Hjemmefansen forsøker å rope ekstra energi inn i hjemmelaget, med taktfaste rop.
    32'
    Flere ganger har Ranheim mistet ballen på vei frem. Men heller ikke nå greier Haugesund å utnytte muligheten. Mangler presisjon i de avgjørende situasjonene.
    36'
    Det går et sukk gjennom hjemmefansen hver gang de blå har mistet ballen på merkelig vis på egen halvdel.
    36'
    Det samme skjer igjen, denne gangen er det Foosnæs som får en ubegripelig dårlig touch, som gjør at bortelaget vinner igjen ballen.
    37'
    Wadji drar seg rundt på yttersiden av Furu, men ballen er noen centimeter over dødlinja.
    38'
    Ranheim greier sjelden å spille seg forbi Haugesunds første pressledd. Ikke når bortelaget presser høyt, og heller ikke når bortelaget ligger lavt.
    39'
    Igjen får Tronstad skutt fra god posisjon. Denne gangen når ikke Barli frem, men ballen sniker seg utenfor målmannens høyre stang.
    40'
    Kriging og dueller på midtbanen. Ranheim kommer ut med ballen.
    40'
    Ranheim-trener Svein Maalen er ute og gir flere instrukser til venstreving Ola Solbakken. Solbakken har som regel spilt høyreving tidligere.
    42'
    Ranheim mister ballen på venstre, og Haugesund får en kjempemulighet på kontring ved Wadji. Keeper Barli er ute på halvdistanse, men Wadji får ikke skutt. Barli kommer seg tilbake på streken, og da ebber muligheten ut i ingenting.
    44'
    Michael Karlsen
    Kvande slår langt mot venstre, og Solbakken får tatt ned ballen etter to forsøk. Innlegget mot Karlsen er akkurat litt for høyt for spissen. Avslutningen med hodet går i buet over mål.
    45'
    Det skal spilles minimum ett minutt tillegg.
    45'+1
    Ranheim-keeper Barli har fått på seg skyggelue i den lave vårsola på Extra arena.
    45'+2
    Ingen forandringer på lagene i løpet av pausen.
    47'
    Grindheim spiller fri Våge Nilsen ute på venstre kant, og innlegget er bra. Fører nesten til avslutning fra fem meter, men ender med utspill fra Barli.
    48'
    Gult kort til FK Haugesund
    Christian Grindheim
    Hjemmefansen jubler når Grindheim får gult kort for en takling på Kvande. Ranheim-stopperen blir liggende nede, men kommer seg raskt opp igjen.
    49'
    Bra Ranheim-spill igangsatt av Valla Dønnem sentralt i banen. Storflor header chippen fra Dønnem tilbake til Karlsen, som skyter på volley fra tjue meter. Ballen glir av.
    53'
    Frispark til Ranheim i farlig posisjon, på hjørnet av 16-meteren.
    55'
    Håpløst slått av Storflor, over alle. Og Ranheim ender opp med å slå ballen helt tilbake til egen keeper, til deler av hjemmefansens store fortvilelse.
    56'
    I neste angrep har Storflor muligheten til å slå inn fra venstre, men ender opp med å spille støttepasning.
    56'
    Wadji sniker seg inn foran Kvande ute på venstre kant, og får frispark i god posisjon.
    57'
    God dødball fra Haugesund, som nesten ender med avslutning på mål. Forsvar og Ranheim-keeper Barli får til slutt ordnet opp.
    58'
    Ibrahima Wadji
    Enorm Haugesund-sjanse. Igjen misser Ranheim på et oppspill bakfra, og ballen spretter rett til Wadji, som er helt alene med keeper. Wadji forsøker å skyte til venstre for Barli, men Ranheim-keeperen redder strålende.
    60'
    Ranheim spiller nok en gang tilbake til egen keeper. Det gjør at de blå holder ballen i laget, men veien frem til Haugesunds mål blir desto lengre.
    61'
    Ny god involvering av Grindheim, som vender inn i banen og får slutt en crosser over til høyre. Avslutningen på mål ender med corner. Haugesund best nå.
    62'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    62'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Adria Mateo
    Kampens første bytte.
    63'
    Ranheim har ikke vært i nærheten av å skape en sjanse i andre omgang.
    65'
    Touchen sitter ikke for Karlsen, som ikke greier å dempe ballen eller legge til rette for medspiller. Det har vært en tøff kamp for Ranheim-spissen mot Haugesunds to solide midtstoppere.
    65'
    Alseth blir liggende nede etter en duell på venstre kant.
    68'
    Spillet er igang igjen og Ranheim angriper.
    71'
    Denne gangen er det Karlsen som blir liggende nede etter en duell. Spillet fortsetter, og Karlsen kommer seg etter hvert på beina.
    71'
    Typisk nok ender ballen hos Karlsen, som akkurat har kommet seg på beina. Litt irritert fyrer spissen løs, men ballen går langt over mål.
    72'
    Inn: Erlend Sørhøy
    Ut: Ola Solbakken
    Ranheims andre bytte.
    72'
    Det fungerer dårlig for Ranheim. Pasningene er litt for upresise og touchene sitter heller ikke. Denne gangen spretter ballen over foten til Foosnæs. Ranheim har kun vunnet to hjemmekamper siden de la nytt kunstgress på hjemmebanen i sommer.
    75'
    Erlend Sørhøy
    Innbytteren får en god mulighet på venstre ving. Skuddet går noen meter utenfor.
    77'
    Inn: Ivar Sollie Rønning
    Ut: Michael Karlsen
    Spissbytte på Ranheim.
    77'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Christian Grindheim
    81'
    Haugesund skal kaste langt på høyre.
    86'
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Thore Pedersen
    86'
    87'
    Stor Haugesund-sjanse etter corneren, men Barli redder mesterlig fra kort hold. Var det poenget han reddet der?