1-0
2-0

God ettermiddag, og velkommen til livedekning av kampen mellom Vålerenga og Stabæk fra Ullevaal Stadion!
    Vålerenga har, uansett resultat i kveld, hatt en skuffende sesong. Hovedstadslaget befinner seg i skrivende stund på 8. plass i Tippeligaen. Går alle resultatene deres vei i denne runden, kan de kongeblå havne på 5. plass.
    Kveldens motstander Stabæk ligger på 10. plass, ett poeng bak Aalesund, og to poeng foran Viking.
    Utenfor banen er bæringene nå inne i sin største krise i klubbens historie. Nylig ble det klart at de ikke får spille sine hjemmekamper i Telenor Arena lenger. I tillegg har flere av spillerne, deriblant Jon Knudsen, fått beskjed om å finne seg nytt beite som følge av dårlig økonomi.
    Kveldens kamp står i Freddy dos Santos' navn. Høyrebacken spiller i kveld sin 243. og siste kamp for Vålerenga. Han største meritter er seriemesterskapet i 2005 og cupmesterskapene i 2002 og 2008.
    Det kan nesten virke som om stormen Berit har tatt turen sørover. Det er til tider godt trykk i vindkastene og gradestokken kryper stadig nærmere null.
    Det er meget glissent på tribunene her syv minutter før kampstart.
    Kampens dommer er Anders Johansen. Dan Roger Nebben og Jan Erik Engan passer linjene.
    Fint øyeblikk på Ullevaal. De to lagenes tropper og trenere står 'æresvakt' for Freddy dos Santos, som får blomster og hyllest.
    Lagene gjør seg klare til kampstart. Vi er straks underveis her i Tigerstaden.
    Det er bortelaget Stabæk som sparker kampen igang.
    1'
    Harmeet Singh med kampens første skudd. Markkryperen fra 25 meter fanges enkelt av Knudsen.
    3'
    Forholdsvis rolig innledning på Ullevaal. Lagene har delt broderlig på lærkula hittil.
    5'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Stabæk
    Mål: Chuma Anene
    Først slår Håvard Nielsen et godt innlegg som ingen bryter foran mål. Deretter legger Singh hardt inn. En Stabæk-spiller klarerer rett i beina på Anene, som bredsider ballen iskaldt i Knudsens høyre hjørne.
    5'
    Drømmestart for Vålerenga og Holmlia-gutten Chuma Anene. Kraftpluggen av en kantspiller er bare 18 år gammel.
    8'
    Nestensjanse for bortelaget. Andersson kommer seg til linja og slår et lavt innlegg. Ollé Ollé stormer mot ballen, som klareres i tolvte time av Freddy dos Santos.
    9'
    Fellah går på et godt løp i bakrommet, men får et litt dårlig førstetouch. Han får avsluttet, men Knudsen redder til corner.
    10'
    Klareres av Knudsen, men kun ut i returrommet. Skuddet kommer, men Kniudsen redder til ny corner.
    10'
    Svak distribusjon av Fellah. Ballen går forbi alt og alle og faren er avverget.
    11'
    Det er på høyresiden det skjer for Stabæk. Hedenstad får to forsøk på å legge inn. Andersson forsøker en bicycleta, men sleiver. Det blir en god pasning til Ollé Ollé, men headingen hans fra to meter går over mål.
    14'
    Johan Andersson har virkelig vært frisk det første kvarteret.
    16'
    Bortelaget prøver stadig å finne Ondo i bakrommet, men hjemmelagets forsvar faller stadig av og stenger rommet for spissen.
    17'
    Fellah slår fantastisk gjennom til Berre, som ligger helt på offsidegrensa. Han runder keeper Knudsen, men avslutningen fra skrå vinkel går til side for det åpne buret.
    18'
    Andersson slår nok en gang et godt innlegg, men bevegelsen i feltet er ikke tilstede.
    20'
    Den heades vekk ved første stolpe.
    21'
    Stabæk står helt oppe på midtbanen med sin backfirer, og har nesten blitt straffet for det ved flere anledninger.
    23'
    Gode prestasjoner av hjemmelaget. Fellah kommer seg til skudd, men forsøket går rett på Knudsen, som bokser den unna.
    24'
    Farnerud prøver en frekkis fra 30 meter. Lobben går en liten meter over mål.
    25'
    Kampens lille store gigant sålangt, Mohammed Fellah, demper ballen på brystet inne i feltet. Han kommer litt skrått på og skuddet går over og utenfor mål.
    26'
    Stolpeskudd! Corneren slås kort. Ollé Ollé skyter fra 25 meter og den skrur bort i den bortre stolpen.
    27'
    Ondo havner alene med keeper, men blir korrekt avvinket for offside.
    30'
    Nok et skudd fra Ollé Ollé, denne gangen lavt fra 25. Hirschfeld redder enkelt.
    32'
    Nok en gang skyter Ollé Ollé fra distanse. Avslutningen stryker stolpen til Hirschfeld.
    33'
    Gult kort til Vålerenga
    Freddy Dos Santos
    Feller Andersson og havner i dommerens bok. Pipekonsert fra publikum!
    34'
    Ollé Ollé kombinerer med Ondo, og skyter fra 13 meter. Ballen sklir av foten hans og forsøket går et stykke utenfor mål.
    36'
    Diskerud skyter fra 25 meter. Skuddet går rett på Hirschfeld.
    36'
    Stabæk med nok et skuddforsøk. Denne gang er det Farnerud. Han treffer ikke innenfor stengene.
    37'
    Berre fosser framover. Han prøver å finne Hæstad, men sørlendingens løp har stoppet opp.
    39'
    Knudsen fanger enkelt.
    39'
    Stabæk har hatt mye ball de siste minuttene.
    41'
    Eriksson finner Farnerud, men svensken skyter med løskrutt og ballen går rett på Hirschfeld.
    43'
    Svakt slått. Klareres ved første stolpe.
    44'
    45'+1
    Det legges ikke til noe som helst, og lagene går til pause på stillingen 1-0. Det har vært en jevnspilt affære, og Stabæk hadde blant annet et skudd i stolpen.
    45'
    Hjemmelaget setter igang 2. omgang.
    46'
    Freddy dos Santos' siste 45 minutter i Tippeligaen.
    46'
    Fellah får 2. omgangs første skuddforsøk. Skuddet på halv volley går langt over mål.
    48'
    Nevnte Fellah og Håvard Nielsen kombinerer fint. Nielsen slår hardt inn, men ingen blåkledde er der til å styre ballen i mål.
    49'
    Stabæk med en nesten sjanse, men innlegget fra Ollé Ollé er for høyt.
    50'
    Kort variant, som til slutt slås inn i feltet. Ondo får skutt, men ballen går et par meter utenfor.
    50'
    Stabæk har åpnet best i 2. omgang.
    53'
    Skuddglade Ollé Ollé skyter fra distanse. Hirschfeld glipper ballen, men Ondo er litt for sent ute til å skli inn utlikningen.
    54'
    54'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jan Kjell Larsen
    Ut: Jon Knudsen
    57'
    Knudsen får hyllest fra bortefansen idet han rusler av banen.
    57'
    Et langt innkast havner hos Gromstad, som skyter på halvspretten. Hirschfeld må helt ut i diagonalen og redder flott.
    58'
    Vålerenga kontrer. Til slutt slår Fellah inn til Nielsen, som sleiver idet han skal bredside inn 2-0. Store sjanser begge veier nå.
    59'
    Gult kort til Stabæk
    Johan Andersson
    Får kort for en viljehands.
    59'
    Ballen klareres etter litt klabb og babb.
    60'
    Freddy dos Santos (!) forsøker seg fra 30 meter. Ballen barberer Larsens tverrligger.
    61'
    Nielsen får klarert.
    62'
    Jon Knudsen skal ha gått av banen etter eget ønske. Han hadde visstnok ikke riktig fokus.
    63'
    Harmeet Singh faller inne i feltet. Hele Ullevaal vil ha straffe, men dommer Johansen vinker spillet videre.
    66'
    Nielsen blir felt av Hedenstad. Freddy dos Santos..?
    66'
    Vålerenga 2 - 0 Stabæk
    Mål: Freddy Dos Santos
    Han gjør det!!! Larsen går ned til høyre, skuddet går midt i mål, via tverrliggeren. Nå koker det blant de blåkledde på tribunen!
    67'
    Klanen har brukt de første 67 minuttene på å hylle dos Santos. Freddy-sangene ser ikke ut til å avta.
    69'
    Stefan Strandberg står klar til å komme inn.
    72'
    Andersen Aase skyter. Skuddet er innom en forsvarer og triller inn til Hirschfeld.
    72'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stefan Strandberg
    Ut: Freddy Dos Santos
    En trofast tjener takker av, og hylles av hele Ullevaal. Flott øyeblikk denne kalde høstkvelden.
    73'
    Kontring fra Stabæk. Andersson drar seg inn fra høyre, og skyter. Skuddet er enkelt å redde for Hirschfeld.
    75'
    Freddy dos Santos er oppe på tribunen nå. Han blir omringet av hele langsiden, og kommer seg ikke av flekken.
    75'
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Alain Junior Ollé Ollé
    76'
    Kort ut til Hedenstad. Backens skudd er hardt, men går et stykke over mål.
    77'
    Diskerud får skutt inne i boksen. Skuddet går via Hæstad og utenfor. Utspill fra keeper dømmer kveldens pipeblåser.
    80'
    16-åringen Qaka skal innpå for hjemmelaget.
    83'
    Med syv minutter igjen av kampen ligger Vålerenga på syvende plass i Tippeligaen. Mye skal til om det ikke er status ved kampslutt også.
    84'
    Inn: Kamer Qaka
    Ut: Harmeet Singh
    84'
    Den klareres høyt og langt.
    85'
    Hæstad klarer nesten å heade Qaka igjennom, men Hedenstad skjermer unna unggutten.
    87'
    Stabæk har resignert. Dette ender etter alt å dømme med hjemmeseier.
    89'
    Flotte prestasjoner av kampens beste spiller, Mohammed Fellah! Drar seg fri fra Skjønsberg, og skyter fra 20 meter. Ballen går en liten halvmeter utenfor.
    90'+1
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Heades vekk.
    90'+1
    90'+4
    Det ender 2-0 på Ullevaal i en jevnspilt fotballkamp. Stillingen til pause var 1-0, og kampen nådde sitt klimaks da Freddy dos Santos satte inn 2-0 i sin avskjedskamp. Vålerenga ender på en skuffende 7. plass i Tippeligaen, og Stabæk blir nummer 10. I skrivende stund holder Freddy dos Santos sin avskjedstale på Ullevaal, og bæres på gullstol rundt banen.