37'
3-1
3-2
50'

Velkommen til Sarpsborg stadion, hvor vi i kveld skal overvære kampen mellom Sarpsborg 08 og Odd Grenland. Dette er én av de åtte siste kampene i år, og det gjenstår altså kun 90 minutter med eliteseriespill for alle lagene.
    Etter en start få hadde spådd på forhånd, raknet det totalt for Sarpsborg 08 i møtet med eliteserien. Sarpsborg 08 befinner seg helt nederst på tabellen, og kan kun skilte med 18 poeng så langt. Fire seire, seks uavgjorte og 19 tapte kamper har rett og slett ikke vært godt nok for videre spill i den øverste divisjonen. Forrige seier kom hjemme mot cupvinner Aalesund 19. mai.
    Etter en heller dårlig start på sesongen, tok det seg virkelig opp for Odd Grenland. Skien-laget har vunnet utrolige åtte av de ni siste kampene, og avga kun poeng borte mot mesterne Molde. 14 seire, seks uavgjorte og ni tap er fasiten for Dag Eilev Fagermos suksess, og laget hans befinner seg på en foreløpig 4.-plass på tabellen. Tar bortelaget tre poeng mot Sarpsborg 08 i kveld, samtidig som Brann ikke gjør jobben borte mot Aalesund, kan Odd Grenland smykke seg med bronsemedalje i årets eliteserie.
    Så over til lagenes skadeliste. Sarpsborg 08 kan bekrefte at Magnus Hjulstad, Joakim Eyde, Michael Røn og Berat Jusufi er utilgjengelige, samtidig som spisstrioen Martin Wiig, Mohamed Elyounoussi og Mohamed Ahmed Jama er usikre.
    For Odd Grenland sliter Magnus Myklebust med en vond ankel, samtidig som Mattias Andersson er langstidsskadet. Ellers ser det ganske bra ut for gjestene fra Skien.
    Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball stiller som hoveddommer til kveldens oppgjør, og med seg på sidene har han Geir Åge Masovn Holen og Harald Strand. Fjerdedommer er Omar Rafiq.
    Sarpsborg 08 gjør tre endringer i laget fra forrige kamp borte mot Molde; Ødegaard tar plass som midtstopper, Wembangomo går ut som venstreback, og kaptein Berge tar en noe unormal høyrebackposisjon. Breive tar plass som offensiv midtbane til fordel for Claes Jørgensen, og Martin Wiig starter på topp i stedet for Ahamed Jama.
    Odd Grenland endrer også litt på laget fra forrige kamp mot Sogndal. Storbæk flyttes opp som høyreving, Johnsen går ut, og Børven tar plass som midtspiss. Semb går inn som midtstopper sammen med Fevang - Hagen flyttes ut til høyre som back.
    Drøssevis har tatt turen fra Skien for å følge laget sitt i kamp om medalje, og bortesupporterne har så langt stått for det som er å melde om av stemning i Sarpsborg. Sarpsborg 08-supporterne har til kveldens kamp blitt tilbudt gratis inngang, men det er fortsatt mange ledige seter igjen kun et kvarter før kampstart.
    Spillerne entrer banen, og gjør seg klare til eliteseriens 90 siste minutter.
    Odd Grenland sparker i gang kampen!
    1'
    Giæver vinner ballen fra Børven, og Ihugba kan kontre. Et godt defensivt løp av Børven selv hindrer hjemmelaget i å skape noe.
    1'
    Breive slurver, og Brenne vinner ballen i gunstig posisjon. Ihugba stormer hjemover og feier nevnte Brenne i bakken med hele kroppen. Bortefansen roper på frispark, hjemmelaget slipper unna.
    2'
    Storbæk kommer på et fint løp ute til høyre, og plukker ut Børven i feltet. Spissen får et dårlig touch, og Heieren Hansen overtar. Hjemmelaget triller i forsvar.
    3'
    Brenne slår godt inn fra venstre, men Heier plukker kontrollert.
    4'
    Hoås mister ballen på venstresiden, og Rashani snapper kula fra spissen. Odd kan kontre, men Ihugba oppfatter situasjonen tidlig. Hjemmelaget overtar.
    5'
    Jonassen fører ballen oppover banen, men etter en slurvete pasning mot Rashani får Sarpsborg 08 innkast.
    6'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Odd
    Vakker scoring av Sarpsborg 08! Hoås mottar en langpasning ute på høyresiden, og det påfølgende mottaket er vakkert. Berge kommer stormende langs høyresiden, men spissen drar seg innover banen i stedet. I boksen har Wiig startet, og spissmakker Hoås oppfatter det kjapt. Angriperen sender avgårde en vakker pasning med høyrefoten, og en stormende Wiig sklir inn 1-0 ved bakerste stolpe.
    7'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    8'
    Sarpsborg 08 2 - 0 Odd
    Det går på skinner for Sarpsborg 08! Breives corner er flott slått, og i feltet er Hoås rasterk. Spissen river seg løs fra oppasseren sin, og stanger kula utagbart forbi Hansen og inn i nettmaskene. Det står 2-0 i Sarpsborg!
    9'
    Nå må Odd oppover.
    11'
    Fevang slår nydelig ut mot Rashani ute på venstresiden, men ungguttens mottak blir for dårlig, og ballen spretter ut over sidelinjen.
    12'
    Hjemmelaget triller kula i forsvar.
    12'
    Rashani slår lavt inn fra venstre, men etter litt klabb og babb får hjemmelaget ryddet opp.
    13'
    Heieren Hansen slår langt mot Hoås ute til høyre, men denne gangen sitter ikke mottaket til spissen. Odd får innkast dypt nede i egen banehalvdel.
    14'
    Kampen har roet seg litt ned nå. Odd står høyt med laget, men sliter med å produsere muligheter. Hjemmelaget er på sin side giftige når de først går oppover.
    16'
    Rashani vinkes av for offside ute til venstre. Vertene med frispark på egen banehalvdel.
    16'
    Voldsom vind i Sarpsborg nå. Heier må vente på at de verste vindkastene skal gi seg før han kan ta frisparket, slik at ballen ligger stille.
    17'
    Samuelsen dribler mot Wembangomo ute til høyre, og etter en saftig takling fra høyrebacken får Odd frispark i god innleggsposisjon.
    18'
    Storbæk slår inn, men Heier bokser unna. Kula havner i føttene på Berge, som klinker kula unna farlig område.
    18'
    Fevang forsøker å slå langt, men avleveringen finner kun Ødegaard. Unggutten lar ballen sprette over linja.
    19'
    Frode Johnsen er i stadig oppvarming for Odd Grenland.
    20'
    Bortelaget roer det hele ned nå, og triller ballen i de bakre rekkene.
    21'
    Storbæk dribler seg flott løs helt ute til høyre, og klinker kula inn i feltet. Børven møter fint, men Ødegaard kaster seg foran spissen, og avverger i siste liten. Godt angrep av Odd, fint forsvarsspill av Ødegaard.
    22'
    Rashani er på farten ute til venstre, og slår inn mot Storbæk. Heieren Hansen bryter foran og klinker kula unna.
    23'
    Godt forsøk av Brenne! Rashani leker seg unna Berge, og hælflikker videre til Brenne. Sistnevnte forsøker seg med en suser fra distanse, men Heier får akkurat bokset kula over mål.
    23'
    Hjørnespark til Odd
    23'
    Mål for Odd!
    Sarpsborg 08 2 - 1 Odd
    Målgivende: Steffen Hagen
    Odd reduserer! Storbæk skrur corneren flott inn mot bakerste stolpe, og ballen stusses videre. På bakerste stolpe lurer kaptein Fevang, som bredsider inn en meget viktig redusering for Odd i kampen om bronse. 2-1!
    24'
    Kampen har roet seg litt ned etter scoringen. Hjemmelaget forsøker å stå høyt, men har til gode å komme til de helt store mulighetene.
    27'
    Odd tildeles frispark like over midtbanen. Det tas kort, og gjestene triller kula i de bakre rekkene.
    28'
    Samuelsen får masse plass ute til høyre, og slår ballen flott inn i boksen. Der stormer Lekven frem, men headingen hans går rett på Heier. Grei sjanse for gjestene der.
    29'
    Hjemmelaget kommer med mange spillere, og etter litt småspill havner ballen hos Hoås. Spissen ser at Wembangomo er på vei oppover ute til høyre, og slår høyt mot lagkameraten. Dessverre for vertene tar vinden kontroll over pasningen til Hoås, og ballen flakser bakover og vekk fra farlig område. Svært dårlige forhold for øyeblikket.
    31'
    Hjemmelaget får innkast høyt på banen. Berge hiver til Jørgensen, som vender opp og slår lavt inn i feltet. Der venter målscorer Fevang, som klinker ballen unna.
    31'
    Brenne holdes av Hoås i det han er på vei oppover, og Odd får frispark ved midtbanen. Bortelaget lar igjen være å flytte opp spillere, og tar frisparket kjapt.
    33'
    Jørgensen vrir strålende ut til en fremadstormende Wembangomo, og backen setter fart mot Hagen. Unggutten slår inn, men innlegget går over alt og alle.
    35'
    Samuelsen river og sliter i duell med Wembangomo langs høyresiden. Backen setter inn en sklitakling, og han er heldig da ballen spretter hans vei. Hjemmelaget tildeles utspill fra mål.
    36'
    Wiig dribler sentralt i banen, og blir felt like utenfor 16-meteren. Hjemmelaget får frispark i meget gunstig posisjon.
    37'
    Sarpsborg 08 3 - 1 Odd
    En helt utrolig scoring av Breive! Breive tar frisparket, og klinker til mot Hansens høyre kryss. Ballen flakser akkurat over Odd Grenland-muren, og rett inn i vinkelen bak gjestenes sisteskanse. Vakkert utført av Breive, men samtidig så Hansen litt reservert ut i den situasjonen. Like fullt, 3-1!
    37'
    Bortelaget får frispark nesten 40 meter fra mål, og denne gangen flytter de opp laget. Storbæk slår inn, men avleveringen er svak, og havner rett i klypene på Heier.
    41'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Claes Kronberg
    Ut: Hugues Wembangomo
    42'
    Hjemmelaget gjør et par store rokkeringer defensivt. Ødegaard går ut som høyreback, Berge inn som stopper, og innbytter Claes Jørgensen tar plass som høyreback.
    43'
    I tillegg til vinden har også regnet nå funnet veien til Sarpsborg stadion.
    44'
    Joackim Jørgensen vinner en corner til 08.
    45'
    Corneren er godt slått, men dommer Hafsås blåser av mot hjemmelaget. Frispark til Odd.
    45'
    Ødegaard bruker for lang tid i det han skal spille fra seg ballen, og Storbæk snapper delvis kula fra unggutten. Ballen spretter dog i Sarpsborg 08s retning, og havner hos Berge.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause i Sarpsborg, og lagene går i garderoben på stillingen 3-1. Hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo, og scoringer av henholdsvis Wiig og Hoås satt en real støkk i medaljejagende Odd Grenland. Etter 24 minutter svarte dog gjestene, da Fevang styrte inn reduseringen etter dødball. Etter dette roet det hele seg litt ned, men syv minutter før pause satt Breive inn 3-1 med et vakkert frispark. Vi ser frem til andreomgang, og håper på minst like mange mål.
    45'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Frode Johnsen
    Ut: Elbasan Rashani
    46'
    Kampen er i gang igjen, og Odd gjør dobbeltbytte i pausen.
    46'
    Hjemmelaget får frispark nesten 40 meter fra mål, og en optimistisk Breive forsøker seg med et kraftfullt skudd. Avslutningen går dog høyt over mål.
    47'
    Hjemmelaget åpner ved å holde ballen i laget. Vertene småspiller ute til høyre for øyeblikket.
    48'
    Vertene med god fotball! Først finner Berge Hoås i midten, og han slipper videre ut til høyre på ett touch mot Claes Jørgensen. Det påfølgende innlegget klareres.
    49'
    49'
    Sarpsborg 08 3 - 2 Odd
    Målgivende: Håvard Storbæk
    Odd Grenland reduserer for andre gang i kveld, og igjen er det etter corner! Storbæk skrur corneren flott inn i feltet, og i et tettpakket felt stiger innbytter Krogsgård til værs. Angriperen stanger kula nydelig inn i vinkelen forbi en sjanseløs Heier.
    50'
    Ihugba og Sarpsborg 08 får frispark ca. 30 meter fra mål. Breive stiller opp.
    52'
    Breive skrur ballen fint inn i feltet mot bakre stolpe, men der befinner ingen Sarpsborg 08-spillere seg. Hansen plukker enkelt.
    53'
    Ødegaard bryter fint ute til venstre, og spiller vakkert veggspill med Giæver. Deretter triller han ballen videre til Wiig, som legges kontant i bakken. Hjemmelaget får frispark i god innleggssituasjon.
    54'
    Breive tar frisparket kjapt og kort tilbake til lagkamerat Heieren Hansen.
    54'
    Hjemmelaget kombinerer fint oppover banen, men Ihugba stoppes kontant av Storbæk.
    55'
    Inn: Mathias Engebretsen
    Ut: Ole Hansen
    55'
    Lekven river seg løs fra innbytter Engebretsen sentralt i banen, og prøver lykken fra langt hold. Skuddet går dog ufarlig utenfor.
    56'
    Breive ligger nede etter en duell ved midtbanen, men kommer seg raskt på beina igjen.
    56'
    Fevang slår langt inn i feltet, men der venter Jørgensen som header kontant unna.
    56'
    Claes Jørgensen får masse plass ute til høyre, og forsøker et innlegg langs bakken. Der venter Fevang, som stanger unna.
    57'
    Heier slår klarerer fra eget felt, og vinden fører ballen fint i retning Hoås. Storbæk oppfatter situasjonen raskt bryter foran spissen.
    59'
    Krogsgård stormer fremover langs høyresiden, men Joackim Jørgensen stormer ned og rydder opp med en herlig sklitakling.
    59'
    Lite som skjer for øyeblikket. Ingen av lagene klarer å etablere et ordentlig trykk, men Odd er det førende laget nå.
    61'
    Jonassen kommer seg frem på banen til venstre, men innlegget går over alt og alle.
    61'
    Nære på for Børven! Odd jobber seg oppover langs høyresiden, og et godt innlegg finner pannebrasken til en fremadstormende Børven. Spissens heading har fin retning, men treffer Berge på vei mot mål.
    61'
    Igjen får Jonassen plass ute til venstre, men igjen er innlegget av den svakere sorten.
    62'
    Odd har tatt helt over nå. Gjestene står høyt med laget, men det mangler litt presisjon i den avgjørende delen av angrepsspillet.
    63'
    Hoås og Giæver kombinerer fint ute til høyre, og etter hvert triller Hoås videre til Claes Jørgensen. Han forsøker et innlegg, men det blokkeres til corner.
    64'
    Stor sjanse for Øyvind Hoås! Breives corner treffer pannebrasken til Hoås, som stusser ballen like utenfor målet til Hansen. Nære på for hjemmelaget.
    64'
    Roberts sender ballen i nettmaskene, men scoringen annuleres! Engebretsen vender fint opp utenfor 16-meteren, og finner Claes Jørgensen ute til høyre. Backen slår fint inn i feltet, og Roberts stusser kula flott videre inn i det lengste hjørnet. Spissen løfter armene i været for å feire, men ser deretter at assistentdommeren er oppe med flagget.
    66'
    Hjemmelaget tildeles frispark i god innleggsposisjon. Breive stiller opp.
    67'
    Frisparket tas kort til Giæver, og han nøler ikke med å skyte. Skuddet treffer dog Storbæk, og Odd klarerer.
    68'
    For en helt utrolig sjanse, Torgeir Børven! Innbytter Krogsgård får gå og gå ute til høyre, ser opp, og ser Børven fri i feltet. Innlegget er helt perfekt for Børven, som lar ballen sprette én gang før han forsøker å heade den forbi Heier fra maksimalt fem meter. Avslutningen er dog utrolig svak, og går et godt stykke utenfor mål. Der må du score, Børven!
    69'
    Jonassen slår inn fra venstre, men Jørgensen header, som så mange ganger før i kveld, unna for vertene.
    71'
    Godt gjort av innbytter Krogsgård, som har vært aktiv denne andreomgangen. En lang ball i retning Krogsgård løpes opp av Jørgensen og Ødegaard, men Sarpsborg 08-forsvarerne roter det litt til for seg selv. Ballen spretter fint ned til Krogsgård, som fra spiss vinkel skyter like over mål. Godt gjort av innbytteren.
    73'
    Roberts mottar ballen sentralt i banen, prøver et skudd, men avslutningen blokkeres. Odd kontrer, men Roberts tar saken i egne hender og vinner ballen tilbake.
    74'
    Samuelsen forserer oppover i banen, og tar med seg Børven ute til venstre. Spissen får god tid til å slå inn, men sender ballen håpløst utenfor.
    75'
    Lekven får vende upresset opp sentralt i banen, og triller videre til Samuelsen. Verdensrekordholderen forsøker seg fra distanse, men skuddet rekker så vidt fram til Heiers mål. Keeperen plukker enkelt.
    76'
    Roberts bryter i meget god posisjon, og er nære i å tre igjennom Giæver. I mellom Roberts og Giæver står dog Fevang, og Odd overtar.
    77'
    Dagens tilskuertall lyder 3497.
    77'
    Det er så nære, Johnsen! Innbytter Krogsgård dribler seg vakkert fri ute til høyre, og slår like vakkert inn i feltet. Der stormer Johnsen frem, og stupheader mot mål. Headingen er god, men avslutningen går i stolpen.
    78'
    Odd mister ballen i farlig posisjon, og Ihugba setter fart. Han slipper ballen videre til Breive, som legges i bakken av Agwuocha.
    81'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Sparker bort ballen etter at Odd tildeles frispark i fin posisjon.
    81'
    Storbæk skrur frisparket inn i feltet, og Brenne forlenger den mot mål. Avslutningen oser det dog ikke akkurat kraft av, og triller pent og rolig inn til Heier.
    82'
    Odd får igjen frispark i god innleggsposisjon. Storbæk stiller på ny opp.
    83'
    Frisparket er presist, men etter litt klabb og babb i boksen får 08 klarert.
    83'
    Odd står med hele laget inne i hjemmelagets banehalvdel, men det har så langt ikke gitt uttelling. Gjestene fortsetter trykket ved et inlegg fra Storbæk, men vertene klarerer.
    85'
    Slås inn ved første stolpe, men Claes Jørgensen header unna.
    85'
    Hansen skal skyte ballen opp fra eget felt, men den høye pasningen fra sisteskansen skifter retning i vinden, og flakser ut til innkast. Keeperen slår oppgitt ut med hendene, men værgudene ser ikke ut til å gjøre noe annerledes av den grunn, og svarer med et nytt kraftig vindkast.
    86'
    Johnsen bruker albuen i duell med Ihugba, og hjemmelaget får frispark ved midtbanen.
    87'
    Jonassen kommer seg fri ute til venstre, og slår inn mot bakerste stolpe. Johnsen stiger til værs, men når akkurat ikke opp.
    89'
    Roberts jobber hardt i en løpsduell med Jonassen ute til høyre, og vinner en corner.
    89'
    Tas kort til Roberts, som drøyer i lag med Breive.
    89'
    Det oppstår mye klabb og babb etter den korte corneren, og etter litt frem og tilbake spretter ballen fint igjennom til Giæver. Han chipper ballen med seg forbi Hagen, før han blir hindret av Hansen rett før han får skutt. Nære på at Sarpsborg 08 punkterer kampen der.
    90'+1
    Samuelsen tar med seg Jonassen ute til venstre, får den igjen, og slår godt inn i feltet mot Krogsgård. Innbytteren rekker akkurat ikke opp til avleveringen.
    90'+2
    90'+3
    Der er det slutt, og Sarpsborg 08 slår Odd Grenland 3-2 i et meget underholdene femmålsdrama i Østfold! De medaljejagende gjestene reduserte umiddelbart etter pause, etter en fin scoring av innbytter Krogsgård. Gjestene kom til et par fete muligheter utover i omgangen, men maktet aldri å overliste Heier etter 3-2-scoringen. Odd Grenland drar dermed hjem uten medalje og 5.-plass i bagasjen, mens Sarpsborg 08 klappes ned i 1.-divisjon av eget publikum. Eliteserien er med det over for i år, og vi takker for oss.