2 639

Ble dekket av Jostein Magnussen

Slik starter Vålerenga: Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup Jensen, Vilhjalmsson - Dønnum, Stokke, Shala.
    Sandefjords startellever: Storevik - Wembangomo, Kreuzriegler, Grorud, Kralj - Marmanrud, Palsson - Hansen, Rufo, Kurtovic - Gussiås
    Rohit Saggi dømmer denne kampen. Med seg har han assistentdommerne Morten Jensen og Anders Olav Dale.
    Vålerenga har åpnet best, men er for upresise på den siste tredelen.
    4'
    Sandefjord får frispark på 30 meter. Kan sende opp midtstopperne.
    5'
    Den ballen er nær ved å gå inn. Det blir et innlegg som blir stusset og som Rufo forsøker å heade i mål. Farlig!
    6'
    Så får Benjamin Stokke en kjempemulighet fra kloss hold etter at Shala har servert. Stokke blir presset, og skuddet går utenfor.
    9'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Vålerenga 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Sivert Gussiås
    Så sitter den for Sandefjord. Det er Gussiås som får gå og gå og gå - får skyte upresset fra 17-18 meter. Ballen går over keeper. Utrolig passivt av VIF-forsvaret.
    11'
    Det er Sivert Gussiås sitt sjette mål.
    13'
    Sandefjord får innkast ved hjørneflagget på VIFs halvdel.
    18'
    Et skudd blir blokkert. Sandefjord får sin første corner.
    18'
    Markmanrud møter ballen, men bommer når han skal skyte.
    19'
    Adekugbe har trøbbel med en fot. Blir nok et bytte her.
    20'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Sam Adekugbe
    21'
    Fryktelig mange feilpasninger i Vålerenga-laget i dag. Heldig som ikke blir straffet for det.
    22'
    Bra forsøk av VIF, ender med coroner.
    25'
    VIF avblåses for frispark mot keeper Storevik.
    26'
    VIF nærmer seg. Dønnum leker seg vel og lenge på kant, før han slår mot bakerste. Det er vel Shala som blir litt for sen der.
    28'
    Så får Sandefjord en sjanse i andre enden. Klaesson får en hånd på skuddet.
    28'
    Inn: Johan Lædre Bjørdal
    Ut: Ivan Näsberg
    Da har VIF byttet halve forsvaret allerede. Näsberg må gi seg.
    29'
    VIF får frispark utenfor 16-meteren.
    32'
    Det er et dårlig tatt frispark, Shala. Går helt inn til keeper.
    33'
    Shala kommer seg fri og får avslutte med høyrefoten fra kloss hold. Keeper får reddet til corner.
    36'
    Corneren stusses videre til ny corner.
    37'
    Sandefjord får avklart. VIF må begynne bakfra igjen.
    37'
    Så tester Shala venstrefoten. Denne gang er det litt lengre avstand, men skuddet går utenfor. VIF har hevet seg flere hakk nå.
    38'
    Shala prøver seg - igjen. Det er stygt balltap av Normann Hansen. Ballen ender hos Shala som skyter. Keeper får slått til corner.
    39'
    Smått kaotisk i Sandefjord-forsvaret hver gang VIF angriper.
    40'
    Så må Klaesson i full strekk når Normann Hansen retter opp sin feil med et bra langskudd. Keeper slår til corner.
    40'
    Sandefjord har gooood tid nå.
    41'
    Shala og Dønnum har byttet kant nå.
    42'
    Grorud får ryddet opp på et innlegg fra Shala. Har to VIF-spillere rundt seg der, stopperen.
    43'
    Dønnum har problemer. Kommer seg på beina igjen.
    44'
    Dønnum ser ut til å trenge den pausen som kommer.
    45'
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    Sandefjord går rett i angrep. Klaesson får såvidt avverget.
    46'
    Sandefjord biter seg fast. Får frispark og kan sende opp stopperne.
    48'
    VIF får hjørnespark.
    51'
    Tollås Nation tror han har scoret! Kommer høyt på bakerste på den corneren og header ballen i tverrligger og ned. Ny, stor VIF-sjanse.
    52'
    Gult kort til Vålerenga
    Matthias Vilhjalmsson
    Islendingen skjønner ikke helt hvorfor han får gult. Nå synger VIF-fansen "Vi vil ha Edvardsen tilbake"...
    54'
    Dønnum prøver seg fra 16-meteren. Skuddet går via en Sandefjord-spiller og til corner.
    55'
    Slås på bakerste. Storevik får en hånd på den. Ny corner.
    56'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Kristoffer Hansen
    57'
    VIF styrer det meste nå.
    59'
    Sandefjord triller litt ball, tilbake til keeper Storevik - som tupper ballen tilbake til en av sine egne på egen banehalvdel. Påfallende at Vålerenga ikke er i stand til å få tak i kula.
    64'
    Inn: Osame Sahraoui
    Ut: Magnus Lekven
    64'
    Inn: Bård Finne
    Ut: Benjamin Stokke
    65'
    Benjanmin Stokke åpenbart ikke så fornøyd med egne prestasjoner. Rister i alle fall på hodet i det han forlater banen.
    66'
    Shala måker ballen over etter pasning fra Dønnum inne i den såkalte boksen til Sandefjord.
    67'
    Bård Finne strekker ut en tå, men den er ikke lang nok for å hindre innkast til gjestene.
    68'
    Hjørnespark til Vålerenga
    70'
    72'
    Wembangomo nede på gresset med en strekk eller krampe. Oppe igjen der, og Vålerenga er oppe i banen igjen. Ganske typisk kampbilde: Vålerenga trøkker på - ny corner til Vålerenga ... nei offside.
    74'
    75'
    Sleiv og slurv fra Vålerengas side i pasningspillet. Hakke råd til det nå.
    77'
    Johan Lædre Bjørdal
    77'
    Lædre Bjørdal måker Sandefjords Gussiås over ende.
    78'
    78'
    Hmmmm, der var Vilhjalmsson nær ved å utligne. Nærmere kommer de ikke, for å si det slik.
    79'
    Kralj ligger nede - Sandefjord-spillerne har begynt med det den siste tiden. Oppe igjen. Men tiden går, spesielt fort for Vålerenga. Kralj rydder opp rundt egen 16-meter.
    81'
    Dønnum og Shala kommer seg fikst frem på venstre kant for Vålerenga. Men så stopper det opp, igjen.
    83'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Bård Finne
    84'
    Osame Sahraoui knaller ballen i stolpen bak Storevik, Finne kvikt på returen. Fortjent utligning, for å si det mildt.
    87'
    Offside for Vålerenga
    89'
    Vålerenga 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Målgivende: Aron Dønnum
    90'
    Osame Sahraoui bør også krediteres målgivende pasning; drev ballen frem til Dønnum (hans innlegg var presist, mens Sandefjord-forsvaret så ut til å ha raknet).