Velkommen til dekningen av Vålerengas hjemmemøte med Sandefjord på Intility Arena.
    Vålerenga stiller med følgende lag: Adam Larsen Kwarasey - Amin Nouri, Felipe Carvalho, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe - Erik Gustav Roger Israelsson, Daniel Fredheim Holm (k) - Chidera Ejuke, Samuel Fridjonsson, Bård Finne - Peter Godly Michael.
    Sandefjord mønstrer følgende ellever: Erik Holmen Johansen - Marcos Valez, Christer Reppesgård Hansen, Lars Grorud, Stian Ringstad - Håvard Storbæk (k), Mohamed Ofkir, Enric Vallès, Emil Pálsson - Pau Morer - Flamur Kastrati.
    Hos Vålerenga debuterer Israelsson. Spissen Sam Johnson er ikke med i troppen grunnet en skade. Jonathan Tållås Nation er suspendert.
    Det nærmer seg kamp i 20 behagelige varmegrader i hovedstaden. "Vålerenga kjerke" er på anlegget og i strupene på hjemmelagets fans akkurat nå. Få minutter til spillerne entrer matten.
    Der er vi igang!
    0'
    2. omgang er igang!
    0'
    Innkast VIF lavt i banen.
    1'
    Lang ball fra Sandefjord mot Kastrati. Blir litt temperatur nede ved hjørneflagget. Ender med frispark til hjemmelaget. Kastrati forbanna.
    1'
    Straffe til Sandefjord. Flamur Kastrati går i bakken. Klønete av VIF som roter det til i bakerste ledd. Får press på seg, og Kastrati skaffer straffe i duellen med Näsberg.
    2'
    Sandefjord Fotball scorer på straffe!
    Vålerenga 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Flamur Kastrati
    Kastrati tar straffen selv, setter den høyt opp i venstre kryss! Sandefjord med en drømmestart.
    3'
    Vålerenga kommer seg fremover og får et hjørnespark. Michael header langt over mål.
    5'
    Sandefjord med ball nå.
    5'
    Vålerenga kontrer og beholder ballen rundt 16-meteren.
    6'
    Innlegg fra Finne mot Michael. Halvfarlig. Kommer ikke til avslutning.
    6'
    Kastrati på vei gjennom andre veien nå, men Ejuke er hurtigst og avverger.
    7'
    Bedre tendenser offensivt av VIF nå. Vinner innkast høyt til høyre.
    8'
    Fridjonsson med et langt innkast som Holmen Johansen plukker lett.
    8'
    Sandefjord kjemper tappert og gir ikke Vålerenga så mye rom på midten foreløpig.
    10'
    Stian Ringstad prøver en ball i bakrom mot Kastrati, men han er i offside.
    10'
    Nytt innkast for Vålerenga høyt til høyre.
    11'
    Holmen Johansen bokser det ut, Ejuke skyter, men det blir blokkert.
    11'
    Litt stillingskrig akkurat nå. Litt slurvefeil preger den første seriekampen etter ferien.
    13'
    Vålerenga prøver å vende spillet mot kantene, for i midten er det trangt. Men det blir en del slurv i forsøkene.
    14'
    Sandefjord prøver seg. Ofkir skyter fra kanten av 16-meteren. Men ufarlig.
    14'
    Frispark Sandefjord på 27-28 meter.
    15'
    Smart "vippet" over muren mot Håvard Storbæk, men han får ikke avsluttet tross litt rom.
    16'
    Sandefjord frustrerer Vålerenga litt nå. Er tett oppe i ballfører hver gang. Koster krefter, men gir VIF omtrent null og niks alternativer.
    17'
    Hjemmelaget lar også Sandefjord ha litt ball. Så en veldig jevnspilt batalje så langt.
    19'
    Kjempesjanse for Sandefjord! En forferdelig pasning av Adekugbe hjemmover ender hos Kastrati. Han spiller Pau Morer alene mot Larsen Kwarasey. Men siistnevnte redder.
    20'
    Blir ingenting av hjørnesparket.
    20'
    Ny mulighet for Sandefjord etter nok en feilpasning fra Adekugbe. Ofkir skyter fra kanten av 16-meteren. Like over.
    21'
    Vålerenga prøver nok et langt innkast. Ufarlig og Sandefjord vinner igjen ball.
    22'
    Er mye nærmere 0-2 enn 1-1 her altså.
    22'
    Nok et langt innkast fra Fridjonsson.
    25'
    Heades over mål.
    25'
    Sandefjord motsatt nå. Ofkir mot Kastrati, men klareres av VIF-forsvaret.
    26'
    Sandefjord presser høyt og det byr på problemer for forsvarsfireren til Vålerenga.
    26'
    Ofkir, Storbæk, Morer og Kastrati har alle vært friske i det fremre leddet hos Sandefjord. Orket mye så langt.
    27'
    Fredheim Holm vrir spillet pent. Men Adekugbes innlegg mot Michael er for svakt. Holmen Johansen plukker.
    28'
    Sandefjord-kapteinen, Håvard Storbæk, ligger nede. Men ser ut til å fortsette.
    29'
    Strobæk fortsetter så til de grader. Vender opp på 16-meterstreken og tvinger frem en redning fra Larsen Kwarasey med skudden ned mot det høyre hjørnet.
    30'
    Ringstad slår corneren inn. Larsen Kwarasey bokser den ut til corner fra motsatt side.
    30'
    Inn fra Ofkir, klareres men Sandefjord beholder ball.
    31'
    Enn så lenge da den til slutt ender utover dødlinjen.
    31'
    Sandefjord triller ball i øyeblikket.
    32'
    En feilposisjonert Adekugbe gir rom til høyre, Storbæk triller til Ofkir som ikke treffer riktig på ballen. Skuddet går utenfor.
    33'
    VIF-trenerne forberedte publikum på at Sandefjord kunne komme til å ha litt ball i dette oppgjøret, men de kan umulig være fornøyd med hvor mye de har hatt den.
    35'
    Stor sjanse Vålerenga! Fridjonsson med en fin ball mot Bård Finne, han drar seg inn og skyter et svakt skudd. Men det er nære på å bli en kjempetabbe når Holmen Johansen mister ballen og den er på vei mot mål, men går like til siden for stolpen.
    37'
    Corneren blir for lang og ender i ingenting.
    37'
    VIF flytter spillet litt frem nå. Skal det komme en utligning før pause?
    38'
    Lang ball mot Godly Michael som ikke evner å komme seg inn på mål i duell med Reppesgård Hansen. VIF beholder ballen. Adekugbe slår inn, men ender i ingenting.
    40'
    Fredheim Holm ligger nede etter en duell med Håvard Storbæk.
    43'
    Spillet igang igjen.
    43'
    Frispark VIF. Fredheim Holm mot Israelsson på bakre stolpe. Blir for lang.
    45'
    Vålerenga prøver og prøver.
    45'+1
    Ejuke nå, mot Nouri. Får frispark ved hjørneflagget. En siste mulighet før pause. Nære på for Erik Israelsson. Header like over. Men det ebber ut med 0-1 til pause.
    45'+1
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Samúel Fridjónsson
    46'
    VIF rett i angrep! Nouri drar seg fri ute til høyre. Inn mot Michael som header like utenfor!
    46'
    Ny sjanse VIF. Ejuke plutselig alene gjennom til høyre. Kommer skrått på og Holmen Johansen er nede og redder.
    48'
    Et helt annet Vålerenga-lag her nå.
    49'
    Bård Finne nære så nære! Nå lukter det Vålerenga-mål på Intility.
    49'
    Finne på farten igjen, skaffer corner.
    49'
    Den kommer det ingenting ut av. Altfor langt.
    50'
    Isrealsson skyter fra langt hold. Rett i klypene på Holmen Johansen.
    51'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Pau Morer
    52'
    Vålerenga med ball.
    53'
    Manes til angrep av Klanen som synger "Kom igjen, Enga"!
    53'
    Ejuke fri på høyresiden, slår inn til Finne som header over.
    56'
    Nære på for Sandefjord. Innbytter Engblom får ballen, tråkler den videre til Storbæk som nesten får avsluttet fra seks meter.
    56'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Marc Vales
    56'
    Finne vender opp og kommer til ny avslutning. Er ikke effektiv nok, bergenseren.
    57'
    Ny corner for Vålerenga. Et helt annet lag sammenlignet med i første omgang.
    58'
    Slås inn, Finne i returrom meies ned av Engblom. Vålerenga-fansen skriker på straffe. Får det ikke.
    58'
    Tøff duell for Kastrati som mener han skal ha frispark, får ingenting.
    59'
    Nok en corner for Vålerenga.
    60'
    Ender i ingenting, men Vålerenga får frispark på siden av 16-meteren.
    62'
    Mohamed Ofkir
    Sparker bort ballen.
    62'
    Gigantisk sjanse for Vålerenga. Michael står alene på streken men Ringstad får headet ballen over. Hadde nok større sjanse for å sette den i eget nett, men for en "redning".
    65'
    Nok en kjempesjanse for VIF! Valez står på streken og avverger en stor mulighet.
    65'
    Sandefjord kontrer, får hjørnespark.
    66'
    Sandefjord får frispark mot seg. Grorud for tøff i feltet.
    66'
    Grødem avslutter fra langt hold. Ufarlig og til side for Sandefjords mål.
    70'
    Inn: Abdoulaye Seck
    Ut: Marc Vales
    70'
    Nok en avslutning fra langt hold fra Vålerenga. Ingen farlighet.
    73'
    Klokka jobber for Sandefjord nå.
    73'
    Flamur Kastrati
    Kastrati i bakken i duell med Carvalho. Roper på ny straffe. Får gult kort for filming. Mulig det ikke var straffe, men det var ikke filming da han fikk seg en dytt. Må stå over neste kamp som følge av det.
    73'
    Nouri nede med skade.
    75'
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Sam Adekugbe
    76'
    Ejuke drar seg fint fri inne i sekstenmeteren, men innlegget blir bare en "vipp" inn i hanskene til Holmen Johansen. Svakt.
    77'
    7008 på plass på Intility arena.
    78'
    Nære 0-2!! Ballen triller på streken etter at Pontus Engblom header i stolpen.
    78'
    Inn: William Kurtovic
    Ut: Flamur Kastrati
    Kastrati bruker lang, lang tid på å forlate matta.
    79'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Vålerenga 0 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Mohamed Ofkir
    Målgivende: Emil Pálsson
    Så smeller det andre veien. 2-0 til Sandefjord. Ofkir, som ikke fikk sjansen i Vålerenga, svarer med å score mot gamleklubben. Løfter ballen nydelig opp i krysset. Tar seg til ørene i feiringen.
    80'
    Vålerenga prøver å få til noe, men i stedet kontrer Sandefjord. Ofkir setter fart, men blir ikke noe.
    83'
    Nå renner tiden ut for VIF. Holder i ball, men skaper lite.
    84'
    Finne drar seg fri og fikser corner.
    85'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Chidera Ejuke
    87'
    Vålerenga med innkast nede ved hjørneflagget. Få som håper og tror på poeng nå.
    88'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Peter Michael Godly
    Målgivende: Felipe Carvalho
    Så tennes håpet for VIF. Holmen Johansen er langt ute og Peter Godly Michael scorer.
    89'
    Enric Vallès
    89'
    Så går ballen i nettet for VIF! Men det dømmes offside på returen til Michael.
    90'+1
    Vålerenga 2 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Felix Horn Myhre
    Så utligner Vålerenga!!! Felix Horn Myhre scorer etter at dommer Tom Harald Hagen måtte dobbeltsjekke med linjemann. Et glimrende langskudd sørger for Vålerenga-poeng!