1-0

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av Eliteseriekampen mellom Tromsø og Rosenborg!
    Det er to lag som har en formmessig oppsving den siste tiden. Tromsø står med to seire på de to siste kampene i Eliteserien, mens Rosenborg har tre seire på de siste tre.
    Poengene det står om er viktige for både Tromsø og Rosenborg. Hjemmelaget ligger 14. plass med kun 10 poeng på 11 kamper. De kjemper med andre ord om overlevelse i Eliteserien. Rosenborg på sin side åpnet sesongen fryktelig, men med tre seire på rad ligger de nå på 9. plass med 15 poeng på 11 kamper. Skal det være snakk om Europa-spill for Horneland & co til neste år er det slike kamper de er nødt til å vinne. I skrivende stund er det ikke mer en fem poeng opp til Glimt på 3. plass!
    For hjemmelaget er Espejord og Grønli ute med skader. Antonsen, Wangberg og Gundersen er på vei tilbake fra skader, og er alle aktuelle til en kamptropp i kveld.
    Og hold dere fast. Hos Rosenborg er Helland, Meling, Trondsen, Hovland, de Lanlay, Åsen og Ceide usikre på grunn av omgangssjuke. Foruten de mangler de Konradsen som har karantene, og så sliter Lundemo og Jensen med litt småskader. Hvordan Horneland komponerer kveldens lag vil derfor være svært så interessant!
    I fjor vant lagene hver sin kamp da de møttes, og begge kampene endte 2-1. Disse kampene pleier å være svært interessante med mye tempo og hendelser. La oss håpe denne kampen også blir det!
    Tromsø XI (3-5-1-1): Kongshavn - Jenssen, Wangberg, Antonsen - Pirinen, Andersen, Gamst Pedersen, Valakari, Nilsen - Taylor - Bakenga.
    Tromsøs benk: Karlstrøm, Holmgren Pedersen, Gundersen, Berntsen, Rojas, Norø Ingebrigtsen, Sokol.
    Rosenborg XI (4-3-3): Hansen - Eggen Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Trondsen, Lundemo, Åsen - Akintola, Søderlund, Adegbenro.
    På benken for Rosenborg: Østbø, Valsvik, Denic, Helland, Tørset Johnsen, de Lanlay, Botheim.
    Det er altså ingen Mike Jensen å se i Rosenborgs tropp i kveld! Interessant også å se Bakenga på topp for Tromsø mot gamleklubben.
    Dagens dommer er Tommy Skjerven. Med seg på linjene har han Reidar Mørkestøl Gundersen og Ivar Michael Bergum Jahr. Fjerdedommer er Magnus Nicolay Koløy.
    Alle spillerne i dag har på seg sørgebånd for å hedre avdøde Arild Berg.
    Nærmer seg avspark på Alfheim nå! Dette blir en uhyre spennende kamp!
    Rosenborg farlig frempå fra start! Ballen havner i bakrom, og Akintola jager. Er ikke så mange steg fra å nå ballen heller, men Kongshavn er kjapt ute og plukker.
    1'
    Tromsø har åpnet kampen med å ha mye ball, men Rosenborg står godt i ramma og hindrer hjemmelaget å tre gjennom i farlige rom. Vil nok hogge litt til på kontringer i dag Rosenborg, så får vi se hvordan det går.
    5'
    Gamst Pedersen prøver å chippe inn til Bakenga i boks, men ballen blir klarert. Rosenborg kommer så på en kontring hvor Adegbenro ender med et innlegg som treffer en TIL-spiller før den så går i fanget til Kongshavn.
    9'
    Trondsen prøver seg med et innlegg, men ballen går rett i ansiktet på Gamst Pedersen som blir liggende nede. Kommer seg opp igjen, og det er corner til RBK.
    11'
    Bortelaget har tatt mer initiativ i kampen her nå. Ballen er mye inne på Tromsøs halvdel, men det blir ikke de store mulighetene. I hvert fall ikke foreløpig.
    14'
    Taylor møter et innlegg på første stolpe og får avsluttet, men skuddet går i Reginiussen og ut til corner.
    16'
    Andersen kommer rundt på høyresiden og prøver seg med et innlegg, men ballen har akkurat passert dødlinja, og dermed er det utspark fra keeper.
    21'
    Pirinen går ned i boks og Tromsø roper på straffespark. Dommer mener noe annet, og det hele ender med at Tromsø får hjørnespark.
    24'
    Åsen sikter i boks mot Adegbenro, men et Tromsø-hode skaller ballen unna.
    26'
    Adegbenro med innlegg til Akintola som får avsluttet, men ballen går i en TIL-spiller og til corner.
    29'
    Søderlund i tverrliggeren! Ballen daler ned på bakre stolpe, og der står Søderlund klar til å styre den i mål. Får ikke presset headingen godt nok ned, da den går i tverrliggeren og over mål! Gigantisk mulighet for RBK!
    31'
    Bakenga halter av banen etter å ha fått behandling. Ser ut til å komme seg over den smellen og fortsette kampen.
    37'
    Det tikker mot pause på Alfheim nå. Rosenborg har fortsatt store deler av spillet, men det er ikke store sjanser på menyen i sluttminuttene her
    45'
    Lagt til ett minutt av denne første omgangen
    45'+1
    Taylor prøver lykken fra utenfor 16-meteren på volley, men ballen går en meter og to over mål.
    45'+1
    Da er vi halvspilt på Alfheim, og stillingen er 0-0. Rosenborg har vært nærmest scoring med en heading i tverrliggeren fra Søderlund, men mye mer enn det er det ikke å hente. Et par småfarligheter har begge lag hatt, men det må opp et hakk og to hos både Tromsø og Rosenborg om de skal sikre alle tre poeng her.
    Gigantiske muligheter for RBK! Hedenstad legger inn, og Trondsen avslutter, men det er en redning på strek! Åsen får så mulighet i returrom, men Kongshavn strekker seg og tupper ballen i stanga og til corner!
    50'
    Gult kort til Rosenborg
    Even Hovland
    Hindrer en Tromsø-overgang.
    50'
    Ikke alverdens å melde fra om her fra Alfheim nå. Rosenborg har mest ball, men som i første omgang, så blir ikke de store målsjansene skapt.
    58'
    Hedenstad ligger nede etter en smell, og får behandling. Men ser ut til å klare seg greit, backen.
    59'
    Magnus Andersen får muligheten med hode, men headingen går laaangt over mål.
    60'
    Wangberg feller Søderlund midt inne på Tromsøs halvdel. Frispark i god innleggsposisjon.
    62'
    Nære på for Reginiussen! Hedenstad slår et kort frispark til Hovland som så slår i boks mot stopperkollegaen. Milimetre fra å tuppen den inn!
    63'
    Så smeller det nesten i andre enden! Hansen redder først, så skal Hovland tuppe ballen ut til corner, men den er FARLIG nære å gå i eget nett! Heldigvis for sogningen får ballen like utenfor stanga!
    64'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Simen Wangberg
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Hjemmelaget i ledelsen, og det kaptein Wangberg som gjør det! Rager høyest på en corner og dunker den inn med hodet!
    65'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Mushaga Bakenga
    66'
    Frispark til TIL i glitrende innleggsposisjon.
    71'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Anders Trondsen
    72'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: David Akintola
    72'
    Horneland kjører et offensivt dobbeltbytte her. Spennende!
    72'
    Gult kort til Tromsø
    Magnus Andersen
    74'
    Melnig med god mulighet! Ballen daler ned bak i boks, og han fyrer av et skudd. Det er et skudd for styring, men ingen klarer å styre den mot mål. Da går den utenfor, og det blir utspark for keeper.
    76'
    Inn: Jostein Gundersen
    Ut: Simen Wangberg
    Målscorer og kaptein takker for seg.
    77'
    Adegbenro med stor mulighet! Dunker til fra venstresiden, men ballen suser i nettveggen!
    79'
    Inn: Marcus Holmgren Pedersen
    Ut: Magnus Andersen
    84'
    Reginiussen med farlig heading på en corner. Må heade den tilbake mot mål, og ballen spretter på tverrligger og over!
    86'
    RBK jager og jager for scoring her nå. Nå går spillet kun en vei, og det er mot Tromsøs mål!