God kveld! Vi skal runde av denne Eliteserie-søndagen med Brann mot Lillestrøm.
    Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Amer Ordagic - Veton Berisha, Daouda Bamba, Gilbert Koomson.
    Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric - Mats Haakenstad, Tobias Salquist, Frode Kippe, Simen Rafn - Alexander Melgalvis, Fredrik Krogstad, Daniel Pedersen, Ødemarksbakken - Arnor Smarason - Daniel Gustafsson.
    Både Ruben Yttergård Jenssen og Petter Strand går ut av midtbanen til Brann fra forrige serierunde mot Haugesund. Inn kommer Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen. I tillegg erstatter Ruben Kristiansen Thomas Grøgaard på backen.
    Gilbert Koomson er inne i varmen igjen, etter at han ble vraket fra troppen til cupkampen mot Sogndal. Det skjedde fordi Koomson var svært kritisk til Brann-trener Lars Arne Nilsens disponeringer i kampen mot Haugesund forrige helg. I dag starter han.
    Lillestrøm gjør to endringer på sitt lag fra forrige serierunde. Sheriff Sinyan må stå over grunnet et meget omdiskutert rødt kort. Thomas Lehne Olsen er ute med en skade. Inn kommer Arnor Smarason og Frode Kippe.
    Begge oppgjørene mellom lagene i fjorårets Eliteserie-sesong endte 1-1.
    Det er forøvrig en vakker dag for fotball på Brann Stadion. Solen skinner på en skyfri himmel, og alt ligger til rette for en fotballfest i Bergen.
    Lagene er på vei inn på banen, og vi er klare for kamp!
    Dagens dommer er Rohit Saggi. Han får med seg Magnus Lundberg og Kristoffer Gullhav på linjene.
    LSK tar avspark.
    1'
    Lillestrøm løfter et par lange baller på Ødemarksbakken i åpningen, men klarer ikke vinne andreballene.
    1'
    Wormgoor får en dytt av Gustafsson, og skaffer frispark langt inne på egen halvdel.
    2'
    Koomson skaper trøbbel! Drar seg inn fra siden, og blir taklet. Frispark til Brann på hjørnet av 16-meteren
    4'
    Fredrik Haugen går for skudd på frisparket, men det går rett i muren.
    5'
    Hjørnespark til Brann. Ballen slås inn på bakerste stang, mot Berisha, men LSK får stanget vekk til corner.
    6'
    Branns hjørnespark blir klarert på første stang. Dødballene har ikke vært det helt store for hjemmelaget til nå.
    6'
    Lillestrøm slår et frispark som stanges vekk. Når andreballen løftes inn i boksen igjen er halve laget i offside.
    8'
    Krogstad finner Ødemarksbakken med en strøken gjennombruddspasning. Sistnevntes innlegg blokkeres til corner.
    10'
    Det stanges vekk.
    10'
    Barmen forsøker å finne Kristiansen i bakrom på kanten. Lillestrøm får stoppet pasningen i siste liten.
    12'
    Pedersen er sent ute, og feller Acosta. Soleklart frispark.
    12'
    Haugen prøver å spille opp Bamba. Sistnevte får ikke stokket beina, og ballen triller ut til utspill fra keeper.
    13'
    Det en en monstersjanse for Brann! Bamba får snappet opp ballen inne i boksen, og legger den tilbake til Komsoon. Sistnevne får avslutte fra seks meters hold, men setter den utenfor!
    14'
    Nå svinger det av Brann! Ballen ramler ned hos Fredrik Haugen på 17 meter. Han avslutter på halv-volley, men skuddet går over.
    16'
    Så er Lillestrøm nære på. Ødemarksbakken og Krogstad kombinerer fint på venstre kant. Ballen legges inn, og på bakerste stang er Melgalvis først på kula, men avslutningen fra få meter blokkeres kontant.
    17'
    Nå er det nærmest Hawaii-fotball på Brann Stadion. Hjemmelaget fly i angrep, og trioen på topp kombinerer fint. Til slutt avleverer de til Fredrik Haugen, som går for skudd fra distanse. Det går milevis over.
    18'
    Berisha er sterk på kanten, og vinner en duell. Tar med seg ballen innover i banen, og triller til Koomson på 16 meter. Koomson går i bakken i duell med Pedersen, men får ikke frispark.
    19'
    Koomson lager frispark i farlig posisjon. Er alt for sent ute når Rafn drar seg inn, og feller ham. Klink frispark til Lillestrøm.
    21'
    Smarason går for en variant langs bakken der. Den klarerer Brann enkelt.
    22'
    Barmen svært oppgitt når Saggi gir frispark mot ham etter litt riving og sliting med Ødemarksbakken.
    22'
    Frisparket svinges inn, og Acosta stanger unna. Blir liggende og holde seg til hodet etter stiuasjonen, men er raskt på beina igjen.
    23'
    Koomson skaffer hjørnespark.
    26'
    Kippe er som vanlig sjef i lufta, og stanger unna.
    26'
    ENORM SJANSE FOR BRANN! Det er så nære. Ballen svinges inn på Berisha på bakerste stang. I stede for å gå på mål, så header han det tilbake til Wormgoor. Han skytter på første berøring, men Maric klarer å stoppe det.
    27'
    Berisha forsøker å chippe Kristiansen gjennom på mål, men pasningen blir for lang og triller ut linja.
    29'
    Barmen spiller en forferdelig feilpasning rett foran egen 16-meter. Men han er heldig, og Brann får sparket unna.
    30'
    Berisha får ballen på kanten, og blir lagt i bakken. Brann stiller opp, og skal svinge frisparket inn i boksen.
    32'
    Det stanges enkelt vekk - igjen.
    33'
    Brann får innkast høyt i banen, og flytter opp stopperne.
    36'
    Wormgoor stusser videre på første stang, men Maric er sterk i boksen, og fanger ballen.
    36'
    Melgalvis med en forferdelig takling på Kristiansen. Slipper unna det gule, men frispark i god posisjon.
    38'
    Lillestrøm stanger unna, og Krogstad kan kontre. Blir lagt i bakken av Acosta, og får frispark.
    39'
    Koomson dribler seg fint løs på kanten, og legger videre til Barmen. Han svinger inn på første forsøk, men den går nesten ut til innkast. Berisha triller ballen ut, da Krogstad er nede med skade.
    41'
    Krogstad er på sidelinjen og får behandling.
    42'
    Der slipper dommer Saggi han inn igjen, og det er ut til at Krogstad kan fortsette.
    42'
    Ruben Kristiansen dribler seg inn fra kanten, og skyter. Det går så langt unna mål at den triller til innkast.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Det blåses av på Brann Stadion, og det er antydninger til pipekonsert blant Brann-supporterne. Man kan ikke klandre dem for det - dette har vært en særdeles svak omgang med fotball. Men det kan kun bli bedre! Vi er straks tilbake med andre omgang.
    Undertegnede er ikke den eneste som ikke er spesielt imponert over første omgang på Brann Stadion. Speaker starter pauseinnslaget med å fortelle at "Dette har ikke vært en spesielt velspilt fotballkamp".
    Brann sparker igang den andre omgangen.
    46'
    Maric holderpå å rote det til. Det er et innlegg fra venstre som spretter litt vanskelig, og målvakten får ikke kontroll. Må gi bort en corner.
    47'
    Rafn header corneren utover dødlinja, men det får ikke dommer med seg. Dømmer femmeter.
    47'
    Haugen med en forferdelig pasning midt på banen. Bommer på en femmetersball, og innkast til LSK.
    48'
    Teniste skjærer inn i banen, og prøver å stikke gjennom Fredrik Haugen. Triller inn til Maric.
    50'
    Gult kort til Lillestrøm
    Daniel Alexander Pedersen
    River ned Bamba.
    51'
    Brann lemper inn i feltet. Berisha kommer til en avslutning. Ballen går i bakken, og over mål.
    52'
    Berisha slår i bakrom, og Bamba setter opp farten. Maric kommer ut tidsnok, og får tak i ballen foran Brann-spissen.
    55'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ruben Yttergård Jenssen
    Ut: Kristoffer Barmen
    61'
    Veldig rolig periode i kampen nå. Ingen av lagene kommer seg til nevneverdige sjanser.
    63'
    Brann-frispark er i nærheten av å bli farlig. Haugen slår inn, og ballen spretter på bakerste stolpe. Acosta kaster seg frem, men rekker ikke bort med skotuppen.
    66'
    Haugen lader fra avstand. Over mål.
    67'
    Inn: Petter Strand
    Ut: Daouda Bamba
    71'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Gilbert Koomson
    Målgivende: Petter Strand
    Målet kommer ut av ingenting, og det er innbytteren som åpner opp LSK-forsvaret! Petter Strand slår en millimeterpresis pasning til Gilbert Koomson på løp, og han smeller ballen helt oppe i venstre kryss med første touch!
    73'
    Berisha lader - langt utenfor mål.
    76'
    Ordagic feller Smarason bakfra. Frispark til Lillestrøm i meget farlig posisjon.
    78'
    Smarason slår inn på frisparket, og Brann klarerer.
    79'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ebiye Moses
    Ut: Daniel Gustafsson
    79'
    Teniste slår inn mot bakerste stolpe. Petter Strand stiger til værs, men LSK får klarert foran innbytteren.
    80'
    Koomson i stolpen! Brann spiller seg fint inn i boksen. Berisha triller til slutt ut til Koomson, som avslutter med innsiden av foten. Maric får så vidt en finger på ballen, og får styrt den i stolpen!
    80'
    Litt klabb og babb inne i Brann-feltet, før Krogstad får fyrt av. Blokkeres.
    85'
    Store LSK-sjanser! Først er det Fredrik Krogstad som leverer et helt fantastisk skudd fra avstand, men Håkon Opdal er helt nede i hjørnet og får en fingertupp på ballen som gjør at den går i stolpen. Returen går rett ut til Moses, men han får bare til en halvhjertet avslutning som Opdal holder!
    85'
    Inn: Christian Eggen Rismark
    Ut: Fredrik Haugen
    86'
    Krogstad river ned Ordagic på midten.
    87'
    Lillestrøm presser Brann veldig langt bakover nå.
    88'
    Det legges til tre minutter i Bergen.
    90'+1
    Ordagic får omtrent lov til å spasere inn i femmeteren til LSK, men blir nesten litt stresset av at han får stå god tid, og slår en feilpasning.
    90'+2
    Frispark til Brann midt på banen.
    90'+3
    Brann tar tre svært viktige poeng på hjemmebane, i det som ikke var en spesielt imponerende kamp av noen av lagene. Gilbertr Koomson sørget for at det ble seier med sin første scoring for sesongen, mens Håkon Opdal ble matchvinner i andre enden av banen, der han hadde en helt spinnvill redning på skuddet til Fredrik Krogstad. Dermed klatrer Brann opp på 4. plass på tabellen!