1-1
2 226
2 881

Ble dekket av Joachim Baardsen

Velkommen til dekningen av eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Start! Hjemmelaget er nummer 10 på tabellen, mens gjestene fra Sørlandet kjemper for å unngå nedrykk - på en foreløpig kvalikplass. Det er utgangspunktet for kveldens oppgjør.
    Godset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Tchamba, Mickelson - Hove, Jack, Maigaard - Tokstad, Salvesen, Mawa.
    Start (4-3-3): Wichne - Tønnessen, Bergan, Daland, Robstad - Schulze, Makrini, Børufsen - Bolanos, Ramsland, Kabran.
    På benken for Strømsgodset finner man 15 år gamle Fabian Holst-Larsen. Forsvarsspilleren er den yngste som har vært med i en kamptropp for drammenserne siden Martin Ødegaards gjennombruddsdager.
    Godset har spilt uavgjort i fem kamper på rad før kveldens match. Start har to seirer og tre tap i samme periode.
    Kampen er i gang. Start med ballen.
    1'
    Frispark til Start ved midtstreken. Sørlendingene flytter hele laget opp og skal slå langt.
    2'
    2'
    Ballen går helt inn til Myhra i Godset-buret.
    2'
    Godset-trener Henrik Pedersen uttalte før kampen at kun seier var godt nok for dem.
    4'
    To enorme Start-sjanser! Først er det Schulze som avslutter rett på Myhra fra seks meter. Deretter går returen til Ramsland. Spissen tar to touch før han skyter, og blir blokkert.
    5'
    Vanvittige redninger av Myhra der. Spesielt den siste er råsterk.
    9'
    Frispark til Godset. Maigaard skal ta det.
    10'
    Maigaard svinger ballen inn i feltet. Der vinner Gunnarsson duellen, men dommeren blåser for frispark.
    11'
    Start har åpnet bra.
    13'
    Styrer banespillet.
    13'
    Bergan mister ballen i farlig poisjon. Salvesen kommer nesten gjennom for Godset.
    14'
    Fint Godset-spill. Hove og Tokstad kombinerer på høyrekanten. Innlegget fra sistnevnte blir for upresist.
    15'
    Godset inne i en god periode. Skaper en del på høyrekanten - med Hove, Tokstad og Vilsvik.
    17'
    Hove skyter fra 20 meter. Wichne strekker seg, men ballen går en meter utenfor krysset.
    20'
    Ny svak involvering av Bergan. Holder på å gi Godset en stor mulighet.
    20'
    Stor Godset-sjanse! Hjemmelaget ruller opp Start fra venstre til høyre. Hove chipper ballen inn i feltet. Der avslutter Mawa fem meter fra mål, men skuddet blokkeres av Bergan.
    23'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    25'
    Start angriper nå.
    26'
    God kamp så langt. Også på tribunene lages det bra liv fra de 600 tillatte tilskuerne.
    27'
    Hjørnespark til Start
    29'
    Nydelig slått hjørnespark av Bolanos. Bergan vinner duellen sin og møter ballen med pannebrasken. Myhra med ny god redning.
    30'
    Bolanos med et kattemykt nedtak på pasning fra Tønnessen. Den hjemvendte sønn er som en tiger i luften når han strekker seg for å ta ned ballen. Moro å se slik kvalitet.
    32'
    34'
    37'
    Bolanos skal ta hjørnesparket for Start. Innoverskrudd denne gangen.
    37'
    Bra slått av Bolanos. Dommer Eskås ser noe i feltet, og gir straffe til Start!
    38'
    Mål for Start!
    Strømsgodset 0 - 1 Start
    Mål: Christian Bolanos
    Bolanos scorer sitt andre mål etter comebacket i Start når han sender sørlendingene iskaldt i ledelsen på Marienlyst. Triller ballen i hjørnet fra ellevemeteren.
    39'
    Gult kort til Strømsgodset
    Ipalibo Jack
    Det var Jack som forårsaket straffen. Det er meget godt sett av dommer Eksås. Godset-stopperen holder rundt Bergan, og får korrekt gult kort og straffe imot.
    41'
    Start får frispark ved siden av 16-meteren. Bolanos kjører en innøvd variant, som Mjøndalen scoret på mot Brann i går. Start er nære ved å lykkes, men avslutningen fra Makrini blir blokkert.
    44'
    Nesten utligning for Godset. Maigaard legger inn til Salvesen, som header like utenfor.
    45'+1
    Godset tar avspark. Jakter utligning her nå hjemmelaget.
    46'
    Mawa nære en farlig avslutning tidlig, men blokkeres.
    47'
    Godset med ballen de første minuttene av andre omgang. Bra tempo på blåtrøyene nå.
    48'
    Gunnarsson slår en fin tversoverpasning til Mickelson. Han finner Mawa, som skaffer Godset corner.
    52'
    52'
    Start får ryddet unna.
    52'
    53'
    Vanvittig redning av Wichne. Salvesen drar seg fri og hamrer ballen mot korthjørnet til Start-keeperen, som reddet med en uhyre sterk benparade.
    54'
    56'
    Fullstendig Godset-dominans etter pause. Start har knapt hatt ballen.
    56'
    60'
    Daland ligger nede med skade for Start.
    61'
    Nydelig gjort av Ramsland. Spissen skrur ballen mot det lengste krysset. Myhra strekker seg, og redder.
    62'
    Begge lag kriger for hver eneste meter. Det er deilig å se. To godt trente lag som kjemper for poengene.
    65'
    Salvesen tar et frispark kjapt for Godset, fra over 30 meter, men Wichne følger med.
    65'
    Gult kort til Start
    Mohamed El Makrini
    66'
    Godset spiller Start veldig dype, men sørlendingene forsvarer seg bra.
    67'
    Andre gule kort til Strømsgodset
    Jack pådrar seg sitt andre gule kort for kampen - og blir dermed vist ut!
    68'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Eman Markovic
    Ut: Christian Bolanos
    68'
    Utvisningen ser ut til å være helt korrekt. Jack får et langt touch og forsøker å vinne ballen tilbake, men ender opp med å komme altfor sent inn i en duell med Makrini.
    70'
    Markovic spiller gjennom Ramsland. Gunnarsson får satt inn en viktig og god takling.
    73'
    Sier det igjen: Deilig intensitet og nerve i dette oppgjøret.
    73'
    Godset har ikke gitt opp, selv med bare 10 mann på banen.
    74'
    Start-spillerne er slitne nå. To mann ligger nede nå og trenger tid for å komme seg igjen.
    76'
    Det frustrerer naturlig nok hjemmelaget og publikumet her i Drammen.
    76'
    Inn: Joackim Jørgensen
    Ut: Jesper Daland
    77'
    Inn: Mathias Bringaker
    Ut: Eirik Schulze
    77'
    Inn: Erlend Segberg
    Ut: Espen Børufsen
    77'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Start
    Mål: Moses Dramwi Mawa
    Så utligner Godset - med en mann mindre! Mawa banker ballen i nettaket fra kloss hold.
    78'
    Niklas Gunnarsson
    79'
    Tre poeng vil bety så mye for Start i kampen for å overleve, men nå ser de ut til å rote bort to.
    80'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Henrik Robstad
    82'
    Start gjør sitt femte bytte.
    82'
    Nå er det bortelaget som jager scoring.
    83'
    Det virker ikke som Godset har én mann mindre på banen. Det er klart, de kunne vært mer dominerende om de ikke hadde det, men de er fullt på høyde med Start.
    85'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Aleksander Biermann Stenseth
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    86'
    Hove, som har vært god, kommer seg fri og skyter fra rundt 16 meter. Wichne må slå til corner.
    86'
    86'
    Spesiell situasjon. Salvesen treffer dårlig og skyter ballen 15 meter opp i luften, men Wichne er nær ved å tulle den ballen i mål.