Hei og velkommen til livedekning av søndagens senkamp i Eliteserien. Høsttemperatur i sommerbyen Sandefjord.
    Sandefjord og Marti Cifuentes i 4-3-3: Jacob Storevik - Bruce Wembangomo, Martin Kreuzriegler, Marcos Valés, Mats Haakenstad – Enric Vallès, Rufo, Lars Markmanrud - Vidar Jonsson, Sivert Gussiås, Deyver Vega.
    Med andre ord: Tidligere Lillestrøm-spiller Mats Haakenstad får sin første kamp fra start etter overgangen til Sandefjord i sommer. Vestfoldingen kom fra finske KuPS.
    Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo velger disse i sin steinskrevne 4-3-3: Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Magnus Lekven, Osame Sahraoui - Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson, Bård Finne.
    Med et drøyt kvarter til kampstart gir Sandefjord stadion oss Roxette og en av svenskene popyndlingenes absolutt sterkeste låter: Fading Like a Flower. Da venter vi på at kveldens senkamp gjør det motsatte: Slår ut i full blomst.
    Sandefjord-benken: Jesper Granlund, Lars Grorud, Emil Pálsson, Kristoffer Normann Hansen, Erik Brenden, Sander Moen Foss, George Gibson, Anton Kralj, Harmeet Singh. Full benk på hjemmelaget!
    Vålerenga med noen færre alternativer fra sidelinjen: Kjetil Haug, Johan Lædre Bjørdal, Herolind Shala, Matthías Vilhjalmsson, Odin Thiago Holm, Ousmane Camara, Felix Horn Myhre.
    Svak borteform på Vålerenga. Ikke vunnet på fremmed gress siden Brann i Bergen 1. august. Tapt siden mot Start, Haugesund og Bodø/Glimt. Skal i rettferdighetens navn legge til at de ikke har tapt hjemme i samme periode: 4-1-0. Og uavgjortkampen kom mot Glimt.
    Veteranen Tommy Skjerven fra Kaupanger dømmer. Da er vi sikret litt sidemål utpå her.
    Bjørdal spiller i gang.
    1'
    Rufo legges i bakken på vei fremover. Får frispark.
    3'
    Dagens første skuddforsøk tilhører hjemmelaget og Markmanrud. Rett på Klaesson.
    3'
    Rufo rapper ballen fra Sahraoui og starter et Sandefjord-angrep. Men hjemmelaget må trille bakover og starte på nytt - nå mot etablert.
    4'
    Nydelig forsvarsspill av Ivan Näsberg. Går i kroppen på motstanderen og fikser innkast til eget lag.
    6'
    Grov feilpasning av Sandefjord gir Vålerenga et gratisangrep.
    7'
    Sahraoui trekker seg inn og går i bakken ved 16-meterstreken. Ikke noe fra Skjerven der. Vålerenga-spillerne anker til en rettsinstans som ikke finnes. Forgjeves, altså.
    9'
    Endelig litt action! Bjørdal trekker opp et angrep og spiller til Dønnum. Vålerenga-vingen banker til. Godt skudd, litt over!
    10'
    Dønnum skyter igjen etter en kombinasjon med Sahraoui. Blokkeres - men corner til Vålerenga, kampens første.
    10'
    Nesten for Vålerenga! Corneren slås inn i feltet og stusses ned av Tollås Nation. Redning på strek av Kreuzriegler! Kampens første sjanse!
    11'
    Ny VIF-corner, og igjen vinner gjestene i luften. Bare halvskummelt denne gangen.
    12'
    Vålerenga kjører hardt nå og vil klart mest i øyeblikket. Finne løper i bakrom og utfordrer Wembangomo. Får frispark nede i korridoren på Vålerengas venstre.
    14'
    Borchgrevink har kommet over fra motsatt back for å slå.
    14'
    Svakt fra U21-landslagsspilleren. Sandefjord overtar ballen, men gir den fra seg umiddelbart.
    14'
    Nesten fra Vålerenga igjen. Spiller seg til Sandefjords bakerste mann, men der er Wembangomo riktig plassert og får ballen unna.
    16'
    Endelig byr hjemmelaget på noe. Fint brudd og igangsatt av Marcos Valés. Tar med seg ballen fremover og kombinerer med Rufo. Prøver å viderebefordre den til Gussiås innenfor Vålerengas 16-meter. Ender på hvit spiller. Men det desidert beste initiativet en Sandefjord-spiller har utført utpå her så langt.
    17'
    Dårlig oppspill av Borchgrevink. Gir bort ballen. Vanligvis stødig på labben, VIF-backen. Ikke så langt i dag.
    18'
    Finne gjennom på venstre. Triller støtte ti Adekugbe og etterhvert spiller VIF seg helt bak igjen til Klaesson.
    19'
    Mål for Vålerenga!
    Sandefjord Fotball 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Lekker fotball! Geniet Sahraoui vipper gjennom Henrik Bjørdal som får ballen bak Sandefjords forsvarslinje. Demper den til islendingen som kaster seg ned på bakre stolpe og skyver 1-0 over streken. Herlig angrep fra Vålerenga som startet med Borchgrevink og Dønnum ute til høyre.
    20'
    Sandefjord holder på å svare umiddelbart! Ballen triller utenfor Klaessons venstre stolpe etter innlegg fra eks-Vålerenga-spiller Vega! Ingen setter frem foten der...
    22'
    Nå spiller Vålerenga på små marginer bak der. Ender med at de mister ballen. Sandefjord kan komme.
    25'
    Rufo holder på å komme fri i et uhyre trangt mellomrom. Bjørdal nede og takler. Startet bra i dag, Vålerengas nummer syv.
    26'
    Adekugbe header ballen til innkast for Sandefjord.
    26'
    Dag-Eilev Fagermo overdøver alle andre utpå her nå med sine press-instruksjoner.
    27'
    Bjørdal stormer fremover igjen. Har vi sett ham annet enn rettvendt i Vålerenga-drakt? Alltid på løp i retning motstandermålet! Denne gangen er han først på langballen, men får bare styrt den videre inn mot mål, der ingen hvittrøyer finnes.
    28'
    Corner Sandefjord.
    31'
    Heades ut av Dønnum. Vålerenga kan kontre, men hindres.
    32'
    Vålerenga kontrollerer ballen litt igjen nå.
    33'
    Vega snurrer rundt på midtbanen og finner Haakenstad. Han sender den tilbake til Enric Vallès, som dunker inn. Litt flipperspill mellom tre spillere der inne, men ender med at Klaesson får kontroll på ballen.
    34'
    Vidar Jonsson banker til fra skrått hold. Godt balltreff, men relativt ufarlig. Suser godt utenfor.
    35'
    Sandefjord prøver å komme på høyre. Ballen akkurat litt for lang for Jonsson.
    38'
    Halvskummelt. Wembangomo slår mot bakre. Tollås Nation får hodet på den, men greier ikke få den unna. Faller ned til Haakenstad, som skyter på halvvolley. Borchgrevink blokkerer ut til corner.
    40'
    Ålreit forsøk på corneren! Ballen heades mot Klaesson. Ikke bra nok treff. Det er faktisk Haakenstad som er frempå igjen. Scoret på hodet i Eliteserien før, han. Som vi alle husker: Mot Stabæk for Lillestrøm høsten 2018.
    40'
    Rufo prøver å spille gjennom Jonsson med en forsøksvis følsom pasning. Men pasningen mangler tilstrekkelig kjærlighet og triller over dødlinjen.
    44'
    Halvskummel stuss fra Gussiås ned i Vålerengas femmeter. Løpene kommer for sent fra lagkameratene.
    45'
    "Ta deg for all del god tid" er beskjeden fra tribunen til Klaesson, som skyter ut. Uvisst om det var instruks fra Vålerenga eller ironi fra Sandefjord, men vi gjetter det siste.
    45'
    Tre minutter tillegg i 1. omgang.
    45'+1
    VIF-stopper Näsberg avslutter en god 1. omgang med å dempe ballen og passere et par motspillere. Legges i bakken når han spiller fra seg ballen og får frispark.
    45'+1
    Dønnum kommer på høyre. Fine passeringer. Ender med kombispill bakover på banen igjen. Kunne gått for gjennombruddet der.
    45'+3
    Mer fremdrift i Sahraoui. Går av flere motspillere og spiller ut til venstre. Innlegget derfra er skummelt fra Bjørdal! Men benet til Sandefjords Kreuzriegler sperrer unna det som kunne blitt en farlighet for Kjartansson.
    45'+3
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Herolind Shala
    Ut: Bård Finne
    46'
    Fagermo ikke helt fornøyd med laget etter de tok ledelsen. Ut går Finne, og inn kommer Shala. Da flytter kanskje Sahraoui opp på kant.
    46'
    Straffe til Vålerenga! Bjørdal går i bakken samtidig som han spiller vekk ballen. Det tar lang tid før dommeren blåser, men omsider blir det dømt straffe. Hele Sandefjord flokker seg rundt dommeren i protest.
    47'
    Vålerenga bommer på straffe! Kjartansson legger den i keeperhøyde, og bare litt til høyre. Den reddes enkelt!
    48'
    Det er Storeviks tredje strafferedning denne sesongen. Norges svar på Tim Krul.
    52'
    Marc Vales smeller til i en takling på Bjørdal. Ingen frispark.
    52'
    Vega banker til på halvspretten. Et godt stykke utenfor.
    54'
    Harmeet Singh gjøres klar på benken.
    55'
    Vega får et frispark på kanten. Sandefjord flytter opp.
    55'
    Kreuzriegler dytter Adekugbe i bakken i boksen før frisparket. Dommer stopper et sekund for å roe gemyttene.
    56'
    Årets frispark av Enric Valles. Glir og går rett på rumpa. Sender ballen ut.
    56'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Harmeet Singh
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    Inn mot gamleklubben her.
    57'
    Dønnum dribler seg inn i boksen og skyter. Rett i blokka.
    58'
    Borchgrevink er upresis i avleveringen. Sender en stikker ut dødlinja.
    58'
    Sandefjord gir bort ballen i egen boks(!). Bjørdal snapper, men velger å ikke skyte. Sender heller ballen mot Dønnum, men forsøket blir stoppet.
    59'
    Sandfjord er tålmodige nå. Triller mye ball på egen halvdel, men klarer ikke flytte ballen oppover i banen. Kan hende det er på tide å bli utålmodige snart, for klokka tikker i Vålerengas favør.
    61'
    Sandefjord løfter mot bakerste stang. Adekugbe stanger unna.
    61'
    Vålerenga mister ballen på egen halvdel, og Sandefjord kan kontre. Men Rufo blir alt for upresis, og gir vekk bakken.
    63'
    God mulighet for Dønnum. Dribler seg inn fra kant i kjent stil, og forsøker å sende ballen mot lengste kryss. Storevik redder til corner.
    63'
    Sandefjord stanger vekk til ny corner.
    64'
    Også den neste stanges unna.
    64'
    Sahraoui drar frem noen vakre detaljer på kanten, men mister til slutt ballen.
    66'
    Sahraoiu går over ende i boksen, men denne gangen dømmes det ikke straffe.
    67'
    Haakenstad driver oppover kanten, men stoppes av Bjørdal.
    67'
    Sandefjord Fotball 0 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Aron Dønnum
    Der sitter den ut av det blå! Ingen Sandefjord-forsvarere følger med. Et innlegg fra Dønnum inn i boksen, mens hele forsvaret sover, sniker seg mellom keeper og Kjartansson. Spissen får en enkel jobb med å sette ballen i mål.
    67'
    Wembangomo kommer seg ned til linja og slår inn, men VIF klarerer enkelt. Wembangomo blir liggende med smerter i skulderen.
    70'
    Nytt Sandefjord-innlegg, men igjen stanges det unna.
    71'
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Rufo
    75'
    Inn: Sander Moen Foss
    Ut: Marc Vales
    75'
    Siste forsøk fra Cifuentes her, i et forsøk på å stjele med seg et poeng.
    75'
    Sandefjord løfter inn i boksen mot Vega, men han stusser ballen langt utenfor.
    77'
    Borchgrevink slår inn, men Sandefjord får klarert til corner.
    77'
    Corneren stanges unna på første stang.
    78'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Martin Kreuzriegler
    Kreuzriegler får frispark mot seg i duell med Kjartansson som er på vei igjennom.
    79'
    Frisparket løftes inn, men Kreuzriegler feier unna.
    80'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Osame Sahraoui
    80'
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    80'
    Mye pasninger mellom midtstopperne til Sandefjord her for øyeblikket. Vålerenga ligger kompakt.
    83'
    Dønnum felles og får frispark.
    83'
    Frisparket løftes inn, men Sandefjord klarerer enkelt.
    84'
    Inn: Anton Kralj
    Ut: Enric Vallès
    85'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Mats Haakenstad
    85'
    Mulighet for Bjørdal! Horn Myhre finter seg inn i boksen, og slår inn langs bakken. Bjørdal fyrer av fra kort hold, rett i Kreuzriegler. Corner.
    86'
    Storevik fanger corneren enkelt.
    86'
    Sandefjord løfter opp, men Adekugbe går i bakken i duellen. Får frispark. Sekundene tikker fort nå.
    87'
    Sandefjord Fotball 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Aron Dønnum
    Der sitter spikeren! Vilhjalmsson header på mål, men Storevik redder strålende, men returen lander til slutt hos Dønnum. Han setter ballen i mål via et Sandefjord-bein.
    87'
    Shala stjeler ballen i Sandefjords boks, og fyrer av. Storevik slår til corner.
    90'
    Dønnum forsøker å skru ballen i krysset fra distanse. Like over.
    90'
    Inn: Ousmane Camara
    Ut: Aron Dønnum
    90'
    Brice Wembangomo
    Overtenner litt etter en takling.
    90'+1
    Camara rocker den gode gamle buffen her de siste minuttene. Morten Langli sitter stolt hjemme og ser på.