1-0
5 397
6 592

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Strømsgodset og Rosenborg fra Marienlyst stadion I Drammen.
    2. serierunde står for tur når Rosenborg tar turen til Drammen for å gjøre opp om poengene. Trønderne fikk en fin åpning på sesongen da de slo Sandefjord 2-0 på Lerkendal på tampen av påsken, men i en jevnspilt kamp tok det over én time før ballen lå i nettmaskene. Det besørget innbytter Ole Sæter som fra nærmere 30 meter blåse ballen opp i vinkelen før Emil Fredriksen kontret inn 2-0 langt inn i overtiden.
    Strømsgodset tapte, nær sagt som vanlig, for Molde i rosenes by. Tapet var det lite å si på, men drammenserne hadde nok fortjent en scoring eller to ut i fra sjansestatistikken. Blant annet misset Eirik Ulland Andersen og Marko Farji store muligheter. Defensivt var det dog noe rufsete kontra fjoråret og det er noe kveldens hjemmelag er nødt til å ta tak i.
    De fem siste innbyrdes oppgjørene har endt med to seire til hvert lag, samt en uavgjort. På Marienlyst i fjor sommer ble unge Sverre Nypan matchvinner da han kriget inn kampens eneste mål vel midtveis i den første omgangen. På Lerkendal var det imidlertid Godset som var sterkest, scoret tre ganger og tok en meget sjelden seier i Trondheim helt på tampen av sesongen.
    Ole Sæter, som har vært i vinden av andre grunner enn sin praktscoring mot Sandefjord, trente alternativt tidligere i uken. Spissen skal imidlertid være klar til dette oppgjøret.
    Per Kristian Bråtveit trente også alternativt tidligere denne uka etter at han igjen fikk kjenning på en skade som har plaget han i oppkjøringen, men etter rapportene så skal sisteskansen bli klar til kamp. Skadelista til Strømsgodset er mindre for Jørgen Isnes nå og spillere som Jostein Ekeland og Ole Enersen fikk 30 minutter for Strømsgodset 2 på lørdag. Veteranen Lars Vilsvik, som er så viktig for lagets offensive spill, kan også rekke denne kampen om kroppen har taklet de siste treningsdagene.
    Vi er tilbake nærmere kampstart med lagoppstillinger og siste nytt fra Marienlyst!
    Lagoppstillingene er klare! Vi starter med hjemmelaget Strømsgodset som gjør én endring etter tapet for Molde sist. Lars Vilsvik er klar igjen og tar sin vante plass på høyre ving-back. Det betyr benkeplass for Dadi Dodou Gaye. Marcus Mehnert henvises igjen til benken og Marko Farji får fornyet tillitt.
    Rosenborg fortsetter med Sverre Nypan i frontleddet som spiss og det betyr innbytterbenken for ukas snakkis, Ole Sæter. Emil Fredriksen erstatter Jayden Nelson på en av kantene, og i tillegg kommer Santeri Väänänen inn for Edvard Tagseth på midtbanen. På keeperplass er Sander Tangvik tilbake igjen og dytter Rasmus Sandberg ut på benken.
    0'
    Kampen er i gang!
    0'
    Rosenborg forsøker seg på venstrekanten, men ballen inn til Bråtveit som banker unna.
    0'
    Bortelaget står høyt når hjemmelaget skal sette i gang bakfra.
    1'
    Reitan-Sunde utfordrer Taaje, men Vilsvik kommer til og får ballen unna.
    1'
    Melkersen spilles opp og får tatt ned ballen, men mister ballen i det han skal dra seg fri sentralt i banen.
    3'
    Farji slår bort ballen nokså upresset. Innkast til Rosenborg.
    4'
    Ulland Andersen kombinerer med Melkersen og kommer seg inn i 16-meteren. Der kommer RBK på ballen og slår ut til innkast.
    6'
    Farji drar seg innover fra høyre og skyter fra 18-19 meter. Rett i klypene til Tangvik som holder.
    6'
    Melkersen går ned i feltet, men dommer Higraff slår ut med armene. Vilsvik slår inn fra høyre der Ulland Andersen hopper over ballen før Melkersen går i bakken.
    7'
    Hjemmelaget roter det nesten til for seg selv i egen 16-meter når Nypan presser sisteskansen, men Bråtveit slipper med skrekken.
    8'
    Ingen store sjanser i det vi passerer ti minutter på Marienlyst.
    10'
    Slår frisparket igjennom feltet. Rosenborg fanger opp bak i feltet og holder trykket oppe.
    11'
    Reitan fyrer fra langt hold. Ballen får en stuss som nesten setter Bråtveit ut av spill, men keeperen får opp hanskene og slår unna. Bra trykk i den fra høyrebacken.
    11'
    Vilsvik svinger inn fra høyre, men helt inn til keeper Tangvik.
    13'
    Farji forsøker å tre igjennom til Melkersen, men spissen er ikke med på den. Nemcik skjermer ballen inn til egen keeper.
    14'
    Tómasson legger inn fra venstrekanten. Ballen går via Reitan og opp i en høy bue før den daler ned i fanget til keeper.
    15'
    Bortelaget har etablert seg langt inne på hjemmelagets halvdel her nå.
    17'
    Frispark like utenfor 16-meteren til venstre.
    17'
    Selnæs legger frisparket på tvers til Fredriksen som skyter via en SIF-spiller og til corner.
    18'
    Går helt over motsatt der Henriksen fanger opp. Det hele ender til slutt med et innkast til vertene.
    18'
    Tas kort til Valsvik.
    19'
    Selnæs blir liggende på kunstgresset og ta seg til lysken ser det ut som.
    20'
    Stengel med tunnel på Henriksen sentralt, men bortelaget får innkast når ballen triller ut over sidelinja.
    21'
    Nemcik fører framover for Rosenborg, men Farji jobber godt hjemover og vinner ballen.
    21'
    Ole Selnæs er på beina igjen for øvrig. Vanskelig å se om han fikk seg en trøkk eller om det er en strekk som melder sin ankomst.
    22'
    Bråtveit slår en upresis ball mot Vilsvik. Henriksen bryter, men Taaje kommer seg inn i duellen og rydder opp.
    23'
    Yttergård Jenssen spiller fram Selnæs som har mange meter å løpe på. Godset står høyt med forsvaret sitt, men ingen Rosenborg-spillere løper i bakrom når Selnæs trer ballen i mellom. Kunne fått mer ut av den bortelaget.
    25'
    Kampens beste mulighet så langt! Vilsvik finner Farji i boksen og unggutten kaster seg ned og får lagt inn. Rett foran kassa er Melkersen på plass, men hans heading går en halvmeter over tverrliggeren.
    26'
    Reitan-Sunde setter fart på beina og utfordrer Taaje på fart. Kommer seg helt ned til kortlinja, men ballen går inn til keeper.
    27'
    Bortelaget angriper ute til høyre, men Bråtveit kaster seg over ballen og holder i fast grep.
    28'
    Farji går i bakken, men får ingenting av dommer Higraff.
    29'
    Henriksen kommer på den, men avslutningen høyt over. Kunne blitt en fin mulighet det der, men kapteinen kommer ikke nok over ballen.
    29'
    Valsvik med en skliende takling stopper Reitan-Sunde på vei mot Bråtveit! Henriksen med en flott stikker mot Reitan-Sunde som løper fra Taaje, men kapteinen til vertene kommer til og avverger.
    31'
    Slår mot bakre igjen. Bortelaget beholder ballen.
    31'
    Det slås inn i feltet til hjemmelaget. Valsvik kaster seg ned og blokkerer en avslutning før Krasniqi beiner ballen unna.
    32'
    Bortelaget biter seg litt fast nå og presser Strømsgodset bakover.
    35'
    Frispark til Rosenborg på ca 25 meter sentralt i banen.
    35'
    Chipper frisparket inn i boksen. Kristensen Dahl stusser til corner.
    35'
    Selnæs legger den ut 45 der Nypan står klar. Skuddet blokkeres og hjemmelaget kan kontre ved Farji.
    36'
    Farji stoppes kontant på kontringen og Rosenborg tar over igjen.
    38'
    Corneren sklir igjennom og til Ulland Andersen som skyter via en RBK-spiller og til ny corner.
    38'
    Rett på hodet til Gustav Valsvik som under press header en liten halvmeter til side for stolpen! Kapteinen viste seg som en målfarlig mann på dødballer i fjor og kommer nærme her.
    39'
    Yttergård Jenssen forsøker å finne Reitan-Sunde i rommet bak Vilsvik, men kantspilleren stopper opp bevegelsen og ballen triller ut over linja.
    41'
    Vaslvik feller Nypan ved midtstreken og stopper en overgang.
    42'
    Tas kort.
    42'
    Nærmer seg pause på Marienlyst. Fremdeles målløst.
    44'
    Taaje header unna når bortelaget legger inn fra høyrekanten.
    45'+1
    Dommer Higraff blåser i fløyta i det Taaje blir liggende.
    45'+1
    45'+1
    Der er det pause på Marienlyst. Lagene går i garderoben på stillingen 0-0 etter det som har vært en jevnspilt omgang. Relativt sjansefattig har det også vært, men Melkersen kom nære for vertene da han satte hodet til et innlegg fra høyre bare for å se at ballen føk over tverrliggeren før Gustav Valsvik headet en corner fra Stengel like til side for mål rett før hvilen. I motsatt ende har heller ikke keeper Bråtveit hatt mye å gjøre bortsett fra å strekke seg på et skudd fra Dahl Reitan som gikk via Valsvik, mens Markus Henriksen burde ha fått mer ut av muligheten da han kom først på en corner. Vi er tilbake etter en kort pause med de siste 45 minuttene.
    45'
    Strømsgodset sparker i gang de siste 45.
    45'
    Hjemmelaget nær på å kombinere seg helt inn på 10-11 meter, men Nemcik og co får ballen unna.
    46'
    Frispark til Godset når Ceide feller Ulland Andersen.
    47'
    Stengel slår i retning Valsvik på bakre, men ballen går ut til utspill fra Tangvik. Svakt slått av den vanligvis så presise Stengel.
    47'
    Nypan vrir seg fint fri fra press og slår i bakrom mot Reitan-Sunde. Ballen blir akkurat litt for hard og triller inn til Bråtveit. Reitan-Sunde villa ha vært alene med keeper der, så det var ikke mye om å gjøre.
    49'
    Slås langt.
    49'
    Taaje feier inn i Reitan-Sunde ved midtstreken, men slipper unna med tilsnakk fra dommer.
    50'
    Tas kort.
    50'
    Henriksen spilles fri til venstre og forsøker å bredside ballen i lengste fra 14 meter. Der ligger Bråtveit med en lang arm og slår unna. God mulighet.
    51'
    Kristensen Dahl med en god jobb når han holder Ceide unna og skjermer ballen inn til keeper.
    53'
    Dårlig slått igjen. Ballen havner likevel i boksen, der bortelaget til slutt får ballen unna.
    54'
    Hjemmelaget holder trykket oppe etter corneren og Melkersen kommer til en avslutning fra skrått hold. Må kaste seg ned og sender ballen til side for mål. Keeper Tangvik med god kontroll.
    55'
    Nypan holder igjen Krasniqi og pådrar seg frispark.
    56'
    Tas kort.
    56'
    Nypan sendes ut i løpeduell med Valsvik. Kommer seg inn i 16-meteren under hardt press Nypan og får til en mellomting mellom innlegg og avslutning. Ballen imidlertid rett i hanskene til Bråtveit.
    57'
    Dommer Higraff blåser av når Veide blir liggende nede i eget felt.
    58'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Ole Christian Sæter
    Ut: Santeri Väänänen
    59'
    Ole Sæter kommer inn. Det betyr at Sverre Nypan tar plass i midtbaneleddet til Rosenborg, mens Sæter tar spissplassen.
    60'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Logi Tomasson
    Målgivende: Herman Stengel
    Tómasson banker inn 1-0! Stengel slår innlegget fra høyresiden og ballen går gjennom feltet og over til islendingen som på halvspretten banker til og ballen fyker inn i lengste!
    61'
    Dette var akkurat det denne kampen trengte!
    63'
    Rosenborg må satse mer framover her nå.
    65'
    Vilsvik drar seg fri nede ved kortlinja og chipper ballen mot bakre. Dahl Reitan får avverget foran snuta til Ulland Andersen.
    65'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Backen stopper Nypan med ulovlige midler mener dommer og finner fra dagens første gule kort.
    65'
    Tas kort.
    66'
    Henriksen svinger inn et innlegg fra høyre. Valsvik og Kristensen Dahl får den unna i kompaniskap.
    67'
    Tas kort.
    67'
    Ulland Andersen setter seg ned i det Bråtveit fanger et langt oppspill fra Rosenborgs bakre rekker. Går mot et bytte for hjemmelaget.
    69'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    69'
    Havner i duell med keeper Tangvik, men vinkes av for offside.
    70'
    Kristensen Dahl stopper Sæter med en viktig inngripen. Det legges inn fra venstre og Sæter kaster seg fram, men midtstopper Dahl kommer i mellom og blokkerer. Corner til bortelaget.
    71'
    Godset klarerer og vinner til slutt et innkast.
    71'
    Nypan med et lavt og hardt innlegg, men Valsvik setter foten til og feier ballen unna.
    73'
    Inn: Leo Cornic
    Ut: Erlend Dahl Reitan
    73'
    Inn: Edvard Tagseth
    Ut: Jesper Reitan-Sunde
    73'
    Inn: Jayden Nelson
    Ut: Sverre Nypan
    73'
    Alfred Johansson kaster kortene og bytter tre mann i slengen.
    75'
    Jayden Nelson forsøker seg umiddelbart. Drar innover fra venstre og fyrer fra 20 meter. God retning og Bråtveit er ute i full strekk og ser at ballen går til side for mål.
    75'
    Mehnert blir liggende etter en tøff takling midt i banen.
    76'
    Bråtveit setter laget i knipe når han slår bort ballen, men slipper med skrekken når Rosenborg avslutter utenfor.
    77'
    Cornic slår hardt inn fra høyre, men der er Krasniqi og slår unna.
    78'
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Marko Farji
    78'
    Taaje blokkerer til corner for RBK.
    79'
    Tas raskt og Yttergård Jenssen får en god mulighet fra 9-10 meter, men setter ballen over tverrliggeren!
    79'
    Valsvik redder hjemmelaget når han stopper Nelson med en meget god takling på seks-syv meter. Der var det fare på ferde.
    81'
    Stengel og Vilsvik ligger nede og trenger tilsyn. Sistnevnte trenger hjelp til tøying av slitne muskler.
    81'
    Vi er inne i de ti siste minuttene av ordinær tid.
    83'
    Jørgen Isnes
    Strømsgodsets trener får det gule kortet. Usikker av hvilken grunn.
    83'
    Tar den kort mot Nelson som legger på tvers til Tagseth. Innbytteren har en kjempetung ryggsekk og sender ballen høyt over.
    83'
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    84'
    Lars Vilsvik er ferdigspilt. Har et meget tynt trenignsgrunnlag etter å ha slitt med skade store deler av vinteren og får slippe de siste minuttene her. Dadi Gaye kommer inn til sin debut på hjemmebane.
    85'
    Får ingenting ut av den.
    86'
    Gult kort til Rosenborg
    Markus Henriksen
    Havner på etterskudd når Tómasson bryter foran. Det gule kortet er klart.
    87'
    Inn: Håkon Volden
    Ut: Mikkel Konradsen Ceide
    88'
    Mehnert sleiver en avslutning et stykke utenfor. Realt strømpetreff fra innbytteren.
    88'
    Det begynner å haste for Rosenborg nå i det vi runder 90 spilte minutter.
    89'
    Fredriksen med et godt innlegg fra høyresiden, men ballen suser over luggen til Sæter og inn til keeper Bråtveit.
    90'
    6206 tilskuere på Marienlyst i aften.
    90'
    Bortelaget tråkler seg inn i boksen og Tagseth kommer til skudd, men rett i Krasniqi som kommer tett oppi og blokkerer.
    90'+1
    Selnæs slår frisparket ned mot Fredriksen som ikke får stokket beina. Godset får ballen unna.
    90'+1
    Godset kontrer og Therkelsen setter fart. Har med seg ferle medspillere, men velger å gå for egne sjanser når han skjærer inn fra venstre og banker til Skuddet går en liten halvmeter til side for stolpen. Kunne avgjort det der hjemmelaget.
    90'+3
    Tas kort. Liten suksess ut av det og ballen rotes til slutt ut over kortlinja til utspill fra keeper Bråtveit.
    90'+3
    Valsvik får ballen unna rett foran beina på Tagseth som sto klar med ladet skuddbein. Trykker på nå bortelaget.
    90'+5
    Valsvik header unna nok en gang.
    90'+6
    Så kan Godset kontre! Jonas Therkelsen vinner ballen til venstre og drar seg lekent forbi Tagseth før han setter snuta mot mål. Har med seg Melkersen motsatt som har en hav banehalvdel å løpe på, men pasningen fra Therkelsen er upresis og triller inn til keeper. Det gjør imidlertid ingenting ettersom dommer Higraff setter fløyta til munnen og blåser av kampen.
    90'+7
    90'+7
    Der er det slutt på Marienlyst stadion! Strømsgodset vinner 1-0 etter en flott scoring av Logi Tómasson som var på rett sted til rett tid da innlegget fra Herman Stengel sklei igjennom hele feltet og over til islendingen som på halvspretten banket ballen forbi en sjanseløs Sander Tangvik i RBK-buret. Kampen sett under ett var nokså jevnspilt og med få målsjanser. Lenge skrek oppgjøret etter en scoring, og man trodde kanskje at kampen ville åpne seg litt opp etter Tómassons nettkjenning, men så skjedde ikke. Rosenborg slet med å skape noe på et bastant hjemmelag som spilte seg opp utover i kampen. Strømsgodset skapte heller ikke flust av sjanser, men kunne med litt bedre nøyaktighet ha punktert oppgjøret i sluttminuttene. Dermed tar hjemmelaget sine tre første poeng i årets sesong. Vi takker for følget fra Marienlyst i Drammen og ønsker fortsatt god kveld.