0-1
1 353
1 508

God søndag, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Odd.
    Dagens hjemmelag startet årets seriespill med en tøff bortekamp i Stavanger på SR-Bank Arena. Etter en jevn første omgang var det Viking som hadde ledelsen takket være et selvmål fra gjestene sin høyreback, Sander Christiansen. Etter pause tok Vertene fra Stavanger mer over og skapte flere gode muligheter, uten at de greide å punktere kampen. Sarpsborg 08 sin Jo Inge Berget-erstatter, Henrik Meister, fikk en god mulighet til å sikre poeng for sitt lag helt på tampen, men alene med keeper avsluttet han rett på Viking-sisteskansen.
    Dagens bortelag er et lag som mange kanskje har fulgt ekstra godt med på i år, særlig i fantasy-øyemed. I likhet med dagens hjemmelag gikk også Odd på et knepent poengtap i serieåpningen, da de tapte hjemme mot Haugesund. I den kampen var det gjestene som gikk opp i ledelsen ved Bruno Leite, før Odd sin nye stopper, Tony Miettinen, headet inn utligningen like etter pause. Utover i den andre omgangen fortsatte Odd å dominere, dog uten at de greide å sette ballen forbi Selvik. To minutter ut i overtiden raknet det for Odd, da 18 år gamle Ismael Seone satte inn 1-2 for Haugesund etter en corner.
    Når det kommer til innbyrdes oppgjør møttes disse lagene tre ganger sist sesong. To ganger i ligaen og én gang i cupen. Kampen på Sarpsborg Stadion var den første og endte 0-0. Det motsatte oppgjøret på Skagerak Arena endte 0-3 og med seier til sarpingene. Det gjorde også kampen som var tredje runde i NM, da Odd røyk ut etter et 3-1-tap.
    Over på skadefronten må Kenneth Dokken fortsatt klare seg uten Torgeir Børven, som har pådratt seg en skade i lysken. Odd har meldt at han muligens må tilbringe opptil 12 uker på sidelinjen. Det er et hardt slag for Odd, som med det mister sin main man på topp.
    For hjemmelaget sin del er det meldt at både Jo Inge Berget og Stefan Johansen er med i kamptroppen, og skal være aktuelle for å få noen minutter. Anders Hiim er derimot ikke med for vertene.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger så fort de er ute, heng med!
    Startelleverene er klare, jeg setter som vanlig i gang med hjemmelaget. Stefan Billborn gjør flere endringer på sitt lag, noen av dem grunnet småskader. Anders Hiim som er skadet erstattes av Peter Reinhardsen, dermed flyttes Sander Christiansen over på venstre side. På midten er Aimar Sher inne fra start, det betyr at Ngouali flyttes opp i 10er-rollen. Dermed flyttes Tibbling ut til høyre, og Henrik Meister kommer inn på topp. Sandberg er dermed henvist til benken, det samme er Jo Inge Berget og Stefan Johansen som er tilbake fra skade.
    Kenneth Dokken gjør derimot ingen endringer på laget som tapte knepet mot Haugesund på overtid. Det betyr blant annet at Ingebrigtsen fortsetter som midtspiss med Tewelde ute til venstre, og at Miettinen starter i midtforsvaret.
    Lagene er på banen og det er straks klart for avspark i Sarpsborg.
    0'
    Gjestene triller kampen i gang.
    0'
    Vertene tar tak i ballen fra start her. Odd faller ned i ramma når Sarpsborg 08 triller på midten.
    1'
    Jeppe Andersen er dagens kaptein for vertene, i fraværet av Jo Inge Berget.
    1'
    Hansen slår den lange mot Bang-Kittelsen, men Sander Christiansen vinner i lufta.
    2'
    Odd står etter høyt i banen når Sarpsborg 08 får innkast langt nede på egen halvdel. De lykkes bra med presset her, men det ender med utspill fra Ilic.
    3'
    Tewelde kommer til dagens første avslutning idet han prøver seg fra litt utenfor boksen. Han er ikke helt i balanse der, og skuddet blir veldig svakt.
    3'
    Tibbling får en god mulighet når Odd går seg fast bak i banen! Miettinen får en vanskelig pasning fra Hansen når Odd skal spille seg ut bakfra, og den nye stopperen mister ballen under hardt Sarpsborg-press. Ballen ender til slutt hos Tibbling som prøver å chippe den over Hansen som står langt ute, men forsøker treffer en Odd-spiller og går ut til corner.
    4'
    Slår den hardt med vrista over mot Reinhardsen på bakerste. Backen bommer på ballen idet han prøver skuddet.
    4'
    Det skjer ting i begge ender nå. Det er vel Tewelde som kommer til nok forsøk fra sin venstre kantposisjon, men skuddet blokkeres ut til corner.
    5'
    Farlig slått inn i midten av boksen fra den voldsomt rutinerte backen, men Ilic kommer ut og bokser unna.
    5'
    Odd har ballen på midten nå, mens vertene ligger lavt.
    7'
    Christiansen og Ørjasæter kombinerer på hjemmelagets venstre kant, men avleveringen fra førstnevnte går i blokka.
    9'
    Reinhardsen skyter mot korthjørnet etter en flott ball på tvers fra den andre siden. Hansen redder sikkert ut til corner.
    9'
    Hardt mot Tebo som legger tilbake til Andersen.
    9'
    Kapteinen slår innlegget på nytt mot Tebo, men headingen går utenfor.
    10'
    Lang fra Hansen mot Bang-Kittelsen. Den forlenges ut til femmeter.
    10'
    Odd er veldig modige i frispillingen her når de hardnakket forsøker å kombinere seg fri bakfra. Hansen vender vekk Junior med en flott finte, før Odd tvinges ut til innkast til høyre i banen.
    12'
    Hansen spiller ballen ut over sidelinja fordi Steffen Hagen har trøbbel høyere i banen. Dette er ikke bra for Odd, det ser ut som Hagen sliter med sitt høyre kne.
    13'
    Det blir en liten pause i spillet her, mens de ser litt ekstra på Hagen.
    14'
    Kapteinsbindet går over til Hansen i mål, det ser ut som Hagen må ut her. Spillet er i gang.
    15'
    Ingebrigtsen får en god mulighet for Odd! Bang-Kittelsen vinner en lang ball og stussen ballen frem i banen hvor Ingebrigtsen jager. Spissen når frem til ballen og avslutter fra spiss vinkel, men skuddet går i nettveggen på feil side av stolpen.
    15'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Mihajlo Ivancevic
    Ut: Steffen Hagen
    Vi får håpe at det ikke er noe alvorlig for Steffen Hagen.
    15'
    Ingebrigtsen får nok en stor mulighet, men skyter rett på Ilic fra spiss vinkel! Jørgensen fosser fremover i et meget fint driv for Odd, og han slipper perfekt ut til Ingebrigtsen som kommer alene med keeper fra en skarp vinkel. Ilic kommer ut og gjør seg stor, skuddet fra spissen går rett i brystkassa på keeperen.
    17'
    Ødegaard ligger nede for vertene nå. Han har historisk vært svært skadeplaget.
    17'
    Også Ødegaard må gå av banen med en skade her, Skipper gjør seg klar på sidelinjen.
    19'
    Odd spiller vertene lavt i banen nå.
    19'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Anton Skipper
    Ut: Magnar Ødegaard
    20'
    Mikael Ingebrigtsen forsøker å curle ballen over muren og ned i nettet forbi Ilic, men skuddet går et stykke over mål. Det var et frispark i god posisjon, på rundt 18-19 meter.
    20'
    Hjørnespark til Odd
    21'
    Mål for Odd!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Odd
    Mål: Faniel Tewelde
    Tewelde banker ballen i mål på bakerste stolpe! Espen Ruud slår en perfekt dødball på hodet til innbytter Ivancevic som header ballen i retning mål mot det lengste hjørnet. Der står Junior og hindrer at ballen går rett i nettet, men returen spretter ut til unge Tewelde som blåser den kontant opp i garnet! Odd tar med det ledelsen på Sarpsborg Stadion!
    22'
    Vertene triller på midten nå mot et lavtliggende Odd.
    26'
    Vertene ruller opp et fint angrep etter en god vending av spill ut mot Ørjasæter. Det ender med at Junior slår ballen inn mot Andersen på bakerste, men kapteinen er i offside.
    27'
    Sher mister ballen høyt i banen for vertene og lager også frispark.
    28'
    Langt fra keeperen. Andersen header unna.
    28'
    Bang-Kittilsen header på mål fra rundt 10 meter! Det er vel Tewelde som snurrer rundt med Reinhardsen ute til venstre før han slår et godt innlegg mot Bang-Kittelsen inn i boks. Sistnevnte må litt ut å hente den, men får likevel til en meget god heading. Ilic er med på notene for hjemmelaget og redder mens han holder ballen i fast grep.
    29'
    Odd sliter ikke nevneverdig med å skape muligheter på dette Sarpsborg 08-laget. Stefan Billborn ser ikke veldig fornøyd ut på hjemmebenken.
    31'
    Tas kort til Skipper.
    31'
    Andersen er i offside idet klareringen via Ørjasæter spretter hans vei.
    33'
    Owusu finner Tewelde ute til venstre, han har vært god ute på kanten i dag!
    33'
    Sher feller nevnte Tewelde rett utenfor boksen. Det kunne blitt en god mulighet for Odd, men her får de frisparket.
    34'
    Owusu prøver å bøye den over muren, men forsøket går ut til corner.
    34'
    Lander langt bak i feltet hvor Junior sliter med å få klarert.
    34'
    Gjestene får avsluttet både en og to ganger etter corneren. Først i blokka, så et svakt skudd utenfor.
    36'
    Tar den kort til skipper.
    39'
    Vertene forsøker å spiller Odd lave nå, men de har så langt i kampen slitt med å skape muligheter mot kompakt Odd-forsvar.
    40'
    Tewelde skaffer en ny corner, han har hatt Reinhardsen i lomma i denne første omgangen.
    40'
    Ilic banker unna. Kittelsen plukker opp på den andre siden.
    40'
    Meister får en lang ball i bakrom og viser frem den stor farten sin, før han skjærer inn i banen. Spissen får derimot ikke løsnet skuddet, og ender med å trille den tilbake til Andersen som fyrer utenfor.
    42'
    Slår den mot Bang-Kittelsen som vinner i lufta. Odd slår de fleste av de lange ballene mot nettopp Bang-Kittelsen.
    43'
    Odd prøver å stå litt høyt mot frispillingen til hjemmelaget her, men må etterhvert falle ned.
    45'
    Kort til Christiansen.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause i Sarpsborg og det står 0-1 på tavla! Odd har helt klart vært det beste laget i denne første omgangen, og har skapte flere fine muligheter mot et ganske tamt og ufarlig Sarpsborg 08-lag. Faniel Tewelde har hatt en god kamp ute på sin venstre side, og har vært et kontinuerlig uromoment for vertene. Det var også han som satte inn 0-1-scoringen på bakerste stolpe på returen fra headingen til Ivancevic. Jeg er straks tilbake med de siste 45, heng med!
    45'
    Junior Ngouali setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Simon Tibbling
    Tibbling tvinges av banen med en kjenning. Inn kommer Niklas Sandberg.
    45'
    Vertene går rett opp i press på Odd her, gjestene slår den lange og vinner andreballen.
    47'
    Tar den kort til egen keeper.
    48'
    Ørjasæter felles på midten på vei frem, men dommer gir fordelen til hjemmelaget. Deretter mister Junior ballen og frisparket dras tilbake.
    48'
    Slår den langt opp mot venstre.
    48'
    Sander Svendsen og Baccay kombinere fint ute til venstre. Gjestene får innkastet der ute.
    50'
    Gult kort til Odd
    Salomon Owusu
    Owusu river ned Junior som er på vei fremover.
    51'
    Frisparket tas kort.
    52'
    Meister står i offside på den lange fra Sandberg. Reprisen viser at Meister aldri er i offside der.
    52'
    Tebo slår ballen langt opp på tribunen i forsøket på å nå Sandberg.
    53'
    Tas kort inn i banen til Sher.
    53'
    Miettinen felles av Meister inne i egen boks. Dommer gir frisparket tilden finske stopperen.
    54'
    Langt fra keeperen.
    54'
    De første ti minuttene av den andre omgangen på Sarpsborg Stadion er passert, og de har vært ganske lite innholdsrike. Det har muligens vært litt tøffere og tettere enn i den første.
    55'
    Ørjasæter utfordrer Espen Ruud. Det ender med at sistnevnte får banket den opp i banen.
    56'
    Hjemmelaget har hatt en del ball nå de siste minuttene. Odd ligger mye lavt og sideforskyver.
    57'
    Vertene setter ballen i mål etter et angrep fra venstre, men dommer har blåst frispark til gjestene.
    58'
    Langt opp fra keepern.
    58'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Sander Christiansen
    Christiansen får det gule kortet når han sklir inn i Ivancevic.
    58'
    Ruud vinner frisparket bak i banen i duell med Ørjasæter. Publikum piper høyt nå, når flere dueller på rad går mot de blåkledde. Frisparket slås langt.
    58'
    Hansen slår den lange ballen helt over til motsatt keeper.
    60'
    Frispark
    61'
    Inn: Jo Inge Berget
    Ut: Henrik Wendel Meister
    61'
    Stefan Johansen holder på å score etter bare få sekunder på banen! Niklas Sandberg kommer seg forbi ute til høyre og vipper ballen inn på bakerste mot Berget. Han får ikke helt kontroll på den, og den lander heller hos sidemann Stefan Johansen som legger seg over på siden og klinker til med sin første ballberøring. Skuddet fra rundt seks-syv meter er knallhardt, men går ganske rett på Hansen som står fjellstøtt.
    62'
    Slås inn på bakerste mot Berget som header den inn igjen, men den går forbi alt og alle.
    62'
    Det virker som er en litt annen energi i dette Sarpsborg 08-laget nå, som utvilsomt fikk en boost av den umidellbare effekten til byttene.
    65'
    Reinhardsen blir felt og går i bakken i Odd-boksen, men dommer vinker spillet videre! Stefan Johansen og Jo Inge Berget er sentrale når Sarpsborg 08 setter i gang en rask kontring. Sistnevnte spiller fri Reinhardsen som får den med seg, men Miettinen setter inn taklingen. Publikum vil ha straffespark, men reprisen viser at det er fantastisk takling av Miettinen.
    66'
    Ngouali får en god mulighet på det påfølgende angrepet! Sandberg svinger inn mot Ørjasæter på bakerste stolpe som legger ballen tilbake inn i midten mot Ngouali. Midtbanespilleren kaster seg frem og får til en heading, ballen spretter ned i bakken før den reddes av Hansen som nok en gang gjør en god redning!
    66'
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Bork Bang-Kittilsen
    68'
    Ørjasæter skyter i blokka etter en god Sarpsborg-overgang! Det ender med corner ute til høyre.
    70'
    Mot Berget på bakerste. Vertene beholder ballen i laget.
    70'
    Tewelde setter ballen over mål med venstre! Odd kontrer på et hjemmelag som står høyt med laget. Innbytter Njie finner Tewelde med pasningen på tvers, og kantspilleren drar seg inn i banen før han fyrer av. Det et bra forsøk fra Tewelde, men skuddet flyter så vidt over tverrligger.
    72'
    Odd gjør klar en hel haug med bytter nå.
    74'
    Inn: Casper Glenna
    Ut: Espen Ruud
    75'
    Inn: Ole Erik Midtskogen
    Ut: Faniel Tewelde
    75'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    75'
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Peter Reinhardsen
    75'
    Da er alle byttene gjort for begge lag, og vi har 15 minutter igjen med ordinær tid å spille.
    76'
    Jo Inge Berget går over ende inne i Odd-boksen og dommer peker på straffemerket! Miettinen river ned Jo Inge Berget inne i boksen, mens ballen er på utsiden. Det er noen armer fra Miettinen der, men vi ser jo sjeldent at det blåses på de.
    77'
    Tony Miettinen
    Stopperen får også det gule kortet i straffesituasjonen.
    77'
    André Hansen redder straffen til Jo Inge Berget! Straffen fra Sarpsborg 08-kapteinen er knallhard til venstre, men i det man ofte omtaler som keeperhøyde. Hansen går til riktig side og blir truffet av det harde skuddet rett i mellomgulvet, idet han holder straffen ute av målet og buret rent!
    79'
    VAR sjekker situasjonen raskt, straffen står.
    79'
    Heades unna fra første stolpe.
    82'
    Hjemmelaget triller og triller mot Odd sitt etablerte forsvar nå.
    85'
    Josef Baccay
    Baccay stempler innbytter Wichne på foten. Vertene får frisparket ute til høyre oppe i banen.
    86'
    Sandberg løfter inn, der er det flest Odd-spillere.
    86'
    Klareringen lander hos Tebo som dunker til, men skuddet går langt utenfor.
    87'
    Svak corner fra kantspillere. André Hansen kommer ut og plukker.
    89'
    Njie bommer alene med keeper etter det lange utspillet fra Hansen! innbytteren kommer alene med keeperen direkte fra utspillet fra Hansen, men Ilic kommer ut og gjør en strålende redning.
    90'
    Tas kort til Njie.
    90'
    Tobias Svendsen
    Drøying av tid.
    90'
    Hvordan er det mulig at Odd ikke scorer der! Njie skyter fra den korte corneren, og Ilic redder ballen ut i feltet hvor det blir en kavakade av Odd-muligheter. Først er det Hussain som skyter fra nært hold hvor Ilic redder. Ballen havner i beina på Midtskogen som får to muligheter, men begge forsøkene reddes av Ilic. Det er helt utrolig at Odd ikke setter ballen i nettet der.
    90'+1
    Vertene angriper nå.
    90'+2
    90'+4
    Der er kampen over og det ender 0-1 til gjestene fra Skien! Etter en første omgang hvor Odd har god kontroll og er det beste laget blir det veldig mye mer spennende i den andre. Sarpsborg 08 kom godt med i kampen utover i den andre omgangen, og skapte mange gode muligheter uten at de greide å sette ballen forbi en strålende André Hansen, som også reddet forsøket til Jo Inge Berget fra elleve meter. Odd fikk også mange muligheter til å drepe kampen i den andre omgangen, blant annet en gigantisk trippel-mulighet helt på slutten. Men når selv ikke det ender med scoring blir den andre omgangen målløs, og det ender 0-1 Odd. Det var alt for denne gang, jeg ønsker deg strålende søndag videre!