1-0
1-1
Luiz71'

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Det er tid for Europa League! Det er første runde i gruppespillet, og i Wien får Rapid Wien besøk av Arsenal.
    Lagoppstillingene er inne:
    Rapid Wien (3-4-3): Strebinger - Stojkovic, Hofmann, Barac - Arase, Ljubicic, Grahovac, Ullmann - Kara, Ritzmaier, Fountas.
    Arsenal (4-4-2): Leno - Cedric, David Luiz, Gabriel, Kolasinac - Pépé, Partey, Elneny, Saka - Nketiah, Lacazette.
    Det er et solid mannskap Mikel Arteta har tatt med seg til Wien! På benken finner vi også blant andre Aubameyang, Xhaka, Willock og Maitland-Niles.
    Det er også Thomas Parteys første kamp fra start for Arsenal. Midtbanespilleren spilte syv minutter i helgens kamp mot Manchester City, og får altså debuten sin fra start etter høstens overgang fra Atletico Madrid i dag.
    Rapid Wien og Arsenal er altså to av lagene i gruppe B, med Molde og Dundalk som de to andre. Moldes bortekamp mot Dundalk starter samtidig som denne kampen, og i Molde-leiren holder man nok en liten knapp på Arsenal-seier i dag. Det engelske laget er en stor favoritt til å vinne gruppen, men det ser ellers ganske åpent ut om andreplassen, som også sikrer seg avansement til sluttspillet.
    Avsparket må tas på nytt ...
    1'
    Der er vi i gang!
    1'
    Arsenal som starter med ballen. Rolig tempo i starten, og Rapid Wien legger seg ganske dypt fra start.
    1'
    Cedric kommer seg rundt på kanten, men finner ingen medspillere med innlegget.
    2'
    Pépé spilles fri ute på kanten, men Arsenal-spilleren er litt for langt fremme og vinkes av.
    3'
    Rapid Wien kommer fremover for første gang. Holder trykket oppe med et par innlegg, men Kolasinac og Saka får klarert, før Lacazette får et frispark midt på Arsenals banehalvdel.
    4'
    Fountas drar seg lekkert forbi Luiz med en herlig tunnel! Cedric kommer inn for å redde situasjonen, men feller vingen. Frispark til hjemmelaget.
    5'
    Saka avblåses for hands midt på banen. Ser ikke ut til å skjønne noe av det, og reprisen viser også at han har en god sak.
    8'
    Nesten for Arsenal. Saka og Nketiah kombinerer fint, men Saka får ikke helt stokket beina idet han kommer inn i 16-meteren. Ballen triller bare rolig inn til keeper Strebinger.
    10'
    Det er en del gode tendenser i det offensive spillet til Arsenal, men foreløpig har det ikke helt vært fullklaff med kombinasjonene og bevegelsene. Rapid Wien er nok godt fornøyd med starten her.
    14'
    Gult kort til SK Rapid Vienna
    Srdjan Grahovac
    Feller Pépé på vei fremover i en Arsenal-kontring.
    15'
    Kampens første sjanse! Cedric svinger frisparket inn. På bakre header Luiz kraftfullt mot mål - Strebinger får slått unna til hjørnespark.
    16'
    Hjørnesparket klareres ut. Der dukker Partey opp, men han får ikke til et skikkelig skudd. Ender etter hvert ut i et nytt hjørnespark.
    17'
    Tas kort denne gangen. Pépé svinger inn, men ender bare opp i armene til keeper Strebinger.
    17'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! De kommer seg rundt på høyrekanten og slår lavt inn, men en kjemperedning fra Leno hindrer scoring etter at Ritzmaiers avslutning fra seks-syv meter gikk via en Arsenal-spiller. Raskt reagert fra Arsenal-keeperen der.
    20'
    Nesten for Rapid Wien igjen, men Fountas får akkurat ikke kontroll på ballen og den ruller inn til Leno.
    21'
    Det bølger i Wien i dag! Det er Arsenal som stort sett kontrollerer, men Rapid Wien har vært farlige når de har vært frempå.
    25'
    Nketiah felles like utenfor hjørnet av 16-meteren. Farlig innleggsposisjon.
    26'
    Cedric svinger inn - Grahovac header unna.
    27'
    Gult kort til Arsenal
    Alexandre Lacazette
    Rapid Wien kontrer og Lacazette får gult kort etter at Kara ble felt på vei fremover.
    27'
    Hjemmelaget prøver seg med et høyt press, og er nære ved å vinne ballen i Arsenals 16-meter, men dommeren gir frispark til Elneny.
    30'
    Herlige overstegsfinter fra Pépé ute på kanten, før han drar seg inn i banen. Prøver å skru den i lengste, men den går høyt over.
    31'
    Hofmann litt for tøff i en duell med Lacazette. Arsenal får frispark rundt 30 meter fra mål.
    33'
    Pépé med en blanding av skudd og innlegg. Heades enkelt ut.
    33'
    Partey viser hvorfor han er hentet til Arsenal! Fin kontring fra hjemmelaget og Fountas er på vei til å komme til skudd fra 12-13 meter, men Partey kommer inn i siste liten og får avverget situasjonen.
    34'
    Thomas Partey
    Dette var ikke like bra, Partey. Ute med albuen for å holde Fountas bak seg og belønnes med gult kort.
    35'
    Fountas har vært frisk i dag. Igjen kommer han seg i en god posisjon, drar vekk Gabriel og skyter fra 25 meter. Skuddet går rimelig rett på Leno, som redder ganske enkelt.
    36'
    Edward Nketiah
    Lacazette løftes gjennom alene, men offsideflagget kommer opp. Franskmannen legger ballen så smått tilbake til Nketiah, som velger å skyte ballen i mål etter at det er blåst.
    38'
    Arase kommer seg til skudd fra 18 meter, men det går rett i Arsenal-blokka.
    39'
    Saka sitter nede. Ser ut til å ha fått seg en smell.
    40'
    Saka tilbake på banen igjen.
    42'
    Ny stor sjanse for Rapid Wien! Ritzmaier slår inn lavt i boksen. Kara møter på første og snurrer seg vekk fra Luiz. Får også bra klem på skuddet fra syv-åtte meter, men fra en noe vanskelig vinkel går det utenfor.
    44'
    Kara felles ute på kanten. God innleggsposisjon.
    44'
    Arsenal får klarert innlegget, men Rapid Wien står etter og skaffer seg et hjørnespark.
    45'
    Partey først på ballen. Header den ut til et nytt hjørnespark.
    45'
    Igjen får Arsenal klarert. Ullmann plukker opp ballen 30 meter fra mål og prøver seg med et skudd. Høyt over.
    45'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    45'+1
    Igjen kommer hjemmelaget fint fremover på en kontring, men pasningen mot Fountas blir for upresis fra Kara.
    45'+2
    Lacazette blåses av inne i boksen til Rapid Wien. Ingen spesielt god dag for Arsenal-kapteinen så langt.
    45'+2
    Viktig takling fra Gabriel stanser et farlig Rapid Wien-angrep. Hjemmelaget har vært gode i siste halvdel av denne omgangen.
    45'+4
    Det er pause i Wien! Arsenal kontrollerte fra start, men utover i kampen har Rapid Wien kommet stadig mer med fremover. Det er også Rapid Wien som har kommet seg til de største sjansene, men det står 0-0 til pause.
    Stojkovic ligger nede. Fikk en albue fra Nketiah i ansiktet. Ser på ingen måte tilsiktet ut, men med tanke på at Nketiah allerede har gult kort, kan vi nok si at han var ganske heldig der.
    47'
    Hjemmefansen roper på hands etter at ballen går opp i hånda, men den vinkes videre. Ballen ender opp hos Fountas, men skuddet hans fra 18 meter går et stykke over.
    49'
    Ljubicic skyter fra 25 meter. Høyt over.
    51'
    Mål for SK Rapid Vienna!
    SK Rapid Vienna 1 - 0 Arsenal
    Mål: Taxiarchis Fountas
    Målgivende: Ercan Kara
    Hjemmelaget tar ledelsen! Luiz og Leno prøver å spille seg ut bakfra, men presset av Fountas og Kara ender de opp med å forære ballen til Fountas. Fra fem meter får han ballen forbi Leno og Rapid Wien leder!
    51'
    Kan vel ikke si at det ufortjent. Hva nå, Mikel Arteta?
    54'
    Arsenal har kommet seg høyere i banen nå.
    57'
    Aubameyang gjøres klar til å komme seg inn.
    58'
    Leno holder på å rote det til igjen! Kara presser igjen keeperen, som slår den rett ut til Fountas på 30 meter. Han forserer, før han skyter fra 20 meter. Leno får på et vis slått unna, men det ender med hjørnespark.
    60'
    Kelvin Arase
    Feller Nketiah på vei fremover etter at hjørnesparket ble klarert.
    61'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Pierre-Emerick Aubameyang
    Ut: Edward Nketiah
    Så kommer Aubameyang inn.
    61'
    Inn: Hector Bellerin
    Ut: Cedric Soares
    Arteta gjør et backbytte også.
    62'
    Ercan Kara
    Nytt gult kort til hjemmelaget. Kara feller Gabriel på vei fremover. God innleggsposisjon.
    63'
    Pépé svinger inn. Heades enkelt unna.
    63'
    Arsenal får et frispark i god skuddposisjon. Drøyt 20 meter fra mål.
    65'
    Aubameyang skyter, men han får ikke den nødvendige duppen. Høyt over.
    65'
    Pépé vinner ballen inne i Rapids 16-meter. Sender ballen inn foran mål, men finner ingen medspiller. God mulighet det.
    70'
    Marcel Ritzmaier
    Feller Pépé. God innleggsposisjon for Arsenal.
    70'
    Mål for Arsenal!
    SK Rapid Vienna 1 - 1 Arsenal
    Mål: David Luiz
    Målgivende: Nicolas Pepe
    Så kommer utligningen! Innlegget svinges fint inn. Strebinger kommer ut, men rekker ikke ut til Luiz, som header den i en bue over keeperen og inn i mål.
    71'
    Leno, Leno, Leno! Kommer ut for avskjære en lang ball i bakrom, men sender klareringen rett i Luiz. Fountas plukker opp den løse ballen, men får ikke helt stokket beina og sender skuddet fra 30 meter et godt stykke utenfor.
    74'
    SK Rapid Vienna 1 - 2 Arsenal
    Mål: Pierre-Emerick Aubameyang
    Målgivende: Hector Bellerin
    Arsenal har snudd det! Og det er innbytterne som gjør det. Elneny spiller Bellerin fint fri, og backen sender ballen inn foran mål. Der lurer Aubemeyang, som enkelt setter ballen i det åpne målet.