Abdellaoue45' (Str.)

Ble dekket av Nils Christian Mangelrød

Hei, og velkommen til denne dekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Sarpsborg og Strømsgodset fra Sarpsborg Stadion.
    Solbyen Sarpsborg bader i øyeblikket i nettopp sol nå noen timer før kampstart. Til kampstart er temperaturen ventet til å falle ned rundt ti grader, noe som bør gi fine spilleforhold for lagene.
    Det er fjorårets bronsevinner (Sarpsborg) og fjerdeplass (Godset) som møtes i dag, men ingen av lagene har klart å følge opp forrige sesong i serien. Godset ligger i bunnen på 12. plass, kun ett poeng over direkte nedrykk. Sarpsborg på sin side har falt av i serien samtidig som de har gjort suksess og tatt seg gruppespill i Europa League, og ligger på 8. plass.
    Begge lag kommer fra en rekke svake resultater. Sarpsborg står med fem strake tap i Eliteserien, mens Godset har seks kamper i Eliteserien uten seier, men fikk seg en opptur i midtuken med seier over Haugesund og avansement til semifinalen i cupen.
    Vårens oppgjør mellom lagene vant Sarpsborg 08 2-1 på Marienlyst.
    Kristoffer Horne Hagenes fra Hovding er kveldens dommer.
    Strømsgodset må forøvrig klare seg uten sin toppscorer Marcus Pedersen i dag. Han er suspendert.
    SARPSBORG (4-4-2): Vasiutin - Askar, Jørgensen, Tamm, Thomassen - Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz - Muhammed, Mortensen.
    STRØMSGODSET (4-3-3): Sætra - Lindquist, Glesnes, Sætra, Parr - Junior, Stengel, Ulland Andersen - Nguen, Mos, Pellegrino.
    BP Ingebretsen velger altså å fortsette med Morten Sætra som storspilt mot Haugesund i cupen i mål, og vraker dermed Bugge Pettersen, også rutinerte Lars Christopher Vilsvik er plassert på benken.
    Lagene er i oppvarming. For Strømsgodset er dette en nøkkelkamp. De har virkelig falt ned i bunnstriden. De ligger på 12. plass, men har lik poengsum som Stabæk og Start, sistnevnte er på kvalifiseringsplass. Mens Lillestrøm på nedrykksplass kun er ett poeng bak.
    Lagene er på banen. Straks avspark!
    Godset slår langt i bakrom, Mos jager, men flagget kommer for offside på spissen.
    1'
    Sætra skal sette i gang Parr i et angrep, men forferdelig pasning rett ut over sidelinja.
    2'
    Ballen faller til Tokmac Nguen på kanten av 16-meteren, han skyter, ikke noe kjempetreff, men Vasiutin gir til corner.
    4'
    Godt slått av Ulland Andersen, Godset-spillerne står på kø og bommer på ballen på første stolpe. Sarpsborg får til slutt ballen unna.
    5'
    Halvorsen slår inn, men innlegget blir for langt.
    6'
    Strømsgodset går forøvrig ut i en 4-4-2 som de gjorde i cupen mot Haugesund. Tokmac Nguen spiller spiss sammen med Mos.
    7'
    Rashad Muhammed jager i bakrom og viser sin store fart, men blir vinket av for offside.
    9'
    Forholdsvis rolig åpning på kampen i Sarpsborg.
    10'
    Thomassen bryter foran Pellegrino, spiller vegg med Heintz og blir felt av Pellegrino.
    11'
    Thomassen prøver å slå frisparket inni i boksen, men blir altfor kort, Sarpsborg biter seg fast. Ender med et distanseskudd fra Zachariassen som går langt over.
    12'
    Jørgensen prøver langt i bakrom mot Heintz, men keeper-Sætra kommer ut og plukker den.
    13'
    Tokmac Nguen parkerer Jørgensen på venstresiden, slår inn, men Vasiutin og Tamm får i samarbeid klarert for Sarpsborg.
    15'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars Sætra
    Lars Sætra feller Halvorsen på vei fremover. Får seg selv en smell, men dommeren er ikke nådig. Frispark mot og gult kort. Grei avgjørelse.
    15'
    Heint med noen fine dragninger på venstre før han slår et lurt innlegg langs bakken, men Glesnes står riktig plassert og klarerer til innkast.
    17'
    Zachariassen kommer på et dypt løp, Glesnes faller av og setter inn en kjempetakling via Zachariassen, dommeren ser ikke det, og gir sarpingene hjørnespark.
    18'
    Heintz slår den inn i farlig område, men det holdes og Godset får frispark.
    18'
    Sarpsborg-forsvaret har sola i øynene i 1. omgang. Keeper Vasiutin kjører caps på hodet for å slippe å bli blendet.
    20'
    Sarpsborg har hatt ballen mest, men ingen av lagene som har tatt noe klart grep om kampen de første 20 minuttene.
    21'
    Godset kontrer ved Ulland Andersen og Nguen, men sistnevntes innlegg stoppes.
    22'
    Muhammed er gjennom, men vinkes av for offside. Publikum vil ha det til at han starter på egen banehalvdel. Vanskelig å se.
    24'
    Pellegrino har fått seg en smell. Ligger nede med tydelige smerter.
    24'
    Det gjøres klart for byttet. Tidligere Sarpsborg-spiller Kristoffer Tokstad gjør seg klar.
    26'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Amahl Pellegrino
    Pellegrino hjelpes av banen, Tokstad kommer inn. Rent kantbytte for Godset.
    26'
    Tokstad lager frispark som det første han gjør, for sent inne mot Heintz.
    27'
    Tamm er for tøff i ryggen på Mos som har masse rom å løpe i.
    29'
    Lindquist med lurt innlegg mellom keeper og forsvar, men Mos når ikke frem og Vasiutin plukker enkelt.
    30'
    Heints kombinerer seg inn på 20 meter og skyter, svakt treff, via Glesnes og til corner.
    32'
    Thomassen slår corneren over alle. Fem-meter for Godset.
    33'
    Halvtimen er passert. Ingen sjanser til noen av lagene foreløpig.
    33'
    Sarpsborg slår i bakrom mot Muhammed, men igjen er han i offside.
    35'
    Sarpsborg med et lovende angrep langs høyre, Muhammed tar med seg ballen ned mot linja, men Glesnes går i kroppen på spissen og skjermer ballen ut. Godt forsvarsspill!
    36'
    Veldig lite som skjer nå...
    39'
    Offside på Muhammed, igjen.
    39'
    Nguen vinner en corner for Godset.
    40'
    Frispark i boksen til Sarpsborg, og dermed får Godset ingenting ut av den dødballsituasjonen.
    41'
    Sprer seg litt misnøye på tribunen i Sarpsborg. Upresise i pasningsspillet.
    42'
    Igjen blir Thomassens corner for høy, men litt nærmere hodet på medspiller denne gangen. Stryker over den korte sveisen til Tamm.
    43'
    Straffe til Godset! Halvorsen dytter Sætra i feltet.
    44'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Ole Jørgen Halvorsen
    Karantene i neste kamp.
    45'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Mos scorer sikkert! 1-0 til Godset!
    45'
    Ett minutt er lagt til.
    45'+1
    Heintz slår inn, Glesnes stanger unna.
    45'+3
    Pause! Strømsgodset leder 1-0 etter straffescoring fra Mustafa Abdellaoue helt på slutten av omgangen.
    En livsviktig scoring for Godset, som slik det står nå har fått seg en luke på tre poeng ned til kvalifisering og nedrykk.
    Vi er i gang igjen!
    46'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Harmeet Singh
    Ut: Rashad Muhammed
    46'
    Mortensen scorer for Sarpsborg, men dommer dømmer frispark til Godset, vanskelig å se hvorfor.
    47'
    Friskere start på 2. omgang. Sarpsborg har tatt tak i det. De har også lagt om til 4-3-3 med bytte av Muhammed og Singh.
    49'
    Singh mister ball til Junior og han spiller Tokmac alene med keeper, men Vasiutin ruser ut og gjør en kjemperedning.
    51'
    Sarpsborg farlig frempå, men innlegget til Heintz går i bena til Glesnes.
    53'
    Parr klarerer til ny corner.
    54'
    Sætra bokser ut i farlig område, det blir farlig, men Halvorsen misser fullstendig i avslutningen.
    55'
    Parr slår inn langs bakken. Men for nære Vasiutin.
    56'
    Halvorsen slår inn, prikker hodet til Mortensen, men headingen stryker stolpen, på feil side for Sarpsborg.
    59'
    Zachariassen vinner en corner for Sarpsborg.
    60'
    Tamm vinner duellen i feltet, får heade helt fritt, men like utenfor.
    60'
    Thomassen prøver seg med et langskudd fra rundt 30 meter. Går høyt over.
    62'
    Skade på Parr. Får behandling ute på banen nå.
    62'
    Sarpsborg har etablert press. Ole Jørgen Halvorsen kommer frem til skuddposisjon fra strått hold fra høyre. Skyter utenfor.
    65'
    Tokmac Nguen med bra sjanse. Blir spilt frem og bruker farten frem mot 16-meteren.Skyter men for enkelt for Vasyutin.
    66'
    Strømsgodset har hatt flere fine overgangsmuligheter men klarer ikke å utnytte de godt nok.
    67'
    Tydelig kampbilde her. Sarpsborg presser og presser, men møter muren av Strømsgodset spillere.
    70'
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Matti Lund Nielsen
    71'
    Nå er det noe tamt ute på banen her. Sarpsborg får det vanskelig i spill mot etablert forsvar og nesten alle Godset-spillere bak ballen.
    75'
    Singh går for langskudd, men går over.
    75'
    Stor sjanse til Tokstad der etter godt forarbeid av Ulland Andersen. Lykkes ikke. Ut til corner.
    78'
    Strømsgodset har presset nå et par gode minutter. Ulland Andersen skaffer corner med sitt innlegg fra høyre
    79'
    Ulland Andersen med god corner. Blir uoversiktlig i feltet. Strømsgodset fortsetter med ballbesittelsen
    79'
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Francisco Júnior
    82'
    Viktig klarering fra strømsgodset ut til corner.
    85'
    God corner,ballen vandrer i farlig posisjon inne i feltet, men beines vekk.
    85'
    Inn fra venstre til Mortensen som får et hode på ballen. God heading går rett utenfor målet.
    88'
    Inn: Mikkel Agger
    Ut: Joonas Tamm
    88'
    Farlig av Tokmak som får tråklet seg helt ned til dødlinjen og legger ut 45 grader. Ingen i feltet.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter
    90'+1
    Glesnes krampe blir tøyd ut. Går litt mer tid der.
    90'+2
    Frispark etter at Sætra klinker til mot Mortensen i duellen. Farlig posisjon.
    90'+3
    Tobias Heintz sender ballen over. Kunne vært utnyttet langt bedre.
    90'+4
    Debutant Sætra i Strømsgodset målet har hatt en meget sterk uke etter at han også sto i mål i cuptriumfen over Haugesund tidligere i uken.