1-0

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til den uhyre spennende kampen mellom Molde og Rosenborg her på Aker stadion. En svært viktig kamp for begge lag dette her, og spenningen utenfor stadion er allerede til å ta å føle på!
    Forrige oppgjør endte hele 4-0 til Rosenborg på Lerkendal, så det er et svært revansjelysten Molde-gjeng som nok kommer til å gjøre alt for å sørge for at poengene forblir i Rosenes by. Det er nok ikke Rosenborg særlig interessert i da de kjemper en kamp om gullet i Eliteserien og er det en motstander Rosenborg vil ha seks poeng mot i løpet av sesongen så er nok det Molde. Med andre ord: Det er duket for en fotballfest!
    Rosenborg har kunne juble for tre poeng over Molde de fem siste gangene, og forrige gang Molde vant over Rosenborg var i 2015 her på Aker stadion.
    Rosenborg ligger per nå fire poeng foran Brann på tabellen, og vil med seier øke denne avstanden til syv poeng. Brann skal nord i landet i morgen til en tøff bortekamp mot Tromsø. Molde ligger på plassen bak Brann med 40 poeng, og kan med seier her og med Brann-tap i morgen ligge fem poeng bak laget fra Bergen etter denne serierunden.
    Molde XI (4-3-3): Andreas Linde - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain, Magnus Eikrem - Eirik Hestad, Erling Braut Håland, Pawel Cibicki. På benken: Mathias Ranmark, Stian Gregersen, Petter Strand, Leke James, Mattias Moström, Fredrik Aursnes, Daniel Chima Chukwu.
    RBK XI (4-3-3): Andre Hansen - Vegard Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Alex Gersbach - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Konradsen - Yann-Erik de Lanlay, Alexander Søderlund, Issam Jebali. På benken: Arild Østbø, Erlend Dahl Reitan, Dorde Denic, Besim Serbecic, Jonathan Levi, Erik Botheim, Matthias Vilhjalmsson
    Kampen i kveld dømmes av Ola Hobber Nilsen. Med seg på linjene har han Tom Harald Grønevik og Geir-Oskar Isaksen.
    Det nærmer seg kampstart her på Aker stadion, og regnet høljer ned!
    Da er lagene på vei ut på kunstgresset her på Aker stadion. Det er straks klart for avspark!
    Da er vi i gang her på Aker stadion, og Mike Jensen er mannen som tar avspark!
    1'
    Cibicki prøver seg fra 25 meter med et skudd som spretter like foran Andre Hansen. RBK-keeperen får ikke kontroll på den og gir retur, men er ute og plukker den før noen spillere kommer på ballen. Grei Molde-mulighet!
    3'
    Eirik Hestad og Fredrik Aursnes kombinerer ved hjørneflagget, og vinner en corner ut av situasjonen. Eikrem er nede for å slå.
    5'
    Håland er nede på egen halvdel og spiller fint i mellomrommet til Hussain, men Molde tar ikke muligheten skikkelig på en kontring, og det ender med innkast til Rosenborg.
    8'
    Eirik Hestad prøver å tråkle seg gjennom RBK-forsvaret men Even Hovland står støtt og hindrer kanten i å komme gjennom.
    11'
    Konradsen feller Hestad på midtbanen og Hobber Nilsen blåser frispark til vertene. Har vært en rolig åpning på kampen så langt der hjemmelaget har hatt mest ball og tatt litt styring på kampen.
    13'
    God Molde-mulighet! Magnus Eikrem spiller inn til Håland som på et touch spiller videre til Hestad i bakrom. Kanten trekker innover og drar av et skudd, men i stedet for å skyte lavt i et hjørne sikter han høyt, og da går ballen en liten meter over mål.
    14'
    Ny god mulighet for Molde, og igjen er det Hestad som avslutter. Håland kommer fri på venstresiden og spiller inn til Hestad som skyter, men da kommer Hovland tett opp i kanten og blokkerer forsøket.
    15'
    Gersbach kommer rundt på venstresiden og slår hardt og høyt inn i boks. Litt vel høyt da ballen går over alt og alle til innkast for Molde.
    16'
    Cibicki blir spilt gjennom på venstresiden, men Even Hovland kommer inn foran kanten og hindrer dermed en farlig Molde-mulighet.
    17'
    Jensen sikter mot de Lanlay på høyrekanten, men Kristoffer Haugen slår RBK-kanten i løpsduell og skaffer samtidig Molde et utspark fra keeper når han klarerer ballen i de Lanlay og utover dødlinjen.
    19'
    Hele Aker stadion på straffespark! Eikrem spiller gjennom til Haaland i bakrom som på et touch tar ballen forbi Andre Hansen som sklir ut og Haaland går i bakken. Hobber Nilsen tar fløyta i munnen men tar den ut igjen og vinker spillet videre.
    21'
    TV-bildene viser en tydlig kontakt med foten til Hansen og foten til Haaland. Molde er snytt for straffespark!
    22'
    Ny stor Molde-mulighet! Etzaz Hussain slår i bakrom på Haugen som på et touch legger igjen til Cibicki. Svensken fyrer til mot lengste hjørne, men skuddet sniker seg utenfor. Kjempemulighet!
    23'
    de Lanlay feller Haaland og Molde får frispark i god innleggsposisjon. Eikrem står klar for å slå.
    25'
    Og det blir en god mulighet ut av det! Et hode i boks får stusset det videre til Haaland som får skutt, men Andre Hansen ligger fint nede og holder ballen i trygt grep.
    26'
    Gult kort til Rosenborg
    Alex Gersbach
    Gersbach setter knottene til i en takling på Hussain og får korrekt gult kort.
    27'
    Remmer kommer rundt på høyresiden, men Gersbach takler ballen ut til corner.
    28'
    Eikrem slår i boks, men Rosenborg får klarert ballen unna. Like utenfor boks blir også Mike Jensen felt og får frispark.
    29'
    Vi er nå 30 minutter inn i oppgjøret her på Aker stadion, og det er lite tvil om hvem som har tatt kommando. Molde har skapt farligheter for Rosenborg, mens trønderne ikke har vært i nærheten av å skape noe som helst.
    31'
    Alexander Søderlund fører ball mot Moldes 16-meter og slipper gjennom til Jensen som kommer på løp. Dansken prøver seg, men Gabrielsen blokkerer forsøket.
    32'
    Remmer prøver lykken fra vel 20 meters hold, men ballen går en halvmeter på utsiden av målet.
    32'
    Remmer flikker ballen elegant forbi Gersbach på backen og får slått i boks, men Reginiussen får klarert ballen unna.
    36'
    Eikrem prøver seg med venstrefoten like utenfor boksen, men ballen triller noen meter til side for mål. Rosenborg vil være veldig heldig om de kommer seg til pause uten baklengsmål!
    38'
    Gult kort til Molde
    Eirik Hestad
    Feller Reginiussen og får korrekt gult kort.
    38'
    Reginiussen feller Hestad nede ved cornerflagget, og Molde får frispark i god innleggsposisjon. Igjen er Eikrem ute for å slå.
    40'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Vegard Forren
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Og der kom den fortjente 1-0-ledelsen til Molde! Eikrem svinger ballen i boks, og Forren stuper frem og header ballen i mål!
    41'
    Forren benytter anledningen til å feire målet foran Rosenborg-svingen noe de liker dårlig!
    42'
    RBK vinner et frispark ved Moldes hjørneflagg og flytter spillere opp i boks.
    43'
    Gersbach slår fint inn til Reginiussen men avslutningen sklir litt av foten og ender opp på øverste rad bak Linde i Molde-buret.
    43'
    Hestad fører ball med høy hastighet innover mot Rosenborgs 16-meter og vinner et hjørnespark når Reginiussen hindrer innlegg.
    44'
    Gersbach glipper ball i det han skal kaste, og da blåser Hobber Nilsen feilkast og innkast til Molde til stor latter på tribunen.
    45'+1
    Da er det pause her på Aker stadion, og Molde leder 1-0 etter scoring av Vegard Forren som stupte ballen inn på hjørnespark fra Eikrem. Har vært et usedvanlig svakt Rosenborg-lag i de første 45 minuttene her på Aker stadion som på ingen måte opptrer som serieledere.
    Da er lagene ute på matta igjen klare for andre omgang.
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Molde med en stor mulighet tidlig i andre omgang! Ballen detter ned til Eirik Hestad som klinker til på volley fra 17-18 meter, men den går en liten halvmeter over mål!
    47'
    Ny Molde-mulighet, men denne gang av Cibicki. Kanten fyrer av fra kanten av 16-meteren, men ballen går noen meter over målet. RBK-sliter i åpningen her!
    48'
    Konradsen spiller til Jebali i boks som prøver å finne Søderlund, men Forren står foran og får blokkert pasningsforsøket.
    52'
    Cibicki fører innover i banen og slipper ut til Haaland, men spissen er da løpt inn i offside og blir avvinket.
    54'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    Coolen tar et tidlig bytte. Kan ikke være fornøyd med prestasjonen til RBK så langt.
    55'
    Etzaz Hussain skjærer innover i banen og prøver lykken når han sikter seg inn mot lengste kryss, men ballen går en liten meter over mål.
    58'
    Eikrem slår i boks, men Hansen kommer ut og plukker.
    59'
    Hussin prøver seg igjen, og igjen er han nære å sette den i mål! Skyter lavt mot lengste stolpe, men ballen sniker seg like utenfor.
    63'
    Mike Jensen
    RBK-kapteinen får gult kort til stor fortvilelse selv, men til applaus av Molde-fansen.
    65'
    Inn: Djordje Denic
    Ut: Marius Lundemo
    68'
    Rosenborg har hatt litt mer ball i laget nå, men Linde står altså uten et eneste skudd på seg etter 70 minutter.
    69'
    Og der kom det første skuddet! Innbytter Denic skyter hardt og lavt mot mål, men Linde får slått ut til corner.
    70'
    Forren rager høyest i boks og forlenger til innkast.
    70'
    Strålende redning av Andre Hansen! Eirik Hestad vender bort tre RBK-spillere før han skyter, men Hansen kommer opp med labbene og avverger scoring.
    73'
    Hestad spiller inn til Haaland som skyter fra en 7-8 meters hold, men Hedenstad får akkurat blokkert ut til corner.
    75'
    Stor Molde-mulighet! Et innlegg heades inn i boksen igjen til Aursnes som på bakre stolpe header ballen like utenfor mål!
    76'
    Mike Jensen feller Etzaz Hussain ved midtbanen og blåser frispark. Jensen slår ut med armene i frustrasjon.
    76'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Petter Strand
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    77'
    Inn: Erik Botheim
    Ut: Alexander Søderlund
    78'
    Mike Jensen fyrer av fra 18 meter, men skuddet går en meter og to over mål. Kun ti minutter igjen av kampen her på Aker stadion nå!
    80'
    RBK presser på for en utlikning her på tampen nå, men får ikke de særlig store målsjansene ut av det. Blir mye halvveis mot et Molde-lag som forsvarer seg godt.
    84'
    Hestad kommer gjennom og prøver seg fra skrå vinkel, men Andre Hansen er ute og redder ut til corner.
    85'
    Vegard Forren er oppe og leker litt med Gersbach og får frispark ved kanten av 16-meteren. God innleggsposisjon for Molde, dette!
    86'
    God Molde-mulighet! Gabrielsen stusser mot lengste stolpe, men Hansen får fingrene på den!
    87'
    Hestad nære igjen! Skjærer innover og prøver å sette den i lengste stolpe, men også denne sniker seg utenfor stanga.
    87'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Pawel Cibicki
    88'
    Hussain feller Jensen og RBK får frispark i fin innleggsposisjon. Flytter opp nesten alt her nå, bortelaget.
    90'
    Inn: Leke James
    Ut: Erling Braut Haaland
    90'+1
    Dommeren legger til tre minutter av denne andre omgangen.
    90'+1
    Vilhjalmsson blir liggende nede å holde seg til hode. Kommer seg opp igjen, men er frustrert over dommeren den islandske spissen.
    90'+4
    Da er kampen over, og Molde vinner 1-0 over Rosenborg! Og det fullt fortjent etter en total dominans gjennom så å si hele kampen! Scoringen kom fra Vegard Forren som på corner stanget ballen inn. Rosenborg og trener Coolen kan ikke være fornøyd med denne prestasjonen.