2-2
1 341
2 788

Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hei og hjertelig velkommen til denne kampen mellom Sarpsborg 08 og Kristiansund.
    Og slik stiller gjestene: Kristiansund (3-5-2): McDermott - Jarl, Ulvestad, Williamsen - Strand Nilsen, Kalludra, Hopmark, Diop, Gjertsen - Willumsson, Moumbagna.
    Det står en del på spill for gjestene i kveld. Skulle de ikke ta poeng, eller spille uavgjort, samtidig som Sandefjord gjør det helt store mot Molde. Ja da er det rett ned til Obos. Takk og farvel til Eliteserien. Skulle de der i mot ta tre poeng, og Sandefjord taper mot Molde, da er det rett opp på kvalikplass!
    Rykker KBK ned i kveld?
    Nei! Hva slags spørsmål er det? Ta deg sammen.
    69%
    Ja! Sandefjord kommer til å herje med Molde, og Sarpsborg er en hard nøtt.
    31%
    Antall stemmer: 411
    Der er vi i gang!
    Gjestene som tar avsparket.
    1'
    Oi oi oi! Gjertsen får ballen på bakre stolpe. Fyrer av, og banker ballen langt over mål. Egentlig en ålreit mulighet det.
    2'
    KBK presser høyt i åpningsminuttene.
    3'
    Sultne karer fra Nordmøre.
    4'
    Sarpsborg er frempå, men det stopper når Skålevik bommer på en pasning.
    5'
    NEI NEI NEI! Alene igjennom, etter en utsøkt pasning, så klarer ikke Willumsson å stokke bena og går seg rett og slett fast i Sarpsborgs sisteskanse. Kjempemulighet!
    5'
    Så er det åpninger andre veien også. Skålevik brenner til, men skuddet går til side for mål.
    6'
    Ohh, KBK banker et frispark inn i feltet. Keeper får ikke ballen i fast grep, men ingen fra KBK klarer å snappe opp returen.
    8'
    Så er det nesten så Faris kommer til en avslutning på mål også. Du verden for en åpning på denne kampen.
    10'
    Det er fortsatt rom begge veier. Intensiteten litt ned, men fortsatt to sultne lag.
    13'
    Hjemmelaget med innlegg fra høyre, bankes kontant ut igjen.
    13'
    Oi oi oi! Skålevik uhyre nære å sende hjemmelaget i ledelsen. Noen hårlokker fra å sette 1-0. Innlegg fra Saletros og til værs stiger Skålevik. Men bare nesten på det forsøket.
    14'
    Så er det Heintz tur. Du store verden. Nytt innlegg fra høyre, midt i boksen står Heintz, som fyrer på direkten. Men skuddet går til side for mål.
    14'
    Junior går i bakken i Sarpsborgs 16-meter. Roper på straffe, men dommer avviser det. Og dommer har helt rett.
    18'
    At Sarpsborg ikke har puttet enda, det er på kanten til utrolig. Mye offensiv ball fra hjemmelaget. God offensiv ball.
    19'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    20'
    Ender med to innlegg, den corneren, før gjestene får klarert.
    20'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Steffen Lie Skålevik
    SKÅREVIK, AM I RIGHT? Neida, skal la være med dårlige ordspill. Men vakker scoring. Ballen går legges på bakerste stolpe, der står Maigaard som sender ballen i retning den andre stolpen. Der står Steffen Lie Skålevik og baker ballen i nota.
    21'
    Mål for Kristiansund!
    Sarpsborg 08 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Amidou Diop
    Akkurat når KBK trenger det som mest! OG FOR EN SKÅRING. Fra 18 meters hold lader Diop kanonen og fyrer løs. Banker den ballen opp i nettaket. Ellevilt treff.
    23'
    Du verden, nå skjedde det mye her.
    24'
    Rakk så vidt å fullføre beskrivelsen av det første målet, før kveldens andre var et faktum.
    24'
    Wichne går på skudd fra distanse, men skuddet går rett i blokka.
    26'
    Hjemmelaget stormer i angrep.
    26'
    27'
    Den lander til slutt hos Heintz som skyter, men keeper er våken.
    27'
    Så går Heintz i bakken der, vil ha straffe. Men dommer vil ikke høre av det.
    27'
    Du store verden. Ny ball fra Sarpsborg inn i KBKs 16-meter, og igjen er det farlig. Skålevik kaster seg frem og er nære på, men gjestene får klarert.
    29'
    Så er det en voldsom krasj utpå banen, mellom Faris og Junior. Mye kraft i den kollisjonen. Begge blir liggende.
    31'
    De to herrene kommer seg på bena igjen.
    32'
    KBK med frispark etter den kollisjonen. Bankes inn i feltet, heades rett opp og lander i nevene til hjemmelagets sisteskanse.
    33'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Simon Tibbling
    Tar Diop der.
    36'
    Heintz med lang ball mot Skålevik, men den blir akkurat litt for lang.
    37'
    Oi! Gjertsen går på et vanvittig langskudd. Curler den mot lengste, men keeper får bokset til corner.
    39'
    Hjørnespark til Kristiansund
    39'
    Klareres.
    39'
    Engvall får to muligheter inne i KBKs 16-meter, men begge blir blokkert.
    41'
    Du store verden, Tibbling vipper den inn og Engvall får hodet på den. Nære på, men headingen går over mål.
    41'
    Frispark til Sarpsborg, og det i spennende posisjon. 18-meters hold tenker jeg.
    43'
    Soltvedt banker det frisparket et stykke over mål.
    44'
    Enorm takling av Hagelskjær. Faris igjennom, men sklir inn i siste øyeblikk der.
    45'
    45'
    Sarpsborg 08 1 - 2 Kristiansund
    Mål: Dan Peter Ulvestad
    Målgivende: Torgil Gjertsen
    SÅ SITTER DEN FOR GJESTENE! DET ER KAPTEINEN. Den der kan bli viktig. Hjørnesparket mot bakre, der ruver Ulvestad høyest og stanger ballen i nota.
    45'
    Da er de på kvalikplass, gjestene!
    45'+2
    Det legges til to minutter.
    45'+2
    Så er de i gang, de siste 45.
    46'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Faris Pemi Moumbagna
    46'
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Max Williamsen
    46'
    Det ledende laget gjør to bytter i pausen.
    46'
    Gjertsen går på skudd, over målet. Dårlig avslutning og slurv bakover hos Sarpsborg.
    47'
    48'
    Mot første stolpe, stusses mot bakre, der er Junior, men han når akkurat ikke frem.
    48'
    50'
    Oi! McDermott mister den, det blir et skudd, men det går i blokka.
    50'
    Ohlala! Soltvedt pisker ballen inn på bakre, der står Skålevik. Som får hodet på den ballen, men headingen er svak.
    53'
    KBK frem i banen nå.
    55'
    Det blir ingenting, det blir ikke det.
    56'
    56'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Guillermo Molins
    Ut: Gustav Engvall
    57'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    57'
    En kanonade av Sarpsborg-innlegg per tid. Uten at de bunner ut i det helt store.
    58'
    Gult kort til Kristiansund
    Brynjólfur Willumsson
    Hindrer at hjemmelaget får satt i gang spillet. Raser mot det gule.
    60'
    Inn: Victor Torp
    Ut: Simon Tibbling
    61'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Eirik Wichne
    61'
    Nytt dobbeltbytte for hjemmelaget.
    61'
    Nytt Sarpsborg-innlegg, ny klarering.
    62'
    Litt status quo utpå her nå. Mindre trøkk, mindre store sjanser, mye trilling av ball.
    66'
    Ligger uhyre lavt nå, KBK.
    67'
    23 lange minutter med forsvarsspill for gjestene.
    68'
    Den gode nyheten er at Molde leder 2-1 over Sandefjord. Så det skal litt til for å rykke ned i kveld.
    68'
    MEN ALT KAN SKJE I FOTBALLEN. BALLEN ER RUND.
    68'
    Torp fyrer, via en KBK-spiller og til hjørnespark.
    71'
    71'
    Blir en heading mot keeper, men den blir veldig lett for keeperen i buret.
    72'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Torgil Gjertsen
    72'
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Liridon Kalludra
    72'
    Snart bare kvarteret igjen da.
    74'
    Sarpsborg 08 2 - 2 Kristiansund
    Mål: Joachim Soltvedt
    FOR EN KANONKULE! Soltvedt banker til fra distanse, stang inn. Knallhardt skudd. Og vi er likt i Sarpsborg.
    76'
    Victor Torp
    Litt røff der.
    79'
    Rett i underkant av ti minutter igjen av ordinær tid.
    82'
    En rysare.
    82'
    For en overgangsmulighet for Sarpsborg, men gjestenes sisteskanse får avverget.
    84'
    FOR ET SKUDD! Heintz fyrer av fra distanse, rett i krysset. Det vil si, treffer metallet der den vertikale og horisontale stolpen møtes.
    85'
    Så kommer KBK til innlegg, men det bankes ut igjen.
    85'
    88'
    På bakre, blir i lengste laget, klarer ikke å holde den i spill.
    89'
    Du verden! Det er ikke langt unna. Willumsson fyrer av fra distanse og det er såpe på hanskene til Kristiansen. Men sisteskanse får reddet seg inn i siste sekund.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Inn: Henrik Gjesdal
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    90'+1
    Sarpsborg kommer til innlegg, men lurer ikke KBK-forsvaret.
    90'+3
    Kjempemulighet for KBK. Innlegg på bakerste stolpe, Bye får hodet på den, men headingen går til side for mål.