Slik starter Vålerenga (4-3-3): Sjøeng - Hedenstad, Bjarnason, Strandberg, Strand - Bjørdal, Oldrup, Sahraoui - Layoni, Børven, Dicko Eng.
    Dette er Stefan Strandbergs første kamp siden 11. september. Landslagsstopperen har slitt vel og lenge med en lårskade. Foto: NTB
    Slik starter Haugesund (3-4-3): Selvik - Bærtelsen, Krygård, Reese - Therkildsen, Christensen, Zafeiris, Pedersen - Sande, Søderlund, Njie.
    Benken til Haugesund: Stople, Fredriksen, Walstad, Leite, Solheim, Gong, Tounekti, Samuelsen, Eskesen.
    Benken til Vålerenga: Rossbach, Thiago Holm, Jatta, Riisnæs, Emilsen, Udahl, Hammer Kjelsen.
    Vålerengas Sahraoui starter som indreløper for første gang siden 25. mai mot Lillestrøm. Etter det har han startet som kantspiller.
    Haugesund har en god hjemmestatistikk mot Vålerenga. De siste 12 kampene har endt med syv seirer, tre uavgjort og to tap.
    Amor Layouni er Vålerengas toppscorer denne sesongen med åtte mål på 18 kamper. Foto: NTB
    Vålerenga står uten seier på fire kamper. Tre tap og en uavgjort er fasit. Forrige seier kom mot Strømsgodset (4-0) 1. oktober.
    Lagene er på vei ut på banen.
    Zafeiris feller Dicko Eng. Får tilsnakk av dommeren.
    Børven står i offside.
    3'
    Zafeiris er på vei gjennom men blir kontant stoppet av Bjarnason utenfor 16-meteren.
    5'
    Haugesund og Njie får innkast. Velger å starte bakfra igjen.
    6'
    Bra prestasjon av Zafeiris. Tar seg forbi to spillere og skyter fra skrått hold. Keeper har god kontroll på det ikke alt for vanskelige skuddet.
    7'
    Det er hjemmelaget som har vært best de første minuttene.
    8'
    Strandberg prøver å nå Dicko Eng som går på løp. Den blir litt for lang for unggutten. Utspill fra Haugesunds keeper.
    9'
    Børven får en kjempemulighet, men bommer rett og slett på ballen når han skal avslutte fra hjørnet av 5-meteren. Det er Sahraoui som gjør et godt stykke forarbeid og kommer seg helt ned på dødlinjen før han slår 45 grader ut.
    10'
    Nå er det Vålerenga som styrer det meste.
    12'
    Njie spilles gjennom og er på løp. Nok en gang er Bjarnason der og får blokkert et skudd ut til corner.
    13'
    Keeper Sjøeng kan enkelt plukke den corneren.
    14'
    Det regner godt på stadion nå.
    15'
    Haugesund spiller seg gjennom pressledd, men Søderlund bommer når han skal spille fri Therkildsen på kanten.
    16'
    Krygård prøver å spille gjennom til spissene. Ballen går helt inn til Vålerenga-keeperen.
    18'
    Vålerenga triller ball i bakre firer fra side til side.
    19'
    Så er det Layouni som finner Bjørdal med en genial pasning. Men han faller og mister kontrollen på ballen. Faren over!
    20'
    VIF forsvarer seg i en 5-4-1-formasjon og ligger veldig lavt.
    21'
    Njie kommer til nok en avslutning. Skuddet går et par meter utenfor stolpen til Sjøeng.
    21'
    Vålerenga makter ikke å trenge gjennom Haugesund-forsvaret. Det er bom stopp midt på FKHs banehalvdel.
    23'
    Så kommer Layouni seg gjennom på kant og får vendt innover. Skuddet treffer en Haugesund-spiller.
    23'
    Fryktelig dårlige bevegelser når VIF angriper. Da blir det veldig enkelt for Haugesund å forsvare seg.
    27'
    Njie er der igjen. Og nå klarer ikke Bjarnason å blokkere skuddet. Heldigvis får keeper Sjøeng en hånd på ballen i korthjørnet. Det er corner.
    29'
    Bjørdal har fått seg en smell i en skulder. Er oppe igjen nå.
    29'
    Bra spill av VIF. Nå begynner det å ligne noe. Ballen ender hos Hedenstad som får innlegget blokkert til corner. Den blir det ingenting av. Haugesund får frispark.
    31'
    Hedenstad tar regien på en kontring, men hans pasning til Layouni blir upresis. Haugesund får innkast.
    33'
    Haugesund-keeper Selvik bommer nok en gang på et utspill. Det er det andre som går ut til innkast for Vålerenga.
    34'
    Bjørdal med nok et balltap. Ender med en ny Haugesund-mulighet som Strandberg får blokkert etter først å ha gitt bort ballen.
    36'
    Gult kort til FK Haugesund
    Magnus Christensen
    Dansken stopper Dicko Eng som er på vei gjennom.
    37'
    Sjøeng er sweeper og kommer ut og rydder opp når Njie er på løp. Offensivt keeperspill.
    39'
    Zafeiris går i gresset. Haugesund vil ha frispark, men dommeren står godt plassert og vinker spillet videre.
    40'
    Nå er det mye rart utpå her.
    42'
    VIF med grusomt balltap innenfor egen 16-meter. Haugesund klarer ikke å utnytte situasjonen.
    42'
    Oldrup irritert, vil ha mer bevegelse foran seg.
    44'
    Vålerenga får corner.
    44'
    Vålerenga tvinges bakover igjen, må begynne på nytt.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Henrik Bjørdal
    46'
    Layouni er på løpetur. Vender innover og får skutt, men keeper Selvik har full kontroll på det enkle skuddet.
    49'
    Zafeiris prøver seg på et innlegg. Det går bak målet til Sjøeng.
    50'
    Hedenstad blir spilt gjennom og kommer seg nesten helt ned til mål. Innlegget blir blokkert og Haugesund får avklart. VIF har ikke vært nærmere på 52 minutter.
    52'
    Petter Strand er våken når Haugesund kommer seg gjennom. Rydder opp og hindrer en mulighet for hjemmelaget.
    54'
    Haugesund får innkast ved cornerflagget til VIF.
    55'
    Børven i brytekamp med Krygård. Dommer gir Haugesund-stopperen frispark.
    57'
    Krygård er våken når Layouni er på vei gjennom. Får ryddet unna til hjørnespark.
    58'
    Christensen og Haugesund får frispark i egen 16-meter.
    59'
    Mål for Vålerenga!
    FK Haugesund 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Torgeir Børven
    Målgivende: Amor Layouni
    Så tar Vålerenga en kontring. Ballen går ut til Layouni fra Holm, og han legger inn til en umarkert Børven. Han scorer fra kloss hold. Det var den første ordentlige målsjansen til Vålerenga. Foto: NTB
    60'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Julius Eskesen
    Ut: Christos Zafeiris
    62'
    Thore Pedersen
    63'
    Njie er i gjennom. Keeper Sjøeng og Strand får ryddet opp i siste liten. Njie går i gresset, men dommeren vinker spillet videre.
    65'
    Så er Søderlund i gjennom og kommer helt alene med VIF-keeperen. Nok en gang får keeperen blokkert og redder med beina.
    68'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Jacob Dicko Eng
    71'
    Gult kort til Vålerenga
    Vegar Hedenstad
    Da er Hedenstad ferdigspilt for i år. Får sitt sjette gule kort - og dette var fullt fortjent. Går jo alt for hardt i en duell.
    72'
    Søderlund kommer ikke til avslutning, men han spiller ballen til Krygård som skyter. Skuddet går utenfor.
    73'
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Mads Sande
    78'
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Thore Pedersen
    78'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Amor Layouni
    79'
    Njie får gå noen meter før han avslutter fra 18-19 meter med venstrefoten. Skuddet går like over det høyre hjørnet til Sjøeng.
    81'
    Samuelsen forsøker å tråkle seg gjennom. Blir stoppet på 15 meter.
    84'
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Bilal Njie
    84'
    Haugesund får corner. Strandberg er ikke enig med dommeren.
    85'
    Sjøeng kommer ut og snapper ballen.
    85'
    Fryktelig mye jubel når speaker forteller at Viking ligger under i Bodø.
    87'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Bruno Leite
    Hvor kom den i fra? Innbytter Bruno Leite med en suser som går helt opp i hjørnet. Skuddet går via tverrligger og inn. Kjempemål!