Hjertelig velkommen til dagens Eliteserie-kamp mellom Sarpsborg 08 og Haugesund.
    S08: Kristiansen-Askar Amin, Sigurd Rosted, Anders Østli, Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Jonas Lindberg - Krepin Diatta, Patrick Mortensen.
    0'
    FKH: Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Marko Cosic, Alexander Stølås - Sondre Tronstad, Jakub Serafin, Brune Miguel Santos Leite, Haris Hajradinovic - Shuaibu Lalle Ibrahim, Liban Abdi.
    0'
    Hjemmelaget Sarpsborg 08 er nummer to i Eliteserien. De er åtte poeng bak Rosenborg, men kan kutte avstanden til fem poeng med seier i dag.
    0'
    Gjestene fra Rogaland er nummer fem, og har ikke tapt på seks kamper. De er fem poeng bak Sarpsborg, men har i tillegg en kamp mindre spilt.
    0'
    Haugesund scorer færrest mål av lagene på øvre halvdel. 20 mål på 16 kamper er fasit. De er imidlertid det laget som har sluppet inn fjerde færrest mål imot.
    0'
    Patrick Mortensen er hjemmelagets toppscorer. Den høyreiste dansken har funnet nettet åtte ganger så langt denne sesongen. I dag starter han på topp sammen med svært interessante Krepin Diatta.
    0'
    Shuaibu Lalle Ibrahim er Haugesunds toppscorer med fem nettkjenninger.
    0'
    Siste lagene møttes endte det 0-0.
    0'
    Lagene er på vei ut på banen.
    0'
    Hjemmelaget starter med en lang ball i retning Mortensen. Dansken taper kampens første duell.
    1'
    Diatta blir revet ned av Cosic rett utenfor 16-meteren.
    1'
    Frispark i en veldig fin posisjon for Sarpsborg. Lindberg står klar.
    2'
    Litt ute til høyre, 17 meter fra mål. Her skal det skytes.
    2'
    Skuddet går rett i muren.
    2'
    Abdi river Lindberg over ende ute til høyre. Nytt frispark til Sarpsborg. Denne gang i innleggsposisjon.
    3'
    Innlegget fra høyre er ikke godt, men Sarpsborg får ballen inn i boksen på ny. Mortensen møter et innlegg med hode og får bra kraft i headingen. Bråtveit leverer en glimrende enhåndsredning og slår ut til corner.
    3'
    Pallesen Knudsen klarerer unna.
    4'
    Zachariassen pumper et nytt innlegg i retning Mortensen. Denne gangen er Bråtveit ute og plukker.
    4'
    Sarpsborg har åpnet friskt på eget kunstgress i Østfold.
    4'
    Sarpsborg vinner et innkast helt nede ved høyre hjørneflagg.
    5'
    Askar roter ballen utover kortlinjen.
    5'
    Halvorsen forsøker å drible Tronstad. Det klarer han ikke.
    6'
    Ibrahim slår en fin ball til Tronstad ute til høyre. Innlegget fra Tronstad brytes av Sarpsborg.
    6'
    Ibrahim får skutt. Men forsøket er svakt fra Haugesund-angriperen.
    7'
    Cosic får frispark etter en hodeduell mot Diatta.
    7'
    Diatta med fine detaljer da han spiller Lindberg fri ute til høyre. Svensken klarer ikke å komme seg til innlegg.
    9'
    Diatta er god her nå. Drar vekk en Haugesund-spiller før han felles. Frispark til Sarpsborg i fin innleggsposisjon.
    11'
    Mortensen i offside.
    13'
    Ny offside. Denne gangen Liban Abdi.
    14'
    Det har roet seg litt ned nå, etter at Sarpsborg åpnet kamp med høy intensitet.
    15'
    Sarpsborg med mye ballbesittelse. Triller og triller, mens Haugesund ligger dypt og forsvarer seg.
    16'
    Nytt innlegg fra venstre. Igjen er Bråtveit ute og tar hånd om det enkelt.
    17'
    Lindberg forsøker å slå i bakrom i retning Diatta. Cosic faller fint av og header ut til innkast.
    18'
    Halvorsen bryter midt på banen og fosser ned mot cornerflagget. Forsøker å finne Mortensen med et innlegg, men ballen fyker over alle mann. Sarpsborg får tak i ballen igjen ute til venstre.
    21'
    Ingen overraskelser her så langt. Sarpsborg har mye ball, og Haugesund forsvarer seg godt.
    21'
    Cosic har spilt seg veldig opp etter det gule kortet 50 sekunder ut i debuten. Ser ut som en klok, duellsterk forsvarsspiller.
    22'
    Der er Sarpsborg nære! Halvorsen slår glitrende inn fra høyre. Pisker innlegget inn mot bakerste stolpe. Der kommer Jonas Lindberg stupende, men headingen går like over mål. Det er svært nære 1-0!
    25'
    12 av 27 Sarpsborg-scoringer har kommet etter hodestøt i år. To av to Sarpsborg-sjanser har kommet etter hodestøt i dag.
    26'
    Sondre Tronstad tester skuddfoten fra 25 meter. Kristiansen redder nede i sitt venstre hjørne. Corner for bortelaget.
    28'
    Halvorsen får nikket ballen ut til innkast.
    29'
    Østli ligger nede etter en duell i feltet.
    29'
    Stølås kaster langt inn. Mortensen nikker ballen ut til ny Haugesund-corner.
    29'
    Denne gangen nikker Rosted ballen unna.
    30'
    Abdi slår inn fra høyre. Via en Sarpsborg-spiller og ut til corner nummer tre på kort tid.
    30'
    Corneren går inn på bakerste. Men ingen Haugesund får ikke til noen avslutning på mål.
    30'
    Diatta i offside.
    31'
    Thomassen slår inn fra venstre. Haugesund klarerer enkelt unna.
    32'
    Sarpsborg 08 scorer selvmål!
    Sarpsborg 08 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Sigurd Rosted
    Stølås slår fint inn fra venstre. Sigurd Rosted forsøker å få ballen unna i duell med Ibrahim, men ender med å sklitakle ballen inn bak egen keeper. Haugesund i ledelsen!
    32'
    Sarpsborg har styrt denne kampen så langt, men det er Haugesund som tar ledelsen. Bortelaget kommer nok ikke til å stå noe høyere i banen nå.
    33'
    Halvorsen fører ballen nært 40 meter før han finner ut at han skal skyte fra rundt 20 meter. Forsøket går rett i Cosic.
    36'
    Slik det står nå er Haugesund oppe på en fjerdeplass i Eliteserien. Brann, som er poenget bak, spiller klokken 20.00, men Haugesund har en kamp å gå på. Vinner de denne og hengekampen, så er de forbi Brann og Sarpsborg.
    37'
    Seks minutter til pause her nå. Sarpsborg har hatt mest ball, samt to gode muligheter foran Bråtveit. Akkurat nå trives Haugesund godt med kampbildet. De tar kontringene med stor iver, og Ibrahim er en håndfull for Sarpsborg-stopperne.
    39'
    Frispark i fin innleggsposisjon for Sarpsborg.
    40'
    Det ender med en corner for Sarpsborg. Ny dødballmulighet.
    41'
    Corneren fra Lindberg er lav. Haugesund får klarert unna til innkast.
    41'
    Ballen finner til slutt veien til nettmaskene bak Bråtveit, men det er avblåst for offside lenge før Jonas Lindberg lirker ballen i mål. Det er vanskelig å se om svensken er i offside på innlegget fra Halvorsen.
    43'
    Inne i siste ordinære spilleminutt i den første omgangen i Sarpsborg.
    45'
    Haugesund flinke til å holde i ballen her nå. Triller med stor ro og tålmodighet.
    45'+1
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    45'+1
    Haugesund går til pause med en 1-0-ledelse. Scoringen kom etter 33 minutter, da Sigurd Rosted satte ballen i eget nett.
    45'+1
    Klare for andre omgang i Sarpsborg nå.
    45'+1
    Lagene er på banen.
    45'+1
    46'
    Der er vi i gang.
    46'
    Sarpsborg rett i angrep. Lindberg slår inn fra venstre, men Cosic header unna.
    47'
    Diatta forsøker seg fra venstre. Hans innlegg blir for upresist. Ut til femmeter for Haugesund.
    48'
    Halvorsen forsøker å dra seg inn i feltet. Klarer ikke det, men vinner en corner.
    49'
    Stolpetreff! Corneren fra treffer ingen i feltet, men treffer stolpen bak Bråtveit. Forsvinner så ut i feltet, før Haugesund får klarert.
    50'
    Diatta er god ute til høyre. Drar seg fri, før han spiller flatt inn foran mål. Det ser ut som Lindberg skal rekke den på bakerste, men den tidligere Skeid-spilleren Bruno Leite leverer en glimrende defensiv jobb. Sklitakler ballen unna foran nesa på Lindberg.
    50'
    Sarpsborg med et bra press nå.
    52'
    Haugesund og Ibrahim kontrer. Spissen utfordrer Askar, drar seg inn i banen og skyter fra 24 meter. Skuddet er hardt, og Kristiansen må gi til corner.
    53'
    Corneren klareres av Sarpsborg.
    54'
    Haugesund står høyt mens S08 prøver å spille seg ut. Hjemmelaget litt i overkant aggressive, og gjestene får frispark.
    54'
    Diatta kommer seg rundt på kant og banker ballen inn i boks. Bråtveit slår ballen vekk fra farlig område.
    55'
    Askar holdes i trøya. S08 får frispark og setter hurtig i gang, men det er dårlig utnyttet.
    56'
    Langt kast fra FKH. Pallesen blir med i boks og er i duell, men taper. Hjemmelaget overtar.
    58'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Jakub Serafin
    59'
    Nesten for S08! Slås inn i boks. Helt umarkert er Lund Nielsen på fem meter, men stussen er ikke hard nok til å tukte Bråtveit.
    61'
    Diatta starter tidlig i bakrom, men vinkes av for offside. Uenig, men det er blåst.
    62'
    FK Haugesund scorer selvmål!
    Sarpsborg 08 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Marko Cosic
    Årets tabbe fra Bråtveit sørger for at vi er like langt på Sarpsborg Stadion! Diatta spilles genialt gjennom før han banker til. Bråtveit skal holde forsøket, men den sniker seg under målvakten. På en meter forsøker Mortensen å krige inn utligningen, men det er debutant Cosic som får "æren" av å styre ballen over målstreken!
    63'
    Tildeles målet Cosic? Burde det, etter å ha sett flere repriser. *Ser ut som om det er midtstopperen som er sist på ballen.
    64'
    Diatta slår ballen inn i boks. Svakt legg, men hjemmelaget beholder ball. Best nå, S08.
    65'
    Leite stikker gjennom Ibrahim, men pasningen er for upresis. Kristiansen plukker.
    66'
    Tydelig å se at det er S08 som jager en komplett snuoperajson nå. Gode for øyeblikket, hjemmelaget. Jakter 2-1.
    67'
    Stopp i spillet. Et skudd treffer Andreassen. Til å bli groggy av.
    68'
    Andreassen prøver å banke til fra distanse. Over mål.
    70'
    Inn: Frederik Gytkjär
    Ut: Haris Hajradinovic
    70'
    Roet seg de siste minuttene nå. Mer oppstykket.
    73'
    Askar med et par lekre involveringer før han slår inn. Klareres.
    75'
    S08-kaptein halter av banen og viser byttetegnet. Kommer han seg av før Dagsrevyen?
    76'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Jon-Helge Tveita
    Ut: Joachim Thomassen
    76'
    To kjappe bytter for hjemmelaget nå. Diatta går av.
    78'
    Inn: Tobias Heintz
    Ut: Krepin Diatta
    79'
    Ti minutter igjen av oppgjøret. Har vi en vinner?
    80'
    Ikke vært noe som har skjedd foran de to målene siden scoringen til S08. Stillingskrig utpå matta her nå.
    81'
    Slås inn i boksen til Bråtveit. Halvorsen er nær å styre ballen og endre retning, men bare nær. Treffer ikke ballen.
    82'
    Nå skjer det ting! Halvorsen ute til høyre. Slår inn og treffer skallen til Mortensen. Noe presset header han ballen et par meter over mål.
    82'
    Gjestene gjør sitt siste bytte.
    83'
    Inn: Anthony Ikedi
    Ut: Liban Abdi
    85'
    3.20 på en scoring til. Der ville jeg heller holdt pengene godt i lomma.
    87'
    Heinz går på skudd. Skaffer en corner for hjemmelaget.
    88'
    På bakerste. Klareres og Haugesund kontrer.
    87'
    Heinz prøver seg på halvspretten. Skyter via kunstgressmatta og over mål. Nesten!
    89'
    Fire minutter lagt til.
    90'+1
    Inn: Tor Oyvind Hovda
    Ut: Kristoffer Zachariassen
    90'+1
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Målgivende: Jon-Helge Tveita
    Der sitter den for hjemmelaget, i grevens tid! Halvorsen med en drømmescoring av dimensjoner! Får ball på 15 meter, drar elegant av en mann og banker til med venstreslegga. Limer seg i krysset! Vanvittig scoring!