Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei og velkommen til denne livedekningen av Rosenborg mot Strømsgodset!
    VG erfarer at Anders Trondsen og David Akintola går inn i startoppstillingen til hjemmelaget i denne kampen. Den endelige bekreftelsen kommer omtrent 17.00.
    Rosenborg har hatt svært god kontroll på Strømsgodset de siste to sesongene, med seier i alle de fem innbyrdes kampene - inkludert fjorårets cupfinale.
    Strømsgodset har på sin side ikke slått Rosenborg borte i Eliteserien siden 2007. Det er generelt typisk hjemmeseier i disse oppgjørene.
    Ellers er Gjermund Åsen ute med en skade i låret, melder Adresseavisen. Marius Lundemo er også ute, men ellers har faktisk Horneland en fulltallig tropp - Samuel Adegbenro er også trolig med på benken i dag.
    Lagoppstillingene er inne, og hjemmelaget stiller som følger (4-2-3-1): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Konradsen, Trondsen - Akintola, Jensen (k), Helland - Søderlund
    Godset-trener BP Ingebretsen starter som følger (4-4-2): Myhra - Vilsvik, Glesnes (c), Sætra, Parr - Tokstad, Sylla, Hove, Stengel - Mos, Pellegrino
    På Rosenborg-benken sitter nok en gang Nicklas Bendtner. Ved siden av seg har han reservekeeper Østbø, Adegbenro, Valsvik, De Lanlay, Denic og Johnsen.
    På Godset-benken sitter Sætra (k), Hamoud, Hauger, Mickelson, Ovenstad, Stenevik og Ringstad.
    - Ingen i klubben vil være bekjent av de prestasjonene vi har levert i de første kampene. Det er en revansjelysten gjeng som går på banen mot Strømsgodset, sier Rosenborg-ving Pål André Helland til rbk.no før kampen.
    - Vi vet at Rosenborg på sitt beste er ligaens beste lag, men de har ikke kommet ordentlig i gang. Tidspunktet å møte dem er kanskje gunstig, men det hjelper ikke å prate om det. Nok prat. Nå må vi vise det på banen også, sier Godset-trener Ingebretsen til godset.no.
    Det er strålende sommervær i Trondheim i dag. Lerkendal er badet i sol, tilskuere går i bar overkropp, og det er nærmere tjue grader.
    Da Rosenborg spilte hjemme mot Odd i 2. serierunde, hadde bare 11 723 tilskuere funnet veien til Lerkendal. Det er det laveste tilskuertallet Rosenborg har hatt på mange år. Mellom 2015 og 2017 var snittet på Rosenborgs hjemmekamper over 17 500. I 2018 var tallet 14 285.
    Anders Trondsen spiller sin første Rosenborg-kamp siden siste serierunde i fjor.
    Dommertrioen, som ledes av Trygve Kjensli, i knæsj oransje drakter i dag. Fotballskoene er fortsatt sorte dog.
    Slik Rosenborg stiller opp ved avspark, ser det ut som klassisk 4-3-3, med Helland på høyre kant og Trondsen som sentral midtbanespiller.
    Konradsen og Meling kombinerer fint på venstre. Melings innlegg blir blokkert. Rosenborg vinner igjen ballen umiddelbart.
    2'
    Helland får nesten skutt fra 16 meter.
    3'
    Jensen plukker opp returen, og skyter fra 17 meter. Returen går nesten til Akintola, men ballen går utenfor. Rosenborg roper på straffe, men blir ikke hørt.
    4'
    Godset presser særdeles lavt, og ligger nærmest i 5-4-1 når Rosenborg starter angrep bakfra.
    5'
    Akintola jobber frem kampens første corner. Rosenborg har EID det første femminuttet av kampen.
    5'
    Hedenstad slår corneren på bakerste, der Rosenborg har tre mann. Godset-keeper Myhra redder avslutningen, men får uansett frispark av dommer Kjensli.
    6'
    Godset med sitt første forsøk på et angrep. Mos blir for liten alene mot tøffingen Tore Reginiussen og stopperkollega Hovland.
    7'
    Godset får frispark i farlig posisjon, midt mellom 16-meteren og sidelinja.
    8'
    Rosenborg stiller opp i sone med seks mann på rad sju meter fra mål. Ingen tysk mannsmarkering her altså.
    8'
    Frisparket heades unna. Innkast til Godset på motsatt side.
    8'
    Misforståelse mellom to Godset-spillere gjør at Parr sender ballen håpløst over dødlinja. Dagens største jubelrop fra Kjernen, så langt.
    9'
    Søderlund har vært hissig på å få ball i bakrom, men har ikke blitt sett av medspillerne.
    10'
    Trener Eirik Horneland er nesten inne på banen og roper beskjeder til Rosenborg-spillerne.
    11'
    Mike Jensen
    Bra Rosenborg-spill i et veldig langt angrep. Søderlund bryster ned til Jensen, som fyrer av på halv volley fra tjue meter. Over og utenfor.
    12'
    Kristoffer Tokstad
    Kristoffer Tokstad skyter svakt og håpløst fra 30 meter. Ballen har fortsatt ikke passert dødlinja...
    13'
    Godt Godset-spill på venstre. Parr får lagt inn hardt. Konradsen sleiver på klareringen, men angrepet ebber ut i ingenting.
    14'
    Endelig får Søderund ballen i bakrom ute på høyre, men Godset-kaptein Glesnes er like rask som RBK-spissen og får klarert til kast.
    15'
    Rosenborg vender spillet hurtig til motsatt flanke, der Meling kommer til linja og får lagt inn. Ender med corner, som tas kort.
    16'
    Mike Jensen
    Jensen får ballen på tjue meter, men ballen glir av danskens høyre fot, og går langt utenfor.
    16'
    Bortelaget bruker lang tid på alle dødballer, og keeper Myhra har så langt i kampen slått langt hver gang.
    17'
    Helland kan sette fart på på høyre flanke, men Jonathan Parr er med på notene.
    18'
    Igjen er Meling på farta, men Sylla header venstrebackens innlegg vekk.
    18'
    Litt død periode nå, med flere håpløse pasningsfeil fra begge lag. Godset ser ut til å presse en anelse høyere.
    20'
    Helland bryter en elendig pasning fra Sylla, og Rosenborg er i en periode tre mot to. Men Helland går selv, og mister ballen da to medspillere ropte på pasning.
    22'
    Godsets midtbanesjef Sylla trekker seg ofte ned mellom de to stopperne og henter ball.
    23'
    Rosenborg gikk ut i hundre, men energien og entusiasmen fra starten av kampen har svunnet litt hen.
    24'
    Håpløs langpasning fra Hovland. Rett inn til Godset-keeperen.
    25'
    Bra Rosenborg-spill. Jensen finner plutselig rom foran Godset-forsvaret, og tar med seg Helland ute på høyre. Helland slår et hardt innoverskrudd innlegg mot Søderlund, som Godset-forsvaret header unna.
    26'
    Hjørnespark til Rosenborg
    27'
    Helland vinner igjen ballen ute på høyre, men innlegget fra Hedenstad er for lavt.
    27'
    Til tross for en rekke overstegsfinter greier ikke Akintola å ta seg forbi Vilsvik.
    28'
    Trondsen finner endelig Søderlund i bakrom, men da hadde RBK-spissen, typisk nok, tjuvstartet.
    28'
    Helland har vært mye mer med i spillet enn Akintola, men trønderen har ikke truffet på innleggene.
    30'
    Fint trekantspill mellom Akintola og Meling. Sistnevnte kommer seg nesten ned til dødlinja på venstre kant.
    31'
    Pål André Helland
    Glesnes med en dårlig touch, og Akintola snapper ballen. Ballen havner til slutt hos Helland midt på banen, men trønderen får ikke noe trykk i skuddet.
    33'
    Søderlund jobber hardt på topp, men han får ikke mye hjelp av medspillerne i pressjobben.
    34'
    Horneland er særdeles aktiv på sidelinja nå, og vinker Rosenborg-spillerne i angrep.
    34'
    Nære på for Helland, og der gikk det unna, fra keeper Hansen, til Trondsen, til Akintola. Akintola kommer seg til linja og legger inn langs bakken. Helland bredsider ballen like over tverrliggeren. Kampens største sjanse.
    35'
    Strålende pasning fra Stengel ut til Parr, som er helt alene på venstre kant. Innlegget er godt, og Godset får nesten avsluttet.
    36'
    Hedenstad får lagt inn fra høyre. Ballen over alt og alle, til Akintola på venstre. Meling legger inn på nytt; igjen over alt og alle og ut til innkast til Godset.
    39'
    God første involvering av Akintola, som danser seg forbi to motspillere. Men valget han tar etterpå, er elendig. Hedenstad kom på overlapp, men Akintola forsøkte i stedet å spille gjennom Jensen, som var markert av to spillere.
    40'
    David Akintola
    Gode Rosenborg-kombinasjoner fem minutter før pause. Igjen er det Akintola som finner rom foran Godset-forsvaret. Ballen går mellom fire spillere på få touch, men skuddet fra Akintola ruller noen meter utenfor.
    42'
    Godset bruker veldig lang tid på alle dødballer.
    43'
    Horneland fortsetter å vinke spillerne sine i angrep.
    43'
    Helland får frispark 30 meter fra mål. Skal det skje noe her?
    44'
    Helland tar rennafart, og klinker til. Ballen lander nesten på øverste tribunerad. Hjemmepublikummet mumler oppgitt.
    45'
    Fjerdedommer Hafsås viser at det skal spilles minimum ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Søderlund og Sylla i duell rett utenfor 16-meteren. Ballen spretter flere ganger, og Søderlund går i bakken. Vil ha frispark, men dommer Kjensli blåser av første omgang.
    45'+2
    Det startet godt for Rosenborg, men utover i omgangen kom bortelaget mer og mer med. Det hadde likevel ikke vært ufortjent om hjemmelaget hadde gått til pause med ledelse. Men det er noe som ikke stemmer offensivt for Rosenborg ...
    Kahoot på Lerkendal i pausen.
    Ingen bytter fra noen av trenerne i pausen.
    46'
    Gjestene tar avspark og måker ballen opp på RBKs halvdel, med plan om å låse av.
    46'
    Søderlund beveger seg fint og får også en presis pasning fra Trondsen, men Parr kaster seg fint inn og får taklet.
    48'
    Fortsetter litt der vi slapp i første omgang. Rosenborg har mye ball og presser, men Strømsgodset-muren er vanskelig å ta seg forbi.
    49'
    GOD MULIGHET FOR AKINTOLA! Til slutt får Rosenborg ballen inn i feltet ved Konradsens innlegg, det treffer perfekt på hodet til Akintola, men upresset header han rett på Myhra! Den burde han fått mer ut av.
    50'
    Helland spiller ballen forbi Sylla og blir lagt i bakken. Helt korrekt frispark.
    51'
    Gult kort til Strømsgodset
    Mustafa Abdellaoue
    Mos mister ballen etter et svakt berøring, og kaster seg inn for å stjele den tilbake. Blir faktisk belønnet med gult kort for stemplingen på Akintola. Kampens første.
    51'
    Tre kjappe frispark til RBK. Mike Jensen går i bakken etter en duell med Sætra, og holder seg til ansiktet ut. Så ikke veldig stygt ut, selv om Sætra er oppe med armen.
    53'
    Sylla ligger akkurat i rett rom og får stoppet innlegget etter en innøvd variant. Corner til hjemmelaget.
    54'
    Konradsen er først på den og forsøker å flikke mot mål, men den går via Hove og ut. Det får imidlertid ikke dommer med seg, og det er dømt fem-meter til høylytt pipekonsert.
    55'
    Myhra er under press! Sætra spiller ingen kompispasning til sin egen keeper, som tvinges å ta ballen på halvspretten. Han sleivtreffer totalt og gir bort en corner.
    56'
    Den er skummel! Hovland kommer først på innlegget fra Helland, men styrer headingen en drøy meter utenfor.
    56'
    Gode Godset-tendenser! Tokstads innlegg finner Mos i feltet, men hans avslutning blir blokkert.
    57'
    Mos gjør en kjempejobb når han presser frem et hjørnespark alene på topp.
    60'
    Tøft i duellene! Sætra er hundre kilo med Buskerud-muskel, men han får ikke kriget nok til å få en avslutning på mål.
    61'
    Godset slår inn fra høyre igjen, plutselig er det drammenserne som fører kampen på Lerkendal!
    61'
    Tokstad tråkler seg fint fri og går for avslutningen, men den blir blokkert.
    62'
    Sylla løfter inn mot Tokstad, som har spurtet inn i feltet. Men han har Hovland i ryggen og får ikke tatt ned ballen.
    63'
    NESTEN FOR SØDERLUND! Helland strør en leken pasning ut til Meling, som demper perfekt og slår inn mot Søderlund. Der er spissen akkurat for lav til å kunne styre den mot mål!
    64'
    Søderlund så avvinket for offside.
    65'
    Pellegrino vinner en corner via Helland.
    65'
    KJEMPEREDNING AV ANDRE HANSEN! Corneren går rett på hodet til Sætra, som stanger mot mål. Det ser ut til å bli scoring, men på et eller annet vis får Hansen opp en lanke! Sætra var alt i gang med å juble.
    66'
    Den påfølgende corneren ender med frispark til hjemmelaget.
    66'
    Meling med en god innleggsmulighet, men han finner ingen andre enn Stengel i feltet.
    68'
    Helland slår et godt innlegg mot Søderlund, men Glesnes står riktig og får stanget unna.
    68'
    Kjensli trenger litt betenkningstid før han gir frispark til Jensen mot Parr.
    68'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gustav Valsvik
    Ut: Anders Trondsen
    En grei retur for Trondsen, dette.
    68'
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: David Akintola
    Rent nigeriansk vingbytte.
    69'
    Adegbenro i offside i hans aller første involvering.
    70'
    Helland lager frispark i duell med Stengel og slår ut i frustrasjon.
    71'
    Adegbenro skaper ubalanse! Han drar seg lekkert forbi Vilsvik og går helt ned til dødlinja, men innlegget hans blir stanget unna. Likevel en god start for vingen.
    72'
    Meling har gått opp til midtbanen etter at Valsvik kom inn, sistnevnte har gått ned på venstre back.
    72'
    AU! Parr går inn i en takling mot Helland og vinner ballen, men fullfører og sparker opp i knottene til Rosenborg-spilleren. Uforskyldt for begge - men vondt for førstnevnte.
    72'
    Gult kort til Rosenborg
    72'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Henning Hauger
    Ut: Johan Hove
    73'
    NESTEN SELVMÅL! Mike Jensen løper fint og kommer fri, han slår inn foran mål og finner Sylla - som nesten styrer ballen i eget nett! Men Myhra er på ball og får reddet lagkameraten.
    75'
    Rosenborg triller og triller. Og kommer ingen veg.
    77'
    Jensen vender opp og går på langskudd, men får et elendig treff og slår i bakken av frustrasjon. Han oppsummerer Rosenborgs kamp ganske greit.
    78'
    GODSET-SJANSE! En god og presis overgang spiller Tokstad gjennom med Andre Hansen. Han skyter i steget, men Hansen redder med beina i ren David de Gea-stil!
    79'
    Nicklas Bendtner gjør seg klar til å komme ut her, men han ser ikke heltent ut.
    80'
    Inn: Nicklas Bendtner
    Ut: Alexander Søderlund
    Over til deg, Nicklas Bendtner.
    81'
    Tokstad lager et frispark til hjemmelaget, og trønderne flytter opp mange mann. Men presisjonen er elendig og det renner ut igjen.
    82'
    Bendtner får ballen etter en svak involvering av Glesnes, men han sliter med berøringen og mister direkte. Virker rusten.
    85'
    NESTEN FOR ADEGBENRO! Han skjærer inn og fyrer av med kraft fra tjue meter, men Myhra kaster seg og redder den. God redning!
    86'
    NOK EN MYHRA-REDNING! Helland får to muligheter til å legge inn, og på det andre finner han panna til Valsvik. Han stanger ballen mot mål, men Myhre kopierer Hansens kjemperedning og slår den over!
    86'
    Buing på Lerkendal når Hedenstad lemper ballen ut i ingenmannsland.
    88'
    Full tenning mellom Glesnes og Adegbenro! Sistnevnte river førstnevnte ned, og gjestene får et frispark.
    89'
    Nå har gjestene goood tid.
    89'
    Sylla dummer seg nesten ut! Under press fra to RBK-spillere, mister han nesten fotfestet, men han henter seg desperat inn og får slått til Myhra. Phew!
    90'+1
    Fire minutter er lagt til idet Pellegrino bare beiner ballen opp på RBKs halvdel.
    90'+1
    Godset forsøker å kontre, men både Pellegrino og Tokstad er ubesluttsomme med ball. Bortelaget virker fryktelig slitne nå.