1-1

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Bodø/Glimt mot Sarpsborg 08!
    Bodø/Glimt har hatt en knallstart på sesongen, og vunnet alle sine tre første kamper. Det har de kun gjort en gang før, i 1992. Men Viking har også full pott, dermed er Glimt nummer to på tabellen.
    Sarpsborg er også ubeseirede. Etter to uavgjorte fikk de sin første seier for sesongen mot Lillestrøm i forrige runde. Det gir en 6. plass.
    BODØ/GLIMT (4-3-3): Friedrich - Reitan, Moe, Lode, Bjørkan - Leikvoll Moberg, Saltnes, Zinckernagel - Evjen, Herrem, Layouni. Benken: Haikin, Bergan, Kupen, Hauge, Torres, Konate, Horn Myhre.
    Moe kommer inn for Bergan i midtforsvaret, mens Zinckernagel tar Konradsens plass som indreløper.
    SARPSBORG (4-4-2): Vasiutin - Tveita, Horn, Næss, Thomassen - Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Lindseth - Skålevik, Strand Larsen. Benken: Falch, Larsen, Elyounoussi, Coulibaly, Ruud Tveter, Bateau, Salvesen.
    Som ventet ingen endringer på Sarpsborg-laget.
    Lagene bytter side, da er det kampstart om få sekunder.
    Da er vi i gang på Aspmyra!
    1'
    Høyt tempo og mange feil i åpningen her.
    2'
    Lindseth vinner kampens første corner for Sarpsborg.
    3'
    Lav corner fra Lindseth, klareres unna på første stolpe.
    3'
    Næss prøver et langt kast, men heades enkelt unna fra Glimt.
    4'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Matti Lund Nielsen
    Lund Nielsen er for sent inne i en duell med Zinckernagel. Stempler Glimt-spilleren på foten.
    4'
    Herrem starter i bakrom, følges av Horn, som må gi til corner.
    5'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Fredrik Bjørkan
    BODØ/GLIMT TAR LEDELSEN! Moberg vinner duellen på bakerste, header via en forsvarer. Inne i fem-meteren står Bjørkan som setter ballen i mål.
    5'
    Drømmestart på kampen for Glimt.
    6'
    Næss kaster langt, det blir kaos i feltet, Strand Larsen får nesten avsluttet, men ballen blir sparka til corner.
    7'
    Godt slått corner, men Friedrich får slått unna.
    7'
    En forrykende start på denne kampen. To lag som har kjørt gasspedalen i bånn.
    7'
    Sarpsborg roper på straffe! Lund Nielsen går ned i feltet, men får ingenting. Blir corner til sarpingene.
    8'
    Zachariassen driver nedover venstre og felles av Evjen.
    11'
    STOLPEN! Ballen slås inn i feltet. Til slutt får Horn headet, i stanga, via Friedrich og til corner.
    11'
    Lund Nielsen med en forferdelig tversoverpasning, men Thomassen vinner duellen en mot en mot Herrem.
    12'
    I øyeblikket leder altså Bodø/Glimt Eliteserien med tre poeng ned til Viking.
    14'
    Lindseth prøver en stikker mot Zachariassen, men Lode viser frem farten sin og får satt inn en takling.
    16'
    Halvsjanse for Horn. Nytt langt kast fra Næss, Horn får en fot på ballen, men en drøy meter utenfor.
    16'
    Nå skal Sarpsborg kaste langt igjen. Dette tar altså veldig mye tid i hver eneste kamp de spiller. Næss skal jogge over halve banen, han skal tørke ball, og han skal ta fart.
    18'
    Ingenting ut av kastet denne gangen.
    19'
    Leikvoll Moberg stanger unna et langt Næss-kast. Tok tid denne gangen også.
    21'
    Bjørkan får en god skuddmulighet, men en meter over. Mer treffsikker fra kort hold.
    22'
    Layouni slår inn, men rett i de russiske klypene til Vasiutin.
    23'
    Bodø/Glimt er småfarlige når de får spilt av Sarpsborg sitt første pressledd.
    24'
    Lindseth slår corneren på bakerste. Ballen faller ned til Halvorsen som skyter, men han bommer fullstendig på mål. Ballen går tilbake til Lindseth, han sikter på Halvorsen igjen, men denne gangen er innlegget for høyt.
    26'
    Layouni og Zinckernagel prøver en vegg, men Tveita henger med, corner til Glimt.
    27'
    Farlig slått corner fra Zinckernagel, men ballen spretter gjennom feltet.
    27'
    Ballen faller litt tilfeldig til Zachariassen i feltet, han snur seg og skyter kjapt, men treffet er såpass svakt at ballen spretter til innkast.
    28'
    GOD SARPSBROG-SJANSE! Det legges inn fra høyre, Lindseth får headet, Friedrich redder. Sarpsborg biter seg fast, men Moe får gitt til corner rett foran en scoringssulten Strand Larsen.
    29'
    Lindseth legger corneren bak mål.
    30'
    Lite som skjer. Kampen har roet seg litt ned.
    33'
    Reitan avanserer og spiller en pasning inn i midten, den blir feil, men han får frispark etter en dytt fra Zachariassen.
    34'
    Zinckernagel slår inn, det blir småfarlig, men Moe har ikke kontroll når han avslutter, dermed spretter ballen utenfor.
    35'
    Thomassen dskyter fra 25 meter. Får et godt treff, men via hodet til Moe og til corner.
    37'
    Næss får en fot på ballen på bakerste stolpe, men langt utenfor.
    37'
    Skålevik slår inn på bakerste, Bjørkan er under press og må gi til corner.
    39'
    Mye Sarpsborg nå, de presser på.
    39'
    Ny farlig corner fra Thomassen, men igjen får Glimt ballen unna.
    39'
    DOBBELSJANSE FOR GLIMT! Herrem kommer alene med keeper, skyter først rett på Vasiutin, returen setter han utenfor.
    42'
    God redning av Friedrich! Halvorsen skyter fra 17-18 meter, men Friedrich får slått ballen unna.
    44'
    Så fyrer Zinckernagel fra skrått hold. Noen meter til side for mål, men frekt forsøk.
    45'+1
    Friedrich kjører litt drøying på overtid her. Tar med seg ballen helt ned i hjørnet av 16-meteren og venter på Strand Larsen før han plukker den opp.
    45'+1
    Da er det pause!
    Bodø/Glimt går til pause som serieleder. De er også laget som har hatt flest sjanser, selv om Sarpsborg har presset på i perioder.
    Vi er i gang igjen på Aspmyra!
    46'
    KJEMPESJANSE FOR GLIMT! Zinckernagel gjør en stor jobb. Lurer bort både Horn og Næss før han legger ballen inn til Layouni, han bør score, men avslutter centimeter utenfor.
    47'
    Layouni legger inn, men Horn måker ballen vekk.
    49'
    Strålende gjort av Lindseth som slår inn til Halvorsen, men igjen gjør Bjørkan en god jobb, vinner duellen og gir til corner.
    51'
    Godt slått Sarpsborg-corner, men Friedrich får slått den unna.
    51'
    Tveita sitter nede, ser ut som han har fått seg en vridning. Han kan nok ikke fortsette.
    53'
    Lindseth er nå nede og vikarierer som back.
    54'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Kristoffer Larsen
    Ut: Jon-Helge Tveita
    Larsen inn, det betyr vel at Lindseth tar høyrebacken resten av kampen.
    54'
    Strand Larsen er for tøff i ryggen med Moe.
    56'
    Glimt har god kontroll på dette i øyeblikket.
    59'
    NY SJANSE FOR LAYOUNI! Han spilles perfekt opp av Leikvoll Moberg, denne gangen leverer Vasiutin en strålende redning.
    60'
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    Anonym forestilling fra Skålevik.
    61'
    Zachariassen skyter fra distanse. Hardt, men rett på keeper.
    62'
    Kristoffer Larsen ligger nede og slår i kunstgresset. Holder seg til kneet. Dårlig nytt for Sarpsborg som allerede har mistet Tveita med skade, og kun har ett bytte igjen.
    63'
    Lindseth har trøbbel med farten til Layouni, men denne gangen kommer ballen langt ut, Zinckernagel får lagt ned innlegget, men presses ut.
    67'
    Evjen drar seg inn i banen og skyter, Vasiutin må gi til corner.
    67'
    Glimt tar corneren kort. Layouni tar med seg ballen inn og skyter, Vasiutin redder. Ny corner.
    68'
    Det blir kaos i Sarpsborg-feltet, men ender til slutt med frispark til Sarpsborg i feltet.
    68'
    Glimt spiller på små marginer bakerst, men kommer seg unna med det.
    73'
    Sarpsborg slår inn i feltet, ballen heades mot mål, men Friedrich får tatt den.
    75'
    Thomassen med en perfekt tversover til Halvorsen, han får masse tid til å sikte med innlegget, men Lode rydder unna.
    77'
    Thomassen skrur et frispark inn i boksen, Salvesen vinner duellen, men header den over mål.
    77'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Philip Zinckernagel
    78'
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Amor Layouni
    79'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Vegard Leikvoll Moberg
    Moberg ser at Glimt er i trøbbel, og feller Zachariassen.
    80'
    Lite som minner om en sluttspurt fra Sarpsborg her.
    83'
    STOLPEN FRA HERREM! Hauge spiller spissen gjennom, Herrem klinker ballen i stolpen og ut.
    85'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Kristoffer Zachariassen
    SÅ SCORER SARPSBORG! For en kalddusj for Glimt! Salvesen spilles gjennom og scorer sikkert.
    85'
    Marius Lode
    87'
    Horn får hodet på ballen, men enkelt for Friedrich å redde.
    89'
    Inn: Amadou Konate
    Ut: Geir André Herrem
    Bittert for Herrem. Har misset store sjanser i dag.
    89'
    Inn: Ismaila Coulibaly
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    Spissbytte på slutten her.
    90'+4
    Så blir Hauge snytt for et frispark. Det blir nok siste som skjer.
    90'+6
    Neida, Moberg får lagt inn, men Horn får ballen unna.
    90'+6
    Det ender 1-1. Det er nok sarpingene som er mest fornøyd med det resultatet. Glimt hadde store sjanser til å avgjøre på 1-0.