1-0

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Lerkendal, der Rosenborg skal jakte sesongens første seier i Eliteserien. Greier tabelljumboen det, vil de i så fall påføre Sarpsborg 08 deres første tap i 2019. Mitt navn er Erik Eikebrokk og avspark er ganske nøyaktig én time unna.
    Rosenborgs lagoppstilling har vært klar en stund, og verken Nicklas Bendtner eller Alexander Søderlund starter for hjemmelaget. Det gjør derimot Erik Botheim, som med sitt ene cupmål er mestscorende av Rosenborgs tre spisser denne sesongen.
    Eirik Horneland starter som følger i 4-3-3: Hansen - Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Valsvik - Jensen (c), Trondsen, Konradsen - De Lanlay, Botheim, Meling
    Alt tyder på at Horneland har satt fokus på hard jobbing på topp, med mange gjenvinninger høyt i banen som resultat, med dette laguttaket, der Birger Meling og Yann-Erik De Lanlay spiller på hver sin ving.
    Sarpsborg-trener Geir Bakke, som takket nei til å bli Rosenborg-trener i vinter, starter som følger (4-4-2): Vasyutin - Lindseth, Horn, Næss, Thomassen (c) - Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, K. Larsen - Strand Larsen, Skålevik
    På Rosenborg-benken sitter nevnte spissduo Bendtner og Søderlund sammen med reservekeeper Østbø, Lundemo, Adegbenro, samt ungguttene Ceide og Tørset Johnsen som spilte cupkampen i midtuka.
    På bortebenken sitter reservekeeper Falch, Azofeifa, Elyounossi, Coulibaly, Tveter, Bateau og Salvesen.
    Kampen dømmes av rutinerte Svein Oddvar Moen. På linjene har han med seg Magnus Lundberg og Morten Jensen. Den eminente Robert Eggen er fjerdedommer.
    Rosenborg og Sarpsborg/Sarpsborg 08 har møtt hverandre 31 ganger. Trønderne har vunnet tjue av dem, sju har endt uavgjort og sarpingene har vunnet 4. Elleve år gamle Sarpsborg 08 har aldri vunnet på Lerkendal, og tok sitt første og hittil eneste poeng på Lerkendal i oktober 2017 (1-1).
    Etter strålende sommervær for to uker siden, er trøndervåren tilbake på Lerkendal. Det betyr mellom tre og fem grader, og vintergarderobe på tribunen.
    Rosenborgs 19 år gamle midtspiss, Erik Botheim, har startet én seriekamp tidligere. Det var mot Tromsø i juli 2018. Da startet Botheim på venstre ving, og scoret 2-0-målet i kampen som trønderne til slutt vant 2-1.
    – Det har lugga til nå. Uka har vært veldig bra og cupseieren mot Rørvik ga oss en opptur, sier RBK-trener Eirik Horneland før kampen.
    – Det kom veldig overraskende på, men det var veldig godt å se. Det gir masse energi. Vi kjente på det som et kollektiv og som et lag, sier Horneland om Kjernens initiativ på gårsdagens trening.
    – Det er et meget sterkt lag som har lyst til å by seg frem og inspirere publikum, sier RBK-treneren om startelleveren.
    – Vi går for tre poeng hver gang, vi. Det er tøft å komme til Lerkendal, men det er et lag i Trondheim som har slitt litt i inngangen på sesongen. De skulle gjerne hatt flere poeng, vi skulle gjerne hatt flere poeng, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til sarpsborg08.no.
    I underkant av femti blå- og hvitkledte bortefans har tatt turen til Trondheim. De får boltre seg helt alene på et stort felt på den ene langsiden, for i dag glimrer hjemmefansen med sine fravær. I timene før avspark sa Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug at det var solgt omtrent 10 000 billetter til kampen. Det spørs om det reelle tilskuertallet er så høyt.
    Lagene bytter side etter myntkastet. Det betyr at Rosenborg skal spille mot Kjernen i første omgang.
    Sarpsborg med avsparket. Kampen er igang. Seiersløse Rosenborg mot ubeseirede Sarpsborg 08.
    1'
    Rosenborg vinner igjen ballen raskt, og går rett i kontring. Botheims første touch er god.
    1'
    Mike Jensen
    Eggen Hedenstad er med opp fra høyre back, og kommer nesten til innlegg. Ballen går til kast, og denne gangen når innlegget frem. Mike Jensen får skutt fra åtte meter, men dårlig treff.
    2'
    Hovland og Reginiussen holder på å kåle det til når de går i samme duell etter Vasyutins utspark, men ballen spretter Rosenborgs vei.
    3'
    Botheim vinner duellen med Sarpsborg-forsvaret, men får frispark mot seg. Det så billig ut.
    3'
    Skålevik alene gjennom, men offside.
    4'
    Frispark til hjemmelaget, midt foran mål. Avstand til Sarpsborg-målet: 36 meter.
    5'
    Jensen løfter inn, men er ikke i nærheten av å treffe medspillere. Sarpsborg-forsvaret header ut, og bygger angrep bakfra. Rosenborg starter presset lavt på midtstreken.
    6'
    Uvant for Meling å overlate innkastet til Gustav Meling, som spiller venstreback i dag.
    6'
    Nesten-mulighet til Sarpsborg, som kommer til dødlinja og slår ut. Ballen går gjennom feltet.
    7'
    Sarpsborg-trener Geir Bakke sitter foreløpig rolig på benken, mens Rosenborg-trener Horneland går hvileløst frem og tilbake foran hjemmebenken.
    8'
    Meling jobber frem kampens første corner. Jensen skal slå.
    8'
    Corneren slås på første stolpe. Ballen treffer en medspiller, men sklir av og spretter et par meter utenfor Sarpsborg-målet.
    9'
    Tøffingen Tore Reginiussen bryter foran Skålevik. Det blir nok mange flere lignende dueller i løpet av kampen.
    9'
    Frispark til bortelaget nesten ute ved sidelinja. Larsen slår inn, men hjemmelaget header ut.
    10'
    Rosenborg bryter, og forsøke å sende Meling gjennom med en direktepasning i bakrom. Meling er litt for seint ute, og pasningen litt for lang.
    10'
    Sarpsborg-spissen blir liggende nede etter en duell på midten, men kommer seg etter hvert opp.
    10'
    Botheim vinner en ny duell etter Hansens femmeter.
    12'
    Jørgen Horn blir sittende nede denne gangen. Fysioterapeuten jogger ut på banen for å utøve tilsyn.
    12'
    Da ser det ut til at trønderværet setter til over Lerkendal, med vind og regn/snø.
    13'
    Når Trondsen får ballen på egen halvdel, er det tydelig at alle de tre Rosenborg-angriperne søker bakrom tidlig.
    14'
    Konradsen kommer seg nesten til skudd fra 14 meter, men bortelaget får klarert. Et sukk går gjennom Kjernen-fansen.
    15'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Sheldon Bateau
    Ut: Jørgen Horn
    Horn kunne ikke fortsette. Sheldon Bateau inn.
    15'
    Rosenborgs andre corner. Ikke noe ut av den heller.
    16'
    Enorm Sarpsborg-sjanse på venstre. Bortelaget ruller opp, Larsen skyter mot lengste, men Hansen redder. En enorm blokkering på målstreken hindrer scoring for bortelaget.
    17'
    Kristoffer Zachariassen
    Zachariassen har hele målet gapende foran seg idet Valsvik kommer sklidende inn og redder hjemmelaget.
    17'
    Corner til Sarpsborg fra høyre. Heades unna.
    20'
    Konradsen jager etter ballen på venstre. Vinner nesten igjen ballen, men innbytter Bateau klarerer til kast.
    22'
    Botheim vinner en ny duell på midten, men Jensen lager frispark til Sarpsborg i den påfølgende situasjonen.
    23'
    Rosenborg bryter på midten og kan kontre med mange folk.
    23'
    Hedenstad forsøker å drible seg gjennom tre mann. Det går som det må gå, og mister ballen. Trondsen jobber enormt og vinner den igjen.
    24'
    Jensen og Botheim kommer seg nesten forbi på høyre, men Sarpsborg stilner hjemmelagets angrepsvind med å få frispark. Uværet fra oven har gitt seg også.
    24'
    Igjen spilles Botheim opp feilvendt. Igjen treffer Botheim med pasningen.
    25'
    Gult kort til Rosenborg
    Anders Trondsen
    Trondsen får gult kort mot gamle lagkamerater. Situasjonen oppstår etter at Jensen ikke får med seg at han har en spiller i ryggen, og mister ballen.
    26'
    Nicolai Næss
    Nicolai Næss fyrer løs fra 30 meter. «Kanonen» går nesten så langt over mål som det er mulig å komme.
    28'
    Trondsen får frispark på midten. Han filmet nok ikke, men falt definitivt lett.
    29'
    Første tegn til misnøye fra hjemmefansen når Hansen ikke setter igang spillet raskt, etter å ha plukket ned bortelagets innlegg. Ender med langt utspill.
    30'
    Meling stjeler ballen fra Halvorsen. Konradsen får frispark på midtbanen.
    31'
    Sarpsborg kommer til avslutning. Halvorsen slår inn fra høyre, men headingen rett på keeper Hansen.
    32'
    Rosenborg-spillerne bruker alt for lang tid i oppbyggingen av spillet. Trondsen forsøker å finne Konradsen, men pasningen brytes enkelt.
    33'
    Trondsen har fått mye rom så langt i kampen, men det har ikke forløst spesielt mange gode angrep.
    34'
    Gustav Valsvik
    Rosenborg slår inn fra høyre. Ballen faller til Valsvik som fyrer løs på halvspretten fra tjue meter. Ok forsøk, men noen meter for høyt.
    35'
    Igjen gjør Trondsen det for vanskelig med mann i rygg. Forsøker å slå ut mot venstre ving, men pasningen er for upresis.
    36'
    Meling jobber bra defensivt og hindrer Sarpsborg-innlegg fra høyre kant.
    37'
    Kjernen holder bra kok på sin tribunedel. På resten av stadion høres knapt en lyd.
    38'
    Botheim får foten først på ballen, og får frispark midt på banen. Valsvik setter igang kort.
    39'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Gustav Valsvik
    – Kom igjen, trollan, synger Kjernen, og hjemmelaget svarer. Valsvik slår inn fra venstre. Ballen lander hos Jensen på motsatt. Kapteinen tar tiden han trenger, og banker ballen i mål via keeper.
    39'
    Yann-Erik de Lanlay
    Godt Rosenborg-angrep. Jensen blir tatt på vei frem, men dommer Moen lar spillet gå. De Lanlay får kontroll på ballen, vender vekk én motspiller, og fyrer av fra 17 meter. Ballen en meter utenfor Sarpsborg-målet.
    42'
    Ole Jørgen Halvorsen
    Thomassen kaster langt fra venstre. Rosenborg får slått unna, og skuddet fra Halvorsen fra tjue meter er aldri farlig.
    44'
    Hovland gir bort et særdeles unødvendig hjørnespark til bortelaget nesten på overtid. Helt upresset greier han ikke å heade ballen tilbake til Hansen.
    45'
    Valsvik rager høyest og header unna.
    45'
    Ny corner til bortelaget.
    45'
    Det skal spilles minimum ett tilleggsminutt.
    45'+1
    Hansen ute og plukker corneren enkelt, og setter igang et siste Rosenborg-angrep.
    45'+1
    Det blir stoppet på 30 meter, og så er det Sarpsborg som kontrer på kontringen.
    45'+1
    Hovland blokkerer skuddet/innlegget. Ny corner.
    45'+1
    Halvorsen får nesten skutt, men Jensen får en fot på ballen og hindrer skudd fra ti meter.
    45'+2
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Marius Lundemo
    Ut: Anders Trondsen
    Ett bytte i pausen: Rosenborg skifter midtbaneanker.
    46'
    Halvorsen fyrer av fra tjue meter, via Hovland og til omgangens første corner.
    46'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    46'
    Målscorer Jensen får frispark på midten. Jensen slår frisparket selv, og sikter mot bakerste stang. Ut over dødlinja.
    47'
    Jørgen Strand Larsen
    Strand Larsen får skyte relativt upresset fra tjue meter. Ballen spretter og Hansen har ikke kontroll på redningen. Gir retur, men en medspiller er først på returen.
    49'
    Rosenborg vinner ballen og kan kontre, men pasningen fra Konradsen slås bak Hedenstad, og angrepet på høyre stopper opp.
    49'
    Botheim har greid seg ok som oppspillspunkt så langt i kampen, men har ikke vært i nærheten av å komme til avslutning. Det må også medspillerne klandres for.
    50'
    Rosenborg bryter. Tre mot tre.
    51'
    Botheim kan slå inn mot Jensen som er alene på venstre, men rett i forsvarsblokka.
    51'
    Hjørnespark til Rosenborg
    51'
    Corneren heades ut til returrom, der Lundemo lusker. Innbytteren forsøker å skyte på halvvolley, men skyter hull i lufta.
    52'
    Anders Konradsen
    Rosenborg vinner igjen ballen, og Konradsen får bra treff fra tjue meter. Rett på keeper Vasyutin, som slipper ballen, men plukker ned sin egen retur.
    53'
    Rosenborg i farta på høyre. De Lanlay og Hedenstad kommer seg nesten gjennom.
    54'
    Rosenborg bryter nok en gang på venstre, men Valsvik bruker lang tid på å få slått inn. Da er sjansen spolert.
    55'
    Bra arbeid av Jensen på høyre. Får slått inn, men Sarpsborg stanger ut.
    56'
    Rosenborg er inne i en god periode nå, og vinner igjen ballen ofte høyt i banen.
    56'
    Meling får ballen alene med keeper, men offside. Keeper Vasyutin reddet uansett.
    56'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Erik Botheim
    Botheim har spilt seg ferdig, og mottar applaus idet han forlater banen. Søderlund inn.
    57'
    Strålende av Konradsen som vinner igjen ballen, drar av én mann og spiller opp Søderlund. Angrepet stopper hos Meling ute på venstre, denne gang.
    58'
    Kristoffer Larsen
    Sarpsborg kommer seg igjen til avslutning fra god posisjon, like utenfor 16-meteren. Men igjen er skuddet slapt, og enkelt for RBK-keeper Hansen.
    59'
    60'
    Hansen rager høyest og får bokset ballen unna. Sarpsborg slår inn på nytt, og får nesten skutt fra sju meter. Bommer på ballen.
    61'
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    Spissbytte på Sarpsborg 08. Salvesen inn for Strand Larsen.
    61'
    Søderlund får et billig frispark mot seg - syns han i alle fall selv.
    62'
    Zachariassen ser ut til å få et enda billigere frispark mot seg. Da står det likt i den protokollen.
    64'
    Lundemo har vært flink til å fordele baller siden han kom inn. Én av to Rosenborg-spillere med sorte fotballsko.
    64'
    65'
    Tore Reginiussen
    Reginiussen får headet på mål, men Sarpsborg-keeper Vasyutin avverger 2-0-scoring med et tigersprang.
    65'
    Ny corner, og ny heading fra Reginiussen. Denne gang rett i en motspiller.
    66'
    Sarpsborg skal kaste langt ved Thomassen. Men i stedet kommer det en finte, og Thomassen kaster kort til Lindseth som legger inn. Kommer ikke noe ut av «innleggsfinta».
    68'
    Håpløst av Salvesen, som sparker ballen over dødlinja.
    69'
    Frispark i god posisjon. Jensen skal slå med innoverskru.
    72'
    Jensen skyter og det blir nærmest kalibalik foran mål. Vasyutin får klarert med hjelp fra flere medspillere.
    72'
    Sarpsborg får låne ballen mer nå. Rosenborg ligger litt lavere, men bortelaget kommer ikke til halvsjanser engang.
    74'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    74'
    Meling vinner igjen ballen idet bortelaget er på vei frem, men Hovland poler ballen utover dødlinja.
    76'
    Sarpsborg gjør det samme neste gang de får ballen. Utover dødlinja. RBK-keeper André Hansen tar seg god tid. Rosenborg er på vei mot sesongens første seier i Eliteserien. I så fall vil Horneland og kompani klatre forbi Tromsø på tabellen, til en 15. plass.
    77'
    Kjempeovergangsmulighet for Rosenborg, men gjenlegget fra Søderlund er for svakt. Dermed bryter bortelaget, i stedet for at det var tre mot én på venstrekant for Rosenborg.
    78'
    Konradsen blir liggende nede etter en duell, og får hjelp.
    78'
    Unggutten Emil Konradsen Ceide gjør seg klar til å komme inn.
    78'
    Antydning til trampeklapp på Lerkendal nå. Er det første gang i år?
    79'
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Anders Konradsen
    Sesongdebut i Eliteserien for Ceide, som er 17 år gammel. Stor applaus fra hjemmefansen.
    79'
    Larsen fyrer av fra god posisjon, like utenfor 16-meteren. Rett på Hansen. Sarpsborg beste mulighet i andre omgang.
    80'
    Speaker opplyser om at det er 10 040 tilskuere på Lerkendal. Det er det laveste på mange år, og møtes med buing fra Kjernen.
    81'
    Inn: Wilmer Azofeifa
    Ut: Kristoffer Larsen
    81'
    Frispark til Rosenborg ti meter utenfor 16-meteren.
    82'
    Stor Rosenborg-sjanse etter frispark. Ballen faller perfekt for Tore Reginiussen midt foran mål fra ti meter. Treffet med venstre fot er langt ifra like perfekt.
    82'
    – Mytji lys og mytji varme. Tro og håp det ska du få med, synger Kjernen.
    83'
    Reginiussen rager høyt og skal stange ut et Sarpsborg-innlegg, men bommer. Bortelaget får skutt fra skrått hold, like over nærmeste kryss. Ikke en stor sjanse, men en sjanse.
    84'
    Ceide presser alene, og tvinger frem en dårlig pasning fra keeper Vasyutin, som ender med innkast.
    85'
    Hele Lerkendal vil ha frispark når Søderlund blir revet ned av bakerste mann. Dommer Moen lar spillet gå.
    89'
    89'
    Sheldon Bateau
    Bateau får headet på bakerste stang, men rett på RBK-keeper Hansen.
    90'
    Igjen går Søderlund i bakken. Igjen vil hjemmefansen ha frispark. Igjen lar dommer Moen spillet gå. Det så riktig ut.
    90'
    Da er vi inne i overtiden. Det skal spilles minimum fire tilleggsminutter.
    90'+1
    Sarpsborg sender nesten hele laget i angrep nå, og keeper Vasyutin lemper langt.
    90'+1
    Bortelaget får innkast høyt i banen. Alle mann i boks.
    90'+2
    Valsvik header unna.
    90'+2
    Rosenborg kontrer i bakrom med Søderlund. Forsøker å spille til Ceide, men pasningen er svak, og går over dødlinja. «Neeei», sukker hjemmepublikummet unisont.
    90'+3
    Sporadiske antydninger til trampeklapp på Lerkendal, i det tiden er i ferd med å ebbe ut for Sarpsborg. Dermed går bortelaget på sesongens første tap, samtidig som Rosenborg tar årets første seier.
    90'+4
    90'+4
    Hjemmefansen reiser seg og applauderer hjemmelaget. Rosenborg-spillerne klemmer og gratulerer hverandre. – Dette var jævlig deilig, sier Erik Botheim umiddelbart etter at fløyta går.