861
2 317

Hei og velkommen til Fannremsmoen, der Orkla tar i mot Rosenborg til andre runde i NM!
    Orkla hører til daglig hjemme i 3. divisjon avd. 5, men skal ikke spille første seriekamp før til helgen. Forrige rundes kamp mot Strindheim var derfor den første og eneste tellende kampen Orkla har hatt siden nedstengningen begynte for et drøyt år siden. Strindheim-kampen gikk derimot veldig bra, og endte naturlig nok med avansement. 4-2 endte det på bortebane, og Emil Lynum ble kampens store spiller med sine to mål. Henrik Blomseth og Erik Johnsen scoret de øvrige målene.
    Rosenborg er på sin side godt i gang med sin sesong, som er nesten halvspilt. Trondheimslaget ligger på femteplass så langt, åtte poeng bak ligaleder Molde. I forrige runde møtte de Orklas ligamotstandere fra Melhus, en kamp RBK vant med hele 7-0. Rasmus Wiedesheim-Paul ble tomålsscorer, mens også Dino Islamovic, Even Hovland, Besim Serbecic og den 16 år gamle debutanten Marius Broholm tegnet seg på scoringslisten. Det siste målet var et selvmål fra Melhus.
    Lagene har to tidligere møter i NM. I 2005 endte det hele 11-0 i favør RBK, mens det ble hakket jevnere i 2014, da det ble 3-0. Tobias Mikkelsen, Tore Reginiussen og Alexander Søderlund scoret målene for RBK, som måtte vente helt til det 80. minutt før spikeren satt i kista med kampens andre mål.
    Det blir redebut for Olaus Skarsem, som ble hentet tilbake til RBK fra Kristiansund tidligere i sommer. Rosenborgs andre nysignering, Noah Jean Holm er på benken fra start.
    Dagens dommer er Marius Hansen Grøtta.
    0'
    Orkla med avspark.
    1'
    Skarsem får ballen til høyre, men vinkes av for offside.
    3'
    Serbecic slår opp langs bakken til Islamovic, men med to mann i ryggen klarer han ikke å rettvende seg, og må i stedet spille hjemover.
    4'
    Orkla prøver å spille seg ut av forsvar, men Hoff er langt fremme og vinner igjen ballen. Som ventet har RBK tatt tak i kampen fra start.
    5'
    Tagseth skyter fra drøyt 20 meter, men rett i blokka.
    5'
    Andersson slår inn fra venstre, men Johnsen header unna foran Islamovic.
    5'
    Hoff vinner en klarering høyt i banen igjen, og det har Lynum sett seg lei av. Spissen er dypt nede for å vinne tilbake ballen selv, men ender opp med å lage frispark mot sunnmøringen.
    6'
    Ceide utfordrer inn fra venstrekanten, men pakkes effektivt inn, slik at innlegget går rett i skogen av motspillere.
    7'
    Islamovic med en god sjanse! RBK vinner ballen høyt i banen nok en gang, og Ceide slår frem til Islamovic. Han kommer fri bak forsvaret og skyter fra skrått hold, men Rønningsbakk er raskt nede ved nærmeste stolpe og parerer!
    8'
    Farlig nok, men ballen passerer gjennom feltet og ut på motsatt side.
    8'
    Lynum presser høyt på et tilbakespill til Hansen, og tvinger frem en svak klarering rett ut til innkast høyt i banen fra keeperen.
    9'
    Valø kaster svært langt, faktisk så langt at Hansen må hoppe opp for å plukke ballen midt foran mål.
    10'
    RBK kontrer etter Orklas lange innkast, og kommer etter med en del folk. Innlegget kommer fra Reitan, men går rett i klypene på keeper Rønningsbakk.
    10'
    Islamovic presser høyt, og tvinger frem en klarering fra Johnsen. Den går rett i beina på svensk-montenegrineren og ut til innkast.
    11'
    Mål for Rosenborg!
    Orkla 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Olaus Skarsem
    Målgivende: Emil Konradsen Ceide
    Skarsem får en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur! Gjersvoll roter bort ballen på egen halvdel når han spiller den blindt i kroppen på Islamovic. Han spiller inn til Hoff, som trer frem til Ceide, som igjen spiller på tvers av mål og frem til Skarsem. Vingen skjærer inn fra høyre og dermed får han hele målet å score på. Perfekt redebut for trønderen!
    11'
    RBK fortsetter å styre og presse.
    14'
    Reitan finner Tagseth i feltet med den glimrende slått ball. Løpet fra indreløperen er godt og gir ham rom, men ikke nok til å skyte. I stedet legger han igjen til Hoff, men skuddet hans går som en sprettball mellom spillerne i feltet før kula ender hos en offsideplassert Skarsem.
    15'
    Orkla 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Islamovic kriger ballen i mål! Ceide utfordrer og runder Valø, før han slår kort inn til Skarsem. Skarsem har skjært inn fra høyre, og møter ballen ved hjørnet av målfeltet, til venstre i banen. Debutanten får tuppet ballen frem til Islamovic, som med mann i ryggen og ryggen mot mål klarer å vri seg rundt før han hamrer ballen i mål fra kloss hold!
    16'
    Mål og målgivende for Skarsem etter et kvarters spill, altså. Det må sies å være solid.
    18'
    Hoff slår langt ut på kant mot Ceide, men ballen suser over hodet på den tidligere Finnsnes-spilleren. Innkast for Orkla.
    18'
    Konradsen legger ut til Ceide, som slår inn mot Islamovic. Ballen går like bak spissen, og Orkla klarerer.
    19'
    Festfotball fra RBK! Gjestene setter fart på ballen, og med få tøtsj går kula hurtig fremover. Hoff, Skarsem, Tagseth og Ceide kombinerer fint, før ballen havner ute hos Andersson. Han treffer hodet til Islamovic, men målscoreren klarer ikke å styre ballen på mål fra god posisjon. Bra angrepsspill.
    20'
    Nytt innlegg fra Andersson, men denne gangen når ikke ballen frem til mottakeren.
    21'
    Orkla 0 - 3 Rosenborg
    Mål: Erlend Dahl Reitan
    Nok en tap-in for RBK! Ceide kjører karusell med Valø nok en gang, før ballen sendes mot Islamovic. Han får ikke avsluttet, men presser en Orkla-spiller til å sende ballen rett i beina på Reitan. Backen skjærer inn fra motsatt side, og får tuppet ballen den siste meteren som mangler foran mållinja.
    21'
    Orkla 0 - 4 Rosenborg
    Mål: Emil Konradsen Ceide
    Ceide setter inn en retur etter en glimrende redning fra Rønningsbakk! Først vender Islamovic opp på rundt 25 meter før han banker ballen i motsatt kryss. Konradsen følger opp med et skudd fra motsatt side, men keeper Rønningsbakk parerer skuddet fra kloss hold mesterlig. Den siste returen kan han imidlertid intet gjøre med, når Ceide setter fram tåa og tupper ballen i mål!
    23'
    Kjempesjanse for Orkla! Det glipper defensivt for RBK, og Lynum kommer gjennom. Han sender ballen på tvers til Helgetun, men Hansen er lynraskt ute og nede og parerer på glimrende vis!
    25'
    I stolpen fra Islamovic! Spissen kommer fri til høyre, men forsøket på å sette ballen i lengste hjørne ender opp i innsiden av stolperoten. Returen jaktes av flere hvitkledde, men ingen av dem får ballen i mål denne gangen.
    25'
    Det går hurtig på Fannremsmoen nå, begge lag er mildt sagt offensivt orienterte.
    28'
    Skarsem og Tagseth prøver å tråkle seg gjennom, men omringet av blåkledde blir det for trangt.
    29'
    Orkla 0 - 5 Rosenborg
    Islamovic stanger ballen i mål etter et nydelig innlegg! Reitan finner Hoff, som løper seg fri på kanten til straffefeltet. Han bruker én tøtsj på å legge ballen til rette for Skarsem, som svinger inn fra høyre. Islamovic kommer seg foran oppasseren sin, og stanger kontant inn sitt andre for dagen.
    29'
    Skarsem setter fart inn fra høyre, men går i bakken. Får ikke frisparket han nok mener han skal ha.
    31'
    Nære for Islamovic igjen! Corneren svinges inn på første stolpe, der den stusses bakover mot Islamovic. Han sender kula mot mål, men klarer bare å styre den like på utsiden av stolpen. Er på hattrick-jakt her!
    32'
    Skarsem slår frem til Tagseth, som kommer ned mot dødlinja. Han slår inn fra høyre, men ballen klareres til corner.
    34'
    Stanges ut.
    34'
    Orkla 0 - 6 Rosenborg
    Målgivende: Vebjørn Hoff
    Hattrick for Islamovic, og nok en gang scores det fra inne i målfeltet! Orkla prøver å kontre etter corneren, men Skarsem bryter foran Løkken. Deretter går det hurtig frem til Ceide, som trer gjennom til Hoff til venstre. Han er på skuddhold, men sender ballen på tvers og inn foran mål, der Islamovic er fri. Hattricket er komplett når han enkelt bredsider ballen inn bak ryggen på en utspilt Rønningsbakk.
    34'
    Sanden prøver et skudd fra drøyt 20 meter, men rett i blokka.
    36'
    RBK spiller seg fri etter fint kombinasjonsspill av Reitan, Skarsem, Hoff og Tagseth. Reitan legger inn fra dødlinja, men får bare corner ut av det.
    37'
    Klareres.
    37'
    Mål for Orkla!
    Orkla 1 - 6 Rosenborg
    Mål: Erik Helgetun
    Målgivende: Ole Løkken
    Helgetun scorer fra skrått hold etter en lei keepertabbe! Orkla kontrer på RBKs corner igjen, men denne gangen lykkes de. Vertene kommer to mot to, etter at Løkken slår ballen i rom til Helgetun til høyre. Han utfordrer Reitan, men velger å banke til før backen kommer opp i press. Skuddet er fra spiss vinkel, og ser ut til å være håndterbart for Hansen, men keeperen slår ballen opp i været, før den skrur inn målet bak ham. Det er en mildt sagt merkelig inngripen av den normalt så solide sisteskansen.
    38'
    Klareres.
    40'
    Brøndbo svinger inn fra venstre, men RBK plukker enkelt ballen.
    40'
    Orkla 1 - 7 Rosenborg
    Islamovic flikker frem til Ceide, som er over på høyresiden nå. Der finter han seg lekent forbi Gjersvoll mot dødlinja, før han slår inn ved første stolpe. Skarsem skjærer inn fra venstre, og fra én meters hold styrer han ballen forbi keeper!
    43'
    Islamovic tvinger frem en parering fra Rønningsbakk! Skarsem kombinerer med Andersson, før svensken svinger inn. Islamovic får heade upresset fra rundt fire meter, men Rønningsbakk får kastet opp en arm slik at han får vippet ballen over tverrliggeren!
    45'
    Frispark for Orkla.
    45'
    45'+1
    Rosenborg tok tak i kampen fra start, og det var tidlig bare et spørsmål om tid før den første scoringen kom. Skarsem fikk hull på byllen etter bare drøye ti minutter i comebacket for RBK, og siden var det bare et spørsmål om hvor lang tid det skulle gå før neste mål kom. Islamovic noterte seg for hattrick, mens Skarsem har to mål og to målgivende, i tillegg til at han sto for gjenvinningen som endte med hattrick for Islamovic.
    45'
    RBK med avspark.
    46'
    Spillerbytte - Orkla
    Inn: Sondre Ysland
    Ut: Erik Helgetun
    46'
    Inn: Mats Berg Pedersen
    Ut: Jørgen Krogstad
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Sander Tangvik
    Ut: André Hansen
    46'
    Inn: Noah Jean Holm
    Ut: Vebjørn Hoff
    46'
    Dobbel debut for RBK, når både Tangvik og Holm kommer inn til sine første minutter for RBK.
    47'
    Holm og Islamovic kombinerer på små flater, men det blir for trangt til å løsne skudd.
    48'
    Konradsen legges i bakken midt på Orklas halvdel. Frispark.
    48'
    Islamovic banker til på direkten på frisparket, men forsøket fra rundt 30 meter suser over tverrliggeren.
    49'
    Innledningsvis flyttes Skarsem ned på midtbanen og Islamovic ut på kant. Dermed kommer Holm inn som midtspiss her.
    50'
    Nytt RBK-frispark i god posisjon, rundt 25 meter fra mål.
    50'
    Islamovic skyter igjen, men igjen for svakt. Prøver å curle denne gangen, men ballen flyter rolig over tverrliggeren.
    50'
    Orkla 1 - 8 Rosenborg
    Konradsen setter fart med ballen før han slår opp og ut til Ceide. Han setter fart for n'te gang, og igjen er det Valø som henger etter. Innlegget tuppes inn fra dødlinja med utsiden av høyrefoten, og når frem til en helt umarkert Islamovic. Han rekker å legge ballen død i feltet før han styrer den kontrollert forbi Rønningsbakk fra et par meters hold.
    51'
    RBK har scoret åtte mål i dag, og nesten samtlige har vært fra innenfor målfeltet. Kan det være rekord i korteste gjennomsnittlige avstand fra mållinja på så mange mål? Av RBKs åtte mål er det vel kun Ceides scoring som var fra lengre hold enn seks meter.
    53'
    Orkla kommer endelig på en overgang, og Løkken runder Serbecic på veien inn i feltet. Han tvinges ut i spiss vinkel, og innlegget blokkeres til corner.
    55'
    Tas kort til Løkken, som utfordrer inn i feltet. Han legger ut til Lynum, men skuddet hans går i blokka.
    55'
    Klareres ved første stolpe av Islamovic.
    55'
    Valø setter opp Sanden til skudd fra kanten av straffefeltet, men forsøket på å skape seg nok rom til å skyte ender med balltap. De ser jevnt over ikke veldig kvikke ut, Orkla, noe som helt klart henger sammen med mangelen på både kamptrening og kontakttrening det siste drøye året.
    57'
    Holm mottar ballen feilvendt utenfor straffefeltet, men vender seg fint fri og skaffer seg rom før han skyter fra distanse. Treffer brukbart, men sender ballen rett i klypene på Rønningsbakk.
    58'
    Reitan slår frem til Holm, som får ballen til høyre. Han hamrer ballen inn fra høyre, men uten å finne noen medspillere foran mål.
    59'
    Tagseth tester skuddfoten fra rundt 20 meter, men forsøket på å finne krysset går like utenfor.
    60'
    Orkla 1 - 9 Rosenborg
    Målgivende: Anders Konradsen
    Konradsen plukker et utspill fra keeper, og sender Ceide gjennom på venstrekanten på direkten. Denne gangen løper han rett inn i feltet fra venstre, og uten å bli utfordret curler han elegant ballen rundt keeper Rønningsbakk og inn i motsatt nettvegg.
    60'
    Løkken tester skuddfoten fra rundt midtbanen, men uten å treffe mellom stengene. Frekt forsøk det der.
    61'
    Andersson trer i bakrom til Ceide, men for en gangs skyld sitter ikke tøtsjen for vingen. Må vende opp før han prøver å gi tilbake til Andersson, men ballen ruller ut av spill.
    63'
    Orkla 1 - 10 Rosenborg
    Mål: Anders Konradsen
    Rollene snus fra forrige mål! Orkla prøver å spille ut av forsvar, men Rønningsbakk sender ballen rett i beina på Tagseth bare 20 meter fra mål. Han kan skyte, men velger å trille ut til Ceide, som elegant flikker ballen videre til Konradsen, som kommer på løp bak ryggen på vingen. Konradsen gjør ingen feil, og sender ballen enkelt forbi keeper.
    63'
    Inn: Are Aune
    Ut: Erik Haegstad Johnsen
    64'
    Inn: Eirik Johansen Forbord
    Ut: Håkon Sanden
    64'
    Nære for Orkla! Lynum slår Serbecic i duell og spiller vegg med Ysland før han dunker til. Skuddet er fra en god posisjon, men Tangvik er raskt på plass til sin høyre og stanser skuddet.
    65'
    Det er foreløpig lite som tyder på at RBK har tenkt å roe ned her.
    67'
    Reitan slår inn fra høyre, men ballen treffer en motspiller og får en del høyde. Det gjør at Holm kommer seg foran Rønningsbakk, men keeperen lykkes såvidt med å kaste armene inn foran innbytteren, slik at han ikke får tatt ned ballen.
    68'
    Konradsen skjærer inn fra venstre, men Gjersvoll setter inn en suser av en takling og sender ballen til corner.
    69'
    Hovland kommer seg løs og stanger ballen mot mål fra kloss hold. På nær utrolig vis klarer noen å blokkere ballen før den suser inn i nettmaskene!
    69'
    Løkken trer frem til Lynum i feltet, men han kommer seg ikke løs i duellen med Serbecic.
    70'
    Valø skyter på halvspretten fra distanse, men ballen suser over mål. Ikke noe dårlig forsøk det.
    71'
    Inn: Mikkel Konradsen Ceide
    Ut: Edvard Tagseth
    71'
    Inn: Magnus Hammerås
    Ut: Dino Islamovic
    Nok en debutant for RBK.
    71'
    Inn: Tor Egil Johansen
    Ut: Steinar Opøien Gjersvoll
    71'
    Ysland slår inn fra høyre, men rett i blokka.
    72'
    RBK kontrer og Emil Ceide gir til Hammerås. Han utfordrer inn fra høyre, men skuddet går i blokka og til corner.
    72'
    Finner Hammerås, men innbytteren får ikke styrt ballen på mål. Holm header inn foran mål igjen, men der får ingen avsluttet mellom stengene.
    73'
    Konradsen vinkler fint ut på Andersson, som curler inn fra venstre. Hammerås skjærer inn fra høyrekanten og møter ballen med hodet, men sender den over mål.
    75'
    Løkken utfordrer Reitan langs venstrekanten, men kommer seg aldri forbi høyrebacken.
    76'
    Nesten for Holm! Det starter med at Hammerås spilles fri med en klarering fra forsvar. Han tvinges utover i straffefeltet, og må slå hjemover igjen. Skarsem plukker opp, og viser både teknikk og styrke når han finner rom til å spille frem til Holm i feltet. Han skyter fra høyre, men ballen barberer stolpen på veien utenfor.
    77'
    Lynum kommer til skudd fra død vinkel, men Tangvik plukker.
    78'
    Ceide kommer løs til venstre, men innlegget finner ikke Holm foran mål. Corner.
    78'
    Klareres til ny corner fra bakre stolpe.
    78'
    Finner en fullstendig umarkert Hovland på fem meter, men utrolig nok klarer ikke stopperen å styre ballen utenfor rekkevidden til keeper. Der skal det være enklere å sette ballen til en av sidene fremfor å treffe det eneste treet i Sahara.
    79'
    RBK kommer igjen, men nok en gang ender det med corner.
    80'
    Holm kaster frem tåa, men når bare nesten frem til ballen.
    80'
    Mikkel Ceide henter ballen i forsvar før han klinker den 70 meter ut på høyrekanten der Even Hovland(!) tar den ned. Han prøver så å flikke mot Emil Ceide, men lykkes bare nesten.
    81'
    Andersson legger inn til Hammerås, men skuddet fra innbytteren blokkeres.
    82'
    RBK plukker et dårlig utspill fra keeper, men Skarsems utsøkte pasning mot Hammerås kommer akkurat for sent. Vingen er i offside før han skyter, og uansett rydder Rønningsbakk opp med en god parade.
    83'
    Mikkel Ceide hamrer inn fra høyre og Holm stuper frem med en god, gammeldags stupheading. Er farlig nære å score der, men mangler noen små centimeter på å nå frem med pannebrasken.
    84'
    Konradsen løfter i bakrom mot Hammerås, men han lager frispark i jakten på ballen.
    85'
    Orklas målscorer Helgetun var for øvrig den store underholdningen forrige gang disse lagene møttes i cupen. Vingen var et konstant uromoment, dog uten å score den gangen. Sammen med Gjersvoll og Brøndbo er han den eneste overlevende fra startelleveren fra kampen for syv år siden, mens Rønningsbakk og Sanden var på benken da. Keeper Håkon Næss startet den kampen, og er for så vidt fortsatt å anse som førstekeeper, men er skadet for øyeblikket.
    86'
    RBK kommer igjen, og Emil Ceide fortsetter å herje. Kommer inn i feltet, der han runder et par spillere før det oppstår det komplette kaos i feltet. Flere hvitkledde prøver å sette ballen i mål, men ingen får avsluttet på mål før Reitan hamrer til fra rundt 17 meter. Skuddet er knallhardt langs bakken, men stryker stolpen.
    88'
    Orkla 1 - 11 Rosenborg
    Målgivende: Noah Jean Holm
    Emil Ceide runder keeper og spaserer ballen i mål! Vingen skjærer inn fra venstre og spiller vegg med Holm, som flikker ballen elegant gjennom forsvaret og tilbake til målscoreren. Han kommer alene med Rønningsbakk, runder ham enkelt, og dagens andre hattrick er et faktum!
    88'
    Ysland legges i bakken og får frispark midt på RBKs halvdel.
    90'
    Brøndbo svinger frisparket inn i boksen, men uten å treffe noen medspillere.
    90'
    RBK kontrer, og Andersson fosser inn i feltet. Fra god posisjon velger han å legge på tvers for å servere Holm på åpent mål, men Forbord Johansen legger igjen det siste han har av krefter i å skli inn og blokkere pasningen!
    90'+1
    90'+2
    En solid og profesjonell gjennomføring av RBK, som aldri lot 3. divisjonslaget Orkla lukte på noen cupbombe her. Gjestene fra Trondheim malte på mot et Orkla-lag som bar preg av å mangle både trening generelt og kamptrening spesielt, og ga seg ikke før de hadde satt elleve baller i mål bak Rønningsbakk. Olaus Skarsem, Dino Islamovic og Emil Konradsen Ceide ble kampens store profiler med både mål og målgivende, og spesielt prestasjonen fra nysignerte Skarsem skal kunne glede trønderne.