Slutt

4-1

Diop (sm)12'
1-0
2-1
Diop36'
Skau90'
4-1
Supporterfordeling på VG
1 376
1 049

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    God dag og velkommen til sesongens siste Eliteserie-oppgjør i Skien. Dagens kamp er mellom Odd og Aalesund.
    Dagens oppgjør er en av få kamper i dagens runde som inkluderer lag med minimalt å spille for. For gjestene Aalesund er det absolutt ingenting annet enn æren og en god følelse inn mot neste sesong å spille for. De havner sist på tabellen og skal ta fatt på OBOS-ligaen i 2024. For Odd sin del er det et par tabellposisjoner og noen premiepenger å spille for. De havner et sted mellom 9-11 på tabellen i år.
    For hjemmelaget sin del har det vært en sesong helt på det jevne. Innledningsvis så det bunnsolid ut, men man sleit med å finne rytmen fremover. Få mål og en del uavgjorte preget åpningen. Utover i sesongen har det åpnet seg litt mer opp, men det har blitt en sesong som middelhavsfarer i Eliteserien. Sist var det kaos og underholdning i 4-4 kamper mot LSK, mens runden før endte med hjemmetap for TIL. Til denne er angriperne Tewelde og Mugeese meldt friske og klare igjen, mens Baccay må sone årets siste med fire gule kort. Tvilsom er også den store sterke spissen Midtskogen. I tillegg er Solholm Johansen, Aas og Skjeldal alle nylig opererte og ute en stund.
    For Aalesund sin del har 2023 vært et dystert år. Trenerbytte underveis i sesongen har ikke gitt all verden av utbytte og laget har slitt både under Lars Arne Nilsen og nå Christian Johnsens ledelse. Spesielt på bortebane har det vært mager fangst. En enslig seier og 3 poeng har det blitt på reise i årets sesong. Den kom for en snau måned siden borte mot Tromsø og tente et lite håp for tangotrøyene. Etter det har det stort sett vært blytung og kulminerte forrige helg da man ble overkjørt med 0-4 hjemme mot Viking. Den kampen ble beskrevet som "helt kjønnsløst, totalt umodent og ikke i nærheten av noen verdens ting" av trener Johansen. Det ser ikke noe spesielt lysere ut til denne. Kitolano er meldt ute med en liten strekk, Hopland sliter med en trøblete hofte, Hammer har vært ute med sykdom, Meland er ute med beinbrudd og nylig har også Segberg og Diop plukket opp skader. Det er med andre ord et skadeskutt og såret dyr som tar turen til Skien i kveld.
    I det omvendte oppgjøret tidligere i år var Odd best og vant 0-3 på Color Line. Historisk sett er det også Oddrane som har hatt et grep om dette oppgjøret med totalt 14 seiere på 24 oppgjør, mens Aalesund kun har 6.
    Dagens dommer er Kristoffer Hagenes fra Hovding. Med seg har han assistentene Jørgen Rønning Valstadsve (IL Fram) og Christer Solheim Jørgensen (Bergen Nord, FK - Fotball). På VAR-rommet finner vi Tom Harald Hagen (Brandval IL) og Dag Roger Nebben (Åsa IL).
    Vi er tilbake ca en time før kampstart med lagoppstillingene.
    Da er lagene klare. For hjemmelaget er det en endring fra bortekampen mot Lillestrøm. Baccay står som nevnt over med karantene og inn for han kommer unggutten Casper Glenna. Ellers er det likt, hvilket betyr at friskmeldte Tewelde og Mugeese må finne seg i å ta plass på benken i kveld.
    For bortelagets del er det flere endringer. Det blir første kamper fra start for unggutta Sander Hestetun Kilen og Eivind Strømsheim Kolve, som tar plass henholdsvis på kant og indreløper-plass. I de bakre rekker erstatter Murray og Haram, Kitolano og Hopland som er ute til denne.
    Kampen har startet
    0'
    Odd og Jørgensen sparker i gang den første omgangen.
    0'
    Odd som tar tak i det innledningsvis og møter en lav Aafk blokk. Kommer til et innlegg fra venstre, men bortelaget får headet unna.
    1'
    Frispark midt på banen.
    1'
    Kort corner variant, som hjemmelaget ikke får mye ut av.
    2'
    God sjanse for Odd. Det legges inn fra venstre - hele veien over til høyreback Ruud som klemmer til på hel volley, men der er Grytebust godt med på notene og får avverget til corner.
    3'
    Aafk får headet unna, får Odd kommer i en ny bølge. Nære på igjen at Ruud får en sjanse, men de oransje-kledde får ryddet unna nok en gang.
    3'
    Så er bortelagets kaptein nede med det som ser ut som en smell i låret. Ser ut til å kunne fortsette gjestenes sisteskanse.
    4'
    Hammer tøft inn i ryggen på Ingebrigtsen og sender sistnevnte ut på asfalte. Fører til litt tumulter nede ved benkene.
    6'
    Så sitter Grytebust nede igjen. Ser ut til å gå mot et tidlig keeper-bytte for Christian Johnsen og co.
    6'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Michael Lansing
    Ut: Sten Grytebust
    7'
    Det er et konstant Odd-trykk her de første 10 minuttene. Aalesund ligger lavt i 4-5-1, men klarer allikevel ikke å hindre at Odd spiller gjennom og rundt de.
    10'
    Godt Odd spill igjen. Ingebrigtsen trer gjennom Svendsen inne i 16-meteren. Han prøver å legge ut 45 grader til Rekda, men der er en Aalesund-forsvarer i veien.
    11'
    Nok en lang crosser ut til Ruud, som slår inn på et touch. Der er Haram med på notene og får klarert.
    11'
    Ny god mulighet for Odd. Solomon Owusu vipper ballen inn i feltet mot Rekdal. Der får Diop headet unna får Ingebrigtsen klemmer til på ballen som detter ned. Tar via en Aalesund forsvarer og ut til corner for vertene.
    12'
    Aalesund scorer selvmål!
    Odd 1 - 0 Aalesund
    Mål: Moctar Diop
    Så sitter den for Odd! Innsvingeren på corneren fra Ruud havner midt i klynga foran Lansing i Aafk buret. Sisteskansen slår hull i luften og ballen tar på en Aalesund-forsvarer og går i nettet. Vanskelig å se hvem som var sist på den, men det ser ut til å være spissen Diop som er uheldig.
    12'
    Hjørnespark til Odd
    12'
    Aalesund tatt mer tak i ballen etter scoringen. Spiller seg inn på Odds halvdel og vinner et frispark i interessant posisjon.
    16'
    Karlsbakk vipper den inn i Odd-feltet, men der får hjemmelaget avverget.
    16'
    Aalesund prøver å flytte presset høyere, men er langt fra å lykkes. Odd ruller opp et godt angrep hvor Svendsen spiller ut til Ruud, som legger inn mot Jørgensen. Han header via Haram og ut til ny corner.
    18'
    Og hvor nære er ikke Odd igjen. Corneren er fra samme side som scoringen og det er nok en gang godt slått av Ruud. Det stusset på nærmeste stolpe og ballen havner i den lengste stolpen før tango-trøyene får klarert.
    18'
    Ny småekkel corner, men denne gangen får bortelaget ryddet unna.
    19'
    Så kontrer Aafk på det hjørnesparket og kommer til sin første avslutning. Den tar via en Odd-forsvarer og går ut til corner.
    20'
    Blir skummel den. Haram får stå relativt alene og avslutte. Får ikke noe klem i den og ballen ruller inn i klypene til Bråtveit.
    20'
    På nytt angriper Aafk og kommer til avslutning. Denne gangen er det Kristensen som klemmer til fra skrå vinkel. Går et godt stykke på utsiden av den lengste stolpen til Bråtveit.
    22'
    Langt bedre takter fra gjestene de siste minuttene. Ungutten Kolve kommer til innlegg fra høyre denne gangen, men den stusses ut av feltet av Hien. Murray plukker opp ballen og Aalesund kan fortsette å angripe.
    23'
    Gult kort til Aalesund
    Håkon Hammer
    Kapteinen prøver å gjenvinne ballen høyt i banen, men er for sent ute på Leonard Owusu og belønnes fortjent med det gule kortet.
    23'
    Aalesund som angriper mot et dyptliggende Odd lag de siste minuttene. Vinner et frispark ute ved sidelinjen da Glenna er for tøft inne på Kristensen.
    26'
    Godt slått av Karlsbakk og Frøysa er høyest på den. Kommer ikke nok over ballen og får bare stusset den videre og ut av feltet.
    26'
    Frispark
    27'
    Odd gjenvinner høyt og Ingebrigtsen går av sin oppasser før han forsøker å kombinere med Svendsen inne i 16-meteren til Aafk. Går til slutt i bakken uten at det er i nærheten av noe straffespark.
    29'
    Karlsbakk fyrer av fra drøyt 20 meter. Går via en Odd-forsvarer og ut til nytt hjørnespark for gjestene.
    30'
    Haram denne gangen som får hodet på corneren. Ikke nok klem på den denne gangen heller og den ender opp i klypene til Bråtveit.
    30'
    Mål for Odd!
    Odd 2 - 0 Aalesund
    Mål: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Målgivende: Espen Ruud
    Og så sitter den plutselig for Oddrane igjen! Og ingen skal beskylde Aafk for ikke å være advart. For hjemmelaget har flere ganger sett etter crosseren ut mot Ruud som har vært offensiv på høyrebacken. Denne gangen er det Hagen som finner veteranen som slår langs bakken inn i feltet på ett touch. Først på den er Ingebrigtsen, som enkelt kan bredside inn Odds andre!
    30'
    Godt oppbygget angrep fra Aalesund igjen. Kristensen drar seg inn fra sin høyrekant og klemmer til. Får ikke nok kraft og avslutningen er heller ikke godt nok plassert til å sette Bråtveit ordentlig på prøve.
    33'
    Jørgensen for tøft inne i Diop nede ved gjestenes hjørneflagg og pådrar seg et frispark.
    34'
    Mål for Aalesund!
    Odd 2 - 1 Aalesund
    Mål: Moctar Diop
    Målgivende: Markus Seehusen Karlsbakk
    Så blåser tango-trøyene liv i kampen igjen. Det har vært stille fra Aalesunds spiss innledningsvis, men plutselig dukker han opp inne i vertenes 5-meter. Det er en god pasning fra Kilsen, som trer gjennom Karlsbakk. Han feier ballen inn i feltet på ett-touch og der er Diop helt alene og bredsider inn 2-1!
    36'
    Kort corner, som Kristensen til slutt slår inn. Der er Bråtveit sikkert ute i feltet og plukker ballen ned.
    38'
    Aalesund angriper langs høyresiden denne gangen hvor Kolve setter opp Kristensen på utsiden av seg. Innlegget er litt for upresist og Hien får headet unna.
    40'
    Svendsen blir gått av og legger Kolve i bakken. Gjestene får frispark 30 meter fra mål.
    41'
    Karlsbakk slår den pent inn mot målscorer Diop. Han velger å gå for avslutning i stedenfor å heade ballen på tvers. Headingen går noen meter på utsiden av stolpen til Bråtveit.
    41'
    Aalesund er det beste laget utpå Skagerak-matta nå og Karlsbakk er livlig. Kommer til innlegg på høyresiden, men ballen sklir mellom hele Odd-feltet og ut til innkast.
    43'
    Nok en gang kommer Karlsbakk til innlegg. Rett i armene til Bråtveit denne gangen og da ser det ut til at vi går til pause på 2-1.
    45'+1
    Gult kort til Aalesund
    Simen Haram
    Men før vi går inn til hvilen rekker stopper Haram og legge Jørgensen i bakken på vei fremover og få det gule kortet.
    45'+2
    Frispark
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Og der blåser dommer Hagenes lagene inn til pause. Odd startet friskest og tok ledelsen fortjent på dødball. Midt i et tettpakket Aalesund-felt så det ut til at stopper Diop var uheldig og var sist på ballen før den gikk i mål. Odd fortsatte å styre og doblet også ledelsen etter et vakkert angrep der veteranene Hagen og Ruud var innvolvert før Ingebrigtsen kunne bredside ballen i mål. Utover i omgangen spilte gjestene seg godt inn i kampen og skapte flere situasjoner inne i Odd-boksen. Derfor var det ikke helt ufortjent da Karlsbakk fant Diop foran mål som enkelt kunne sette inn tango-trøyenes redusering. Dermed har vi et interessant utgangspunkt foran den andre omgangen i Skien.
    2. omgang
    45'
    Karlsbakk, som var Aalesunds beste i den første omgangen sparker i gang årets siste omgang.
    45'
    Aalesund går rett i angrep og debutant Kilen kommer til avslutning like på utsiden av 16-meteren. Ikke nok trykk i den til å sette Bråtveit på noen voldsom prøve.
    46'
    Slås med alt for mye luft og er enkel for Bråtveit å plukke ned.
    46'
    Omgangens første hjørnespark blir ufarlig og ballen havner i fanget til Bråtveit.
    49'
    Frispark
    52'
    Rolig start på omgangen. Odd med mest ball de siste minuttene uten at de har klart å true Lansing i Aalesund-målet foreløpig.
    54'
    Så gjør de plutselig nesten det. Svendsen får et litt for langt touch når han får litt rom inne i feltet til Aalesund, som gjør at Hammer kommer inn i situasjonen igjen og får taklet ballen til corner.
    55'
    Ruuds innsvingere fra corner på den siden var skummelt i første omgang, men denne gangen løser Lansing det bedre. Kriger seg gjennom flokken av spillere foran seg og får bokset unna.
    55'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Faniel Tewelde
    Ut: Tobias Svendsen
    56'
    Frispark
    56'
    Strålende Odd angrep! Det vendes ut fra Owusu til Glenna på venstre, som slipper gjennom Jørgensen på et touch. Han gjør det først strålende når han vender av Diop, men avslutter ikke godt nok. Landsing redder og Haram får gitt ut til ny corner.
    57'
    Blir ikke skummel den.
    58'
    Men i ettertrykket så er innbytter Tewelde ekstremt nære. Han drar seg inn fra venstrekanten og hamrer til så det synger i metallet helt oppe i hjørnet bak Lansing. Nære en drømmescoring der stortalentet.
    58'
    Bare Odd for øyeblikket. Kommer til avslutninger ved både Leo Owusu og Jørgensen, men midtstopper Diop står i veien begge ganger.
    60'
    Frispark midt på egen halvdel.
    60'
    Odd beleirer Aalesund-boksen nå og det kombineres fint. Tewelde legger til slutt på tvers langs 16-meteren til Rekdal som banker til med venstra. Nok en gang smeller det i tverrliggeren til gjestene, men stadig "bare" 2-1.
    62'
    Så slipper Aalesund litt ut av fengsel og angriper godt langs venstresiden. Kristensen kommer til slutt til innlegg, men den er helt uten adresse og Odd tar over igjen.
    64'
    I alle dager for et forsvarsspill da Aalesund. Bråtveit står med ballen i henda og slår plutselig Jørgensen opp i en 3v2 situasjon. Han prøver å forsere forbi Hammer, men går i bakken. Får ikke frispark.
    66'
    Offside for Aalesund
    69'
    Godt Odd-spill igjen. Det vendes ut til Tewelde, som setter opp Jørgensen inne i boksen. Han får til en god avslutning fra skrått hold, men Lansing er med på notene og får parert til corner.
    71'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Jesper Skau
    Ut: Thomas Rekdal
    71'
    Hjørnespark til Odd
    71'
    To cornere på rad for Odd, som kjører en kort variant på den andre. Ruud tar med seg ballen inn i feltet og klinker til, men Aalesund får blokkert og klarert.
    71'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Martin Ramsland
    Ut: Eivind Kolve
    73'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Sander Kilen
    73'
    Svakt slått og Odd får klarert.
    74'
    Slås inn i feltet hvor Hien sleiver ballen ut til corner.
    76'
    Nok en gang er Hien og Odd overlegne i egen boks og får headet unna.
    77'
    Ålreit mulighet for Odd. Ruud kjemper seg fri og får slått inn fra høyre. Inne i boksen venter motsatt back Glenna som prøver seg på hel volley. Får ikke noe godt treff og det blir enkelt for Aalesunds keeper.
    79'
    Ramsland er klønete og lager frispark på en feilvendt Ruud nede ved hjørneflagget.
    80'
    Svakt slått til Ruud å være denne gangen. Odd biter seg fast og til slutt er det faktisk høyrebacken som kommer til avslutning, men den går utenfor Aalesund-målet.
    80'
    Nok en god skuddmulighet for Odd. Tewelde denne gangen som klemmer til fra 16 meter midt foran målet til Aalesund. Avslutningen går et par knepp for høyt. Kunne muligens tatt med seg Skau i en bedre posisjon der.
    81'
    Mål for Odd!
    Odd 3 - 1 Aalesund
    Mål: Filip Rønningen Jørgensen
    Målgivende: Espen Ruud
    Oi oi oi, hvilken opprulling av Odd! De bryter nede på venstresiden og ruller Aalesund ut av banen. Det kombineres fra Jørgensen, via Skau og Ingebrigtsen, før evighetsmaskinen Ruud kommer rundt på høyre. Nok en gang slår han tversover inn i feltet hvor Jørgensen bare kan løpe ballen i mål. Vakkert!
    82'
    Frispark midt på banen.
    83'
    Hien nære ved å forære Aalesund en mulighet når han bommer på et oppspill inne i egen 16-meter. Rekker å kaste seg inn å blokkere skuddforsøket fra Karlsbakk.
    84'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Peder Klausen
    Ut: Per Kristian Bråtveit
    85'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Zakaria Mugeese
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    85'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Dennis Gjengaar
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    85'
    Det har kun handlet om Odd i den andre omgangen. Tewelde har vært frisk etter han kom inn og kommer til nok en ålreit skuddmulighet. Skyter midt i Aalesund-blokka denne gangen.
    88'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Iver Hagen
    Ut: Trace Akino Murray
    88'
    Frispark
    90'
    Mål for Odd!
    Odd 4 - 1 Aalesund
    Mål: Jesper Skau
    Så sitter den igjen for Odd! Og det er det første i Eliteserien for Jesper Skau. Først er det et godt innlegg fra Glenna på venstresiden. Han finner pannebrasken til Ruud som umarkert får headet mot målet til Lansing. Han gjør en god redning, men på returen er Skau først frempå og banker ballen i nettet!
    90'
    Gult kort til Aalesund
    Bjørn Martin Kristensen
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her