1 635
1 991

Ble dekket av NTB

Hei og god søndag! Velkommen skal du være til livedekningen av Molde - HamKam i den siste serierunden av Eliteserien 2023.
    Molde er i ferd med å styre skuta på rett kjøl igjen, etter en noe dårligere periode i oktober og november. De tapte nemlig 4 på rad, men har nå vunnet de to foregående kampene. De trenger å spille på seg selvtillit før cupfinalen mot Bodø/Glimt neste lørdag. På tabellen ligger de på en komfortabel 5.plass.
    Dagens bortelag kommer fra et 0-2-tap mot nedrykkstruede Vålerenga i forrige serierunde. HamKam ligger på en trygg 11.plass før siste serierunde sparkes i gang, og har av den grunn ikke allverdens å spille for i dagens kamp. De ønsker nok å ta med seg 3 poeng her for å opparbeide seg en god følelse før de omsider skal ta fatt på en lang treningsperiode inn mot neste sesong.
    Historisk sett har Molde vært det beste laget når vi studerer de foregående innbyrdes oppgjørene. Moldenserne har vunnet 3 av de 4 siste oppgjørene, og har vunnet de to siste med 4 og 5 mål. Molde må derfor tåle å få favorittstempelet i dagens oppgjør, men i løpet av 90 minutter av fotball kan mye skje. Vi er tilbake med lagene med mer en times tid før kampstart, heng med!
    Der er lagoppstillingene klare! Vi merker oss at begge lag gjør mange bytter fra forrige serierunde. For hjemmelaget får Bjørnbak, Eriksen og Nyheim tillit fra start. Bortelaget gjøre hele 6 endringer fra tapet mot Vålerenga. De 6 utvalgte er Opsahl, Onsrud, Kurtovic, Jonsson, Gonstad og Kirkevold. Så gjenstår det å se om disse grepene endrer styrkeforholdet mellom dagens duellanter. Vi er klare til kampstart om en knapp times tid, heng med!
    Spillerne applauderes inn på matta for siste gang denne sesongen. Aker stadion byr på god stemning, til tross for at gradestokken i Molde er på minussiden. Vi er straks klar for kampstart!
    0'
    Der er vi i gang og det er bortelaget som får æren av å starte det hele!
    0'
    Gjestene triller ball fra start.
    0'
    HamKam har tapt 5-0 på Aker stadion to ganger på rad, men har et tydelig ønske om å styre kampen i dag. Lar ikke moldenserne kjenne på kula i åpningsminuttene her.
    2'
    Opsahl sender langt mot Kongsro som har startet et småfrekt løp bak Molde-forsvaret. Kongsro innser ikke selv hvor god tid han har, og sender avgårde en småstresset avslutning.
    4'
    Opsahl sender langt og uten adresse. Molde kan ta over.
    4'
    HamKam fortsetter å trille ball som de vil her.
    5'
    For en drømmedebut det kunne ha blitt for Nyheim! 17-åringen utnytter et balltap i farlig posisjon fra bortelaget. han stormer frem over i banen og velger å skyte selv. Skuddet er hardt mot lengste stolpe, men Sandberg får en hånd på den og skyver den i tverrliggeren.
    7'
    Slås i farlig område, men Sandberg får en hånd på den.
    7'
    Ny corner. Denne gang klareres innlegget effektivt.
    7'
    Hjemmelaget har tatt over banespillet nå.
    8'
    Nok en stor sjanse til de blåkledde! Grødem drar seg ned til dødlinjen og legger inn presist til Kitolano. Sistnevnte får headet mot mål, men lykkes ikke i å overliste Sandberg.
    8'
    To gode sjanser til hjemmelaget her altså.
    9'
    Kitolano kan lade skuddfoten, men velger å sende ballen videre til Nyheim. Unggutten finner Ødegård som skyter på første touch fra rundt 8 meter. Skuddet går en liten meter til siden for mål.
    11'
    Kirkevold går i bakken og roper på frispark i god posisjon, men vinkes opp igjen.
    12'
    Lekkert spill fra Molde! En fin detalj fra Ødegård er nære på å gi en god skuddmulighet til Kitolano, men HamKam-forsvaret får ryddet unna i grevens tid.
    13'
    Klareres.
    13'
    Gjestene triller ball og drar ned tempoet i kampen etter noen intense minutter med 2-3 gode sjanser til vertene.
    14'
    Opsahl spiller fint frem til Gonstad. Sistnevnte legger inn, men det innlegget har Molde-forsvaret kontroll på.
    15'
    Grødem felles og vinner et frispark.
    16'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    16'
    Grødem lobber ballen småfrekt i retning Kitolano i bakrom. Spissen klarer dog ikke å styre den mellom stengene. Nok eg god mulighet for Kitolano og Molde til å ta ledelsen.
    17'
    Ny, brukbar sjanse til Molde og Kitolano! Han kommer på et bra løp i bakrom, og får avfyrt et skudd i retning Sandberg. Han forstyrres dog av Bjørnbak, som fører til at skuddet blir av den svakere typen.
    19'
    Nyheim leker seg på midtbanen og spiller fint opp til Breivik. Sistnevnte har ikke med seg noen i angrep, og velger av den grunn å spille i retur.
    20'
    Molde kombinerer fint på høyrekanten, før de får lagt inn. På innlegget skal Bjarnason bryste ballen tilbake til Sandberg, men det tilbakespillet glipper ut av hendene til Sandberg, og er nære på å gi Molde en gratismulighet. HamKam får ryddet unna i siste liten.
    22'
    Frisparket er godt slått, men går en liten meter til siden for mål.
    22'
    HamKam triller ball rundt et lavtliggende Molde. Sliter dog med å komme seg videre i banen her, gjestene.
    24'
    Kitolano og Molde får en kontringsmulighet i kjølvannet av et brukbart angrep fra HamKam. Kitolano har med seg få lagspillere, og velger å roe ned.
    25'
    Molde legger seg igjen lavt og lar HamKam spille ball i de bakre rekker, samtidig som de er klare til å hogge til med en gang de får muligheten.
    26'
    Mål for HamKam!
    Molde 0 - 1 HamKam
    Mål: Vidar Ari Jónsson
    Målgivende: Julian Gonstad
    HamKam kontrer Molde i senk! Gonstad utfordrer Øyvann og drar seg ned til dødlinjen, før han spiller videre. I feltet venter Jonsson som prikker ballen i nettet fra 2-3 meter!
    27'
    En ledelse til bortelaget er litt mot spillets gang, men gjestene er dødelig effektive.
    29'
    Så går Kurtovic i bakken og det ropes på straffe fra HamKam-leiren! Kampleder Tennøy er dog uenig, og vinker spillet videre.
    29'
    Grødem finner frem driblefoten på kanten av sekstenmeteren, før han sender ballen videre til Breivik. Han lader skuddfoten fra skrått hold. Skuddet går via et HamKam-bein og inn til keeper Sandberg.
    31'
    Nyheim utfordrer på høyresiden og vinner et hjørnespark.
    33'
    Litt klabb og babb i feltet, før den klareres.
    33'
    Molde sin tur til å trille ball i de bakre rekker for øyeblikket.
    34'
    De blåkledde kombinerer fint, men stoppes i siste tredjedel.
    35'
    HamKam triller ball og drar ned tempoet.
    36'
    Kirkevold prøver å finne Jonsson, men gjennombruddspasningen snappes opp av Petersen.
    37'
    Kirkevold vinner ball, går i bakken og får et frispark i god innleggsposisjon.
    38'
    Haugan stusser innlegget ut til corner.
    38'
    Slås mot første stolpe. Løvik klarerer.
    39'
    Kirkevold inviterer til brytekamp mot Bjørnbak på et innlegg. Det ikke lov i fotball, så det blåses frispark utover.
    40'
    Slås langt.
    40'
    HamKam spiller seg fint fri fra et høyt Molde-press. Ender omsider med at Kjærgård får ladet skuddfoten fra 25 meter. Skuddet er mange hakk for svakt.
    42'
    Bortelaget har gjort mye riktig etter de tok ledelsen. Molde får ingenting gratis på Aker stadion nå.
    42'
    Så kommer hjemmelaget til en skuddmulighet. Grødem får æren av å lade skuddfoten, men Sandberg får avverget til corner.
    43'
    Ryddes unna fra gjestene.
    43'
    Molde prøver å kombinere seg gjennom et trangt HamKam-forsvar, men det går dårlig.
    45'
    45'
    Noe overraskende er det at HamKam går til pause med ledelse. Molde har skapt det meste som er verdt å skrive om fra denne omgangen, men sliter med å få uttelling for sjansene de skaper. Samtidig er HamKam dødelig effektive i angrep. Kitolano har hatt flere muligheter til å gi Molde både ett og to mål, men har ikke lyktes med å overliste Sandberg enda. Molde trenger å finne frem godfølelsen før cupfinalen neste lørdag. Det gjenstår å se om de klarer i andre omgang. Heng med til andre siden av hvilen!
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Anders Hagelskjær
    Ut: Martin Bjørnbak
    45'
    Vi er i gang med de siste 45 minuttene av Eliteserien 2023!
    45'
    Molde-trener Erling Moe uttalte i pausen at han synes laget sitt gjør ting vanskelig for seg selv i den første omgangen, og håper de blåkledde gjør ting enklere i denne omgangen.
    46'
    Løvik kommer til et innlegg som plukkes opp av Sandberg.
    47'
    Breivik drar seg inn i banen, men stoppes.
    47'
    HamKam legger seg lavt, og lar Molde trille ball.
    47'
    Kitolano prøver seg på halv-volley. Skuddet er ikke bedre enn at Sandberg får bokset ut til hjørnespark.
    48'
    Ryddes ut til ny corner.
    48'
    Slås mot bakerste stolpe. Der heades det mot mål, men Sandberg har kontroll.
    48'
    Nyheim utfordrer Opsahl på venstrekanten. Den duellen kommer forsvareren Opsahl vinnende ut av.
    50'
    HamKam slår langt opp på Kirkevold, som vinner et frispark.
    51'
    Slås mot bakerste stolpe, men de blåkledde har kontroll.
    51'
    Molde kommer til et par brukbare innleggsmuligheter, men stopperkjempene til HamKam får ryddet unna.
    52'
    Breivik prøver å chippe mot Kitolano, men det blir bare nesten. Litt symptomatisk for Molde de første 54 minuttene det.
    53'
    Molde triller ball i de bakre rekker. Det virker HamKam å være greit fornøyde med.
    55'
    Sørås fører ballen fremover i godt driv. Ender med at Jonsson får lagt inn, men det blir for upresist.
    56'
    Eriksen og Breivik kombinerer, men mister ball. Det gir HamKam en kontringsmulighet de velger å benytte seg av. Vinner en corner.
    57'
    Grødem stanger unna.
    57'
    Sørås stormer nådeløst fremover i banen, men rekker ikke å legge inn før ballen har passert dødlinja. Kunne blitt en stor sjanse det.
    59'
    De blåkledde triller ball rundt et kompakt HamKam-lag.
    59'
    Kjærgaard prøver å benytte seg av en kontringsmulighet, men stoppes effektivt før han rekker å skape farligheter.
    60'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Moses Dramwi Mawa
    Ut: Julian Gonstad
    17-åringen applauderes av banen med god grunn. Leverer altså en sterk assist i sin første kamp fra start.
    60'
    Mawa utfordrer og finner Kirkevold, som skyter rett på Petersen fra kloss hold. Oliver Kjærgård er samtidig på blank kasse og skulle ha mottatt ballen der. Vinner et hjørnespark, Kirkevold.
    62'
    Klareres.
    63'
    HamKam med positive takter for øyeblikket. Kommer til et nytt innlegg, men også dette klareres.
    64'
    Breivik legger inn til Nyheim, som prøver seg på en småfrekk flikk. Flikken lykkes han dårlig med.
    66'
    Moses Mawa har friske bein og skaffer et hjørnespark for gjestene.
    66'
    Bokses unna fra Petersen
    67'
    HamKam mister ball til Ødegård, som stormer nådeløst i angrep. Sistnevnte prøver å finne Eriksen, men mislykkes. Kunne ha valgt et bedre alternativ der.
    69'
    Inn: John Olav Norheim
    Ut: Fredrik Sjølstad
    70'
    Molde spiller ball i de bakre rekker, mens de leter etter rom HamKam-laget.
    71'
    Så kommer Ødegård til en skuddmulighet. Mottar ballen i god skuddposisjon, men har en mann i rygg som forstyrrer han såpass at han ikke får sendt avgårde et skudd som kan overliste Sandberg.
    73'
    Inn: Kristoffer Haugen
    Ut: Casper Øyvann
    73'
    Inn: Martin Linnes
    Ut: Mathias Fjørtoft Løvik
    73'
    Mawa ligger nede mens han holder seg til foten. Får tilsyn av medisinsk personell.
    74'
    Slås mot Nyheim som prøver å prikke ballen i lengste hjørne. Det lykkes bare nesten!
    74'
    Denne gang får HamKam klarert effektivt.
    75'
    Molde presser gjestene svært lave nå.
    76'
    Inn: Kristian Onsrud
    Ut: Tore Sørås
    76'
    Hjemmelaget styrer store deler av banespillet, men sliter på å kombinere seg gjennom et defensivt anlagt HamKam.
    78'
    Igjen legges det inn mot Kitolano, men målscorer Jonsson er der og header ut til hjørnespark.
    79'
    Slås mot bakerste stolpe, hvor den heades ut til ny corner.
    79'
    Så må det medisinske apparatet til HamKam i aksjon igjen når Opsahl går ned for telling.
    80'
    Slås over dødlinjen.
    80'
    Både Mawa og Opsahl, som begge har fått medisinsk tilsyn, ser ut til å komme seg i gang igjen.
    81'
    Ødegård legger videre til Eriksen, som prøver å finne Grødem som står står på 5 meter og skulle gjerne hatt den ballen. Ballbanen brytes dog av en HamKam-spiller.
    82'
    Inn: Leon-Robin Juberg-Hovland
    Ut: Gustav Nyheim
    83'
    Molde med bedre offensive takter for øyeblikket, men det begynner å haste for hjemmelaget.
    83'
    Så er Jonsson nære på å sette sin andre for dagen! HamKam utnytter et balltap fra vertene, og det gjør de bra! Det ender med at en heading fra Jonsson treffer tverrliggeren.
    85'
    Slås mot bakerste stolpe. Der har HamKam full kontroll.
    85'
    Sikter mot første stolpe. Bortelaget får avverget.
    85'
    Det meste handler om Molde for øyeblikket, men de sliter med å trenge seg gjennom et kompakt HamKam-forsvar.
    87'
    Kitolano kommer til en god innleggsmulighet, men innlegget blir et par centimetre for høyt.
    88'
    Molde presser høyt og vinner hjørnespark.
    88'
    Slår innlegget presist mot bakerste stolpe, men Molde taper duellen i feltet.
    88'
    Et innlegg fra Eriksen ryddes unna av Bjarnason.
    89'
    Dramatikk i sluttminuttene her! Opsahl sparker ned Kitolano og skaper et frispark for de blåkledde. Dommer Tennøy er aldri i tvil.
    90'
    Molde scorer på straffe!
    Molde 1 - 1 HamKam
    Mål: Magnus Grødem
    Er iskald fra krittmerket, Grødem! Sender Sandberg til venstre, like før han skyter til høyre. Dermed er det balanse i regnskapet på Aker stadion.
    90'+1
    Gult kort til HamKam
    Halvor Opsahl
    Får det gule kortet for straffesituasjonen, Opsahl.
    90'+2
    Inn: Andreas Myklebust
    Ut: Emil Breivik
    90'+3
    Stor sjanse til Molde! Et strålende forarbeid av Haugen gir Kitolano en skuddmulighet fra kloss hold. Spissen sikter mot krysset, men avslutningen går like over.