0-1
0-3
0-4
Supporterfordeling på VG
928
1 222

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Nardo og Lillestrøm i den 4. runden av fotball-NM 21/22!
    Extra Arena i Ranheimsfjæra er dekket for et klassisk cupoppgjør når 3. divisjonsklubben Nardo er vertskap for Eliteserie-klubben Lillestrøm! De burgunder- og hvitkledde vertene spiller ikke sine hjemmekamper på Extra Arena til daglig, men i forbindelse med etableringen av nytt underlag på vertenes vante hjemmebane - Nissekollen kunstgress - har oppgjøret blitt flyttet ned til Ranheim.
    Det skiller intet mindre enn tre divisjoner mellom disse lagene som skal kjempe om avansement til kvartfinalen i cupen. Divisjonsavstanden mellom lagene har dog nylig økt, ettersom 2021-sesongen til slutt endte med 13. plass i 2. divisjon, avd 2 og nedrykk til 3. divisjon for Nardo. De burgunder- og hvitkledde kjempet iherdig til siste slutt og skrapet til slutt sammen 24 poeng på 26 kamper, men det holdt ikke til forlenget kontrakt på nivå tre i den norske fotballpyramiden. Fredrik Eliassens menn skal denne sesongen måle krefter med en rekke lag fra Trøndelag, Helgeland og Bodø i 3. divisjon, avd. 5.
    Lillestrøm stiller, på sin side, til kampstart i ettermiddag etter å ha levert en formidabel comeback-sesong på øverste nivå i 2021! Kanarifuglene sikret seg 49 poeng på 30 kamper i Eliteserien, hvilket holdt til en 4. plass på norsk fotballs øverste nivå. Den 4. plassen kan også vise seg å bli gull verdt, ettersom den potensielt vil tilby LSK muligheten til Europa-spill dersom fotball-NM vinnes av enten Bodø/Glimt, Molde eller Viking. En annen vei inn i Europa for Geir Bakke og kompani vil naturligvis være å vinne cupen selv, men da må Nardo på motsatt banehalvdel i ettermiddag i første omgang slås!
    Nardo stiller i cupens 4. runde etter å ha slått ut henholdsvis Verdal, Stjørdals-Blink og Arendal. 4. divisjonsklubben Verdal ble slått 0-6 etter scoringer av Øyvind Døsvik Haugen (2), Isak Hustad (2), Reda Chick og Jonas André Strand. Deretter ble Stjørdals-Blink fra OBOS-ligaen på nivået over slått 3-0 hjemme på Nissekollen kunstgress etter scoringer av Andreas Krokbø, Håkon Hammer og Jakob Skille. I runde tre ventet 2. divisjonsmotstand i form av divisjonsrival Arendal, og igjen gikk Nardo seirende ut - dog i denne omgang etter en langt jevnere affære. 2-2 etter 120 minutter og scoringer av Andreas Krokbø, Sondre Laugsand (Nardo), Andreas Hellum og Mads Madsen (Arendal) og det hele endte i straffesparkkonkurranse hvor kaptein Marius Sandvik satte det avgjørende straffesparket i mål fra ellevemetersmerket for å sikre avansement til runde 4 for Nardo!
    Lillestrøm har, på sin side, tatt seg forbi Funnefoss/Vormsund, Skeid og Grorud for å sikre sin plass i runde 4 av fotball-NM 21/22! 3. divisjonsklubben Funnefoss/Vormsund ble til slutt slått 0-4 etter scoringer av Jonathan Braut Brunes (2), Espen Garnås og Martin Rosenkilde (selvmål). 2. divisjonsklubben Skeid ble deretter slått med knepen margin i et oppgjør som ebbet ut i ekstraomganger etter ordinær tid på stillingen 1-1 med og Johnny Buduson (Skeid) og Tobias Svendsen (LSK) som kampens foreløpige målscorere. I første ekstraomgang dukket imidlertid Thomas Lehne Olsen opp for å sikre 1-2 og cupavansement for LSK. Ekstraomganger måtte imidlertid også til mot 1. divisjonsklubben Grorud, men også der gikk Lillestrøm seirende ut med sifrene 2-3 etter 120 minutter. Scoringene i det oppgjøret var signert Henrik Bredeli, Omar Drameh (Grorud), Iefanyi Mathew, Vetle Dragsnes og Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm).
    Sivert Øksnes Amland fra Fana Fotball er ettermiddagens hoveddommer! Med seg langs linjene har han assistentdommerne Kristoffer Gullhav (Imås, IL) og Alf Olav Rossland (Åkra IL - Fotball), mens fjerdedommer Mathias Støfringshaug (Verdal IL) fullbyrder dommerkvartetten.
    Lagoppstillingene er inne, og vi noterer oss et ungt og friskt lag fra vertene! Eldstemann i Fredrik Eliassens ellever er nemlig den 25 år gamle sisteskansen Preben Øien, mens resten av laget er mellom 19-24 år. Et spennende laguttak fra de tilreisende også for øvrig, med Colon Rösler, Frederik Holst og Holmbert Fridjonsson inne til sine kompetitive debuter for Lillestrøm! Som om ikke det var nok stiller også gjestene med trønderne Pål André Helland og Gjermund Åsen fra start!
    Det kan for øvrig meldes om 8-9 grader, glimtvis sol og tilnærmet vindstille i Ranheimsfjæra i ettermiddag! Alt ligger til rette for en fantastisk ettermiddag med cupfotball!
    Lagene entrer i skrivende stund kunstgresset på Extra Arena! Vi er straks klare til første akt av Nardo - Lillestrøm!
    Kampen har startet
    0'
    Kaptein Gjermund Åsen ruller i gang oppgjøret!
    1'
    Dragsnes svinger inn fra venstresiden og både Fridjonsson og Åsen går over ende i Nardo-feltet! De tilreisende roper naturligvis på straffe, men kampleder Amland slår ut med armene. Det hele ender i en femmeter for vertene.
    2'
    Lillestrøm tildeles frispark i god innleggsposisjon - ute i venstre korridor. Helland står klar over kula.
    3'
    Helland svinger frisparket inn i feltet, men Dahl nikker unna.
    3'
    Vi noterer oss for øvrig at vertene stiller i en fembackslinje med Krokbø og Heggelund i tospann på topp! Skal naturligvis forsøke å stå imot, men samtidig satse på kontringer her, vertene!
    6'
    Gjestene er i ferd med å kløne det til for seg selv i bakre rekker, men Mathew reddes av dommerens fløyte etter er unødvendig balltap.
    7'
    Stølan tar telling etter en smell. Må få tilsyn at det medisinske støtteapparatet, venstrebacken.
    7'
    Hinker av banen og får fortsatt behandling ute ved sidelinjen, Stølan. Spillet fortsetter som normalt, men Nardo er en mann mindre mot overmakten her!
    8'
    Kommer seg inn på banen igjen etter hvert, Stølan, og igjen er det elleve mot elleve på Extra Arena.
    9'
    Åsen finner Fridjonsson inne foran og islendingen forsøker å legge an til avslutningen, men førsteberøringen blir litt for dårlig og ballen triller dermed ut over dødlinjen.
    10'
    Ingen stor fotballkamp på Extra Arena i det vi passerer de første ti minuttene av dette oppgjøret. Lillestrøm naturligvis med mest ball innledningsvis, men de sliter med å finne en vei gjennom Nardos forsvarsmur enn så lenge, gjestene.
    10'
    Åsen løfter fri Fridjonsson i bakrom og islendingen skal bare tuppe den med seg forbi Øien! Lykkes i det, den tidligere Aafk-spissen, men går i bakken like etter! Amland mener imidlertid ikke at det er noen straffbar forseelse av Øien på LSK-spissen og peker dermed på femmeteren når ballen triller utenfor Nardo-buret!
    12'
    Fridjonsson må også få tilsyn av det medisinske støtteapparatet i etterkant.
    13'
    Islendingen kommer seg på beina igjen og kommer igjen innpå.
    13'
    Så sitter Stølan nede igjen! Dette ser ikke bra ut for den unge venstrebacken og lagkameratene signaliserer til benken for bytte.
    15'
    Lie løsner kampens første avslutning! Klemmer til fra drøyt 20 meter, men sender den både over og utenfor, midtbaneankeret.
    16'
    Spillerbytte - Nardo
    Inn: Patrik Dønheim Hjelmseth
    Ut: Oskar Stølan
    Oskar Stølan må gi seg med skade. Innpå for vertene kommer Patrik Hjelmseth.
    17'
    Dragsnes forsøker å vippe fri Åsen langs venstrekanten, men innbytter Hjelmseth har gjort et flott returløp og står i veien for pasningsforsøket.
    18'
    Presser faktisk gjestene høyt her, Nardo! Foreløpig ser de gulkledde relativt komfortable ut i utspillingsfasen, men med den pressintensiteten er det ikke mer enn et uvørent touch eller en upresis pasning som skal til!
    19'
    Gult kort til Nardo
    Tage Haukeberg
    Klipper ned Helland når trønderen er i ferd med å dra seg forbi.
    20'
    Helland svinger det påfølgende frisparket inn i boksen, men Øien bokser ut til hjørnespark.
    21'
    Tas kort fra gjestene som går seg fast ute ved hjørneflagget.
    21'
    Pettersson svinger inn fra venstresiden, men Olsen - som har overtatt venstrebacken etter at Stølan måtte av med skade - beiner unna.
    23'
    Mathew leter etter Helland med en stikker i bakrom, men vertene nikker unna.
    25'
    Nok et innlegg fra venstre fra Lillestrøm - i denne omgang bokses det unna av Øien.
    25'
    Har skrudd opp tempoet de siste minuttene nå, LSK! Nardo har mer enn nok med å forsvare seg akkurat nå.
    25'
    Vertene er nære ved å spille fri Olsen langs venstrekanten, men en solid sklitakling av Ranger hindrer trønderne en mulighet!
    26'
    Rösler prøver seg med en langpasning i bakrom på Fridjonsson, men forsøket blir litt for langt og spretter dermed helt inn til Øien.
    27'
    Sandvik er farlig nære å spille ballen i eget nett! Øien har tatt steget til side for buret for å skape pasningsvinkel, noe Sandvik ikke har fått med seg, og midtstopperen spiller dermed returpasningen rett mot egne nettmasker! Øien henger imidlertid med på notene og får posisjonert seg tidsnok til å snappe den foran egen mållinje, men lever litt farlig der, Sandvik og Øien!
    29'
    God dødballmulighet for gjestene - 22-23 meter og til høyre for buret. Helland, som selv ble felt i forkant, står klar.
    29'
    Mål for Lillestrøm!
    Nardo 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Pål André Helland
    Pål André Helland med et kremmerhus av en frisparkscoring! Trønderen skritter opp mot frisparket på 22-23 meter litt ute mot høyre side av banen, setter venstrebeinet til og bare bøyer den delikat opp i nærmeste vinkel! En aldeles strålende frisparkscoring fra Pål André Helland som virkelig returnerer til gamle hjemtrakter med et smell! 0-1 på Extra Arena!
    29'
    Christiansen bokser unna.
    32'
    Nardo opprettholder trykket i etterkant av corneren og svinger inn mot Magnusson inne foran! Stopperen nikker den i bue, men den havner dessverre for vertene på feil side av nettaket.
    34'
    Helland svinger nok et frispark inn i feltet - denne gang fra venstre korridor - og finner Åsen inne foran! Nikker til den, LSK-kapteinen, men sender den et par meter over Nardo-buret.
    34'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    36'
    Mål for Lillestrøm!
    Nardo 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Tom Pettersson
    Målgivende: Pål André Helland
    Tom Pettersson stanger inn 0-2! Corneren fra Pål André Helland er upåklagelig slått - fra venstre side med utoverskru - og Tom Pettersson møter med pannebrasken! Svensken scoret imponerende tre mål på 17 kamper i Eliteserien som midtstopper etter at han ble hentet fra MLS i fjor sommer og åpner målkontoen i 2022 i første tellende kamp for året når han stanger til innlegget fra Helland! Nikker ballen via en Nardo-spiller hvilket setter Preben Øien ut av spill og i nettmaskene, Pettersson! LSK opp i 0-2 på Extra Arena!
    36'
    Gjermund Åsen blir forsøkt spilt gjennom av gjestene, men kapteinen avvinkes for offside.
    40'
    Vertene forsøker den lange i retning Heggelund, men Ogbu er rolig som skjæra på tunet og vender vekk den unge spissen.
    42'
    Åsen forsøker å legge ut 45 grader, men finner ingen i gult ute ved sekstenmetersstreken. I stedet finner han bare en burgunder- og hvitkledd spiller ved navn Andreas Krokbø.
    43'
    Vetle Dragsnes løsner skudd fra drøyt fem-seks meter, men Nardo-spillerne kaster seg inn foran og får blokkert forsøket fra gjestenes venstre vingback.
    44'
    Fridjonsson holdes av Sandvik på midten og LSK tildeles et frispark på tampen av omgangen.
    44'
    Helland tildeles frispark midt inne på vertenes halvdel - ute i høyre korridor! Dette kan bli nok en god dødballmulighet signert trønderen!
    45'
    Helland løfter frisparket inn mot bakre stolpe og Tom Pettersson, men Nardo nikker unna.
    45'+1
    Minimum tre minutter legges til av første omgang.
    45'+1
    Åsen er nære å finne Dragsnes på blank kasse inne foran, men en viktig skotupp fra Nestaker hindrer vingbacken en avslutningsmulighet!
    45'+2
    Nardo forsøker å krangle til seg en mulighet på tampen av omgangen, men innbytter Hjelmseth løper ballen ut av spill nede ved sidelinjen.
    45'+4
    Pause
    45'+4
    De første 45 er ved veis ende på Extra Arena, og lagene går til hvilen på stillingen 0-2 i favør Lillestrøm! Ikke overraskende har Lillestrøm vært det førende laget i Ranheimsfjæra så langt. Nardo stilte i en fembackslinje i håp om å kunne demme opp for gjestenes offensive trusler og lykkes for så vidt med det i første akt. Dødballene skulle imidlertid vise seg å bli vanskeligere å demme opp for - med den hjemvendte trønderen Pål André Helland i hovedrollen! Høyrekanten sendte kanarifuglene i ledelsen med et delikat frispark oppe i nærmeste vinkel, mens han også svingte inn corneren som Tom Pettersson stanget i nettmaskene til 0-2! Med to ganger nettsus for bortelaget allerede ser imidlertid dette svært vanskelig ut for Nardo, men alt kan skje i cupen! Vi er straks tilbake med andre akt!
    2. omgang
    45'
    Lie sparker i gang andre omgang!
    46'
    Rösler er nære å stikke fri Helland, men pasningen fra midtstopperen slås litt for langt bak målscoreren.
    46'
    Ender i klabb og babb inne foran som med nød og neppe avverges ut til nytt hjørnespark av vertene!
    48'
    Nikkes unna på bakre stolpe før Mathew sleiver til returen - over og utenfor buret.
    48'
    Stor mulighet for Åsen! Møter på første stolpe og sender ballen i retning nettmaskene, kapteinen, men en liten meter eller to foran streken står en Nardo-spiller og får beinet unna.
    49'
    Pettersson forsøker seg på en avslutning fra drøyt 20 meter i kjølvannet av hjørnesparket, men sender den et par meter over, svensken.
    51'
    Ramger løpes over ende av Haukeberg og gjestene tildeles frispark like utenfor sekstenmeteren - på høyre side. Dette kan bli en bra mulighet!
    52'
    Helland pisker ballen inn foran på frisparket og etter litt klabb og babb klareres til slutt ballen av Nardo-forsvaret.
    53'
    Mål for Lillestrøm!
    Nardo 0 - 3 Lillestrøm
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Pål André Helland ekspederer ballen i nettmaskene etter strålende Lillestrøm-spill! Dragsnes spilles strålende opp i mellomrommet og avventer bevegelsen fra Gjermund Åsen langs venstrekanten. Med nærmest telepatisk timing og presisjon slipper Dragsnes på innsiden av backen og Åsen kan dermed bredside ballen inn foran! Der inne finner Åsen rekkekamerat Pål André Helland som enkelt og sikkert kan ekspedere ballen forbi en sjanseløs Preben Øien i Nardo-buret! To trøndere kombinerer for å sikre tremålsledelse til Lillestrøm mot Trondheimsklubben Nardo på Extra Arena i Ranheimsfjæra! 0-3!
    53'
    Spørs om ikke den scoringen var spikeren i kista for Nardo. Det er naturligvis lenge igjen, men det skal en del til for å hente igjen en tremålsledelse mot dette solide LSK-laget.
    57'
    Åsen forsøker et innlegg fra venstrekanten, men Øien plukker ned og holder i fast grep.
    58'
    Dragsnes spilles strålende opp i bakrom, men en uvøren touch gjør at vingbacken sleiver den ut over dødlinjen.
    59'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Espen Bjørnsen Garnås
    Ut: Igoh Ogbu
    Geir Bakke tar grep! Igoh Ogbu plukkes av og Espen Garnås kommer inn i hans sted. Spørs om ikke han ønsker å spare sin nigerianske midtstopperstjerne den siste halvtimen her, Bakke.
    59'
    Nestaker prøver seg med et skudd fra spiss vinkel på halvspretten, men sender den bak mål, høyrebacken.
    60'
    Hjelmseth løfter ballen inn i feltet med et frispark fra midten, men Åsen stanger unna.
    62'
    Spillerbytte - Nardo
    Inn: Jonas André Strand
    Ut: Patrik Dønheim Hjelmseth
    Patrik Hjelmseth tas av for vertene etter å ha blitt byttet innpå for skadde Stølan etter et drøyt kvaarter av første omgang! Innpå kommer Jonas André Strand.
    63'
    Fridjonsson til en brukbar mulighet! Møter et innlegg fra høyre med eget høyrebein på 14-15 meter, islendingen, men sender den en liten meter over og utenfor.
    65'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ylldren Ibrahimaj
    Ut: Pål André Helland
    Dobbeltbytte fra Bakke og kompani! I første omgang tas kampens store spiller - Pål André Helland - av for nysignerte Ibrahimaj.
    65'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Akor Adams
    Ut: Hólmbert Aron Fridjonsson
    I bytte nummer to foretar LSK seg et rent spissbytte når Adams erstatter Fridjonsson på topp.
    65'
    Heggelund skyter fra drøyt 23-24 meter med venstrebeinet - rett på Christiansen som holder i fast grep.
    67'
    Garnås tildeles frispark ute i høyre korridor etter å ha blitt taklet av Lie. LSK velger å ta det kort.
    69'
    Ibrahimaj plukker ut Ranger inne sentralt og høyrebacken tester venstrebeinet - flerfoldige meter utenfor.
    69'
    Mathew prøver en avslutning på direkten når Øien ikke får sitt utspill langt nok unna, men Sandvik står i veien for forsøket som trilles langs bakken.
    70'
    Pettersson legges i bakken ute i venstre korridor. Igjen velger LSK å ta den kort hjemover.
    71'
    Ibrahimaj blir spilt opp langs høyrekanten, men innbytteren har løpt seg i offside.
    71'
    Ranger blir forsøkt prikket fri i bakrom, men Øien er tidlig ute og plukker gjennombruddsballen.
    73'
    Rösler legges i bakken ute i venstre korridor og gjestene tildeles frispark. Denne skal nok svinges inn foran!
    73'
    Ibrahimaj løfter mot bakre stolpe hvor Pettersson nikker inn i feltet, men Nardo klarerer. Dog bare ut til Mathew i returrom som klemmer til - himmelhøyt over Nardo-buret.
    74'
    Nestaker løfter ballen inn foran, men innbytter Garnås stanger kontant unna.
    76'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Gjermund Åsen
    Nok en trønder tas av på Extra Arena! Åsen går av for Tobias Svendsen.
    77'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Frederik Holst
    Det blir altså et dobbeltbytte for LSK! Fredrik Holst erstattes av unge Ulrik Mathisen i det andre.
    77'
    Dahl kommer til innlegg fra høyrekanten, men Pettersson stanger innlegget til værs og får dermed avverget.
    78'
    Adams er nære å øke til 0-4! Klemmer til med venstrebeinet når han får muligheten etter et innlegg fra høyre, men sender den en liten meter eller to over tverrligger.
    80'
    Øien kommer ut og plukker ned i fast grep.
    81'
    Nardo kontrer umiddelbart etter corneren, men Heggelund går seg til slutt fast ute ved høyrekanten.
    82'
    Spillerbytte - Nardo
    Inn: Isak Halvor Hustad
    Ut: Simen Nestaker
    Trippelbytte fra vertene! I det første går Nestaker av for Hustad.
    84'
    Spillerbytte - Nardo
    Inn: Kristoffer Halvorsen
    Ut: Håvar Dahl
    I bytte nummer to kommer Kristoffer Halvorsen inn for Håvar Dahl.
    84'
    Spillerbytte - Nardo
    Inn: Thomas Pedersen
    Ut: Henrik Høyem Olsen
    Og i det tredje - et rent venstrebackbytte - går Olsen av for Thomas Pedersen.
    84'
    Gult kort til Nardo
    Marius Sandvik
    River Adams over ende og belønnes med det gule kortet.
    84'
    Ibrahimaj svinger det påfølgende frisparket inn i boksen, men ingen i gult er der inne for å ekspedere den ballen i nettmaskene og dermed ender det til slutt i en femmeter for Nardo.
    87'
    Mål for Lillestrøm!
    Nardo 0 - 4 Lillestrøm
    Mål: Akor Adams
    Målgivende: Lars Ranger
    Akor Adams triller inn 0-4 i sin kompetitive debut for Lillestrøm! Mathew åpner det hele med en strålende boksåpnerpasning i bakrom når han vipper fri Lars Ranger langs høyrekanten! Den unge høyrebacken stormer frem og slår et strålende innlegg langs bakken mot lengste stolpe hvor Adams har funnet plass! Nigerianeren kan enkelt og greit ekspedere ballen i nettmaskene på åpen kasse, og sørger dermed for 0-4 på Extra Arena!
    87'
    Nardo forsøker seg mot Heggelund i bakrom, men Garnås henger med på notene, løper opp den og spiller helt hjem til Christiansen.
    90'
    Minimum to minutter legges til av andre omgang!
    90'+1
    Triller ball i de bakre rekker nå, Nardo, og ser etter en aller siste mulighet for redusering her. Ser imidlertid ut til at dette oppgjøret er i ferd med å ebbe ut i 0-4 til de tilreisende.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
    Dommer Sivert Amland blåser i sin fløyte for siste gang i dag og konstaterer med det at dette oppgjøret ender 0-4 til de tilreisende fra Lillestrøm! Kanarifuglene tar seg overbevisende forbi Nardo i fjerde runde av fotball-NM og er dermed klare for kvartfinale mot Bodø/Glimt! Vertene kjempet iherdig, men nivåforskjellen på lagene ble tydeligere og tydeligere etter hvert som oppgjøret forløp seg. I første omgang ble dødballene avgjørende da Pål André Helland sendte LSK i ledelsen med et utsøkt frispark, før han deretter slo corneren på pannebrasken til Tom Pettersson for å sikre 0-2! I andre omgang satte Lillestrøm opp tempoet og sikret seg både nummer tre og fire! Det tredje ble signert kampens store spiller - Pål André Helland - som nettet sitt andre for dagen etter strålende LSK-spill, mens Akor Adams fikk æren av å ekspedere nummer fire i nettmaskene i sin kompetitive debut for Lillestrøm. Rett og slett en imponerende kamp av gjestene, som er klare for kvartfinalen av fotball-NM 21/22!
    Jarle-André Almendingen takker så mye for følget denne søndags ettermiddagen! Det har vært en glede å holde deg oppdatert på dette oppgjøret! På gjensyn!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her